category
Sonett - pesuaineita veden ehdoilla

Sonett - pesuaineita veden ehdoilla

Hyvinvoinnin Tavaratalo

Etelä-Saksassa, Bodenjärven lähistöllä toimiva Sonett on ympäristöystävällisten pesu- ja puhdistusaineiden valmistaja. Sonettin tuotekehitystä johtavalle, kemisti Beate Oberdorferille ympäristön hyvinvointi oli tärkeää jo lapsesta asti. Hän huomasi, että vesien laatu huononi, vesieliöstö kärsi, ihmiset allergisoituivat ja ilma saastui.

Ideologiaa

Sonettin historia alkoi, kun Beate irtisanoutui työstään lääketehtaalla ja alkoi kehittää pesuaineita veden ehdoilla. Sonett perustettiin säätiömuotoon, joten sen tarkoituksena ei ole voiton tuottaminen osakkeenomistajille, eikä sitä voida myydä. Sonettin tärkeiksi tavoitteiksi muodostuivat ympäristön hyvinvoinnin lisäksi laadukkaiden tuotteiden valmistus ja jatkuva tuotekehitys. Tavoitteista ei ole tingitty: Sonett-tuotteet ovat ystävällisiä sekä ympäristölle että ihmisille ja ne täyttävät yksityisen ja ammattikäytön vaatimukset. Uusiutuvalla energialla valmistetut tuotteet ovat tiivisteitä, joten ne ovat riittoisia, vievät vähän tilaa ja säästävät pakkausmateriaalia. Pakkaukset on valmistettu kierrätysmateriaalista ja ne voidaan edelleen kierrättää

Luonnolliset raaka-aineet

Sonett käyttää raaka-aineinaan 100 % luomulaatuisia oliivi-, rapsi-, kookos- ja palmuöljyjä. Tuotteissa käytetyt, luonnonvaraiset raaka-aineet kerätään kestävästi, jotta niiden esiintyminen ei vaarannu ja ne säilytetään luonnossa esiintyvässä muodossa vielä valmistuksenkin aikana. Tuotteisiin ei ole lisätty entsyymejä, tensidejä, synteettisiä hajusteita, väri- tai säilöntäaineita, kirkasteita eikä valkaisevia aineita. 

Ainutlaatuinen valmistustapa

Veden ja öljyn sekoittamiseen tarvitaan tavallisesti erilaisia emulgaattoreita. Sonett käyttää sekoittamisessa puolestaan ainutlaatuista Oloid-muottia. Muotin kautta virtaavat nesteet kiertävät kahdeksikkoa, kunnes ne sekoittuvat keskenään. Saippuan valmistuksessa Sonett sekoittaa aineksia kahden vuorokauden ajan, jolloin sekoittamisessa luontaisesti syntyvä lämpö kehittää saippuan itsekseen. Kun aineita ei erikseen lämmitetä, säästyy energiaa. Aikaa valmistukseen kuluu enemmän, mutta laatu puhuu puolestaan -  saippuat ovat kiinteitä ja hyvälaatuisia.

 

Hyvinvoinnin Tavaratalon valikoiman Sonett-tuotteet löytyvät täältä!

 

Alunperin julkaistu 16.5.2014 Hyvinvoinnin vanhassa blogissa. 

Edellinen artikkeli

Pääsiäisrieha 2014: Askartele näyttäviä lankamunia!

Seuraava artikkeli

Hyvinvoinnin Kesäapteekki

Jätä kommentti

Huomioi, että luemme kaikki kommentit ennen julkaisua, koska haluamme pitää blogimme asiallisena.

Robottiesto: