category
Kestovaippaviikko 5.10.-11.10.2015

Kestovaippaviikko 5.10.-11.10.2015

Hyvinvoinnin Tavaratalo

Tällä viikolla vietetään Kestovaippaviikkoa. Nyt onkin oiva hetki kaivaa esille vaikkapa sieltä äitiyspakkauksen mukana tullut kestovaippa käyttöön. Suoda sille mahdollisuus tulla käytetyksi edes kerran.

 

Kestovaippailu

Kestovaippailu ei omasta mielestäni ole mitenkään ällöä tai hankalaa. Pyykin määrää se lisää, mutta lapsiperheissä sitä tulee muutenkin. Yksi koneellinen lisää pyykkiä ei aiheuta hurjia kevätjuhlaliikkeitä pyykkirumbassa. Moni tuntuu pelkäävän varsinkin niiden kakkavaippojen huoltoa. Se ei varsinaista rakettitiedettä ole, käsisuihkulla tuotosten huuhtelu pönttöön ja vaippa odottamaan pesua vaikka ämpäriin tai poljinroskikseen tms.

Itse koen kestovaippailun jopa helpottavan arkea, ei tarvitse muistella kaupassa, kuinka paljon vaippoja olikaan jäljellä ja juosta markettien vaippatarjousten perässä. Lisäksi vessanroskista ei tarvitse kiikuttaa päivittäin ulos, ettei biologinen ase tuhoa koko kämpän ilmanlaatua. Meillä pyörii koneellinen vaippoja joka toinen tai kolmas päivä.

Kestovaippailussa tosin on suuri koukuttumisen vaara, niin herkullisia ja ihania kuoseja on tarjolla. Itse olen äitynyt hiukan hamstraamisen puolelle. Kierrän kirppiksiä tähyillen halpoja kestovaippoja ja niihin imuja. Lisäksi ahkerasti valvonnan alla on somen kirppikset. Nyt ei enään postiluukusta tipahtele tasaisin väliajoin  vaippoja, sillä nyt niitä on ihan tarpeeksi kasassa. 

 

Kestovaippayhdistys

Kestovaippayhdistys auttaa kestoiluun liittyvissä kysymyksissä ja ongelmatilanteissa. Kestovaippayhdistys antaa kestovaippailusta tietoa, tarkoituksenaan hälventää kestoiluun liittyviä ennakkoluuloja. Kestoiluun kannattaa suhtautua ilman mitään paineita. Käyttää sen verran kestovaippoja kuin hyvältä tuntuu. Yksikin kestovaippa päivässä vähentää vaipoista syntyvää jätteenmäärää suuresti. Vielä on tätä viikkoa jäljellä, joten rohkeasti kokeilemaan ja koukuttumaan kestojen ihanaan maailmaan.

 

Alunperin julkaistu 10.10.2015 Hyvinvoinnin vanhassa blogissa. 

Edellinen artikkeli

Me sanoimme EI hainrustotuotteille!

Seuraava artikkeli

Joulukoristeet taikataikinasta

Jätä kommentti

Huomioi, että luemme kaikki kommentit ennen julkaisua, koska haluamme pitää blogimme asiallisena.

Robottiesto: