category
Me sanoimme EI hainrustotuotteille!

Me sanoimme EI hainrustotuotteille!

Tomi Kottonen

Miksi?

Markkinoilla olevilla hainrustotuotteilla on tietyt sertifikaatit, joiden tulisi taata rustotuotteiden eettisyys ja jäljitettävyys. Tämä ei valitettavasti riitä.

Haita, kuten muitakin kalakantoja ylikalastetaan ja niiden kannat ovat uhkaavasti laskusuunnassa. Koska kaikki eivät pelaa merillä reilua peliä, osuu ylikalastuksen ongelmat myös niiden kohdalle, jotka noudattavat kiintiöitä. Kukaan ei siis voi taata sertifikaateilla kuin omaa toimintaansa, ei kokonaiskuvaa, joka on surullinen tällä hetkellä.

Viimeisten 30 vuoden aikana maailman haikanta on romahtanut 90 prosenttia. Haiden lopetustahti on hurja: ihminen tappaa joka vuosi arviolta 70 miljoonaa haita. Ongelmia tuo se, että hai saavuttaa sukukypsyytensä 10–15 vuodessa ja saa kerralla n. 2–10 poikasta. Kantojen korjaantumiseen kuluu siis vuosikymmeniä.

Haiden suojelu on tärkeää, koska ne ovat tärkeä osa merten ekosysteemiä. Jo 450 miljoonaa vuotta, ajalta kauan ennen dinosauruksia, ne ovat uineet merten ravintoketjun huipulla.

"Suurten petojen poistaminen järkyttää merten tasapainoa. Jos tuhoamme meret, tuhoamme itsemme. Meripetojen suojelu on itsesuojelua." –Sea Shepherd Conservation Societyn Paul Watson
Koska me voimme vaikuttaa pienillä teoillamme suureen kokonaiskuvaan, olemme päättäneet jättää hainrustotuotteet kokonaan pois valikoimistamme. 

Hyvis ❤️Animalia

Animalia on eläinten oikeuksia edistävä asiantuntija- ja kansalaisjärjestö.

Animalia on eläinten oikeuksia edistävä asiantuntija- ja kansalaisjärjestö.

Animalia vastustaa sellaista eläinten kohtelua, joka aiheuttaa eläimille kärsimystä tai estää olennaisesti niiden lajityypillistä käyttäytymistä. Eläimet eivät itse voi puhua omasta puolestaan: ne tarvitsevat äänitorvekseen eläinten hyvinvoinnista välittävien ihmisten järjestön. Animalia vaatii, että eläinten hyvinvointi ja oikeudet huomioidaan nykyistä paremmin lainsäädännössä, koulutuksessa ja jokapäiväisissä suhteissamme eläimiin.

Hyvinvoinnin.fi jakaa ja tunnustaa nämä arvot. Eläimet ovat meille sydäntä lähellä. Tämän takia olemme aloittaneet yhteistyön Animalian kanssa. 

Lisää Animalian toiminnasta voit lukea Animalia.fi -sivuilta.

Edellinen artikkeli

Harsosta vaipaksi!

Seuraava artikkeli

Kestovaippaviikko 5.10.-11.10.2015

Jätä kommentti

Huomioi, että luemme kaikki kommentit ennen julkaisua, koska haluamme pitää blogimme asiallisena.

Robottiesto: