Hyvis goes plastic free

Hyvis goes plastic free

Saara Aarnio

Muovin ympäristövaikutukset ovat puhuttaneet tasaisesti viime talvesta lähtien. Ylen I Love Muovi -kampanja sekä lukuisat uutisjutut aiheesta ovat saaneet suomalaiset ymmärtämään muovin kierrättämisen tärkeyden. Myös Zero Waste -ideologia, jonka tarkoituksena on vähentää jätettä ja tavoitella mahdollisimman vähän jätettä synnyttävää elämäntapaa, on omalta osaltaan sysännyt ihmiset ajattelemaan omaa muovin käyttöä, kulutusta ja kulutuksen tuottamaa hiilijalanjälkeä.

Hyviksestä tuli muoviton

Kuten moni asiakkaamme on varmasti huomannut, verkkokauppamme lähetykset ovat muuttuneet loppukevään aikana täysin muovittomiksi. Muutos oli meille tärkeä, sillä halusimme tarjota asiakkaillemme mahdollisuuden tehdä ostoksia sellaisesta kaupasta, joka panostaa toiminnassaan ympäristöystävällisempiin valintoihin.  

Miten muovittomuus näkyy varastollamme?

Lähetystemme muuttaminen muovittomiksi vaati sekä huolellista selvitystyötä että suurehkon määrän käytännön testausta, jotta pystyimme tekemään parhaat mahdolliset valinnat pakkausmateriaalien suhteen. Logistiikkakumppanimme Logitrail lähti selvittämään muovittomien lähetysten vaatimuksia ennakkoluulottomasti ja ratkaisut löydettiinkin yllättävän nopeasti. Logitrailin mukaan myös muut heidän asiakkaansa ovat olleet varsin kiinnostuneita muovittomista lähetyksistä.

Eroon muoviteipistä ja kuplamuovista

Aikaisemmin käytössä ollut muoviteippi korvattiin kestävällä paperiteipillä. Lasisten ja herkästi hajoavien tuotteiden pakkaamisessa käytössä ollut kuplamuovi korvattiin kierrätettäväksi ja uusiokäyttöön soveltuvilla silkki- ja reikäpaperin yhdistelmällä sekä litistetyllä voimapaperilla. Viimeisten kuukausien aikana saamamme kokemusten kautta on selvinnyt, että muovittomat pakkausmateriaalit suojaavat herkästi särkyviä tuotteitamme yhtä hyvin kuin aikaisemmin käytössä ollut kuplamuovi. 

Kuten jo vuosikausien ajan, jatkamme edelleen tavarantoimitusten mukana saapuneiden pahvilaatikoiden hyödyntämistä asiakaslähetyksissämme. Näiden pakettien kohdalla emme ole lähteneet poistamaan mahdollisia vanhoja, jo olemassa olevia teippejä, ja toimitamme myös valmiiksi kelmutetut myyntierät (esimerkiksi Puhdistamon kombuchat) sellaisinaan.

Olemme innoissamme muutoksista, sillä asiakaskokemukset ovat olleet erittäin positiivisia!

Muovittomuutta läpi liiketoiminnan

Suosimme muovittomuutta korostavia hankintoja ja pyrimme luonnollisesti muovittomuuteen myös kaikessa muussa toiminnassamme, sillä ekologisuus on tärkeä osa yrityksemme kulttuuria. Haastamme kaikki yhteistyökumppanimme, erityisesti tavarantoimittajamme mukaan talkoisiin! Esimerkiksi Nordic Health Sprayltä saammekin myyntiin uuden vegaanisen vitamiinisuihkeen, jonka pullo on valmistettu 70-prosenttisesti valtamerten jätemuovista ja 30-prosenttisesti kotitalouksien kierrätetystä muovijätteestä.

Muita muovittomaan ja zero waste -elämäntapaan soveltuvia tuotteita ovat:

Ratkaisuna on kierrättäminen sekä muoviton elämäntapa

Ylen I Love Muovi -kampanjan punaisena lankana toimii slogan "Lajittelu on ratkaisu", joka kannustaa ihmisiä kierrättämään käyttämänsä muovin. Muovin kierrättäminen onkin tehty helpoksi etenkin kerrostaloyhtiöissä asuville, mutta mökki- ja omakotitalouksien osalta muovin kierrättäminen on edelleen tietyillä paikkakunnilla huomattavan haastavaa. Esimerkiksi Lapissa on alueita, joista kierrätettävän muovijätteen joutuu kuljettamaan vähintään tunnin ajomatkan päähän. Mikäli keräysastia ei ole matkan varrella, aiheutuu näin suuresta koukkauksesta taas omat päästönsä.

Täältä voit etsiä oman lähimmän muovinkeräyspisteesi >>

Kannustamme kaikkia yhteistyökumppaneitamme ja asiakkaitamme pohtimaan kierrättämisen ohella myös omia kulutustottumuksiaan: monen tuotteen kohdalla on tilaisuus valita joko kokonaan muoviton valmistusmateriaali tai muoviton pakkaus.

Melko pitkälle muovin välttelyssä pääsee myös noudattamalla Zero Wasten viiden K:n sääntöä:

  1. Kieltäydy
  2. Karsi
  3. Käytä uudelleen
  4. Kierrätä
  5. Kompostoi 

Ihanaa, mahdollisimman muovitonta kesää Hyvikseltä!

Tähän liittyvät tuotteet

Hetkinen Käsivoide Koivu Piparminttu
Hetkinen Käsivoide Koivu Piparminttu
Luonnollinen ja täyteläinen voide antaa käsiesi iholle vahvan suojan. Käsivoide tuo käsille ja kynsinauhoille kaivattua kosteutta nopeasti ja helposti. Voide sisältää korkean määrän sheavoita, joka yhdessä jojobaöljyyn uutettujen koivunlehtien ja E-vitamiinin kanssa kosteuttaa ja ravitsee tehokkaasti käsien ihoa. Kuiville ja karheille käsille Kuiviin kynsinauhoihin Halkeileviin sormenpäihin Pakkassuojana
 Ikääntymisen ennakointiin
 Ihon tasapainottamiseen
- Kovettuneille kantapäille Kuiville kyynärpäille Nämä kasviöljyt yhdessä silottavat pieniä juonteita sekä parantavat ihon terveyttä pitkäkestoisesti. Voide auttaa suojaamaan käsien ihon pakkaselta, tuulelta ja auringolta. Voide ei sisällä lainkaan vettä ja on todella riittoisaa. Käsivoiteen sisältämät koivun ja piparmintun piristävät tuoksut luovat kesäisen ja raikkaan tunnelman. Piparminttuöljy parantaa immuunipuolustusta, voimistaa ja ehkäisee tartuntoja. Piparmintun tuoksu lisää keskittymiskykyä, kirkastaa ajatuksia ja helpottaa näin päätöksentekoa. Jojobaöljyyn uutetut koivunlehdet muistuttavat ihanasta suomalaisesta saunasta ja koivunvihdasta. Lisäksi voide sisältää sitronellan eteeristä öljyä, joka auttaa pienien ihovaurioiden paranemisessa käsissä. Riittoisa voide imeytyy nopeasti ja jättää ihon silkkisen pehmeäksi. Ihoa ravitseva voide sopii erinomaisesti päivittäiseen käyttöön.
 Käyttö Ota pieni nokare voidetta ja levitä käsiesi iholle. Voiteessa ei ole lisättyä vettä, joten tavallista pienempi määrä riittää kosteuttamaan ihon. Anna imeytyä muutaman sekunnin ajan. Jos voidetta laittaa liian paksun kerroksen imeytyminen ihoon kestää. Sopii käsille ja jaloille sekä koko vartalolle. Ainesosat

 Sheavoi Runsaasti A-vitamiinia sisältävä sheavoi tuo voiteelle täyteläisyyttä toimien samalla kosteudenhaihtumista ehkäisevänä oklusiivina antaen kuitenkin ihon hengittää. Sheavoi pehmittää ihoa tehokkaasti sen sisältämän oleiinihapon ansiosta, joka auttaa vahvistamaan ihon omaa suojabarriääriä. Sheavoi sisältää myös fytosteroleja, jotka auttavat stimuloimaan solujen muodostumista voiteessa. Koivunlehtiöljyuutos Suomalaiset nuoret koivunlehdet on uutettu jojobaöljyyn. Koivunlehdet ovat hyvin C-vitamiinipitoisia ja niissä on myös A-vitamiinin esiastetta sekä B2 ja B3 -vitamiineja. Jojobaöljy vastaa ihon sisältämiä luonnollisia rasvoja, minkä vuoksi se auttaa käsivoidetta imeytymään nopeasti ja helposti. Koivulehtiöljyuutos tasapainottaa sheavoin runsautta voiteessa. Koivunlehdet ovat kerätty villinä Suomen luonnosta vaurioimatta itse puuta. E-vitamiini E-vitamiini on tehokas antioksidantti, joka parantaa solujen hapensaantia, suojaa ihosoluja sekä uudistaa ja kiinteyttää ihoa. E-vitamiini toimii voiteessa myös säilöntäaineena yhdessä eteeristen öljyjen kanssa. Bentoehartsi Lempeästi lämmittävä vaniljanvivahteinen bentsoehartsi on euforisoiva hyvänolon öljy. Bentsoehartsi hoitaa ihoa tehokkaasti, se parantaa haavoja, ja sitä voidaan käyttää normaalin ihonhoidon ohella myös pigmenttihäiriöiden hoitoon. Benzoin eli bentsoehartsi vaikuttaa rentouttavasti ja harmonisoivasti, mutta sillä voi myös olla mielialaa piristävä ja aistikas vaikutus. Piparminttu eteerinen öljy Piparmintun tuoksu on monelle tuttu. Sen tuoksu raikas ja viilentävä. Tuoksu stimuloi, tarjoaa helpotusta stressiin, masennukseen ja henkiseen uupumukseen, virkistävä luonne auttaa myös keskittymään. Kiihdyttää verenkiertoa käsien iholla. Sitronella eteerinen öljy Sitronella öljy kohottaa mielialaa ja rauhoittaa. Öljy on luontaisesti antiseptinen ja auttaa käsien pienten haavojen hoidossa.Suunniteltu ja valmistettu Suomessa. KYLLÄ Luonnollinen Luomu Vegaani Luonnolliset eteeriset öljyt Tuore EI Säilöntäaine Alkoholi Synteettinen aine Vesi Väriaine Muovi
32.95 €

Edellinen artikkeli

ZERO WASTE -elämäntapa, mitä se on?

Seuraava artikkeli

Hiilivapaa toimitus säästää luontoa

Jätä kommentti

Huomioi, että luemme kaikki kommentit ennen julkaisua, koska haluamme pitää blogimme asiallisena.

Robottiesto: