Zuii Organicin ja JOIK Organicin itseruskettavat testissä

Zuiin ja JOIKin itseruskettavien uutuudet testissä

Taas on se aika vuodesta, kun hihat ja lahkeet lyhenevät. Ihon kuoriutuessa vaatteiden alta moni tarttuu myös itseruskettaviin – ja hyvä niin, ainakin jos toisena vaihtoehtona on auringon ottaminen. Itsensä ruskettaminen aurinkoa ottamalla kun on pidemmällä aikavälillä riskaabeli tapa hankkia väriä pintaan. Itseruskettavien joukossa on onneksi todellisia helmiä, joilla saa todistetusti aivan yhtä kauniin rusketuksen kuin auringosta.

Meille Hyvikselle saapui hiljattain uutena merkkinä luonnollisista itseruskettavista tunnettu australialainen Zuii Organic, jolta muuten löytyy myös aivan ihania meikkejä. Luomulaatuisten tuotteiden valmistuksessa käytetään mm. jasmiinin ja ruusun kukkien nuppuja, kamomillan kukkien terälehtiä ja hoitavia kasviöljyjä. Myös virolaisen JOIK Organicin valikoima täydentyi juuri itseruskettavilla vartalovoiteilla ja kasvotipoilla. Olen itse todennut sarjan hinta-laatusuhteeltaan erinomaiseksi, joten myös merkin itseruskettavat herättivät heti mielenkiintoni.

Sain testattavaksi Zuiin itseruskettavan vaahdon sekä JOIKin itseruskettavan voiteen. Olen viimeksi käyttänyt itseruskettavia yli kymmenen vuotta sitten, ja mielessäni kummittelee edelleen suttuinen ja työläs levitysprosessi, joka palkittiin lopulta laikukkailla, oranssiin vivahtavilla käsivarsilla ja säärillä. Olin kuitenkin valmis antamaan uuden mahdollisuuden itseruskettaville varsinkin, kun arvelin itseruskettavien menneen edellisestä kokeilukerrasta harppauksella eteenpäin. Kalpeaihoisena ja itseruskettavien noviisina olen myös erinomainen koekaniini itseruskettaville – jos minä onnistuisin saamaan katseenkestävän rusketuksen näillä tuotteilla, muutkin takuuvarmasti onnistuvat!

Voidemainen vai vaahtomainen itseruskettava?

Ennen kuin hyppään testikokemuksiini, sanon ensin kuitenkin pari sanaa itseruskettavien toimintaperiaatteesta, joka oli näissäkin testituotteissa hitusen erilainen. Itseruskettavissa tuotteissa vaikuttavina aineina ovat dihydroksiasetoni (DHA) ja erytruloosi, jotka ovat luonnollisia sokerimolekyylejä. Näistä DHA vastaa ruskettavasta vaikutuksesta, joka syntyy, kun DHA reagoi ihon pintakerroksessa olevien aminohappojen kanssa. Tuotteessa oleva erytruloosi taas täydentää DHA:n vaikutusta ja auttaa luomaan luonnollisen lopputuloksen.

Zuiin vaahto on siinä mielessä poikkeuksellinen tuote kyseisen merkin valikoimassa, että siinä missä muut sarjan tuotteet ovat asteittain ruskettavia ja sisältävät vain vähän DHA:ta, vaahto tuo iholle välittömästi sävyn, joka syvenee varsinaiseksi rusketukseksi parin tunnin aikana. Lisäksi vaahto kaipaa kaverikseen levityskintaan, joka pitää kädet puhtaina ja lopputuloksen tasaisena. JOIKin itseruskettava voide sen sijaan on asteittain ruskettava, jolloin syvemmän rusketuksen aikaansaaminen vaatii useamman levityskerran. JOIKin voiteella näkyvä rusketus kehittyy 4-6 tunnin päästä voiteen levittämisestä.

Testikokemukset step by step

Oma ihonvärini on varsinkin talven jäljiltä lähes vitivalkoinen, joten testiin valikoitui light-sävyt molemmista tuotteista. Ennen testiä ajattelin, että JOIKin voide tulee todennäköisesti toimimaan omalla ihollani paremmin juuri siksi, että sen avulla haluttua sävyä on helpompi säädellä. Olin ensin itse asiassa hieman skeptinen Zuiin vaahtoa kohtaan, sillä pelkäsin, että lopputuloksesta tulee liian tymäkkä ja luonnoton.

Itseruskettavien lisäksi testasin myös Zuiin kuorintatuotteita, joilla iho valmistellaan oikeaoppisesti itseruskettavan levitykseen.

1. Ihon kuoriminen vartalokuorinnalla ja/tai kuorintakintaalla

Ennen itseruskettavan levitystä iho kannattaa ehdottomasti kuoria ja kosteuttaa hyvin, itseruskettava kun pakkautuu herkästi kuiviin ja karheisiin kohtiin ihossa. Kuorinta poistaa iholta kuollutta ihosolukkoa, mikä takaa tasaisemman lopputuloksen. Iho kannattaa kuoria ja kosteuttaa päivää ennen itseruskettavan voiteen levitystä.

Kokeilin sekä Zuiin kosteuttavaa vartalokuorintavoidetta että Zuiin kuorintakinnasta. Sitruksentuoksuinen kuorintavoide sisältää Himalajan suolakiteitä, ravitsevaa bambumehua ja auringonkukka- ja manteliöljyä, jotka jättävät ihon sileäksi ja kosteutetuksi. Kuorintavoiteen vaikutusta voi tehostaa kuorintakintaalla, jota voi käyttää sekä vartalolle että kasvoille. Luomupuuvillasta valmistettuun kintaaseen on punottu ohutta kuparilankaa, joka tehostaa ihon verenkiertoa. Kuorintakinnasta voi käyttää märkänä tai kuivana suihkugeelin tai vartalokuorinnan kanssa, ja iho käsitellään pyörivillä liikkeillä. Vaikka kuorintakinnas on todella pehmeä ja hellävarainen iholla, ei sitä tulisi kuitenkaan käyttää ärtyneellä (esimerkiksi palaneella) iholla.

2. Itseruskettavan voiteen levittäminen

Koska minulla oli kaksi tuotetta testattavana, levitin JOIKin voidetta vartaloni oikealle puolelle ja Zuiin vaahtoa vasemmalle puolelle. Näin lopputulosta pystyisi vertailemaan paremmin.

JOIKin voide levitetään kuten mikä tahansa kosteusvoide – joskin skarppiutta vaaditaan, jotta valkoisen voiteen saa levitettyä tasaisesti iholle. Voide imeytyy nopeasti eikä tunnu yhtään tahmealta iholta. Tuote ei myöskään värjää vaatteita.

JOIKin itseruskettava voide on väriltään valkoista.
JOIKin itseruskettava voide on väriltään valkoista.

Zuiin vaahdon voi levittää joko käsillä tai varta vasten vaahdon levittämiseen tarkoitetulla levityskintaalla. Vaahtoa puserretaan kintaalle ja levitetään iholle pitkin vedoin. Vaahdon levittäminen levityskintaalla oli häkellyttävän helppoa: vaahdon sai levitettyä todella nopeasti isommallekin ihoalueelle. Vaahto on myös ruskeaa, mikä tekee levityksestä helpompaa. Myös vaahto imeytyi iholle hujauksessa eikä tahmannut tai tahrinut vaatteita.

Zuiin itseruskettava vaahto on sen sijaan ruskeaa.

Zuiin itseruskettava vaahto on sen sijaan ruskeaa, mikä helpottaa levitystä.

3. Lopputulos ja rusketuksen “huolto”

JOIKin voide jätti yhden levityskerran jälkeen kevyen ja hyvin luonnollisen näköisen päivetyksen iholle. Olin myös onnistunut levittämään voiteen siististi, sillä rantuja ei iholla näkynyt. Zuiin vaahto toi jo levitysvaiheessa kevyen värin iholle, joka syveni vielä yön aikana. Lopputulos oli myös näkyvämpi mitä JOIKin voiteella. Vaahdon levittämisen helppous oli tosin hämännyt: olin fiiliksissäni levittänyt vaahtoa hieman huolimattomasti, ja löysin seuraavana aamuna rantuja käsivarren kääntöpuolelta. Vaahdon levittäminen siis vaatii helppoudestaan huolimatta tarkkuutta ja malttia.

Ennen itseruskettavia voiteita.
Ennen itseruskettavien voiteiden levitystä. 

Itseruskettavien jälkeen.

Itseruskettavien jälkeen: vasemmalla puolella JOIKin voide, oikealla puolella Zuiin vaahto.

JOIKin voiteen luvataan kestävän kauniina iholla noin viikon ajan. Väri kuitenkin kuluu iholta hiljalleen, joten värin ylläpitämiseksi voidetta voi levittää uudelleen 2–3 päivän välein. Zuiin vaahdon tuoman rusketuksen sen sijaan luvataan kestävän jopa 10 päivän ajan luonnollisesti haalistuen. JOIKin voidetta voi käyttää myös vaahdon kaverina rusketuksen ylläpitämiseksi, tai kokeilla Zuiin vastaavaa itseruskettavaa voidetta.

Ruusut ja risut

JOIKin itseruskettava voide

  • Tuoksu: Tuotteessa on hieman vahvempi tuoksu kuin Zuiin vaahdossa, mutta oikein miellyttävä, hiukan kahvimainen.
  • Levittäminen: Voide levittyi hyvin iholle, joskin levittämistä vaikeutti hieman se, että voide on valkoista eikä näin ollen näe niin hyvin, mihin voidetta on jo levittänyt.
  • Lopputulos: Voiteella sai jo yhden levityskerran jälkeen mukavaa päivetystä iholle. Tästä voiteesta on hyvä aloittaa, jos itseruskettavien käyttö jännittää!

Zuiin itseruskettava vaahto

  • Tuoksu: Tuotteessa oli mieto ja miellyttävä kukkainen tuoksu.
  • Levittäminen: Vaahto on helppo ja nopea levittää iholle levityskintaan avulla, mutta vaatii juuri helppoutensa vuoksi myös tarkkuutta. Plussaa vaahdon ruskeasta väristä!
  • Lopputulos: Vaahto toi hitusen näkyvämmän lopputuloksen mitä JOIKin voide. Väri oli kuitenkin luonnollisen näköinen, ja pienellä treenillä levityskintaan avulla saa varmasti todella tasaisen lopputuloksen.

Zuii Organicilta löydät lisää itseruskettavia vartalolle ja kasvoille sekä rusketusta korostavat meikkituotteet. Myös JOIK Organicilta löydät lisää valinnanvaraa itseruskettavissa. Tutustu ja löydä omat suosikkisi!

Tähän liittyvät tuotteet

Edellinen artikkeli

Näin saat alipainepumppupullon toimimaan silloin, kun se "hyytyy"

Seuraava artikkeli

Moi Forest – metsäpöly palauttaa kadonneen luontoyhteyden ja mikrobiomin tasapainon

Näitä luetaan

Bioaktiivinen muta tehohoitaa ja hemmottelee
Järven pohjassa vuosituhansien ajan kehittynyt terapeuttinen hoitomuta
sisältää kahmalokaupalla bioaktiivisia ainesosia, jotka uudistavat...
Havupuu-uutejuomalla parissa viikossa eroon ruusufinnistä
Porilainen Liisa Lumme on 36-vuotias koirakoulun ohjaaja, joka sairastui nelisen vuotta sitten...
Kosmeettisen gua shan ABC ja opas gua sha välineen valintaan
Gua sha on tällä hetkellä ylivoimaisesti kirkkain johtotähti kauneudenhoitomaailmassa eikä mikään ihme,...
Beauty Sleep – anna ihosi levätä ja uusiutua yön aikana!
Kauneusunet eivät ole myytti, vaan tosiasia. Ihon syvät kerrokset työskentelevät yöllä korjatakseen...
Dr. Hauschka: Paremman maailman luonnonkosmetiikkaa pintaa syvemmältä
Dr. Hauschka -sarjan ihonhoitotuotteet ovat hoitavuudessaan ainutlaatuisia. Niiden teho kumpuaa tarkkaan valituista,...
Laponie of Scandinavia – mutkatonta ja luonnollista hoitoa herkälle ja ongelmaiholle
Kotimainen Laponie of Scandinavia tekee pelkistettyjä ja helposti yhdistettäviä tuotteita, jotka hoitavat...
Taiga Cosmetics hurmaa Lapin luonnon tehoaineilla
Taiga Cosmeticsin tarina alkoi rakkaudestamme Suomen Lappiin ja sen karuun mutta kauniiseen...
Vuoden 2022 Hoitotuote: Moi Forest -metsäpölyvoidesarja
Hyviksenkin asiakkaiden keskuudessa suursuosion saavuttaneet Moi Forestin metsäpölyvoiteet on valittu Vuoden 2022...
F-beauty – luonnonkauneuden ja itsearvostuksen puolesta
F-beauty, eli Finnish Beauty, on suomalaista maanläheisyyttä huokuva kauneusfilosofia, jonka ytimessä on...
Esittelyssä Djusie, uusi kotimainen luonnonkosmetiikkasarja – mehukkainta ihonhoitoa Suomesta
Djusie on uusi suomalainen ihonhoitosarja, jonka tuotteet ovat Ecocert-sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Djusien visionääri...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.