Evolven kasvovoide pöydällä

Näin hoidat epäpuhdasta ihoa – tärkeimmät tuotteet tasapainoiseen ihoon

Epäpuhdasta ja helposti rasvoittuvaa ihoa pidetään teini-ikäisten iho-ongelmana. Kuitenkin yhä useampi kärsii samoista ihohaasteista vielä reilusti yli 30 vuoden iässäkin. Toisilla iho on aina tasaisen ja virheetön, toiset taas saavat osakseen tulehtuneet näppylät, tukkeutuneet ihohuokoset ja kiiltävän ihon. Mistä tämä sitten johtuu? Suurimpana tekijänä on perimän mukana saatu ihotyyppi, mutta ihon vointiin vaikuttaa lisäksi monet eri tekijät, niin sisäiset kuin ulkoisetkin.

Kosmetiikalla pystytään tukemaan ihon toimintaa, kosteuttamaan, rauhoittamaan sekä tasapainottamaan ihossa näkyviä epätasapainotiloja, kuten liiallista talineritystä. Kuitenkin juurisyyt ihon epäpuhtauksiin tai muihin haasteisiin, johtuvat hyvin usein kehon sisäisistä tekijöistä, jolloin ratkaisua ongelmiin tulee lähteä etsimään kokonaisvaltaisemmin myös sisäisesti vaikuttavista tekijöistä oikeanlaisten kosmetiikkatuotteiden lisäksi. Iho-ongelmien takana saattaa olla hormonaaliset muutokset tai suoliston kunto, jolloin oikeanlainen ravinto, lepo, sopiva liikunta sekä muut elämäntavat ovat isossa osassa ratkaisun löytymisessä. On siis hyvä muistaa ottaa huomioon monet eri seikat ja tarvittaessa hakea apua ihonhoidon ammattilaisilta.

Ennen kuin perehdytään epäpuhtaan ihon oikeanlaiseen hoitoon, kerrataan vielä mitä epäpuhtaalla iholla tarkoitettaan. Epäpuhdas ihon on ihotyypiltä sekaiho tai rasvainen iho. Sekaiho on ihotyyppi, jonka tunnistaa nimensäkin mukaisesti siitä, että kasvojen iholla esiintyy niin kuivia tai normaaleja kuin rasvaisempia alueita. Rasvoittuvin alue sekaiholla on tyypillisesti T-alue, ja sen ulkopuolelle jäävät alueet normaalia ihoa tai kuivaa ihoa. T-alue kiiltelee helposti ja huokoset ovat selkeästi näkyvissä ja mahdollisesti myös tukkeutuneet. Myös näppylöitä syntyy ihoon helposti. Rasvoittuva iho taas on koko kasvojen alueelta helposti kiiltelevä, huokoset ovat laajentuneet ja mahdollisesti tukkeutuneet. Epäpuhtauksia ja tulehtuneita näppylöitä saattaa tulla koko kasvojen alueelle säännöllisesti ja ihon on paksuuntunut. Nämä molemmat ihotyypit voivat olla myös ihon pinnalta pintakuivia. Vaikka iho kiiltelisi päivän aikana, niin siitä huolimatta se voi olla pintakuiva ja kaivata kosteutta. Tästä päästäänkin epäpuhtaan ihon oikeanlaiseen hoitoon ja sopiviin tuotteisiin.

Epäpuhtaan ihon hoidon kulmakivet

Epäpuhtaan ihonhoidon kulmakivet ovat samat kuin kaikkien muidenkin ihotyyppien hoidossa. Yksinkertaisimmillaan siihen kuuluu oikeanlainen puhdistus, kosteutus ja suojaus. Mukaan voi lisätä vielä tehotuotteen. Ihon päivittäinen perusteellinen puhdistus on tärkeää, jotta iholle ei pääse kerrostumaan päivän aikana sen pinnalle kertyneet katupölyt, saasteet, hiki, tali ja mahdolliset muut liat. Ihon puhdistustuotteet eivät siis ole vain meikinpuhdistusta varten, vaan myös kaikkea sitä varten mikä tahattomastikin ihollemme ilman ja käsien mukana kulkeutuu.

1. Ihon puhdistaminen

Ihonpuhdistukseen kannattaa valita ihon tilanteeseen sopiva puhdistustuote. Evolve Daily Detox Facial Wash -puhdistusgeeli on erinomainen epäpuhtaan ihon puhdistustuote. Lempeästi mutta tehokkaasti likaa ja talia irrottava puhdistusgeeli sopii sekaiholla ja rasvoittuvalle iholle erittäin hyvin. Papaija-entsyymit kuorivat kevyesti ihoa, poistaen kuolleita ihosoluja ja auttaen näin pitämään huokoset avoimena. Goji-marja ja aloe vera kosteuttavat sekä pehmentävät ihoa.

Puhdistustuotetta valitessa kannattaa varmistaa, ettei tuote ole liian voimakkaasti pesevä ja ihoa kuivattava. Epäpuhdas iho tulee puhdistaa huolellisesti päivittäin, mutta ei liian voimakkaasti, ettei iho kuivu pinnalta. Kaksoispuhdistus on erinomainen keino puhdistaa iho perusteellisesti, mutta kuitenkin ihon omaa suojakerrosta kunnioittaen. Kaksoispuhdistuksessa ensimmäinen puhdistustuote on puhdistusöljy tai -balmi, jolla irrotetaan suurimmat liat ja meikit iholta. Tämän jälkeen käytetään iholle puhdistusmaitoa tai -geeliä, joka viimeistelee puhdistuksen jokaista ihohuokosta myöden. Tällä tavoin epäpuhtauksien syntyminen ehkäistään tehokkaasti.

Supersuosittu Evolven Gentle Cleansing Melt -puhdistusbalmi on täydellinen puhdistustuote kaksoispuhdistukseen. Tämä puhdistusbalmi levittyy iholle pehmeästi muuttuen iholla öljyksi ja veden kanssa emulgoituu maitomaiseksi, jolloin sen poishuuhtelu onnistuu helposti. Vedenkestäväkin meikki lähtee tällä puhdistusbalmilla leikiten ja se jättää ihon ihanan pehmeäksi. Evolven toinen upean herkullinen öljypuhdistustuote Kalahari Dream Cleansing Oil on täydellinen kaiken lian irrottava puhdistusöljy. Tämä makean melonin tuoksuinen puhdistusöljy syväpuhdistaa ihon eikä jätä iholle öljyistä tunnetta. Nämä molemmat puhdistustuotteet sopivat myös ainoaksi puhdistustuotteeksi, mutta epäpuhtaan ihon kanssa lisäpuhdistus voi olla tarpeen. Kaksoispuhdistuksessa Gentle Cleansing Meltin tai Kalahari Dream Cleansing Oilin jälkeen käytettäväksi sopii Evolve Daily Detox Facial Wash -puhdistusgeeli, jos tarve on erittäin perusteelliselle puhdistukselle tai kevyempään viimeistelyyn sopiva Evolve Deep Clean -misellivesi.

Evolve Cleansing Melt -puhdistusbalmi

2. Ihon kosteuttaminen

Epäpuhdas kiiltelevä iho tarvitsee myös kosteutusta. Liian voimakkaasti ihoa pesevillä tai hankaavilla tuotteilla voi iho kuivua liikaa. Tällöin iho alkaa tuottaa yhä enemmän talia tasapainottaakseen kosteuspitoisuutta ihon pinnalla ja korjatakseen vaurioitunutta suojabarriääriä. Näin on ajauduttu ojasta allikkoon ja aiheutetaan itse ihon liiallinen talineritys ja mahdolliset tukkeumat ja sitä kautta tulehtuneet näppylät. Tästä syystä liian pesevät tuotteet tekevät iholle yleensä vain hallaa. Jos iholla on kuitenkin selvästi akne ja iho on tulehtuneessa tilassa, on perusteltua käyttää voimakkaampaa puhdistusta. Näitä voi myös käyttää kuuriluontoisesti tai esimerkiksi kerran tai kaksi viikossa. Vaikka käytössä oleva puhdistusaine ei olisikaan liian voimakas ja kuivattava, tulee hyvä kosteutus silti muistaa, jotta iho pysyy kimmoisana ja hyväkuntoisena.

Vesikosteutus on epäpuhtaalle iholle äärimmäisen tärkeää. Vesikosteutuksella tarkoitettaan vesipohjaisia nestemäisiä tuotteita, kuten kasvovesiä ja seerumeita. Evolve Daily Defence Moisture Mist -kosteuttava kasvosuihke on täydellinen vesikosteutta tuova tuote, joka samalla rauhoittaa ihoa. Daily Defence Moisture Mist on erinomainen epäpuhtaalle iholle, sillä sen sisältämät prebiootit sikurijuuresta auttavat vahvistamaan ja tasapainottamaan ihon mikrobiomia ja suojaamaan ihoa ulkoisilta stressitekijöiltä. Prebiootit lisäksi ravitsevat ja vahvistavat ihoa. Kaktusviikunauute rauhoittaa ärtynyttä ihoa ja samalla uudistaa sekä kosteuttaa ihoa. Kasvosuihke sisältää myös tehokkaasti kosteutta sitovaa hyaluronihappoa. Kasvovettä tulisi käyttää iholle aamuin illoin puhdistuksen jälkeen ja sitä voi tarvittaessa kerrostaa useamman kerroksen kasvoille.

3. Epäpuhtaan ihon tehotuotteet

Täsmätuotteiden ja tehotiivisteiden kuten seerumeiden ja boostereiden käyttö on usein tarpeen erityisesti epäpuhtaalla iholla. Tämän hetken tähtiraaka-aine niasiiniamidi, on monen epäpuhtaan ihon pelastus. Vihdoin tätä superainesosaa löytyy myös luonnonkosmetiikan tuotteesta suuremmilla prosenteilla. Markkinoiden uutukainen Bioearthin Elementa-linjan Niacinamide 10% + Zinc 1% boosteri tasapainottaa ja normalisoi tehokkaasti talineritystä. Tulehdusta lievittävien ominaisuuksien ansiosta tuote sopii erityisen hyvin herkkäihoisille. Niasiiniamidi on myös todellinen ihonhoidon huippuainesosa niille, joka haluavat ehkäistä ikääntymisen merkkejä, häivyttää pigmenttimuutoksia ja tasoittaa ihonsävyä. Tämä boosteri onkin siis ehdottoman hyvä lisä aikuiselle epäpuhtauksista kärsivän ihon hoitorutiiniin.

Evolve Rainforest Rescue Blemish -seerumi auttaa taistelemaan liiallista talineritystä ja tulehduksia vastaan. Täydellinen epäpuhtaan ihon tehoseerumi sisältää arvokkaita superfood-raaka-aineita. Acai-marjan ja copaiba-öljyn sekoitus vähentää todistetusti talintuotantoa, tulehdusten syntymistä ja suurentuneita ihohuokosia. Seos rauhoittaa ihoa ja tekee siitä kirkkaan ja mattapintaisen.

4. Ihon suojaaminen

Viimeisenä ihonhoitorutiiniin kuuluu ihon suojaus ja kosteuden lukitseminen ihoon. Epäpuhtaudet ja akne saattavat lisätä houkutusta jättää ihon kosteutus vähemmälle, mutta kosteutuksen laiminlyönti kostautuu yleensä ihon ongelmien lisääntymisenä. Kaapista tulee siis ehdottomasti löytyä ihotyypin mukainen kosteusvoide, jota tulisi käyttää päivittäin. Kasvovoide tuleekin valita iän ja ihon tarpeiden mukaan.

Päivävoiteeksi useimmalle sopii astetta kevyempi voide tai emulsio. Uutuus Evolve Hydrate & Protect Facial Cream on erinomainen vaihtoehto kevyemmäksi kasvovoiteeksi. Hedelmäisen raikkaan tuoksuinen kosteuttava ja suojaava kosteusvoide häivyttää ensimmäisiä ikääntymisen merkkejä, sillä valkotuoksuinkivääri auttaa suojaamaan ihoa tietokoneiden ja puhelinten siniseltä valolta ja UV-säteilyltä, jotka saattavat edesauttaa juonteiden ja ryppyjen syntymistä. Voide suojaa ihoa saasteilta ja edistää solujen energia-aineenvaihduntaa. Kasvipohjainen skvalaani kosteuttaa ja luomu vaaleanpunainen indigo rauhoittaa, vähentää tulehduksia ja epäpuhtauksia sekä pehmentää ihoa. Iho jää mattapintaiseksi ja pehmeäksi. Voisiko tämän parempaa kosteusvoidetta enää ollakaan!

Tuhdimpi voide voi olla tarpeen yövoiteena tai vaikka talviaikaan. Evolve Daily Renew uudistava kasvovoide palauttaa kasvojen kimmoisuuden ja kosteustasapainon puhtaiden luomuöljyjen avulla. Kevyempää päivävoidetta voi myös rikastuttaa sekoittamalla siihen kasvoöljyä yöksi. Evolve Miracle Facial Oil Tuhkimo kasvoöljy on erinomainen lisäys ihonhoitorutiiniin iltaisin myös epäpuhtaalle iholle, sillä se sisältää luonnollista bioretinolia ruusunmarjasta, joka edistää ihosolujen uusiutumista sekä parantaa arpia ja luomu nigellaöljyä, joka rauhoittaa ihoärsytyksiä.

Kasvovoiteen tai -öljyn käyttö viimeistelee ihonhoitorutiinin lukitsemalla kosteuden ja hoitotuotteiden ravinteet ihoon. Samalla ne ehkäisevät ulkoisten stressitekijöiden aiheuttamia haittoja ihossa ja tuovat pehmeyttä sekä tasaisuutta ihon pinnalle. Suojakertoimen käyttöä ei toki sovi unohtaa aurinkoisina vuodenaikoina!

Tähän liittyvät tuotteet:

Reconnecting Nature™ -metsäpöly on kotimainen tutkimusinnovaatio, joka vahvistaa ihon vastustuskykyä

Miksi ihon kaksoispuhdistus tuo kaksinkertaisen hyödyn?

Näitä luetaan

Aloe vera tekee hyvää – sisäisesti ja ulkoisesti!
Aloe veran (suomeksi aaloen tai lääkeaaloen) lehtien sisällä on hyytelömäistä...
Melatoniini - Uusin trendiaine kosmetiikassa maailmalla!
Tässä artikkelissa tutustumme melatoniinin kasvavaan trendiin kosmeettisissa valmisteissa ja tarkastelemme...
Luonnollinen ihonhoitorutiini vuoden ympäri

Vuodenajat voivat vaikuttaa ihon kuntoon, esimerkiksi ilmojen kylmetessä iholla saattaa esiintyä...

Metsä kunniaan
Lue miten uutta suomalaista innovaatiota, Kuusisokeria, sisältävä Ole Hyvä Metsä -sarja sai...
LUONKOS - suomalainen ihonhoidon rituaali

Mitä jos ihonhoito olisi ihanaa, yksinkertaista ja toimivaa? Luonkos jotain ihanaa? Voiko...

Kuuden raaka-aineen puhdistusöljy ja kaksi muuta kevätihonhoidon timanttia.

Hyvästi kuiva talvi-iho, on aika palauttaa luontainen hehku kasvoille! Tuntuuko...

Metsämikrobit palauttavat fyysisen yhteytesi luontoon ja luovat terveemmän pohjan ihosi mikrobiomille
Saaren Taika metsämikrobikosmetiikka palauttaa fyysisen yhteytesi luontoon ja luo terveemmän pohjan ihosi...
Puhdas+ Beauty DNA kertoo ihosi geneettiset salaisuudet
Pohdi hetki seuraavia kysymyksiä ja mieti, mikä niistä kuvaa ihoasi parhaiten: Reagoiko ihosi...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.