Reconnecting Nature -metsäpöly on ihonhoidon uusi innovaatio

Reconnecting Nature™ -metsäpöly on kotimainen tutkimusinnovaatio, joka vahvistaa ihon vastustuskykyä

Metsässä oleskelun terveyttä edistävistä vaikutuksista on puhuttu paljon, ja tutkimustulokset ovat osoittaneet metsässä samoilun esimerkiksi alentavan stressiä ja tukevan psyykkistä terveyttä. Metsällä on kuitenkin moninaisempia parantavia vaikutuksia mitä olemme aiemmin tulleet ehkä ajatelleeksikaan. Uusi suomalainen innovaatio nimittäin valjastaa metsän hyvää tekevät vaikutukset myös ihonhoitoon.

Helsingin ja Tampereen yliopiston yhteistyöhankkeessa kehitettiin metsän maaperästä Reconnecting Nature™ -metsämikrobiuute – tuttavallisemmin metsäpöly – joka iholle levitettynä vahvistaa elimistön mikrobiomia ja sen myötä vastustuskykyä, mikä tuo helpotusta erilaisiin iho-oireisiin. Jo useampi luonnonkosmetiikan valmistaja hyödyntää metsäpölyä tuotteissaan. Moi Forest, Luonkos ja Metsä/Skogen tarjoavat tätä hyviä mikrobeja pullollaan olevaa uutetta sisältäviä kosmetiikkatuotteita, jotka tuovat metsän hyvät vaikutukset omaan kylpyhuoneeseen.

Allergiat ja autoimmuunisairaudet ovat lisääntyneet elinympäristömme muutoksen myötä

Mihin yhteys metsässä vietetyn ajan ja vastustuskyvyn välillä sitten perustuu?

Kaupungistumisen myötä yhä useampi meistä viettää yhä vähemmän aikaa luonnossa. Säännöllisten metsäreissujen vähentyessä altistumme samalla entistä vähemmän metsän maaperän mikrobeille, jotka tekevät itse asiassa hyvää vastustuskyvyllemme. Samalla elämme historiamme hygieenisimmissä olosuhteissa, joissa altistumme entistä vähemmän monenlaisille mikrobeille – sekä taudinaiheuttajille että terveyttämme ylläpitäville mikrobeille. On arvioitu, että juuri näiden ihmisen elinympäristön muutosten vuoksi vastustuskykyyn liittyvät terveys- ja iho-oireet, kuten erilaiset allergiat ja autoimmuunisairaudet, ovat lisääntyneet viime vuosina.

Suomalaiset tutkijat halusivat selvittää, kuinka voisimme palauttaa elinympäristöömme näitä terveyttä tukevia mikrobeja. Näin syntyi Helsingin ja Tampereen yliopistojen yhteistyönä ADELE-tutkimushanke, jossa pyritään löytämään keinoja ehkäistä lisääntyviä allergioita ja autoimmuunisairauksia. Yhdeksi ratkaisuksi löytyi meille suomalaisille niinkin tuttu asia kuin metsämulta.

Metsän maaperän mikrobit vahvistavat elimistön puolustusjärjestelmää

Metsämulta sisältää mikrobilajeja, jotka saavat immuunijärjestelmämme reagoimaan positiivisella tavalla. Kontakti metsämultaan antaa siis harjoitusta ihmisen immuunijärjestelmälle vahvistaen sitä. Vahva immuunijärjestelmä kykenee tunnistamaan ne asiat, joihin sen tulee reagoida niistä, joihin sen ei tule reagoida. Riittävä altistus mikrobeille on siis välttämätöntä vahvan immuunijärjestelmän kehittymiselle. Allergioiden ja autoimmuunisairauksien syntyyn vaikuttaa osaltaan se, ettei immuunijärjestelmä ole kypsynyt tarpeeksi, jolloin se on alttiimpi suuntaamaan toimintansa elimistön omia kudoksia kohtaan.

ADELE-tutkimushankkeessa havaittiin, että metsämikrobiuute auttaa iholle levitettynä tasapainottamaan elimistön mikrobiomia ja vähentämään tulehdusta. Reconnecting Nature™ -metsäpölyksi nimetty mikrobiomiuute on jo otettu useamman kotimaisen luonnonkosmetiikkabrändin tuotekehittelyyn keskeisesti mukaan.

Moi Forest, Luonkos ja Metsä/Skogen – metsäpölyä hyödyntävät ihonhoidon innovaattorit

Moi Forest oli ensimmäinen kosmetiikkayritys, joka alkoi hyödyntää metsäpölyä ihonhoitotuotteissaan. Monitoimivoide ja vauvavoide löysivät heti käyttäjänsä, ja Suomen Terveyskauppiaiden liitto valitsi Moi Forest -metsäpölyvoidesarja vuoden 2022 hoitotuotteeksi.

Moi Forestin lisäksi myös Luonkos ja Metsä/Skogen ovat kehittäneet omia metsäpölyä hyödyntäviä tuotteitaan. Luonkosilta löytyy kaksi jauhedeodoranttia, öljypuhdistuskakku, vartalokakku ja monitoimivoide, joissa kaikissa on reilu annos metsäpölyä. Metsä/Skogenilta löytyy metsäpölyllä kyllästetty hemmotteleva kasvonaamio sekä koko perheelle sopiva sheavoi.

Kiinnostava uutuus on myös lapsia ilahduttava Metsä-muovailuvaha, joka sisältää metsäpölyä! Muovaillessa tulee siis huomaamatta altistettua vastustuskykyä monipuoliselle metsämikrobiomille. Pakkaus sisältää kolme eri väristä ja helposti muotoiltavaa muovailuvahaa, jotka eivät tartu, murene eikä sotke.

Reconnecting Nature -tuotteet tuovat metsän parantavan voiman myös kaupunkiarkeen. Kokeile rohkeasti!

Tähän liittyvät tuotteet:

Bee Venom – luonnon oma botox

Näin hoidat epäpuhdasta ihoa – tärkeimmät tuotteet tasapainoiseen ihoon

Näitä luetaan

Melatoniini - Uusin trendiaine kosmetiikassa maailmalla!
Tässä artikkelissa tutustumme melatoniinin kasvavaan trendiin kosmeettisissa valmisteissa ja tarkastelemme...
Luonnollinen ihonhoitorutiini vuoden ympäri

Vuodenajat voivat vaikuttaa ihon kuntoon, esimerkiksi ilmojen kylmetessä iholla saattaa esiintyä...

Metsä kunniaan
Lue miten uutta suomalaista innovaatiota, Kuusisokeria, sisältävä Ole Hyvä Metsä -sarja sai...
LUONKOS - suomalainen ihonhoidon rituaali

Mitä jos ihonhoito olisi ihanaa, yksinkertaista ja toimivaa? Luonkos jotain ihanaa? Voiko...

Kuuden raaka-aineen puhdistusöljy ja kaksi muuta kevätihonhoidon timanttia.

Hyvästi kuiva talvi-iho, on aika palauttaa luontainen hehku kasvoille! Tuntuuko...

Metsämikrobit palauttavat fyysisen yhteytesi luontoon ja luovat terveemmän pohjan ihosi mikrobiomille
Saaren Taika metsämikrobikosmetiikka palauttaa fyysisen yhteytesi luontoon ja luo terveemmän pohjan ihosi...
Puhdas+ Beauty DNA kertoo ihosi geneettiset salaisuudet
Pohdi hetki seuraavia kysymyksiä ja mieti, mikä niistä kuvaa ihoasi parhaiten: Reagoiko ihosi...
Dr. Hauschka Med – hoitavaa apua herkälle ja kuivalle iholle
Saksalaisen Dr. Hauschka-luonnonkosmetiikkasarjan Med-ihonhoitolinja on löytänyt vakiokäyttäjänsä jo herkkäihoisista...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.