Mansikkapirtelö ja mansikoita pöydällä

VLCD-tuotteet muuttuvat uuden EU-lainsäädännön myötä

VLCD (Very Low Calorie Diet) -tuotteiden koostumukset ja pakkausmerkinnät muuttuvat uuden EU-lainsäädännön myötä. Uudistuksen vuoksi valikoimissamme olevat VLCD-tuotteet joko päivittyvät tai poistuvat kokonaan myynnistä. Muutos koskettaa valikoimissamme olevia Nutrilett-, Allevo-, ExpressDiet- ja XTRA VLCD -tuotteita.

Uudistuksen taustalla on Euroopan elintarvikeviranomaisen EFSA:n uusi painonhallintaan tarkoitettuja ruokavalionkorviketuotteita koskeva asetus, joka astui voimaan lokakuussa 2022. Tämä asetus määrittelee jatkossa mm. mitä ravintoaineita ja kuinka paljon VLCD-tuotteiden tulee sisältää sekä kuinka nämä tiedot tulee merkitä pakkauksiin. Suomessa EU-asetuksen noudattamista valvoo Ruokavirasto.

Valikoimissamme olevat VLCD-tuotesarjat uudistuvat tai poistuvat markkinoilta

Lakimuutos on edellyttänyt VLCD-tuotteiden valmistajia päivittämään tuotteitaan vastaamaan uusiin vaatimuksiin. Valmistajat eivät ole saaneet myydä vanhojen reseptien mukaisia tuotteitaan enää lokakuun jälkeen. Tuotteiden jälleenmyyjät, kuten me Hyvinvoinnin.fi-verkkokaupassa, saamme myydä varastossamme olevat vanhat tuotteet pois. Näin ollen saman brändin uusia ja vanhoja tuotteita saattaa olla meillä samanaikaisesti myynnissä jonkin aikaa.

Valikoimamme muuttuu uudistuksen myötä seuraavalla tavalla:

  • Leaderin valmistama ExpressDiet poistuu kokonaan markkinoilta ja palaa täysin uusina tuotteina Vida -sarjan alle, joka kuuluu myös Leaderin tuoteperheeseen. Vidan uudet VLCD-tuotteet saapuvat valikoimiimme joulukuun lopulla.
  • XTRA VLCD -tuotteet poistuvat kokonaan valikoimastamme.
  • Nutrilett on uudistanut VLCD-tuotteidensa reseptit, ja uudistetut tuotteet saapuvat valikoimiimme lähiaikoina.
  • Myös Allevo on uudistanut VLCD-tuotteidensa reseptit vastaamaan uuden asetuksen vaatimuksiin.

Mikäli näistä sarjoista löytyy tiettyjä omia suosikkeja, kannattaa nyt siis tulla nyt ostoksille. Moni VLCD-tuotteiden valmistaja on lisäksi tiedottanut uusien tuotteiden hinnan noususta, sillä uuden asetuksen vaatimuksiin vastaavat tuotteet ovat kalliimpia valmistaa.

Mitä VLCD-tuotteet ovat?

VLCD viittaa sanoihin Very Low Calorie Diet. VLCD-tuotteet ovat painonhallintaan tarkoitettuja ruokavalionkorviketuotteita, jotka sisältävät nimensä mukaisesti niukasti kaloreita. VLCD-dieetin aikana päivittäinen energiamäärä pidetään alle 800 kalorin. VLCD-dieetti kuuluu aikuisten lihavuuden Käypä hoito -suosituksen hoitomuotoihin, johon kuuluu ruokavalion lisäksi suunnitelmallinen elintapahoito terveydenhuollon ammattilaisen ohjauksessa. VLCD-dieetti perustuu tutkittuun tietoon, jossa sen hyödyt on todennettu.

Vaikka päivittäinen kalorien saanti on VLCD-dieetillä erittäin niukka, VLCD-tuotteet sisältävät kaikki tarvittavat ravintoaineet. Uusi EU-asetus muutti VLCD-tuotteiden sisältämien ravintoaineiden vähimmäis- ja enimmäismääriä, eli proteiinin, koliinin, rasvojen, hiilihydraattien, vitamiinien ja kivennäisaineiden määriä.

VLCD-tuotteita on tarkoitus käyttää väliaikaisesti, ja niiden tavoitteena on ohjata ihminen asteittain terveellisen ruokavalion pariin. Uuden lainsäädännön myötä VLCD-tuotteita voi käyttää omatoimisesti ilman terveydenhuollon ammattilaisen ohjeistusta enintään 8 viikkoa aiemman 3 viikon sijaan. VLCD-tuotteisiin kuuluu valmiita keittoja, pirtelöitä, puuroja ja patukoita.

Lue lisää VLCD:stä ja ateriankorvikkeista!

D-vitamiinimittaus kaupan päälle Terveyskaistan tuotteen ostajalle

Paketit kulkevat normaalisti

Näitä luetaan

Osallistu Hart-Sport -arvontaan ja voita kylmäallas!
Legenda on palannut! Osallistu arvontaan ja voita upea kylmäallas. Arvo noin 500...
TerveysSummit podcast on julkaistu!
Luvassa on tuttuun tapaan uskomattomia vieraita, joiden kanssa pureudutaan kokonaisvaltaiseen...
Osallistu TerveysSummit -arvontaan
Osallistu arvontaa ja voita upeita tuotepaketteja!
Asiakkaidemme suosikit 2023
Katso mitkä olivat Hyviksen viime vuoden myydyimmät tuotteet.
Kirkasvalolaite - Aurinkoa sisätiloissa
Syksyn ja talven pimeys ja lyhyet päivät voivat vaikuttaa mielialaan ja energiaan...
Magnesiumia kesäkuntoiluun
Miksi on erityisen tärkeä huolehtia magnesiumin saannista kesällä liikuntaa harrastaessa?

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.