Mansikkapirtelö ja mansikoita pöydällä

VLCD-tuotteet muuttuvat uuden EU-lainsäädännön myötä

VLCD (Very Low Calorie Diet) -tuotteiden koostumukset ja pakkausmerkinnät muuttuvat uuden EU-lainsäädännön myötä. Uudistuksen vuoksi valikoimissamme olevat VLCD-tuotteet joko päivittyvät tai poistuvat kokonaan myynnistä. Muutos koskettaa valikoimissamme olevia Nutrilett-, Allevo-, ExpressDiet- ja XTRA VLCD -tuotteita.

Uudistuksen taustalla on Euroopan elintarvikeviranomaisen EFSA:n uusi painonhallintaan tarkoitettuja ruokavalionkorviketuotteita koskeva asetus, joka astui voimaan lokakuussa 2022. Tämä asetus määrittelee jatkossa mm. mitä ravintoaineita ja kuinka paljon VLCD-tuotteiden tulee sisältää sekä kuinka nämä tiedot tulee merkitä pakkauksiin. Suomessa EU-asetuksen noudattamista valvoo Ruokavirasto.

Valikoimissamme olevat VLCD-tuotesarjat uudistuvat tai poistuvat markkinoilta

Lakimuutos on edellyttänyt VLCD-tuotteiden valmistajia päivittämään tuotteitaan vastaamaan uusiin vaatimuksiin. Valmistajat eivät ole saaneet myydä vanhojen reseptien mukaisia tuotteitaan enää lokakuun jälkeen. Tuotteiden jälleenmyyjät, kuten me Hyvinvoinnin.fi-verkkokaupassa, saamme myydä varastossamme olevat vanhat tuotteet pois. Näin ollen saman brändin uusia ja vanhoja tuotteita saattaa olla meillä samanaikaisesti myynnissä jonkin aikaa.

Valikoimamme muuttuu uudistuksen myötä seuraavalla tavalla:

  • Leaderin valmistama ExpressDiet poistuu kokonaan markkinoilta ja palaa täysin uusina tuotteina Vida -sarjan alle, joka kuuluu myös Leaderin tuoteperheeseen. Vidan uudet VLCD-tuotteet saapuvat valikoimiimme joulukuun lopulla.
  • XTRA VLCD -tuotteet poistuvat kokonaan valikoimastamme.
  • Nutrilett on uudistanut VLCD-tuotteidensa reseptit, ja uudistetut tuotteet saapuvat valikoimiimme lähiaikoina.
  • Myös Allevo on uudistanut VLCD-tuotteidensa reseptit vastaamaan uuden asetuksen vaatimuksiin.

Mikäli näistä sarjoista löytyy tiettyjä omia suosikkeja, kannattaa nyt siis tulla nyt ostoksille. Moni VLCD-tuotteiden valmistaja on lisäksi tiedottanut uusien tuotteiden hinnan noususta, sillä uuden asetuksen vaatimuksiin vastaavat tuotteet ovat kalliimpia valmistaa.

Mitä VLCD-tuotteet ovat?

VLCD viittaa sanoihin Very Low Calorie Diet. VLCD-tuotteet ovat painonhallintaan tarkoitettuja ruokavalionkorviketuotteita, jotka sisältävät nimensä mukaisesti niukasti kaloreita. VLCD-dieetin aikana päivittäinen energiamäärä pidetään alle 800 kalorin. VLCD-dieetti kuuluu aikuisten lihavuuden Käypä hoito -suosituksen hoitomuotoihin, johon kuuluu ruokavalion lisäksi suunnitelmallinen elintapahoito terveydenhuollon ammattilaisen ohjauksessa. VLCD-dieetti perustuu tutkittuun tietoon, jossa sen hyödyt on todennettu.

Vaikka päivittäinen kalorien saanti on VLCD-dieetillä erittäin niukka, VLCD-tuotteet sisältävät kaikki tarvittavat ravintoaineet. Uusi EU-asetus muutti VLCD-tuotteiden sisältämien ravintoaineiden vähimmäis- ja enimmäismääriä, eli proteiinin, koliinin, rasvojen, hiilihydraattien, vitamiinien ja kivennäisaineiden määriä.

VLCD-tuotteita on tarkoitus käyttää väliaikaisesti, ja niiden tavoitteena on ohjata ihminen asteittain terveellisen ruokavalion pariin. Uuden lainsäädännön myötä VLCD-tuotteita voi käyttää omatoimisesti ilman terveydenhuollon ammattilaisen ohjeistusta enintään 8 viikkoa aiemman 3 viikon sijaan. VLCD-tuotteisiin kuuluu valmiita keittoja, pirtelöitä, puuroja ja patukoita.

Lue lisää VLCD:stä ja ateriankorvikkeista!

D-vitamiinimittaus kaupan päälle Terveyskaistan tuotteen ostajalle

Joulun 2022 toimitusajat Hyviksellä

Näitä luetaan

Kirkasvalolaite - Aurinkoa sisätiloissa
Syksyn ja talven pimeys ja lyhyet päivät voivat vaikuttaa mielialaan ja energiaan...
Magnesiumia kesäkuntoiluun
Miksi on erityisen tärkeä huolehtia magnesiumin saannista kesällä liikuntaa harrastaessa?
KauneusSummit 9.5.2023
TerveysSummit -tapahtuma laajenee juhlakauden kunniaksi KauneusSummitiksi! Tämä upea sisäisen ja ulkoisen...
Osallistu TerveysSummit-arvontaamme ja voita upeita tuotepalkintoja!
TerveysSummitin kunniaksi Hyvis järjestää SUUREN arvonnan ja Sinulla on mahdollisuus voittaa upeita...
TerveysSummit tulee taas!
Suomen suurin terveystapahtuma verkossa, TerveysSummit.fi jälleen 1.-7.5.2023.
Voita Hyviksen aurinkotuotepaketti!

Osallistu arvontaan ja voita Hyviksen aurinkotuotepaketti! Arvo 68 euroa!


Muistilista ennen matkaa – 4 helppoa tapaa voida paremmin lomalla

Onko sinullakin edessä ulkomaanmatka pitkän tauon jälkeen?

Matkailusivusto Rantapallo listasi neljä helppoa...

Paketit kulkevat normaalisti
Linja-autohenkilökunnan 1.3.2023 alkavalla lakolla ei ole vaikutusta Matkahuollon pakettitoimituksiin. Myös Postin...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.