Kvinoan viljelymaa, Peru

Kvinoan viljelymaa, Peru

Hyvinvoinnin Tavaratalo

Mistä kvinoa tulee? 

Merkittävä osa kvinoaa tuotetaan sen synnyinsijoilla Perussa. Muita suurimpia kasvattajamaita ovat sen naapurimaat Bolivia ja Ecuador ja Etelä-Amerikan ulkopuolella Yhdysvallat sekä Kanada. Lähes 30 miljoonan asukkaan Peru on Argentiinan ja Brasilian jälkeen Etelä-Amerikan kolmanneksi suurin valtio. Perun suurimpia kaupunkeja ovat sen pääkaupungin, Liman, lisäksi Arequipa, Cuzco ja Trujillo.

Suomen tapaan Perunkin valtiomuoto on tasavalta, ja hallitsevana presidenttinä toimii Ollanta Humala. Peru on ollut itsenäinen vuodesta 1821 alkaen. Maan virallinen kieli on espanja, mutta kaikkiaan Perussa puhutaan jopa 43 eri kieltä, kuten quechuaa, shipiboa, ashaninkaa ja aguarunaa. Perun pääuskonto on roomalaiskatolisuus, mutta maassa harjoitetaan myös muita uskontoja.

Andien vuoristo jakaa Perun kolmeen eri alueeseen: lauhkeaan rannikkoon, trooppiseen viidakkoon ja kylmempään vuoristoon. Yksi Perun tunnetuimmista nähtävyyksistä on 1500-luvulla kukoistanut inkojen kaupunki, Machu Picchu. Perusta löytyy kuitenkin arkkitehtuuria jo inkojakin edeltäneeltä ajalta. Perusta löytyy myös ainutlaatuista kulttuuria, keramiikkaa, hopeatöitä, puutöitä, taidetta, hyvää ruokaa ja vilkasta elämää.

Peru on lisäksi karnevaalien, kulkueiden ja festivaalien maa! Erityisesti vapauden juhliminen ja Äiti Maan kunnioittaminen ovat tärkeässä osassa juhlia. Perulaisuus on sekoitus maan alkuperäiskansojen kulttuuria ja modernia, kansainvälistynyttä elämää. Perulaisuudessa kohtaavat itämainen hengellisyys ja arvot sekä ilo ja ahkeruus. Jalkapallosta innostuva kansa on myös hyvin vieraanvarainen.

Oletko sinä vieraillut Perussa?
Kerro matkakokemuksistasi!

 

Lisätietoja Perusta voit lukea viralliselta Perun matkailusivuilta:

Alunperin julkaistu 13.11.2013 Hyvinvoinnin vanhassa blogissa. 

Edellinen artikkeli

Sekaisin suunnistuksesta

Seuraava artikkeli

Epäonnistumisen päivä

Jätä kommentti

Huomioi, että luemme kaikki kommentit ennen julkaisua, koska haluamme pitää blogimme asiallisena.

Robottiesto: