Hyviksen Ystäväkirjan logossa on pinkkiä ja muita pastellisävyjä

Hyviksen Ystäväkirja: kauppias ja toimitusjohtaja Hanneli

Hyvinvoinnin.fi-verkkokaupassa työskentelee ryhmä hyvinvointi- ja verkkokauppa-alan ammattilaisia. Kukin heistä täytti Hyviksen Ystäväkirjan, jonka pohjalta esittelemme tässä postaussarjassa jokaisen hyvisläisen vuorollaan.

Tällä kertaa vuorossa on Hyviksen kauppiaana ja toimitusjohtajan toimiva Hanneli. 

Nimesi ja tittelisi?

– Hanneli, Hyviksen kauppias.

Henkinen ikäsi?

– Riippuu tilanteesta toisinaan 50+ toisinaan 25.

Horoskooppisi?

– Ikuinen neitsyt.

Mitä teet työksesi?

– Kauppias-tittelin alle kuuluu kaikenlaista mitä vain mieleen juolahtaa. Pääsääntöisesti yritän pysyä kartalla kaikesta ja samalla poissa tieltä, kun oman alansa osaajat tekevät töitään. Kauppiaana tavoitteeni on pysyä kärryillä niin kaupan alan kuin hyvinvointialan trendeistä. Samalla on tärkeää pysyä mahdollisimman ruohonjuuritasolla ja katsoa toimintaa asiakkaan näkökulmasta. 

Mistä ammatista haaveilit lapsena?

– Muistan haaveilleeni kampaajan urasta. Tupperware-täti olisin halunnut myös olla isona. Vähän vanhempana haaveilin olevani nuorisotyöntekijä ja sitä olenkin päässyt tekemään elämässäni.

Mitä harrastat?

– Tällä hetkellä en harrasta mitään aikataulutettua treenaamista. Sen sijaan harrastuksiini kuuluvat kaikenlaiset pihahommat ja kädet multaan laittaminen. Lukemista yritän ehtiä tekemään. Haahuilu ja haaveilua ovat myös rakkaita harrastuksiani: haahuilu niin pihalla, omissa ajatuksissani kuin rakkaassa metsässä on erityisen lähellä sydäntä olevaa puuhaa – haaveilu taas käsittää niin pienempiä kuin suurempia asioita pinterest-taulujen täyttämisestä ja matkablogien seuraamiseen.

Mistä haaveilet?

– Ihan hiton monesta asiasta. En oikein itsekään pysy aina perässä. Tällä hetkellä haaveilen niin hyvästä mansikkasadosta kuin ystävien tapaamisesta. Haaveilen joskus löytävän väylän, jolla voisin tehdä paljon hyvää ja vapaaehtoistöitä. Toisaalta taas haaveilen itsekkäistä asioista, kuten suuresta piharempasta ja mökkijärvestä. Yksi haaveeni on aina ollut myös ulkomailla asuminen, mutta toisaalta poden ulkomailla ollessani ihan todella kamalaa koti-ikävää. Mutta joskus vielä toivon, että voin asua pidemmän pätkän Italian maaseudulla ja oppia paikallisten nonnien ruuanlaiton salat.

Mistä et pidä?

– Kaalilaatikosta. 😄 En myöskään pidä ihmisistä, jotka eivät pysty näkemään asioita kuin yhdeltä kantilta, yleensä vain omaltaan. En myöskään pidä pienten ja turhien asioiden suurentelusta ja turhasta stressaamisesta. Minussa taitaa olla hieman sellaista Välimeren mañana-meininkiä, sillä en turhaan hötkyile, jolloin saan aika usein puhista itsekseni, kun muut ottavat mielestäni mitättömät asiat liian väkevästi itseensä. En myöskään pidä minkään ihmisryhmän vähättelystä, aliarvioimisesta tai vertailusta keskenään. Jokaisella yksilöllä on oikeus loistaa omassa jutussaan, eikä se ole keneltäkään pois!

Mikä saa sinut hyvälle tuulelle?

Mansikat, iloiset ihmiset, onnistumiset, perhe, ystävät, rauhassa leipominen (tämä ei ole lapsiperheissä niin itsestäänselvyys), kehut, oman maan tomaatit, musiikki, hyvä ruoka, kesäyön kauneus, lumen narskuminen kengän alla ja metsä nyt ainakin.

Missä olet erityisen hyvä?

Ideoimisessa. Varsinkin silloin, kun niitä ei tarvitsisi tulla, niin niitä tulee sitäkin enemmän. Olen hyvä kuuntelemaan ystäviäni ja sovittelemaan tietynlaisia tilanteita. Osaan myös tuoda hyvin erilaisia tyyppejä samaan yhteen. Osaan suodattaa tietyt asiat toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos silloin, kun asioita ei tarvitse ottaa niin tosissaan. Olen myös erityisen hyvä haaveilemaan.

Missä haluaisit olla parempi?

Haluaisin olla parempi työssäni ja liikunnassa. Ennen kaikkea haluaisin osata paremmin viedä ideani ja haaveiluni käytäntöön. Haluaisin olla rohkea testaamaan, epäonnistumaan ja tekemään päätöksiä.

Jos olisit mielikuvitushahmo, mikä ja millainen olisit?

– Olisin värikäs, äänekäs, vauhdikas, mutta samalla osaisin myös hengähtää riippumatossa. Asuisin huvikumpumaisessa paikassa metsässä, jonne kaikki olisivat aina tervetulleita. Kaapeistani ei loppusi koskaan ruoka, ja supervoimani olisi osata sanoa juuri oikeat sanat aina oikeaan aikaan lohdutukseksi, kannustukseksi ja iloksi muille.

Mitä pelkäät?

– Kaikki pelkoni liittyvät lähinnä perheeseen ja läheisiin. Pelkään, että joku lähtee liian aikaisin tai jollekin käy jotain peruuttamatonta. Toivon, että lapseni ovat turvassa. Itseni kohdalla pelkään, että minusta tulisi kyyninen vanha akka, joka voivottelisi, että "jäi sekin asia tekemättä". Pelkään, että ihmiskunta ymmärtää luonnon tärkeyden liian myöhään ja ehtii tuhota sen ennen sitä. 

Mieluisin vuodenaika?

– Tämä on itselleni liian vaikea kysymys. Ehkä kesä, mutta talvi ja syksy vetävät hyvin kampoihin. En kyllä osaa valita. Ennemmin näen, että jokaisessa vuodenajassa on omat hyvät puolensa ja juuri niistä kannattaa nauttia kunakin hetkenä. Suomen vuodenajat on asia, jota minulla tulee kovasti ikävä, jos ulkomailla joskus tulen asumaan.

Voimaeläimesi?

 Jaa-a, jos pitää joku sanoa, niin sitten mehiläinen. Ne ovat uskomattomia: tekevät hunajaa ja saavat pölyttäjinä koko ekosysteemin rullaamaan. 

Viimeksi katsomasi elokuva?

Netflixistä se oli joku rakkaushömppä, jonka katsoin yhdessä siskon kanssa kesäyön pimeinä tunteina.

Oma suosikkituotteesi, joka löytyy Hyviksen valikoimasta?

– Uuuh, nyt on aivan liian vaikea kysymys! Yksi lemppareista on Agatan pullajauhoseos. Ennen en suostunut gluteenitonta pullaa leipomaan, mutta näiden jauhojen avulla se on todella helppoa! Kauppiasperheen lasten suosikit puolestaan ovat BareBar-välipalapatukat.

Suosikkijäätelösi?

Mövenpickin Maple-walnut ehdottomasti!

Mitä teit 15 vuotta sitten?

Opiskelin viittomakieltä, olin töissä Prismassa, olin mukana seurakunnan isostoiminnassa ja nautin huolettomista kesäpäivistä (ja -öistä). Jos en tehnyt mitään edellä mainituista, olin jossain päin Suomea perheeni kanssa suunnistusmetsässä kisaamassa.

Mitä haluaisit tehdä 15 vuoden päästä?

15 vuoden päästä haluaisin olla tyytyväinen siihen, mitä olen saanut aikaan. Katson lapsiani jotka ovat kasvaneet jo nuoriksi aikuisiksi. Itse haluaisin olla elämäni kunnossa, tehdä sopivasti töitä ja myös nauttia elämästä sopivasti. Osan aikaa viettäisin ulkomailla ja osan ihanassa koto-Suomessa.

Sokeri vai hunaja?

– Hunaja.

Puuro vai smoothie?

 Puuro.

Kettukarkit vai Omarit?

 Omarit! Kettukarkit ei ole koskaan edes vaihtoehto.

Suolainen vai makea?

 Suolainen.

Auringonnousu vai auringonlasku?

 Lasku.

Paras Martta-taitosi?

 Jaa-a. Joko nykyajan Martta-taidoksi lasketaan taito ottaa selvää ja kokeilla ennakkoluulottomasti? Sen tiedän, että siivoaminen se ei ole. Että kyllä se varmaan tuolta keittiötaitojen puolelta löytyy.

Paras elämänohjeesi?

 Hmm... Muista käyttää kumisaappaita, vaikka olisit kuinka aikuinen. Koska märät sukat vetävät mielen hetkessä maahan ja sadesäästä tulee kahta kauheampi kokemus. Tietysti myös perinteiset "elä hetkessä" ja "älä ressaa liian pienistä". Laita elämä perspektiiviin! Muista hullutella.

Mistä haluaisit, että sinut muistetaan?

– Kai kaikki haaveilevat salaa, että heidät muistetaan maailmanrauhan tuojana ja nälänhädän poistajana. Mutta jos ei tähdätä noin korkealle toivoisin, että ne jotka muistavat, muistaisivat jostain hyvästä. Iloisista läsnäolon hetkistä ja aina avoimesta kodista  – oli sitten tilanne millainen tahansa, niin aina saa tulla ja olla juuri sellainen kuin on.

Kauppias Hanneli

Hyviksen Ystäväkirja: tuotepäällikkö Linda

Hyviksen Ystäväkirja: copywriter & kielinainen Heli

Näitä luetaan

Asiakkaidemme suosikit 2023
Katso mitkä olivat Hyviksen viime vuoden myydyimmät tuotteet.
Kirkasvalolaite - Aurinkoa sisätiloissa
Syksyn ja talven pimeys ja lyhyet päivät voivat vaikuttaa mielialaan ja energiaan...
Magnesiumia kesäkuntoiluun
Miksi on erityisen tärkeä huolehtia magnesiumin saannista kesällä liikuntaa harrastaessa?
Osallistu TerveysSummit-arvontaamme ja voita upeita tuotepalkintoja!
TerveysSummitin kunniaksi Hyvis järjestää SUUREN arvonnan ja Sinulla on mahdollisuus voittaa upeita...
Voita Hyviksen aurinkotuotepaketti!

Osallistu arvontaan ja voita Hyviksen aurinkotuotepaketti! Arvo 68 euroa!


Muistilista ennen matkaa – 4 helppoa tapaa voida paremmin lomalla

Onko sinullakin edessä ulkomaanmatka pitkän tauon jälkeen?

Matkailusivusto Rantapallo listasi neljä helppoa...

Paketit kulkevat normaalisti
Linja-autohenkilökunnan 1.3.2023 alkavalla lakolla ei ole vaikutusta Matkahuollon pakettitoimituksiin. Myös Postin...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.