polkupyörä nojaa kaiteeseen

Ekomatkailua Amsterdamissa

Amsterdam - tuo Pohjolan Venetsiaksikin kutsuttu kanaalien täyttämä suurkaupunki sai kunnian valikoitua kevään matkakohteeksi.
Amsterdam tunnetaan varmasti parhaiten sen lukuisista mielenkiintoisista nähtävyyksistä, kuten Anne Frankin kotitalosta, Van Goehin taidemuseosta ja Punaisten Lyhtyjen alueesta.

Liikkuminen Amsterdamissa

Jo lentokentälle saavuttaessa on silmiinpistävää, miten runsaasti kaupungissa on tarjolla joukkoliikennettä. Amsterdamin keskustassa, jonne lentokentältä on vain muutamien minuuttien junamatka, on erittäin kattava ja hyvin toimiva raitiovaunuverkosto. Myös linja-autolla kaupungissa pääsee liikkumaan mainiosti. Suosituin liikkumismuoto kaupungissa on ehdottomasti kuitenkin polkupyörä, joita kaupungissa on aivan valtavasti. Pyöräily kaupungissa on tehty vaivattomaksi ja läpi koko kaupungin on tarjolla omat pyöräilijöille tarkoitetut ajokaistat. Pyöräilijät ovat kaupungissa myös etuajo-oikeutettuja, joten muiden kannattaakin olla liikenteessä tarkkana! 
Tunnetuimmat nähtävyydet, ravintolat, kahvilat ja kaupat sijaitsevat pitkälti keskustan alueella, joten myös jalkaisin on helppo tutustua Amsterdamiin. Hyvien kenkien lisäksi mukaan kannattaa varata myös sateenvarjo, sillä sää kaupungissa on tyypillisesti hyvin vaihteleva.

Paikalliset ekoliikkeet

Ekokauppiaana paikalliset alan liikkeet luonnollisesti kiinnostivat kovasti ja näitähän kaupungista myös löytyy lähes joka korttelista. De Tuinen -ketjun liikkeissä oli hyvät valikoimat luonnonkosmetiikkaa, luomutuotteita, gluteenittomia tuotteita ja urheiluravinteita. Myös suomalaista luomulakritsia ja xylitolia oli myynnissä!
Perinteisten luontaistuotekauppojen lisäksi Amsterdamissa oli myös koko joukko superfoodeja ja vitamiineja myyviä idyllisiä kirjakauppoja, sisustus- ja vaateliikkeitä. Waterloopleinilla sijaitsevan ison kirpputorialueen laidalla sijaitsi puolestaan luomuihmisen paratiisi, suomalaisen S-marketin kokoinen EkoPlaza-luomusupermarketti! Tarjolla oli tuhansittain luomutuotteita, mm. juusto-, liha- ja viinivalikoima, joista voi Suomessa vain haaveilla. Erityisesti paikallisten luomutuotteiden hinnat ovat huomattavasti edullisempia kuin Suomessa, vaikka muutoin hintataso Amsterdamissa ei kovin edullinen olekaan. 

Kahviloita ja tulppaaneja

Luomua ja Reilua kauppaa on laajasti tarjolla myös kahviloiden ja ravintoloiden listoilla, samoin kuin herkullisia superfoodpirtelöitä toreilla ja myyntikojuissa. Ekologisista kankaista ja kierrätysmateriaaleista valmistettuja vaatteita ja asusteita on niin ikään runsaasti myynnissä. Lauantaisin Jordaanin alueella pidettävillä markkinoilla on puolestaan tarjolla käsitöitä, vaatteita ja kodin sisusteita, mutta myös runsas valikoima luomuruokaa. Kotipuutarhureille Amsterdam näyttäytyy erityisesti tulppaanien ja muiden leikkokukkien valtavana tarjontana. Tulppaaneita on saatavana kaikissa mahdollisissa väreissä ja huokeaan hintaan. 50 kappaleen kimpun saa Bloemenmarktin kukkamarkkinoilta 8 eurolla. Myös erilaisten hyötykasvien siemeniä myydään markkinoilla runsaasti. Kaupungista löytyy myös tulppaanimuseo. Näillä kokemuksin voinkin suositella Amsterdamia ainakin kaikille ekoihmisille - tutustumisen arvoinen paikka!

 

 

Julkaistu alunperin 24.6.2013 Hyvinvoinnin vanhassa blogissa. 

Edellinen artikkeli

Lupauksia Maailman Ympäristöpäivän kunniaksi!

Seuraava artikkeli

Sekaisin suunnistuksesta

Näitä luetaan

Hyviksen kauppiaspariskunta vieraili TerveysSummitissa keväällä 2022
Katso Hyviksen kauppiaspariskunnan haastattelu kevään 2022 TerveysSummitista!
Parhaat TerveysSummit-tarjoukset löytyvät Hyvikseltä
Suomen suurin ja suosituin terveystapahtuma TerveysSummit on jälleen käynnissä 2.5–8.5.2022! Jo kahdeksatta...
Hyviksen suuri munajahti 2022
Tänä vuonna Hyviksellä vietetään pääsiäistä munajahdin merkeissä! Piilotamme kauppaamme joka päivä 15.–18.4. pääsiäismunia,...
Syötävät vitamiinipurkit syntyivät amerikkalaisen huippututkimusryhmän innovaatiosta
Helposti kierrätettävät ja ympäristöystävälliseksi laskettavat pakkaukset alkavat olla pakkausteollisuudessa arkipäivää. Hyvinvoinnin Tavaratalo...
Hyviksen oloALEn kiinnostavimmat edut
Hyviksen vuoden suurin alekampanja, oloALE, on taas täällä! Vietämme oloALEa tänä keväänä...
Hyviksen Naistenviikolla ylistetään naisten hyvinvointia ja esitellään naisille suunnattuja hyvinvointituotteita
Kansainvälistä naistenpäivää vietetään jälleen 8.maaliskuuta. Naistenpäivän tarkoituksena on osoittaa kunnioitusta naisia kohtaan...
Hyvis tarjoaa hätäapua Ukrainan kriisiin
Parhaillaan on käynnissä vakava maailmanpoliittinen kriisi. Niin kuin monessa muussakin yrityksessä ja...
Kauppiaan viikkokatsaus vko 7
Tämän viikon viikkokatsauksessa asiaa huikeasta Solgarista joka on nyt viikkotarjouksessa. Tutustutaan myös...
Eikö 5-HTP-ravintolisää voi enää käyttää? Tästä on kyse yksittäisten tuotteiden takaisinvedoissa
5-HTP-valmisteiden takaisinvetojen taustalla on Suomen Ruokaviraston uusi tulkinta tuotteissa käytettävän Griffonia simplicifolia...
Kauppiaan viikkokatsaus vko 6
Kauppiaan katsausessa mukana muutama klasikkotuote sekä ihana tyrni uutuus!

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.