Banaanitiikerikakku

Banaanitiikerikakku

Hanneli Salo

Joulu on tunnetusti kuivakakkujen kulta-aikaa. Kuivakakut ovat tyypillisiä myyjäisherkkuja ja niitä on mukava viedä tuliaisena tuttavien luo. Tämä kuivakakku on siitä erityinen, että se valmistuu täysin ilman valkoista sokeria. Kakun voi valmistaa myös gluteenittomilla jauhoilla.

Tarvitset
Toimi näin:
  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  2. Voitele kakkuvuoka.
  3. Muussaa banaanit ja lisää munat sekä jogurtti ja sekoita.
  4. Lisää jauhoista 2 dl, vaniljajauhe, leivinjauhe sekä siirappi ja sekoita tasaiseksi.
  5. Ota taikinasta 1/3 erikseen ja lisää siihen kaakaojauhe.
  6. Lisää vaaleaan taikinaan jäljellä oleva 0,5 dl jauhoja.
  7. Kaada puolet vaaleasta taikinasta kakkuvuoan pohjalle.
  8. Lisää sitten tumma taikina ja lopuksi loput vaaleasta taikinasta.
  9. Töki taikinaa "sieltä täältä" haarukalla, jotta se sekoittuu hieman ja sisälle muodostuu mukava kuvio.
  10. Paista 180 asteessa 40 minuuttia. Anna jäähtyä ja kumoa.
  11. Halutessasi sulata 100 g suklaata ja kuorruta kakku suklaasulalla.

Tämä banaanitiikerikakku ei sisällä valkoista sokeria

Edellinen artikkeli

Gluteenittomat rouheat syysmuffinit

Seuraava artikkeli

Uunijäätelökakku

Jätä kommentti

Huomioi, että luemme kaikki kommentit ennen julkaisua, koska haluamme pitää blogimme asiallisena.

Robottiesto: