Tarvitset
- 3 luomubanaania (tummuneetkin käy)
- 2 luomumunaa
- 1,5 dl maustamatonta jogurttia
- 0,5 dl agave-/kookossiirappia
- 2 tl vanilijajauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 2,5 dl jauhoja
- 0,5 dl raakakaakaojauhetta
- kuorrutukseen 100 g luomusuklaata
- Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
- Voitele kakkuvuoka.
- Muussaa banaanit ja lisää munat sekä jogurtti ja sekoita.
- Lisää jauhoista 2 dl, vaniljajauhe, leivinjauhe sekä siirappi ja sekoita tasaiseksi.
- Ota taikinasta 1/3 erikseen ja lisää siihen kaakaojauhe.
- Lisää vaaleaan taikinaan jäljellä oleva 0,5 dl jauhoja.
- Kaada puolet vaaleasta taikinasta kakkuvuoan pohjalle.
- Lisää sitten tumma taikina ja lopuksi loput vaaleasta taikinasta.
- Töki taikinaa "sieltä täältä" haarukalla, jotta se sekoittuu hieman ja sisälle muodostuu mukava kuvio.
- Paista 180 asteessa 40 minuuttia. Anna jäähtyä ja kumoa.
- Halutessasi sulata 100 g suklaata ja kuorruta kakku suklaasulalla.