Jäätelökakku on herkullinen retrojälkkäri lapsuudesta

Uunijäätelökakku

Black Fridayna kaikki on ihan pimeetä: hinnat on pimeitä, tarjoukset ovat pimeitä, ulkona on pimeää – jopa keittiössä voi tehdä jotain ihan pimeää! Nimittäin tunkea jäätelöä yli 200 asteiseen uuniin sen sulamatta. Tämä retroherkku kummittelee itselläni tasaisin väliajoin mielessä: muistan kun lapsuudessa teimme uunijätelökakkua, ja joka kerta oli mielestäni yhtä ihmeellistä, kun jäätelö ei tosiaankaan sulanut kuumassa uunissa!

Jos et mitään muuta Black Fridayksi keksi, niin voit piristää pimeää päivää tällä ihanalla herkulla! Kyseessä ei ole mikään painonvartijan luottoresepti, mutta kuka tahansa, joka ei ole allerginen reseptin ainesosille, voi kerran vuodessa syödä annoksen tätä retrokummajaista.

Pohja (laiskuuden iskiessä voit käyttää kaupan valmispohjaa)

Toimi näin:

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen ja voitele piirakkavuoka.
  2. Vaahdota voi ja sokeri.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahdon sekaan. Sekoita keskenään.
  4. Kaada voideltuun piirakkavuokaan ja paista 180 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Anna jäähtyä. 

Marenki

Vaahdota kaikki aineet yhdessä kovaksi vaahdoksi.

Täytteeksi

  • 100 g hilloa
  • 200 g marjoja
  • 1 l jäätelöä

Toimi näin:

  1. Kuumenna uuni 230 asteeseen.
  2. Ota kaikki valmiiksi kakun kokoamista varten, jotta jäätelö ei ehdi sulaa.
  3. Levitä pohjalle ensin hillo ja sitten marjat.
  4. Leikkaa jäätelöstä ohuita viipaleita ja kokoa pohjan päälle.
  5. Kuorruta kakku marengilla niin, että koko täytekeko peittyy, eikä lämpö pääse sulattamaan jäätelöä.
  6. Paista kuumassa uunissa noin 2 minuuttia siten, että marenki saa vähän väriä ja nauti. 

Uunijätskikakku on herkullinen retrojälkkäri

 

Edellinen artikkeli

Banaanitiikerikakku

Seuraava artikkeli

Helpot ja herkulliset gluteenittomat joulukököt

Näitä luetaan

Gluteenittomat vappuherkut

Perinteisistä vappuherkuista voi nauttia huolettomasti myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavat. Gluteenittomat...

Kikherneresepti – helposti kasviproteiinia hummuksesta
Kikherne on hernekasveihin kuuluva palkokasvi, josta on helppoa ja edullista valmistaa erilaisia...
Gluteenittomat munkit
Mitäpä olisikaan vappu ilman munkkeja? Gluteenittomat vappumunkit valmistetaan gluteenittomilla jauhoilla, ja ne...
Gluteenittomat tippaleivät
Tippaleivät ovat perinteinen vappuherkku. Gluteeniton versio tippaleivistä onnistuu gluteenittomilla jauhoilla ja psylliumilla.
Ruokosokerista tehty sima
Vapun ykkösjuoma eli sima valmistuu kätevästi ruokosokerista. Katso herkullinen ja ennen kaikkea...
Ravinteikas luuliemi höystää kätevästi keitot ja muhennokset ja kohottaa niiden ravintoarvon uusiin sfääreihin
Paleoliittiseen ruokavalion harrastajien keskuudesta laajaan suosioon ponnahtanut luuliemi ei suinkaan ole mikään...
Hedelmäinen kookosmanna-tuorepuuro
Kookosmanna tuo uutta twistiä tuttuun tuorepuuroon. Kookosmannan makeuttama täyteläinen puuro tekee aamiaishetkestä...
Proteiiniletut kookosmannakastikkeella
Proteiiniletut sopivat mainiosti hieman kiireettömiin aamuihin. Ne sopivat vaikkapa aamutreenin jälkeen nautittavaksi,...
Chia-mustikkavanukas kookosmannasta
Chia-mustikkavanukas on erinomainen aamupala: paitsi että se sisältää vitamiineja, antioksidantteja ja muita...
Helppo soijasuikaleresepti: herkullinen curry soijasuikaleista
Soijasuikaleista syntyy helppoa ja täyttävää vegeruokaa käden käänteessä! Soyappetit Soijasuikaleet muistuttavat yllättävän...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.