Makrobioksen sormisuolat kruunaavat aterian

Testissä Makrobioksen sormisuolat

Suolaa käytetään ruoanlaitossa vahvistamaan ruoan aromeja sekä lisäämään ruoan ravintoarvoa. Tarvitsemme suoloja esimerkiksi nestetasapainon ylläpitämiseen ja se toimii hyvänä säilöntäaineenakin. Liiallisella suolan käytöllä on myös haittoja, kuten verenpainetta nostattava vaikutus.

Aikuisen suolan saantisuositus vuorokaudelle on 5 grammaa.

Sormisuolan käyttö ja ominaisuudet

Sormisuola on pehmeäkiteistä ja sen maku on muita suoloja miedompi. Sitä käytetään erityisesti ruoan viimeistelyyn, eli sitä ripotellaan vasta valmiin annoksen päälle. Sormisuolan aromit kärsivät rajussa kuumennuksessa.

Sormisuolan natriumin määrä on sama kuin niin sanotussa perinteisessä suolassa, mutta sitä tulee käytettyä vähemmän. Tämä johtuu käyttötekniikasta (suolaa ripotellaan valmiiseen ruokaan), mausta sekä myös hinnasta. Sormisuolan käyttäminen on monella tapaa fiksua. Ei piilosuolaa, vaan näkyvää, aitoa, oikeaa, kunnon suolaa!

Sormisuolan valmistustekniikka on mielenkiintoinen. Se valmistetaan erityisellä haihdutusmenetelmällä merivesialtaissa. Suola kerätään altaista käsin, kun sitä on keräänytynyt veden pinnalle riittävästi. Suolan keräämisen jälkeen se siirretään vielä kidealtaisiin ja kiteydyttyään se on valmista joko purkitettavaksi tai jatkojalostukseen.

Makrobioksen sormisuolat testissä

Hyviksen valikoimaan saapui keväällä Makrobioksen sormisuolat. Nämä suolat ovat eri tavoin maustettuja ja niitä on neljää eri vaihtoehtoa; liha, kala, kana ja kasvis. Sormisuolat on valmistettu Ranskassa, ne ovat 100 % luomulaatuisia, vegaanisia, lisäaineettomia, laktoosittomia, gluteenittomia, sokerittomia ja hiivattomia.

Kaikissa sormisuoloissa on pohjana sama ranskalainen sormisuola, joka on ihanan pehmeän makuinen ja mukavan rapea koostumukseltaan. Tämä on paras sormisuola mitä olen saanut maistella, ja toivoisinkin, että suolaa saisi myös maustamattomana! Jokaisessa sormisuolassa on suolan rinnalla oma, uniikki maustesekoitus, joka täydentää aterian pääraaka-ainetta. Olen nyt pari kuukautta testannut suoloja ja pois en enää antaisi! Erityisesti yksi näistä tulee jäämään vakiovarusteeksi maustekaappiimme.

Sormisuola LIHA

Merisuola 88%, maustesekoitus (12%): jauhettu mustapippuri*, sichuaninpippuri*, persilja*, kirveli*, ruohosipuli*, katajanmarja*. *= luomu

Tämä oli meidän perheen isännän suosikki! Tällä on useammat naudan pihvit maustettu ja taisinpa kerran nähdä isännän ripottelevan tätä myös Pasta Bolognesensa päälle! Parasta tämä on kuitenkin tähän mennessä ollut lampaan sisäfileen kanssa. Suolan maku on pippurinen, ja suuret katajanmarjat saavat suuhun mukavan ilotulituksen aikaan!

Pisteet 4 ½ / 5.

Sormisuola KALA

Merisuola (95 %), maustesekoitus (5 %): fenkolinsiemen*, persilja*, valkosipulijauhe*, timjami*. *= luomu

Kalalle suunniteltu sormisuola jäi meillä vähimmälle käytölle, koska syömme suhteellisen harvoin kalaa fileenä tai isompana kokopalana. Uunilohen kanssa ehdin tätä kuitenkin kokeilla kolmella tavalla. Ensimmäisellä kerralla ripottelin suolan kypsennetyn lohen päälle, toisella kertaa ripottelin suolan kalan pinnalle jo ennen uuniin laittoa ja kolmannella kerralla lohen päälle pääsi vielä smetanaakin ennen uuniin laittoa. Kaikki nämä vaihtoehdot toimivat hyvin, vaikka sormisuolaa ei suositellakaan käytettävän ennen kypsennystä tai kypsennysvaiheessa. Myönnettäköön, että sitä meni enemmän raakaa kalaa maustaessa, kuin valmiiseen annokseen laitettaessa. Tässä suolassa maut olivat erityisen rehelliset: kaikki ainesosalistan maut löytyivät helposti, eli suola maistui juuri siltä mitä purkin kyljessä sanotaan!

Pisteet 4 / 5.

Sormisuola KANA

Merisuola (87 %), maustesekoitus (13 %): timjami*, rosmariini*, laakerinlehti*, sitruunan kuori*, valkosipuli*.

Kanalle suunnattu sormisuola ei ottanut niin kovaa tuulta alleen kuin muut suolat. Muutaman kerran olemme tätä broilerinfileiden päälle ripotelleet, mutta joka kerta on tullut sama ajatus mieleen. Sopisiko tämä jonkin muun kanssa paremmin? Hyvää kyllä, mutta jokin mättää. Päätimmekin, että tätä kokeillaan ensi kerralla, kun teemme kalaa! Suola maistuu mukavan yrttiseltä, mutta sitruksen maku tulee myös hyvin esiin makustellessa!

Pisteet 3 ½ / 5.

Sormisuola KASVIS

Merisuola (83 %), maustesekoitus (17 %): porkkana*, merilevä*, sipuli*, purjo*, kynteli*, basilika*.

Tämä oli todellinen yllättäjä näistä neljästä suloisesta suolasta! Tätä tekisi mieli laittaa vähän joka ruokaan. En ole vielä löytänyt ruokaa, mihin tämä ei olisi sopinut. Lihat, kalat, siipikarja, tofu, soija... Jopa kasvissosekeiton päälle tätä on ripoteltu ja kyllä vaan toimii! Itselläni tämä syrjäytti jopa lihasuolan syödessämme viimeksi naudan ulkofilepihviä!

Maku lienee tässä aika suomalainen, ja siksi se toimii hyvin. Suomessa käytetään paljon porkkanaa sekä sipuleita mitä löytyy tästä suolastakin, ja merilevä ja kynteli lisäävät makuun eräänlaista suolaisuuden fiilistä. Hippunen basilikaa taas tuo yrttisyyttä. Samaan aikaan maku on jotenkin suolainen ja makea! Tämä jää todellakin meidän perheen maustekaappiin pysyvästi!

Pisteet 5 / 5.

Yhteenveto

Kaiken kaikkiaan yllätyin näiden sormisuolojen herkullisuudesta ja toimivuudesta! Suolat maistuvat siltä, mitä pakkauksen kyljessä sanotaan ja maut sopivat toisiinsa todella hyvin. Suola on myös todella riittoisaa. Lämmin suositus!

Tähän liittyvät tuotteet:

Gluteeni – ravintoaineiden pahis vai mainettaan parempi?

Kärsitkö vatsavaivoista ja närästyksestä? Syynä voi olla suolahapon puutos

Näitä luetaan

5 syytä syödä D-vitamiinia
D-vitamiini, tunnetaan myös "aurinkovitamiinina", on yksi tärkeimmistä vitamiineista, jotka tukevat...
Mitä aminohapot ovat?
Aminohapot jaetaan ei-välttämättömiin aminohappoihin ja yhdeksään välttämättömään aminohappoon, joita on saatava riittävästi...
Reishin ja pakurin hyödyt terveyden tueksi - nyt helposti ja herkullisesti!
Funktionaaliset sienten hyödyt ovat mittavat: vahvempi vastustuskyky, parempi yleiskunto ja...
Viisi vinkkiä raudan imeytymisen tehostamiseksi
Maailman terveysjärjestön eli WHO:n mukaan peräti 30 % ihmisistä kärsii raudanpuutteesta....
C-vitamiinin terveyshyödyt tehokkaasti kehon käyttöön
C-vitamiini on vahva antioksidantti, joka tukee sekä immuunijärjestelmämme että hermostomme...
Miksi söisin Spirulinaa ja Chlorellaa?
Esimerkiksi siksi, että kyseessä on kaksi maailman eniten lehtivihreää eli klorofylliä sisältävää,...
Infektiokierre poikki ja pitkäaikaissairauksiin helpotusta Pinenalla
Tuotteen keskeisenä vaikutuksena on laaja-alainen antioksidanttinen, antiallerginen, antiviraalinen, tulehdusta vaimentava sekä verenkiertoa...
Luuliemi - Noitajuoma vai voimajuoma
Nykypäivänä ravinnoksi käytettävistä eläimistä syödään pääasiassa pelkkä luustolihas. Hyödynnettäviä osia on...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.