category
Testissä imukuppihieronta ja Keep-Fit Jar -imukupit

Testissä imukuppihieronta ja Keep-Fit Jar -imukupit

Saara Aarnio

Imukuppihieronta eli kuivakuppaus on vanha hoitomuoto, joka on alun perin lähtöisin Kiinasta. Imukuppihieronnasta saa apua muun muassa lihas- ja nivelkipuihin, iskiakseen, lihasten jännitystiloihin sekä kosmeettiseen selluliittiin. Imukuppihieronnan teho perustuu imukuppien aiheuttamaan alipaineeseen. 

Imukuppihieronta on tehokas hoitomuoto

Imukuppihieronnalla saavutetaan vastaavia etuja kuin klassisella hieronnalla, mutta imukuppihieronnan uskotaan olevan moninkertaisesti tehokkaampi hoitomuoto: 15 minuutin imukuppihieronnan sanotaan vastaavan tunnin mittaista klassista hierontaa. Imukuppihieronnan kanssa kannattaakin aloittaa maltillisesti. Käsittelyn jälkeen on myös syytä juoda runsaasti vettä, koska hoito vilkastuttaa voimakkaasti verenkiertoa, imunestekiertoa ja aineenvaihduntaa. Lisäksi saman päivän aikana tapahtuvaa raskasta urheilua on syytä välttää.

Imukuppien aiheuttama alipaine aikaansaa ihon punotusta ja mahdollisesti myös verenpurkaumia. Tämä on täysin normaalia, eikä sitä kannata säikähtää. Verenpurkaumat ja punotus häviävät iholta parin päivän kuluessa.

– Ennen käsittelyä iho on rasvattava hyvin esimerkiksi valkovaseliinilla tai jollain muulla vastaavalla tuotteella. Mustelmaherkän henkilön kannattaa kokeilla hoitoa varovaisesti, urheiluhieroja, koulutettu hieroja Janne Tikkanen suosittelee.

Imukuppihieronnan hyödyt

Imukuppihieronta on rentouttava ja lihasjännitystä lievittävä hoitomuoto. 

Sitä käytetään myös:

 • arpikudoksen ja turvotuksen hoitoon
 • lihaskalvojen elastisuuden lisäämiseen
 • urheilun jälkeisenä palauttavana hoitona
 • kuona-aineiden ja nesteiden poistoon
 • kipupisteiden käsittelyyn
 • aineenvaihdunnan, veren- ja imunestekierron vilkastuttamiseen 

Imukuppihieronta on tehokas hierontamuoto

Imukuppihieronta sopii kenelle tahansa

Imukuppihieronta on toimiva hoitomuoto kenelle tahansa, jolle klassinen hierontakin sopii. Sitä voi toteuttaa helposti myös kotona, etenkin etureisille ja pohkeille. Moni urheilija ja aktiivilliikkuja käyttääkin imukuppihierontaa palautuakseen raskaasta harjoittelusta.

– Mikäli hierottava kärsii luonnonkumiallergiasta, kannattaa tilalle valita silikoiniset imukupit, Tikkanen lisää.

Testissä käytetyt Keep-Fit Jar Imukupit ovat luonnonkumia. Pakkaus sisältää neljä erikokoista imukuppia. Hieronta suoritetaan liu'uttamalla imukuppia rauhallisesti hyvin rasvatun ihon pintaa pitkin. Liikkeet kannattaa toteuttaa lihasten suuntaisesti tai pyörivällä liikkeellä.

Imukuppikäsittelyllä eroon selluliitista?

Imukuppihieronta saattaa olla hyödyllinen hoitokeino myös selluliittia vastaan. Se parantaa selluliittipitoisten alueiden aineenvaihduntaa, minkä myötä selluliitti ja uuden selluliitin muodostuminen vähenevät. Ongelma-alueita, kuten käsiä ja reisiä, kannattaakin käydä läpi huolellisesti. Selluliitin hoidossa parhaat hoitotulokset saavutetaan säännöllisellä, vähintään kerran viikossa, mielellään päivittäin tapahtuvalla käsittelyllä.

– Hoito ei kuitenkaan laihduta, vaan parantaa paikallisen alueen aineenvaihduntaa ja verenvirtausta sekä poistaa ylimääräistä nestettä kehosta, Tikkanen ynnää.

– Lisäksi on muistettava, että selluliitti ei ole vaarallista ja sen hoitaminen on puhtaasti kosmeettinen toimenpide.

Jutun asiantuntijana toimi Rela-Hierojilla työskentelevä urheiluhieroja, koulutettu hieroja Janne Tikkanen.

Imukuppihieronnasta jää verenpurkaumia, jotka kuitenkin häviävät päivässä tai parissa

Edellinen artikkeli

Parempi vastustuskyky ja energisempi olo C-vitamiinista

Seuraava artikkeli

Kehonhuoltoa helposti – testissä HighHealer ja HighTrainer

2 kommenttia

 • Hei Kristiina!

  Rytmihäiriöt eivät poissulje kuivakuppauksen tekemistä, mutta asiantuntijamme suosittelee tässä tapauksessa tekemään kuppausta maltillisesti, vain lyhyitä sessioita kerrallaan.

  Saara Hyvikseltä

 • Hei
  voiko kuppausta tehdä jos on rytmihäiriöitä, siis flimmeri

  kristiina

Jätä kommentti

Huomioi, että luemme kaikki kommentit ennen julkaisua, koska haluamme pitää blogimme asiallisena.

Robottiesto: