C-vitamiinia saa muun muassa sitrushedelmistä sekä Bioteekin Super C-vitamiinina

Parempi vastustuskyky ja energisempi olo C-vitamiinista

C-vitamiini, toiselta nimeltään askorbiinihappo, on elintärkeä vitamiini, jota tulee saada ruokavaliosta. Se on vesiliukoinen vitamiini, joka ei varastoidu kehoon. Kehomme ei myöskään pysty sitä itse valmistamaan, joten se tulee siksi saada ulkoapäin. C-vitamiini toimii kehossamme antioksidanttina, ja ruokavaliossa C-vitamiinin hyviä lähteitä ovat mm. sitrushedelmät, kasvikset ja erilaiset marjat. Kuumennettaessa C-vitamiinia kuitenkin tuhoutuu, joten C-vitamiinin kannalta kasvikset tulisi nauttia mahdollisimman raakana.

Saatko riittävästi C-vitamiinia?

Aina C-vitamiinin saanti ruokavaliosta ei ole riittävää. C-vitamiinin puutosoireisiin kuuluvat mm. väsymys ja vilustumisherkkyys, jotka liittyvät monen muunkin ravintoaineen puutostiloihin. Yleensä siis ei voi välttämättä heti tietää, mistä puutoksesta on kyse. Perinteisesti C-vitamiinin puutostautina on tunnettu keripukki, joka on kuitenkin nykyään melko harvinainen. Aikuisille suositellaan C-vitamiinia n. 75 mg/vrk. Jos tupakoit tai sairastat, sinun tulisi saada suosituksiin nähden enemmän C-vitamiinia ruokavaliosta. Lisäksi esimerkiksi stressi vähentää C-vitamiinipitoisuutta kehossa. 

C-vitamiinia saa Bioteekin Super C-vitamiinista sekä sitrushedelmistä

C-vitamiini ravintolisänä

C-vitamiinilisiä on perinteisesti käytetty sairauksien ehkäisyssä, ja vastustuskyvyn parantamisessa. Muistathan, että ravintolisät eivät korvaa oikein koostettua ja monipuolista ruokavaliota. Ravintolisillä voit kuitenkin helpottaa kiireistä elämäntilannetta, tai sitä on hyvä olla mukana vaikkapa matkustaessa, jolloin päivittäinen C-vitamiinin tarve ei välttämättä täyty. On helppo kantaa hätävarana mukana purkkia, josta turvataan C-vitamiinintarve koko perheelle.

C-vitamiini edistää raudan imeytymistä (lue myös tämä postaus raudan saannista), joten näitä kahta kannattaakin nauttia yhdessä. Erityisesti urheilijalle tämä on lyömätön kombo!

Koska C-vitamiini on vesiliukoinen vitamiini, sen liikasaannista ei ole voitu tehdä kunnollisia tutkimustuloksia. Ravintolisänä riittää kuitenkin yksi tabletti päivässä, eikä annostusta kannata ylittää. Ravintolisänä C-vitamiinia löytyy niin kapseleina, jauheena kuin suihkeenakin.

Bioteekin Super C-vitamiini on mm. laktoositon, gluteeniton ja sokeriton. Yksi tabletti sisältää 500 mg C-vitamiinia, joka on 625 % vuorokautisen saantisuosituksen vertailuarvosta. C-vitamiiniravintolisää syömällä on paremmin valmistautunut kaikenlaisten pöpöjen ja flunssien ehkäisyyn. Kukapa meistä ei haluaisi parempaa vastustuskykyä ja energisempää oloa!

P.S. Hyvikseltä löytyy kattava valikoima C-vitamiinituotteita - katso lisää! 

Bioteekin Super C-vitamiini ja C-vitamiinipitoisia sitrushedelmiä

Helposti lisää rautaa ruokavalioon

Testissä imukuppihieronta ja Keep-Fit Jar -imukupit

Näitä luetaan

Suihkemuotoinen vitamiini käyttää ohituskaistaa – hyödynnä tehokas imeytyminen
Olet mitä syöt, on tuttu sanonta. Niin ruoan kuin ravintolisienkin...
5 vinkkiä aivojen hyvinvointiin, muistiin ja keskittymiseen
Elämme ajassa, joka kannustaa istumaan. Todella moni istuu päivän mittaan...
Kolmen viikon testi paljastaa: curaMIN helpottaa nivelvaivoja, 93 % testaajista raportoi selkeitä parannuksia
Sekä kliiniset kaksoissokkotutkimukset että biohakkereista koostuvan testiryhmän käyttökokemukset todistavat kiistattomasti Harmonia curaMINinin...
Geenitestauksen hyödyt stressinhallinnassa
Stressi on luonnollinen kehon ja mielen reaktio, joka käynnistyy tilanteissa,...
Kombucha – Parempi vaihtoehto perinteisille virvoitusjuomille
Se tunne, kun siemaiset kylmää virvoitusjuomaa kuumana kesäpäivänä tai saunan...

2 kommenttia

Hei Tarja! C-vitamiinia saa jauheena esimerkiksi Puhdistamolta, mutta tämä on hieman vahvempi (625 mg) kuin tässä jutussa esitelty Bioteekin Super C-vitamiini (500 mg): https://www.hyvinvoinnin.fi/products/puhdistamo-super-c-vitamiini

Myös Puhdistamolta löytyy C-vitamiinia jauheena (1000 mg): https://www.hyvinvoinnin.fi/products/puhdas-c-vitamiinijauhe-1000-mg. Toivottavasti jompikumpi näistä sopii sinulle!

Heli Hyvikseltä

Näyttävät isoilta nuo kapselit, olen huono nielemään. Onko vastaavaa vahvuutta jauheena tai suihkeena?

Tarja Kvarnström

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.