Olli Postin uutuuskirja Supermarket Survival – Rakkaudesta ruokaan ja hyvinvointiin

Olli Posti: Supermarket Survival – Rakkaudesta ruokaan ja hyvinvointiin

Supermarket Survival on erilainen, aidosti viihdyttävä uutuuskirja, joka tempaisee lukijansa kohti nautinnollisempaa syömistä ja parempaa vointia. Mutta miten ihmeessä tällainen yhtälö on mahdollinen? Siitä kertoo itsensä takaisin elävien pariin syönyt Olli Posti.

Ollin näköinen kirja

Olli Posti tunnetaan paitsi vuoden 2016 terveysvaikuttajana ja Viidakkomiehenä myös omistautuneena ja rohkeana rikkaamman ruoan puolestapuhujana. Hänen tavoitteenaan on opettaa ihmisiä rakastamaan ruokaa, nauttimaan ravinnosta ja voimaan paremmin. Supermarket Survival syntyi halusta levittää juuri tällaista rikkaamman syömisen sanomaa suomalaisille.

Kirja on jaettu kolmeen osaan, joita Olli kuvailee seuraavasti:

  1. "Aluksi kerron siitä, miten aloin panostaa sairauden sijaan terveyteen."
  2. "Sitten kerron, miten oivallukseni johtivat kokeiluihin ja miten rakkausruoka oikein toimii."
  3. "Sen jälkeen lähdetään yhdessä supermarkettiin ja kokkaillaan rakkausruokaa."

Olli käyttää kirjassaan termejä "rakkausruoka" ja "SuSumpi vaihtoehto" kuvaamaan ruokaa, joka täyttää syömiseen liittyvät himot ja on samalla myös yksilön hyvinvointia rakentavaa ja terveellistä.

SuSukirja vastaa yksinkertaisesti siihen yleisimpään ravitsemuskysymykseen: ”Mitä minun kannattaa ostaa ruokakaupasta?”. Kaikille ei kuitenkaan suositella yhtä ja samaa ihmedieettiä, vaan tarjolla on näppäriä täsmätärppejä ja maukkaita ohjenuoria, joiden avulla kuka tahansa löytää itselleen helpommin sopivaa rakkausruokaa – marketista ja muualta.

Kirjan oivaltava taitto, joka on Satu Kontisen käsialaa, ansaitsee myös hatunnoston: marginaaleihin on jätetty riittävästi tilaa muistiinpanoja ja oivalluksia varten, jotta kirjan sisältämä asia ja marginaaleihin kirjatut omat huomiot jäävät elämään kuin käsi kädessä, lukemisen jälkeenkin.  

Olli Postin Supermarket Survival on visuaalisesti näyttävä ja helppolukuinen teos

Vahva aloitus herättää ajattelemaan

Posti aloittaa kirjansa vahvasti herättämällä lukijansa ajattelemaan ravitsemusta ja sen nykytilaa itse: 

"Pitkään ravintovalistus perustui johonkin ulkoapäin tulevaan. Ihminen lienee ainoa eläinlaji, joka pyrkii syömään, kuten jokin tutkimus, suositus tai valtakeskittymä hänen ulkopuolellaan sanoo. Suurin osa organismeista syö sitä mitä tekee mieli – ihan vain koska luonnostaan tekee mieli, siitä valikoimasta, mitä on milloinkin lähellä saatavilla. Tässä kirjassa annetaan kehon päättää ja kysytään mitä sinä haluat ja mistä sinä pidät."

Jotta ihminen osaisi valita itselleen hyvää tekevää ruokaa, hänen on tietenkin kerrytettävä riittävästi positiivisia ruokakokemuksia ravitsevampien ruokien parista. Tämän jälkeen karkkia tai sipsiä ei enää osaa edes kaivata. Supermarket Survival auttaa sinua siinä ja tulee mukaasi kaupan hyllyjen ääreen – sinne, missä tärkeimmät päätökset syömisen osalta tehdään. Posti korostaa, ettei kirja kahlitse elämään tietyllä tavalla, vaan opettaa sinua kuuntelemaan kehosi tarpeita ja tunnustelemaan olotilaasi. Kuten kirjassa todetaan: "Terveys, elämä ja ravinto on tarkoitettu nautittavaksi, niin ettei sitä lopulta tarvitse ihan hirmuisesti edes miettiä."

Heti kättelyssä Adlibriksen kärkeen

Supermarket Survival saapui ensimmäisiin kauppoihin maanantaina 7.1., ja singahti saman viikon lauantaina koko Adlibris-verkkokaupan myydyimmäksi kirjaksi! SuSukirja on myynnissä verkkokauppamme lisäksi myös muissa luontaistuotekaupoissa sekä kirjakaupoissa, jopa yhdessä apteekissa. Alta voit lukea otteen kirja-arvostelusta sekä lukijoiden kommentteja kirjaan liittyen.

Supermarket Survivalin kirjoittaja Olli Posti kesällä 2018

Ensimmäinen virallinen arvostelu supermarketin selviytymisoppaasta:

”Kirja ei tarjoa absoluuttista totuutta eikä kirjassa juurikaan puhuta siitä, kuinka tulisi syödä ja miten paljon. Kirja ei käsittele laisinkaan kaloreita, makroja tai mikroja, vaan kirjassa puhutaan siitä kaikista tärkeimmästä: ravinnosta.”

”Kirja on ennen kaikkea mehukkaan makuinen elämys, jonka tulen varmasti lukemaan vielä monen monta kertaa yhä uudelleen löytääkseni syvemmin vielä kaikkea sitä, mistä kirja todella kertoo.”

Stoori.fi: Kirja-arvostelussa: Olli Posti – Supermarket Survival

(Edit 4.5.2020: Stoori.fi-blogiyhteisö on lopettanut toimintansa.)

Lukijoiden kommentteja:

”Ajattelin pitää duuneissa pienen tauon ja selata SuSu-kirjaa. Jäin samantien koukkuun ja luin siitä kolmanneksen, ennenkuin muistin, että tässähän on vielä muutakin puuhaa. Todella hyvää sisältöä”
– Juha

”Voin suuresti suositella ihmisille, joita kiinnostaa vapaus ja vapautuminen, aitous ja kehon omien halujen tunnistaminen ja kuunteleminen - suhteessa ruokaan, mutta todellakin myös koko elämään!”
– Mia

”ihan huikee, kylmiä väreitä nostattava ja inspiroiva elämäntarina. Tämä kirja todella edistää yhteistä hyvää”
– Mona

”Tosi kiva että tiputtelet kirjassa oman kokemuksen mukaan brändejä ja tuotteita, helpottaa tuntemattomiin tuotteisiin tarttumista hurjasti!”
– Iitu

”Tosi selkeetä, laadukasta ja helppolukuista tekstiä! Sujuvaa kerrontaa ja kokonaisuutta on helppoa ja miellyttävä seurata. Taiton yksinkertaisuus on myös hyvä valinta..Less is more.”
– Sanna

”Mahtavaa, ei tarvinut lukea ku pari sivua niin positiivisen fiiliksen määrä lähtee heti nousuun!”
– Anonyymi

”Aloin eilen lukea lentokoneessa. Ihan rautainen opus Olli!! Onnitttelut! Hyvää kynänkäyttöä (tehokas, mielenkiintoinen, tiivistetty) ja hyvä tarinankerrontaa (oli pakko vaan lukea, vaikka takana oli joku vuorokausi valvottua aikaa lentomatkalla). Miellyttävä kirja kaiken kaikkiaan. Lempeä asenteesi ruokaan ja itseesi näkyy ja tuntuu ja se tuntuu lukijassakin helpotuksena koko hemmetin ruokaviisasteluviidakon jälkeen. Kiitos, kun jaksoit pukea vielä kerran sanoiksi laajan ja poikkeuksellisen osaamisesi.
Ja saa käyttää lukijapalautteena nimenkin kera, jos sellaista tarvitset”
– Kirsi Salo

”Oli kyllä niin hyvä että jatkoin saman tien kirjan loppuun asti. Suuri suositus! Juuri kun multakin monesti kysytään että mikä on se paras (tai hyvä) kalaöljy? Raakapuuroresepti? Mitä vitamiineja ja miksi? Mikä on paras merkki? Oliiviöljy? Mistä saa mitäkin? Tässä kirjassa on se kaikki tieto.”
– Karita

”Oli tosi hyvä ja hyvää tietoa hyvinymmärrettävässä muodossa. Erityisplussat että kappaleiden lopussa aina osiot: Ydin, toive, visio, kiitos, luettavaa! Ja plussaa myös että oli positiivinen, siltoja rakentava ja ilman vastakkainasettelua”
– Yksityisviesti

Osallistu arvontaan Instagramissa ja Facebookissa

Arvomme kolme kappaletta Olli Postin Supermarket Survival -uutuuskirjaa – osallistu Hyvinvoinnin Instagramissa ja/tai Facebookissa viimeistään 10.2.2019!

Glutationi, elimistön huipputärkeä antioksidantti ja myrkkyjen eliminoija

D-vitamiinin monet muodot

Näitä luetaan

Suihkemuotoinen vitamiini käyttää ohituskaistaa – hyödynnä tehokas imeytyminen
Olet mitä syöt, on tuttu sanonta. Niin ruoan kuin ravintolisienkin...
5 vinkkiä aivojen hyvinvointiin, muistiin ja keskittymiseen
Elämme ajassa, joka kannustaa istumaan. Todella moni istuu päivän mittaan...
Kolmen viikon testi paljastaa: curaMIN helpottaa nivelvaivoja, 93 % testaajista raportoi selkeitä parannuksia
Sekä kliiniset kaksoissokkotutkimukset että biohakkereista koostuvan testiryhmän käyttökokemukset todistavat kiistattomasti Harmonia curaMINinin...
Geenitestauksen hyödyt stressinhallinnassa
Stressi on luonnollinen kehon ja mielen reaktio, joka käynnistyy tilanteissa,...
Kombucha – Parempi vaihtoehto perinteisille virvoitusjuomille
Se tunne, kun siemaiset kylmää virvoitusjuomaa kuumana kesäpäivänä tai saunan...

1 kommentti

Avocado. Käy ravinnoksi missä vaan, milloin vaan. Hyvät rasvat helposti syötävässä paketissa.

Tuula Moilanen

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.