Kolme banaania kiinni toisissaan

Magnesiumvalmisteiden vertailua

Magnesium on kivennäisaine, joka osallistuu yli kolmeensataan elimistön kemialliseen reaktioon ja on tämän vuoksi yksi kehon tärkeimmistä mineraaleista. Magnesiumia on luontaisesti useassa eri muodossa, puhutaan magnesiumsuolojen muodoista. Näitä muotoja ovat muun muassa magnesiumsitraatti, magnesiumhydroksidi, magnesiumoksidi, magnesiumtauraatti, magnesiumbiglysinaatti ja eri kelaattimuodot.

 

Magnesiumin saantisuositukset

 • 6 – 11 kk lapset 80 mg / vrk
 • 1 – 2 v lapset 85 mg / vrk
 • 2 – 5 v lapset 120 mg / vrk
 • 6 – 9 v lapset 200 mg / vrk
 • 10 – 13 v lapset 280 mg / vrk
 • yli 14 v naiset 280 mg / vrk
 • yli 14 v miehet 350 mg / vrk

Yliannostusoireita on havaittu, kun magnesiumin saanti on aikuisella ylittänyt 2500 mg / vrk. Yliannostuksen oireina ovat mm. lihasheikkous ja alhainen verenpaine. Magnesiumin yliannostus on erittäin harvinaista.

 

Magnesiumin hyväksytyt terveysväitteet

 • Magnesium auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta 
 • Magnesium edistää elektrolyyttitasapainoa 
 • Magnesium edistää normaalia energia-aineenvaihduntaa 
 • Magnesium edistää hermoston normaalia toimintaa 
 • Magnesium edistää lihasten normaalia toimintaa 
 • Magnesium edistää normaalia proteiinisynteesiä 
 • Magnesium edistää normaaleja psykologisia toimintoja 
 • Magnesium edistää luuston pysymistä normaalina 
 • Magnesium edistää hampaiden pysymistä normaaleina 
 • Magnesium osallistuu solujen jakautumisprosessiin 

Magnesiumia ravinnosta

Magnesiumia saa luontaisesti ravinnosta mm. pähkinöistä, vihanneksista ja kokojyväviljasta. Hedelmistä paras lähde on banaani. Monipuolista ja terveellistä ruokavaliota noudattavat saavat yleensä tarpeeksi magnesiumia ravinnostaan, mutta on olemassa riskiryhmiä, joiden tulee tarkistella magnesiumin saantiaan. Tällaisiin ryhmiin kuuluvat esimerkiksi aktiiviurheilijat, jotka kuluttavat urheillessaan paljon kehonsa mineraaleja.

Magnesiumvalmisteet

Eri muotojen toimivuutta magnesiumvalmisteissa on tutkittu paljon ja niistä onkin monia eri näkemyksiä, mikä on elimistölle paras. Useimmiten kuitenkin on todettu, että olisi hyvä käyttää joko valmistetta, jossa on useampia magnesiumin muotoja tai sitraattimuotoa, jota pidetään imeytyvyydeltään tehokkaampana verrattuna muihin magnesiumsuoloihin. Magnesiumvalmisteita on saatavilla erilaisina kylpyinä, öljyinä ja suihkeina ulkoiseen käyttöön, sekä poretabletteina, rakeina, jauheina, kapseleina, pillereinä ja tabletteina sisäiseen käyttöön. Imeytyvyysjärjestyksen on tutkittu olevan listatun mukainen ulkoisten ollessa paremmin imeytyviä, kuin sisäisten.

Vertailu

Vertailin joitakin valikoimamme myydyimpiä magnesiumvalmisteita keskenään. Nopeasti huomasin, että ihmiset ovat perehtyneet magnesiumin lisäravinnekäyttöön liittyen magnesiumin eri muotoihin, sillä myydyimpien listalla suurimmassa osassa magnesiumin muotona oli sitraatti.

Vertailuun pääsivät mukaan: Bioteekin Super-Mg, Leader Vahva Magnesium, Magnesia Sitraatti 300, Magnesium Diasporal Extra 400 mg, Now Foods Magnesium Citrate, Puhdas+ Magnesiumsitraatti ja Tri Tolosen Magnesium Plus.

Vertasin tuotteiden magnesiumin muotoja, magnesiumin pitoisuutta annoksessa, annoskokoa ja suositellun annoksen päivähintaa. 

Tarkistellessa tuotteita ajatellen kokonaisuutta, on vertailun tulos oletettu, eikä yllätyksiä näiden tuotteiden kohdalla ilmaantunut. Parhaiten imeytyvät tuotteet, eli jauheet olivat kalleimpia annoshinnaltaan, kuten myös magnesiumsuolojen muotojen tutkimus- sekä raaka-ainehinnat näkyvät valmiin tuotteen hinta-laatusuhteessa.
Kun katsotaan vain hintoja, halvimman annoshinnan tarjoaa vertailussa olleista tuotteista Leader Vahva Magnesium huikealla 0,06 € hinnallaan! Tuotteessa on myös se loistava ominaisuus, että sitä suositellaan otettavaksi vain yksi kappale päivässä ja onkin annoskoossa jaetulla 1. sijalla Diasporalin jauheen kanssa.
Leader Vahva Magnesium on oksidimuotoinen magnesiumvalmiste ja magnesiumpitoisuus päiväannoksessa on 370 mg.
Toiseksi edullisimmaksi vertailussa pääsee Puhdas+ magnesiumsitraatti, kun käytetään minimiä suositeltua päiväannosta, mikä riittääkin hyvin naisille sen ollessa 250 mg, kun suositus on 280 mg. Puhdas+ magnesiumsitraatti on myös loistava imeytyvyydeltään, koska kyseessä on jauhe sekä sitraattimuoto. Yhtä mittalusikallista, eli päivän minimisuositusta käyttäessä pakkauksesta saa jopa 136 annosta, eli pakkaus on myös erittäin riittoisa!
Hintaa vertaillessa huonoiten vertailussa pärjäsi Magnesium Diasporal Extra annoshinnan ollessa 0,88 €. Diasporal on muutoin loistotuote, sen ollessa jauhe sekä sitraattimuotoinen valmiste. Se on myös valmiissa jauhepusseissa, joten annostelu on helppoa ja pakkausta on helppo pitää myös mukana, vaikkapa treenilaukussa! Yksi jauhepussi päivässä riittää, magnesiumin määrä tuotteessa on 400 mg!

 

Tutustu verkkokauppaamme täällä!

 

Alunperin julkaistu 9.12.2016 Hyvinvoinnin vanhassa blogissa.

Edellinen artikkeli

Uusia tuulia lisäravinnepuolelle, liposomivalmisteet

Seuraava artikkeli

Rasvahappovalmisteiden vertailu

Näitä luetaan

Kotimaiset Express Diet -tuotteet moderneissa paastoissa
Erilaiset paastot ovat nousseet rakettimaisesti suosioon terveystietoisten kuluttajien keskuudessa. Näillä tarkoitetaan perinteisiä...
Vida NAC + seleeni vahvistaa immuniteettia
N-asetyylikysteiini+seleeni -tuote valittiin terveystuotealan vuoden 2022 Terveystuotteeksi, eikä syyttä. N-asetyylikysteiini on ravinnosta...
Hyvää sydämelle — hyvää koko keholle
Sydänviikkoa kannattaa viettää joka ikinen viikko: sinä ja sydämesi olette taatusti kaiken...
Vahva ja suomalainen Pinena-männynkuoriuutetabletti
Ravintorengas Oy on monelle tuttu terveysalan yritys, jonka Karin Havupuu-uutejuomaa on valmistettu...
Nordaid – innovatiivisia, tehokkaita ja laadukkaita vitamiinisuihkeita
Nordaid on Tallinnassa toimiva ravintolisävalmistaja, joka valmistaa korkealaatuisia vitamiineja, kivennäisaineita ja probiootteja....
Vogel-valmisteita eläinten hyvinvoinnin tueksi
Myös eläinten hyvinvoinnin tukemiseksi on olemassa erilaisia ravintolisiä ja rohdosvalmisteita. Esimerkiksi mietoja...
Nauti yrttisi fermentoituna
Terranova on tuonut ravintolisähyllyihin fermentoitujen yrttien valikoiman: kurkuman, inkiväärin, ashwagandhan ja mustan...
Terveyskaista auttaa sinua pitämään itsestäsi huolta
Jo vuodesta 2007 terveystuotealalla toiminut Terveyskaista on alusta alkaen halunnut olla tukemassa...
Väsyttääkö valvominen?
Yleisimpiin unihäiriöiden aiheuttajiin lukeutuu hektisestä elämäntilanteesta johtuva stressi, jännitys ja levottomuus, jotka...
Rauhoita stressin tunne
Harmonia KSM66® on täyden spektrin ashwagandha-juuriuute, joka auttaa edistämään stressinsietokykyä hillitsemällä kortisolin...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.