Kotimaisista Vida-vitamiineista ja lisäravinteista virtaa arkeen

Kotimaisista Vida-vitamiineista ja lisäravinteista virtaa arkeen

Nykyinen elämänmeno on hektistä ja jatkuvaa, joka saattaa uuvuttaa ja nakertaa jaksamista. Tämä alkaa olla pysyvä tila monelle meistä, mikä voi uuvuttaa vahvankin. Väsymyksen syynä ei aina ole hektinen arki vaan taustalla voi olla riittämätön ravintoaineiden saanti. Ravintoaineet toimivat energiantuotannon polttoaineena ja niillä on suora vaikutus jaksamiseen. Energiantuotannon edellytyksenä on hapen kulkeutuminen soluun. Ruokavalion pitäisi tukea jaksamista, mutta syömisen häiriintyessä ravitsemus saattaa vinoutua ja johtaa ravintoaineiden puutokseen ja sitä kautta heikentää jaksamista.

Rauta kuljettaa happea soluihin

Väsymyksen taustalla voi myös olla niinkin yksinkertainen ongelma kuin raudan puute. Raudan avulla kehossa kuljetetaan happea. Me kaikki tiedämme, että ilman happea tuli sammuu. Ihmisen energia-aineenvaihdunta on eräänlaista matalalämpöistä palamista, johon tarvitaan happea. Raudan puute johtaa hapellisen energia-aineenvaihdunnan hiipumiseen ja samalla biologisen polttoaineen ATP:n tuotannon laskuun ja edelleen jaksamattomuuteen. Kasvissyöjien kannattaa pitää mielessä, että erityisesti heidän pitää seurata raudan saantiaan ja muistaa että kasvikunnan raudan imeytyminen paranee C-vitamiinin avulla.

Finravinto 2012 -tutkimuksen mukaan raudan saanti on liian vähäistä kaikilla aikuisilla suomalaisilla. Osa meistä saattaa kärsiä raudan puutteesta tietämättä siitä. Hemoglobiini saattaa olla normaaleissa viitearvoissa eli kehon kyky tuottaa punasoluja voi olla hyvä, vaikka kehon rautavarastot olisivat todellisuudessa jo pienentyneet. Elimistön varastoraudan todellisen tilanteen kertoo rautaa sitova proteiini eli ferritiini. Tilanne on helposti korjattavissa ravintovarastojen täydentämisellä ja samaan aikaan ruokavalion muutoksella. Pelkkä ruokavalion muutos yksin ei kuitenkaan rautavarastoja täydennä. Hyvä vaihtoehto on Vidan rautavalmiste, joka on vatsaystävällinen ja pitkävaikutteinen sekä sopii kasvissyöjille että vegaaneille.

B-vitamiinit ehkäisevät anemiaa

Erityisen tärkeitä ravintoaineita ovat B-ryhmän vitamiinit tehokkaalle energia-aineenvaihdunnalle. B-vitamiinien puute heikentää energiantuottoa ja siten myös jaksamista merkittävästi. Punasolut kuljettavat hapen perille soluihin. B-vitamiineihin lukeutuvia B12-vitamiinia ja foolihappoa tarvitaan punasolujen ja hemoglobiinin muodostumisessa. Niiden puute johtaa anemiaan ja väsymykseen. Tutkimusten mukaan suomalaiset eivät saa riittävästi folaattia ja ikä-ihmisillä B12-vitamiinin hyväksikäyttö heikkenee. Vida B-comlex sisältää kaikkia B-ryhmän vitamiineja, sitä kannattaa kokeilla.

Enemmän energiaa monivitamiinivalmisteesta

Monivitamiinivalmisteilla voidaan korjata usein ravintoaineiden puutetta. Pitkään laihduttaneet ovat ja vähäisellä ravinnolla toimeentulevat voivat vaivihkaa ajautua ravintoaineiden puutokseen, jonka seurauksena jaksaminen saattaa kärsiä. Jaksamisessa tapahtuviin muutoksiin kannattaa kiinnittää huomiota ajoissa. Vida MultiDuo sisältää energisyyteen vaikuttavia vitamiineja, kivennäis- ja hivenaineita.

Pidä huoli vastustuskyvystä kiireen keskellä

Sinkin saannin vähyys voi heikentää immuunipuolustusta ja johtaa varsinkin flunssakaudella toistuviin sairasteluihin, jotka myös nakertavat jaksamista. D-vitamiini vahvistaa myös immuunipuolustusta muiden suotuisten vaikutustensa ohessa. D-vitamiinista täytyy pitää erityistä huolta pimeänä vuoden aikana. Vida Vahva D-vitamiini on Suomessa kehitetty ja valmistettu ravintolisä päivittäisen D-vitamiinin saannin turvaamiseksi. Pieni ja helposti nieltävä kapseli.

Ubikinoni ja karnitiini ikääntyville

Ihmisen elimistö tuottaa itse entsyymi Q10 ubikinonia ja karnitiiniaminohappoa, jotka ovat välttämätön osa elimistön energiantuotantoa. Ikääntyvillä ihmisillä ja statiineja käyttävillä näiden tärkeiden ravintoaineiden tuotanto vähenee aiheuttaen väsymystä. Vida Q10 150 mg sisältää 150 mg ubikinonia varmistamaan energiantuotannon toiminnan.

 

Kehonhuoltoa helposti – testissä HighHealer ja HighTrainer

Paastota vai ei – argumentteja puolesta ja vastaan

Näitä luetaan

Luuliemi - Noitajuoma vai voimajuoma
Nykypäivänä ravinnoksi käytettävistä eläimistä syödään pääasiassa pelkkä luustolihas. Hyödynnettäviä osia on...
PEA – parempi uni ja mieli
PEA:n hyvät vaikutukset voi huomata parantuneena unenlaatuna, levollisempana mielenä, kiputuntemuksien vähentymisenä...
Tepsiviä vinkkejä nivelten parhaaksi: 90 % testanneista saa tutkitusti apua curaMINista
Eletty elämä ja vierineet vuodet jättävät jälkensä myös niveliin. Onneksi niin kankeisiin...
Regulat on Karita Tykän ykkösvalinta energisyyden ja vastustuskyvyn tueksi
"Regulat auttaa elämään täyttä elämää”, toteaa kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin puolesta puhuva Karita Tykkä....
Tutkittuja laatutuotteita terveytesi hyväksi
Yhä useampi meistä tuntee vastuuta omasta hyvinvoinnistaan. Yhä useampi haluaa myös...
Mitä hyötyä on kalaöljystä?
Miten valita paras kalaöljy? Löytääksesi parhaan mahdollisen kalaöljyn, kannattaa kiinnittää huomiota alla...
Nauti keväästä - hengitä helpommin
Kevään siitepölykausi on alkanut harvinaisen aikaisin, sillä pähkinä ja leppä ovat...
Siitepölyallergia hävisi Karin Havupuu-uutejuomalle
Hannelea lapsesta asti vaivannut siitepölyallergia on ollut oireeton jo viisi vuotta....
Laktoferriinilisästä apua mataliin ferritiiniarvoihin
Laktoferriini on maidon luonnollinen ainesosa, joka eristetään maidosta erityisen erotusteknologian avulla....

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.