Tyrnin oksia marjoineen

Jos riesana on jatkuvat hiivatulehdukset – voiko luonto tarjota helpotusta niihin?

Copyright Biomed Oy

 

Hiivatulehdus

Emättimen hiivatulehdus on tyypillinen naisten vaiva. Hiivatulehduksen aiheuttaja on lähes aina emättimessä muutenkin tavattava Candida albicans -niminen hiivasieni, joka on yltynyt liikakasvuun. Hiivatulehdukselle altistavat esimerkiksi raskaus, antibioottien tai ehkäisypillereiden käyttö, diabetes ja huono vastustuskyky. Hiivatulehduksen tyypillisiä oireita ovat voimakas kirvely, kuumotus, kutina tai ärsyttävä tunne sekä vaalea, epänormaali valkovuoto. Kuivat limakalvot voivat altistaa myös hiivatulehdukseen. Hiivojen aiheuttamat tulehdukset eivät yleensä ole vaarallisia, joskin erittäin kiusallisia.

Hiivan sekä kuivien limakalvojen hoitoon löytyy useita luonnollisia keinoja

Intiimialueen kuivat limakalvot ovat hyvin tyypillinen vaiva. Kuivat limakalvot aiheuttavat kirvelyä ja arkuutta sekä altistavat hiivalle. Ulkoisesti kuivien limakalvojen hoitamiseen voi käyttää kasviöljyjä. Mitä tahansa luonnonmukaista kasviöljyä voi käyttää, mutta esimerkiksi porkkana-kehäkukka -öljy sopii erinomaisesti tähän tarkoitukseen. Kehäkukan sisältämä A-vitamiini hoitaa ja huoltaa kuivia limakalvoja. Myös tyrniöljy-kapselit sisäisesti vahvistavat ja kosteuttavat kuivia limakalvoja. Ruokavaliolla on vaikutuksensa hiivatulehdukseen ja sen merkitys korostuu erityisesti hoidon aikana, silloin on syytä välttää maitotuotteita ja etenkin homejuustoja, sekä sokeripitoisia, hiivaa ja valkoista vehnää sisältäviä ruokia. Hiivaa elimistössä voivat lisätä myös jotkut viinit ja hyvin makeat hedelmät.

Lisää hyvien bakteerien määrää

Jos hiivatulehdukset toistuvat helposti kannattaa suosia maitohappobakteerivalmisteiden käyttöä pitkinä kuureina. Ihmisperäiset bakteerikannat ovat tehokkaimpia. Ne kiinnittyvät suoliston limakalvoille tehokkaasti ja syrjäyttävät haitallisia bakteereita. Valmisteiden vahvuuksissa on paljon eroa ja kannattaakin valita mahdollisimman vahva valmiste, joka sisältää runsaasti ainakin Acidophilus ja Bifidum bakteerikantoja. Tehokkaan päivä-annoksen rajaksi on asetettu vähintään 6,5 miljardia bakteeria annoksessa, mutta vaikeissa tapauksissa vielä paljon enemmän. Ruokavaliossa kannattaa suosia esimerkiksi hapankaalia ja ruokajuomana Molkosan herajuomaa. Lactobasillus Acidophilus on olennainen bakteeri ohutsuolessa ja sen on osoitettu estävän Candida albicans sienirihmaston muodostumista. Bifidobacterium bifidum on ystävällinen bakteeri joka elää paksusuolessa. Se puhdistaa suolikanavaa ja tuottaa B- vitamiineja. Sen on todettu tuhoavan patogeenisia bakteereita, viruksia ja hiivoja.

Luonnon tehorohdot avuksi

Jos epäilet että sinulla on hiivainfektio ota lisäravinteina erityisesti C-vitamiinia ja vahvoja probiootteja. Hiivat käyttävät ravinnokseen hiilihydraatteja, etenkin sokeria ja valkoisia vehnäjauhoja. Muista siis karsia ruokavaliosta runsas sokeri, vehnä, tärkkelys, hiivaa sisältävät elintarvikkeet sekä alkoholi. Syö muutenkin mahdollisimman yksinkertaista, puhdasta ja itse valmistettua ruokaa.

Luonto on antanut meille myös lukuisia rohtoja joilla voi hillitä hiivan kasvua, esimerkkeinä mainittakoon greipinsiemenöljy, oreganoöljy, oliivinlehti, valkosipuli, karpalo ja teepuuöljy. Näiden avulla voi ennaltaehkäistä tai hoitaa hiivan aiheuttamia oireita.

Oliivinlehti

Oliivinlehdestä tehty uute estää mikro-organismeja, bakteerien, sienien ja hiivojen kasvua. Vaikutus johtuu sen sisältämästä kasvifenolista-oleuropeiinista.

Greippiöljy

Greippiöljyn vaikutus suoliston hyvinvointiin on tunnettu jo yli 30 vuotta. Sen tiedetään tehoavan yli 800 eri bakteeriin, viruksiin, hiivoihin ja sieniin.

Oreganoöljy

Oreganokasvin öljyistä noin 70% on fenolisia yhdisteitä joiden tiedetään estävän bakteerien, hiivojen ja muiden mikrobien kasvua. Oreganoöljyä käytetään elintarviketeollisuudessa estämään ruokaa pilaavien bakteerien ja hiivojen kasvua. Kaikki kolme edellämainittua tehorohtoa löytyy helposti Biomedin Iocidin Plus kapselista. Tutustu tuotteeseen täältä.

Valkosipuli

Valkosipulissa oleva vaikuttava aine allisiini tappaa bakteereja, viruksia ja sieniä, mutta ei häiritse elimistölle hyödyllisten bakteerien toimintaa. Sen tarkkaa toimintatapaa ei tunneta, mutta tutkijat epäilevät sen häiritsevän candida-sienten soluseinämiä. Tutustu tehokkaaseen valkosipulikapseliin täällä.

Karpalo ja puolukka

Vaikka karpalo ja puolukka ei varsinaisesti tuhoa hiivakasvustoa ne voivat olla hyödyksi niiden happamuuden takia. Hiiva ei viihdy happamassa ympäristössä. Makeuttamattomat mehut ehkäisevät myös tehokkaasti virtsatietulehduksia. Helpoin tapa nauttia karpaloa lienee Biomedin Vahva Karpalo. Tutustu tuotteeseen täältä.

Tea Tree -öljy

Kutinaa voi hillitä ulkoisesti esimerkiksi pumpulituppoon tiputellulla antibakteerisella Tea tree- öljyllä.

 

Alunperin julkaistu 29.12.2016 Hyvinvoinnin vanhassa blogissa.

Kotimaisesta sinkkisuihkeesta apua flunssan ehkäisyyn

Uusi vuosi – Parempi minä

Näitä luetaan

Miten optimoida ravintolisien imeytyminen?
Hyvinvointiamme edistää vain sellainen ravintolisä, jonka elimistö kykenee käyttämään hyödyksi.Tästä...
Luonnonsuola - Aarre Himalajan vuoristosta
Lempeä maku ja monien vaivojen apu. Paremmin ei voisi kuvailla luonnon todellista...
Wild Nutrition: 10 vuotta naisterveyden asialla
Wild Nutrition juhlii tänä vuonna tuotemerkkinsä 10-vuotismerkkipäivää.
Maitohappobakteerit kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukemisessa
Maitohappobakteeri on elävä bakteeri, joka tuottaa maitohappoa ja kiinnittyy suoliston...
5 syytä syödä D-vitamiinia
D-vitamiini, tunnetaan myös "aurinkovitamiinina", on yksi tärkeimmistä vitamiineista, jotka tukevat...
Mitä aminohapot ovat?
Aminohapot jaetaan ei-välttämättömiin aminohappoihin ja yhdeksään välttämättömään aminohappoon, joita on saatava riittävästi...
Reishin ja pakurin hyödyt terveyden tueksi - nyt helposti ja herkullisesti!
Funktionaaliset sienten hyödyt ovat mittavat: vahvempi vastustuskyky, parempi yleiskunto ja...
Viisi vinkkiä raudan imeytymisen tehostamiseksi
Maailman terveysjärjestön eli WHO:n mukaan peräti 30 % ihmisistä kärsii raudanpuutteesta....
C-vitamiinin terveyshyödyt tehokkaasti kehon käyttöön
C-vitamiini on vahva antioksidantti, joka tukee sekä immuunijärjestelmämme että hermostomme...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.