category
Aivot tarvitsevat laadukkaita rasvoja

Aivot tarvitsevat laadukkaita rasvoja

Bold Apps

Ravintorasvojen laadulla on merkitystä terveyteen. Ne vaikuttavat muun muassa sydämen, verenkierron ja immuunijärjestelmän hyvinvointiin. Myös aivot tarvitsevat rasvoja, sillä aivojen kuivapainosta noin 60 % on rasvaa. Toimiakseen normaalisti, aivoja tulee ruokkia oikeanlaisella rasvahappokoostumuksella.

EPA ja DHA – varmista säännöllinen saanti

Omega-3 ja -6 -rasvahappojen saanti tulee turvata säännöllisesti joko ravinnon tai ravintolisien avulla. Erityisen tärkeitä omega-3-rasvahappoja ovat EPA- ja DHA -rasvahapot. EPA vaikuttaa muun muassa hermosolujen väliseen tiedonsiirtoon ja DHA toimii hermosolujen rakennusaineena sekä hyödyttää erityisesti näkökykyä, muistia ja oppimista sääteleviä aivoalueita*. DHA vaikuttaa jo sikiöaikana syntyvän lapsen näköaistin, sydämen ja aivojen kehittymiseen, joten se on tärkeä myös odottaville äideille. Omega-6 rasvahappoihin kuuluvalla gammalinoleenihapolla eli GLA:lla on suotuisa yhteisvaikutus EPA:n ja DHA:n kanssa.

*DHA:n edullinen vaikutus saadaan nauttimalla DHA:ta vähintään 250 mg vuorokaudessa.

Kehollamme ei ole vapaapäiviä rasvahappojen tarpeen suhteen. Elimistö kuluttaa hyödyllisiä rasvoja päivittäin ja toisaalta elimistön kyky varastoida niitä on heikko. Huventuneiden rasvahappotasojen palautumisen positiiviset vaikutukset näkyvät 2–3 kuukauden kuluessa. Tämä on aika, jonka verran välttämättömien rasvahappojen siirtyminen solukalvoille kestää.

Eye q™:n ainutlaatuinen ja tutkittu rasvahappokoostumus

Aivoille terveelliseen ravintoon kuuluu oleellisesti rasvainen kala, joka on erinomainen omega-3 -rasvahappojen lähde. Arjen ruokavaliossa riittävä ja oikeanlaisen kalan nauttiminen voi aiheuttaa haasteita. Kala jakaa myös mielipiteitä – se kun ei kaikille maistu.

Eye q™ sisältää tärkeitä EPA-, DHA- ja GLA -rasvahappoja suhteessa 9:3:1. Eye q™:n koostumuksen taustalla on runsaasti tieteellisiä tutkimuksia ja tuotekehitystä. Kun eettisesti tuotetut ainesosat yhdistetään huolelliseen tuotekehitykseen, saadaan lopputuloksena erityislaatuinen Eye q™ -valmiste, joka sisältää muun muassa aivotoimintaa tukevaa DHA:ta*.

Eye q™ valmistetaan ympäristö huomioiden. Tuotteen sisältämän öljyn tuotanto täyttää kestävän kalastuksen kriteerit (Criteria for Products from Sustainable Fisheries) ja tuotannolla on ”Friend of the Sea” –akreditointi. Useat puhdistus- ja analyysivaiheet varmistavat, etteivät tuotteet sisällä mitään mahdollisia epäpuhtauksia, kuten raskasmetalleja tai ympäristöjäämiä, sillä tuotantoprosessiin kuuluu oleellisesti mahdollisten epäpuhtauksien, kuten dioksiinien, PCB:n ja raskasmetallien poistaminen. Jokainen tuotantoerä on jäljitettävissä kalastusalukselle saakka. Eye q™:n puhtauden ja korkean laadun tunnistaa kirkkaasta ja raikkaan makuisesta öljystä.

*edullinen vaikutus saadaan nauttimalla päivittäin 250 mg DHA:ta.

Koko perheen Eye q™

Eye q ei sisällä mitään turhaa: ei keinotekoisia väri-, makeutus- ja säilöntäaineita, eikä sokeria. Valmisteissa ei ole myöskään lisättyjä vitamiineja, joten ne sopivat käytettäväksi monivitamiinivalmisteiden kanssa,  raskaana oleville ja imettäville sekä erityisesti lapsille. Kaikenikäisille soveltuvaa tuotetta saa nesteenä, pureskeltavina ja nieltävinä kapseleina. Erityisesti pikkuväelle tarkoitetut mansikanmakuiset pureskeltavat kapselit on makeutettu hammasystävällisellä ksylitolilla.

Edellinen artikkeli

Teemu Syrjälä: Terveen miehen opas

Seuraava artikkeli

"Täistä eroon etikalla" – ja muita luonnonmukaisia keinoja täiden häätöön

Jätä kommentti

Huomioi, että luemme kaikki kommentit ennen julkaisua, koska haluamme pitää blogimme asiallisena.

Robottiesto: