Aivot tarvitsevat laadukkaita rasvoja

Aivot tarvitsevat laadukkaita rasvoja

Ravintorasvojen laadulla on merkitystä terveyteen. Ne vaikuttavat muun muassa sydämen, verenkierron ja immuunijärjestelmän hyvinvointiin. Myös aivot tarvitsevat rasvoja, sillä aivojen kuivapainosta noin 60 % on rasvaa. Toimiakseen normaalisti, aivoja tulee ruokkia oikeanlaisella rasvahappokoostumuksella.

EPA ja DHA – varmista säännöllinen saanti

Omega-3 ja -6 -rasvahappojen saanti tulee turvata säännöllisesti joko ravinnon tai ravintolisien avulla. Erityisen tärkeitä omega-3-rasvahappoja ovat EPA- ja DHA -rasvahapot. EPA vaikuttaa muun muassa hermosolujen väliseen tiedonsiirtoon ja DHA toimii hermosolujen rakennusaineena sekä hyödyttää erityisesti näkökykyä, muistia ja oppimista sääteleviä aivoalueita*. DHA vaikuttaa jo sikiöaikana syntyvän lapsen näköaistin, sydämen ja aivojen kehittymiseen, joten se on tärkeä myös odottaville äideille. Omega-6 rasvahappoihin kuuluvalla gammalinoleenihapolla eli GLA:lla on suotuisa yhteisvaikutus EPA:n ja DHA:n kanssa.

*DHA:n edullinen vaikutus saadaan nauttimalla DHA:ta vähintään 250 mg vuorokaudessa.

Kehollamme ei ole vapaapäiviä rasvahappojen tarpeen suhteen. Elimistö kuluttaa hyödyllisiä rasvoja päivittäin ja toisaalta elimistön kyky varastoida niitä on heikko. Huventuneiden rasvahappotasojen palautumisen positiiviset vaikutukset näkyvät 2–3 kuukauden kuluessa. Tämä on aika, jonka verran välttämättömien rasvahappojen siirtyminen solukalvoille kestää.

Eye q™:n ainutlaatuinen ja tutkittu rasvahappokoostumus

Aivoille terveelliseen ravintoon kuuluu oleellisesti rasvainen kala, joka on erinomainen omega-3 -rasvahappojen lähde. Arjen ruokavaliossa riittävä ja oikeanlaisen kalan nauttiminen voi aiheuttaa haasteita. Kala jakaa myös mielipiteitä – se kun ei kaikille maistu.

Eye q™ sisältää tärkeitä EPA-, DHA- ja GLA -rasvahappoja suhteessa 9:3:1. Eye q™:n koostumuksen taustalla on runsaasti tieteellisiä tutkimuksia ja tuotekehitystä. Kun eettisesti tuotetut ainesosat yhdistetään huolelliseen tuotekehitykseen, saadaan lopputuloksena erityislaatuinen Eye q™ -valmiste, joka sisältää muun muassa aivotoimintaa tukevaa DHA:ta*.

Eye q™ valmistetaan ympäristö huomioiden. Tuotteen sisältämän öljyn tuotanto täyttää kestävän kalastuksen kriteerit (Criteria for Products from Sustainable Fisheries) ja tuotannolla on ”Friend of the Sea” –akreditointi. Useat puhdistus- ja analyysivaiheet varmistavat, etteivät tuotteet sisällä mitään mahdollisia epäpuhtauksia, kuten raskasmetalleja tai ympäristöjäämiä, sillä tuotantoprosessiin kuuluu oleellisesti mahdollisten epäpuhtauksien, kuten dioksiinien, PCB:n ja raskasmetallien poistaminen. Jokainen tuotantoerä on jäljitettävissä kalastusalukselle saakka. Eye q™:n puhtauden ja korkean laadun tunnistaa kirkkaasta ja raikkaan makuisesta öljystä.

*edullinen vaikutus saadaan nauttimalla päivittäin 250 mg DHA:ta.

Koko perheen Eye q™

Eye q ei sisällä mitään turhaa: ei keinotekoisia väri-, makeutus- ja säilöntäaineita, eikä sokeria. Valmisteissa ei ole myöskään lisättyjä vitamiineja, joten ne sopivat käytettäväksi monivitamiinivalmisteiden kanssa,  raskaana oleville ja imettäville sekä erityisesti lapsille. Kaikenikäisille soveltuvaa tuotetta saa nesteenä, pureskeltavina ja nieltävinä kapseleina. Erityisesti pikkuväelle tarkoitetut mansikanmakuiset pureskeltavat kapselit on makeutettu hammasystävällisellä ksylitolilla.

Teemu Syrjälä: Terveen miehen opas

"Täistä eroon etikalla" – ja muita luonnonmukaisia keinoja täiden häätöön

Näitä luetaan

Kolmen viikon testi paljastaa: curaMIN helpottaa nivelvaivoja, 93 % testaajista raportoi selkeitä parannuksia
Sekä kliiniset kaksoissokkotutkimukset että biohakkereista koostuvan testiryhmän käyttökokemukset todistavat kiistattomasti Harmonia curaMINinin...
Geenitestauksen hyödyt stressinhallinnassa
Stressi on luonnollinen kehon ja mielen reaktio, joka käynnistyy tilanteissa,...
Kombucha – Parempi vaihtoehto perinteisille virvoitusjuomille
Se tunne, kun siemaiset kylmää virvoitusjuomaa kuumana kesäpäivänä tai saunan...
Monipuolinen magnesium – Löydä itsellesi sopivin!
Mitä on magnesium – ja mitä hyötyä sen nauttimisesta on?
Voita uupumus ja vahvista vastustuskykyä: Biohakkerin vinkit stressinhallintaan ja resilienssin kehittämiseen
Lue tästä jutusta biohakkeri & tietokirjailija Olli Sovijärven konkreettisia neuvoja stressinhallintaan, uupumuksesta...
Mihin lisäravinteita tarvitaan?
Mihin lisäravinteita tarvitaan ja mitkä ovat liikkujan kannalta tärkeimmät urheiluravinteet?
Luonnollinen apu positiivisempaan mielialaan
Natura Median Safran-kapselit on valmistettu Suomessa, ja ne sisältävät ainoana vaikuttavana aineenaan...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.