Ekologisen ja vegaanisen pyykinpesuaineen valmistaminen itse on yllättävän helppoa! Tarvitset vain Marseille-saippuaa, vettä, ruokasoodaa ja etikkaa. Testaa tätä helppoa ohjetta!
DIY-pyykinpesuaineen valmistaminen
Oletko koskaan valmistanut pyykinpesuainetta itse? Tällä ohjeella onnistut varmasti!
Tarvitset vain:
- 100 g Marseille-saippuaa (tässä käytetty Marius Fabren Marseille Palasaippuaa)
- 5 litraa vettä
- 3 rkl ruokasoodaa
- 3 rkl etikkaa
- 5–10 tippaa eteeristä öljyä (tässä käytetty Puhdas+ Laventeliöljyä)
Välineet:
- iso kattila (väh. 5 litraa)
- puuhaarukka
- pulloja
- suppilo
Toimi näin:
- Kiehauta 3 litraa vettä kattilassa ja sammuta levy. Jätä kattila kuitenkin vielä kuumalle levylle.
- Raasta 100 g Marseille-saippuaa ja lisää kiehautettuun veteen.
- Sekoita, kunnes saippua on sulanut.
- Lisää ruokasooda varovaisesti, sillä se saattaa hieman "kuohua".
- Lisää etikka ja 2 litraa kylmää vettä ja sekoita.
- Lisää lopuksi halutessasi 5–10 eteeristä öljyä.
- Anna jäähtyä kunnolla ennen kuin pullotat pesuaineen.
Annostele pesuainetta tavallisen nestemäisen pesuaineen tavoin pesupalloon.

Valitse hajustamaton pyykinpesuaine
Tässä kohdassa on luontevaa muistuttaa tuoksuyliherkistä kanssaeläjistä, joita on Suomessa noin joka kolmannes suomalainen. Moni saa oireita esim. työpaikalla kollegojen käyttämistä hajustetuista pesuaineista. Ajattele muita ja valitse mahdollisuuksien mukaan hajusteeton vaihtoehto.
Ohje mukailtu Pandamaman blogista. 💚
Nyt kun olet päässyt DIY-pesuaineiden maailmaan, kokeile myös helpon DIY-pyykkietikan valmistamista – ohjeen löydät täältä.


3 kommenttia
Miksi etikkaa? Etikka on hyvin hapanta ja ruokasooda hyvin emäksistä, joten ne yhdistämällä saadaan jotain neutraalia, jokseenkin pelkkää vettä. Kummastakaan ei oikein ole silloin hyötyä. Olisi kiva lukea kokemuksia, jos joku olisi verrannut pelkästään ruokasoodaa sisältävää sekä yhdistelmää.
Toinen juttu: paljonko on ”tavallisen pesuaineen verran” määränä? Pesuaineita on tiivistettyjä ja tiivistämättömiä ja annosteluohjeet vaihtelevat eri tuotteiden välillä muutenkin.
Hei! Pitää laittaa ohje testiin kuhan saan ainekset hommattua! Kuinka kauan tämä säilyy käyttökelpoisena? Meneekö herkästi huonoksi/pilalle?
Hei! Kiitos ohjeesta. Yritin tehdä puolikasta määrää, mutta jokin taisi mennä vikaan, nimittäin odotellessani massan jäähtymistä se jähmettyikin geelimäiseksi. Yritin miedolla lämmöllä kuumentaa massan uudestaan ja onnistuinkin. Hetken päästä pullotin massan ja nyt mulla on vain pulloja joisda jokaisessa jähmettynyttä massaa… mikähän mahtoi mennä vikaan? 🤔