category
TYKY-toiminta tukee työssä jaksamista

TYKY-toiminta tukee työssä jaksamista

Saara Aarnio

Yrityksen TYKY-toiminta eli työkyky ylläpitävä toiminta on muutakin kuin satunnaiset TYKY-päivät. Se pitää sisällään kaiken, mikä parantaa yrityksessä työskentelevien henkilöiden terveyttä ja hyvinvointia työpaikalla. 

Yhteisesti sovitut edut on helppo allekirjoittaa

Hyvinvoinnin.fi on alusta asti panostanut työntekijöidensä hyvinvointiin osallistamalla työntekijöitä työhyvinvointia koskevaan päätöksentekoon. Vapaat työajat ja mahdollisuus etätyöhön ovat hyviä esimerkkejä yhteisesti sovituista, työkykyä ylläpitävistä eduista. 

Pitkä työura edellyttää työssä jaksamista

Työurien pidentäminen on jo pidempään mediassa esillä ollut aihe. Tarve pidemmille työurille tulee suoraan talouden kestävyysvajeesta ja julkisen talouden vaatimuksista. Työurien pidentäminen tuntuu kuitenkin hataralta haavekuvalta, mikäli työntekijät eivät jaksa työssä edes normaaliin eläkeikään asti. Hälyttävää on myös nuorten uupuminen jatkuvasti kilpailukeskeisemmässä ja vaativammassa työmaailmassa. Etenkin epäsäännölliset työajat, jatkuvasti tavoitettavissa oleminen, yhdelle henkilölle sysätty liiallinen vastuu sekä päivittäinen tulipalokiire, syövät työntekijän työn hallinnan tunnetta ja motivaatiota. Tällainen työskentelytapa synnyttää useimmilla erinäisiä oireita, kuten unihäiriöitä ja ajaa lopulta jopa työuupumukseen.

Nämä ovat asioita, joita vastaan haluamme Hyvinvoinnin.fi:ssä taistella. 

Lähiseutumatkailua, yhdessäoloa ja rentoutumista

Hyviksen jengi päätti tänä keväänä rakentaa TYKY-päivän omien arvojensa ympärille: syntyi idea viettää lähimatkailua tukeva hyvinvointipäivä Turun lähikunnassa Paimiossa. 

Kaikkea BodyBalancesta käsityöworkshopiin

TYKY-päivä starttasi kasaamalla porukka minibussiin, joka lähti kuljettamaan määränpäästä tietämättömiä hyvisläisiä kohti Paimiota. Ensimmäinen pysähdys oli paimiolaisessa kuntokeskus KuntoPeimarissa, jossa hyvisläiset pääsivät avaamaan kehoaan BodyBalance-tunnille. Sen jälkeen suunnattiin lähiruokalounaalle ja puutarhakierrokselle paikalliseen sympaattiseen Cafe Atsaleaan. Tämän jälkeen vuorossa oli Iskun talossa järjestetty käsityöworkshop, jossa harjoiteltiin rautalankataidetta paikallisen taiteilijan ja putiikin (Sallan Paja) pitäjän Salla Axelinin opastuksella. Päivän viimeinen kohde oli Alanteen Tila Paimionjokilaaksossa, jossa hyvisläiset pääsivät vierailemaan vadelma- ja mansikkakasvihuoneviljelmillä. Tila toimii paitsi marja- ja vihannestilana myös idyllisenä matkailumaatilana.   

Rautalankataidetta työpajassa Paimiossa

Kypsiä mansikoita jo toukokuussa

Edellinen artikkeli

Kiitos ja anteeksi

Seuraava artikkeli

Ekologinen muoti on myös kulutuskysymys

Jätä kommentti

Huomioi, että luemme kaikki kommentit ennen julkaisua, koska haluamme pitää blogimme asiallisena.

Robottiesto: