category
Äidin oodi sappisaippualle

Äidin oodi sappisaippualle

Hyvinvoinnin Tavaratalo

Mitä tehdä kun kestovaippaan jämähtää sinapinkeltainen väri, kun parhaimpaan bodyyn ilmestyy porkkanatahra tai kun mustikan poimintareissun jälkeen on housuissa sinisiä länttejä?

Lapsiperheen pyykkihuoltoa

Lapsiperheen arki on täynnä vilinää ja vilskettä, varsinkin jos eletään niitä kuuluisia ruuhkavuosia. Tällöin pyykkihuolto on välillä aikamoista vuorikiipeilyä. Pyykkiä kasantuu ja pesukoneen rumpu on kovilla. On tahraisia pyykkejä, joiden kanssa menee välillä usko. Taas uuteen paitaan on ilmestynyt tahra tai pyykkikorissa viikkotolkulla lojuneen valkoisen kauluspaidan kainalot ovat muuttuneet keltaisiksi. Onneksi on yksi pienen pieni purkki helpottamaan edes osittain pyykkihuoltoa. Monien vanhempien salainen ase on sappisaippua.

Meillä se on jatkuvassa käytössä, lapsiperheessä kun tahroja löytyy enemmän, kuin on kahvitahroja huoltoaseman kahvipannun luona. Itse käytän eniten sappisaippuaa kestovaipoille. Tapanani on huuhdella sinappivaippa ja tipauttaa vaipan sisäpinnalle hiukan sappisaippuaa ja jättää vaippa ämpäriin odottamaan pesua. Tällöin vaippa ei jää haisemaan vaan vaippaämpäristä leijailee vieno sappisaippuan tuoksu. Pinttyneet syöttölaput, nurmikon kanssa osumaa ottanut housun polviosa ja veritahrat lähteät myös oivasti pois. Tällöin kannattaa käsiteltävän osan antaa rauhassa "muhia" sappisaippuassa ennen pesua. Sappisaippuaa löytyy nestemäisenä ja palana. Meillä käytössä on nestemäinen, jonka käytön koen helpommaksi kestovaippojen kanssa.

Hyvinvoinnin Tavaratalon valikoimissa on Sonett Sappisaippua. Sonett on edelläkävijä veden ehdoilla toimivien ja ympäristön huomioon ottavien pesuainevalmistajien parissa. Kaikki valmistusaineet ovat täysin luonnossa hajoavia eikä niiden tiedetä aiheuttavan ammattikäytössä tunnettuja herkistymisiä (hajusteet ovat aitoja, eteerisiä öljyjä). 

Jos kaipaat hyvää, ekologista ja toimivaa tahranpoistajaa, voin lämmöllä suositella sappisaippuaa. Meillä se on pelastanut monet vaatteet ja vaipat ilkeiltä tahroilta useamman vuoden ajalta.

 

Alunperin julkaistu 8.12.2015 Hyvinvoinnin vanhassa blogissa. 

Edellinen artikkeli

Joulukoristeet taikataikinasta

Seuraava artikkeli

Maailman suurimmat luomumessut tulevat taas

Jätä kommentti

Huomioi, että luemme kaikki kommentit ennen julkaisua, koska haluamme pitää blogimme asiallisena.

Robottiesto: