category
Tiesitkö että kollageeni on hiustesi tärkein rakenneaine?

Tiesitkö että kollageeni on hiustesi tärkein rakenneaine?

Hyvinvoinnin Tavaratalo

Mitä on kollageeni?

Kollageeni muodostaa 30 % ihmisen elimistön proteiinista ja sitä löytyy ihosta, nivelistä, hampaista, luista, rustoista ja verisuonista. Sana kollageeni on peräisin kreikasta, ja tarkoittaa liimaamuodostavaa. Kollageeni on ikään kuin liimaa, joka pitää meidät koossa. Kollageeni on ihon tärkein rakennusaine, koska se muodostaa 70% ihon proteiinista ja auttaa pitämään ihon sileänä ja kauniina.

Tiesitkö, että 25–40 -vuotiaana kollageenin tuotanto loppuu?

Noin 25 vuoden jälkeen elimistö alkaa menettää kykynsä tuottaa uutta kollageenia, joka johtaa useisiin ikääntymisoireisiin, kuten esimerkiksi ihon rypyt, juonteet ja veltostunut iho, sekä ohuet hiukset ja kynnet. Kollageenin tuotanto loppuu kokonaan noin 40 ikävuoden paikkeilla, jonka jälkeen meidän on hyvä huolehtia kollageenin saannista ravintolisänä.

Miten kollageeni vaikuttaa hiuksiin?

Vaikka kollageeni tunnetaan parhaiten ihon rakennusaineena, se on myös hiusten tärkein rakennusaine. Yksittäisistä ainesosista kollageeni on hiusten elinvoimaisuudelle ja kasvulle kaikista tärkein. Kollageeni ympäröi jokaista hiusnystyrää ja se auttaa pitämään hiukset paksuina. Iän myötä kollageenin määrä vähenee ja siksi hiukset alkavat menettää paksuutensa ja kiiltonsa. Myös niiden kasvu hidastuu. Jos haluat pitää hiukset vahvoina ja kiiltävinä, kannattaa ulkoisten hoitotuotteiden lisäksi ottaa sisäisesti nautittava, kollageenia sisältävä valmiste. 

Hydrolysoitu kalakollageeni – tutkitusti paras kollageenin lähde

Monien vuosien ajan nauta- ja sikakollageenia käytettiin kollageenivalmisteissa. Tiedemiehet alkoivat etsiä kuitenkin tehokkaampaa kollageenia ja näin löytyi hydrolysoitu kalakollageeni. Kalasta peräisin olevat kollageenipeptidit ovat tutkimusten mukaan tehokkaimmat nostamaan elimistön kollageenitasoa (tyyppi I) ja parantamaan ihon, hiusten, kynsien ja luiden laatua. 

Kotimainen kollageenituote hiuksille

Puhdas+ Hair Capsules on ensimmäinen hiustuote Suomessa joka sisältää hiuksille ja hiusten kasvulle elintärkeää kollageenia. Kollageenin lisäksi tuote sisältää biotiinia, joka tuuheuttaa hiuksia ja tekee ne kiiltävämmiksi sekä sinkkiä, joka kosteuttaa ja edistää hiusten kasvua. L-kysteiini on aminohappo, joka on hiusten rakenneaineen keratiinin luonnollinen osa. C- ja E-vitamiinit ovat tärkeitä antioksidantteja, jotka edistävät hiusten kasvua ja terveyttä.

 

Alunperin julkaistu 1.6.2016 Hyvinvoinnin vanhassa blogissa.

Edellinen artikkeli

Anne Kukkohovin kauneuden salaisuus on kollageeni

Seuraava artikkeli

Boho-meikkipohjat ja sopivan sävyn valinta

Jätä kommentti

Huomioi, että luemme kaikki kommentit ennen julkaisua, koska haluamme pitää blogimme asiallisena.

Robottiesto: