Nuoren ja vanhan ihmisen kädet pitelemäsä ruusua

Anne Kukkohovin kauneuden salaisuus on kollageeni

Kirjoittaja: Anne Kukkohovi

 

Yritän aina löytää kuvaavia sanoja, joilla kertoa miten mikäkin tuote tai ravintolisä toimii. Yksi rakkaimmista lisäravinteistani on kollageeni, joka on ollut viime vuosina kaikkien huulilla – toivottavasti. Itse puhun asiakkailleni ja ystävilleni “kehon liimasta”, koska se kertoo hyvin mitä kollageeni tekee.

Kollageeni on proteiini, joka pitää ihon ja kehon joustavana ja elastisena. Kollageeni ulottaa lonkeronsa koko kehoon, siksi samasta purnukasta hyötyvät nivelet, luusto, iho, hampaat, hiukset, kynnet…lista on pitkä.

Kun ihminen täyttää 25 vuotta, alkaa kehon oma kollageenin tuotanto hiipua. Uskomatonta, mutta totta. Noin nelikymppisenä kollageenin tuotanto loppuu lähes kokonaan ja viimeistään siinä vaiheessa suosittelen lämpimästi nauttimaan sitä ravintolisänä. Ruuasta nimittäin kollageenia on suhteellisen hankala saada. Sitä saa luista, rustoista, nahasta, sidekudoksista, kalanruodoista…eli kaikesta siitä, mikä yleensä menee roskiin. Siksi länsimainen ruokavalio ei ole kovin hyvä kollageenin lähde, ellet sitten ala rustoja rouskuttamaan.

Kollageenia pitäisi myös saada suhteellisen säännöllisesti ja paljon (n. 5-10 g päivässä), jotta hyödyt alkavat näkymään ja tuntumaan. Itse olen syönyt kollageenia noin 5 vuotta ja tuhoon tuomittu juoksuharrastukseni on saanut uuden elämän. Lapsena hankittu polvivamma on estänyt juoksuharrastuksen, mutta nyt pikku hölkät ovat mahdollisia, vaikka otankin lenkit rauhassa ja kehoa kuunnellen. Hiukseni ovat uskomattoman hyvässä kunnossa, puhumattakaan ihosta, ikenistä, hampaista tai kynsistä, jotka ovat olleet ikuinen murheenkryynini. 

Kollageenityyppejä on erilaisia. Supermood Egoboost Inner Beauty Powder ja Puhdas+ Kollageeni & Tyrnimarja sisältävät sitä kaikista korkealuokkaisinta ja parhaiten imeytyvää kalan nahasta eristettyä kollageenia. Itse kala (Tilapia) käytetään eettisesti kokonaan. Liha syödään ja nahasta eristetään kollageeni. Ja halutessamme, voimme jopa jäljittää kalan pyyntihetken ja kalastajan, joten tiedämme täsmälleen mistä kollageenimme tulee. Moni kysyy voiko kala-allergikko syödä kalakollageenia. Hyvin usein vastaus on kyllä, nimittäin proteiini ei ole peräisin lihasta, vaan nahasta. Mutta jos saat anafylaktisen reaktion kalasta, suosittelisin muita eläinperäisiä kollageeneja, varmuuden vuoksi.

Mitä tapahtuu, jos elimistössä ei ole tarpeeksi kollageenia? No, sitten nämä ihanat ikääntymisen merkit ottavat vallan. Iho veltostuu, juonteet syvenevät, couperosa ja pigmenttiläiskät alkavat koristamaan kasvojasi. Se myös vaikuttaa nivelten ja luuston liikkuvuuteen, joten olit sitten urheilija tai kauneusintoilija, kannattaa kaapissasi olla aina purkki kollageenia.

 

Alunperin julkaistu 26.5.2016 Hyvinvoinnin vanhassa blogissa. 

Keholle kiinteytystä – tehostartti kevään treeneihin

Tiesitkö että kollageeni on hiustesi tärkein rakenneaine?

Näitä luetaan

Melatoniini - Uusin trendiaine kosmetiikassa maailmalla!
Tässä artikkelissa tutustumme melatoniinin kasvavaan trendiin kosmeettisissa valmisteissa ja tarkastelemme...
Luonnollinen ihonhoitorutiini vuoden ympäri

Vuodenajat voivat vaikuttaa ihon kuntoon, esimerkiksi ilmojen kylmetessä iholla saattaa esiintyä...

Metsä kunniaan
Lue miten uutta suomalaista innovaatiota, Kuusisokeria, sisältävä Ole Hyvä Metsä -sarja sai...
LUONKOS - suomalainen ihonhoidon rituaali

Mitä jos ihonhoito olisi ihanaa, yksinkertaista ja toimivaa? Luonkos jotain ihanaa? Voiko...

Kuuden raaka-aineen puhdistusöljy ja kaksi muuta kevätihonhoidon timanttia.

Hyvästi kuiva talvi-iho, on aika palauttaa luontainen hehku kasvoille! Tuntuuko...

Metsämikrobit palauttavat fyysisen yhteytesi luontoon ja luovat terveemmän pohjan ihosi mikrobiomille
Saaren Taika metsämikrobikosmetiikka palauttaa fyysisen yhteytesi luontoon ja luo terveemmän pohjan ihosi...
Puhdas+ Beauty DNA kertoo ihosi geneettiset salaisuudet
Pohdi hetki seuraavia kysymyksiä ja mieti, mikä niistä kuvaa ihoasi parhaiten: Reagoiko ihosi...
Dr. Hauschka Med – hoitavaa apua herkälle ja kuivalle iholle
Saksalaisen Dr. Hauschka-luonnonkosmetiikkasarjan Med-ihonhoitolinja on löytänyt vakiokäyttäjänsä jo herkkäihoisista...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.