Pisamakasvoinen nainen

Herkän sekaihon hoito Dr.Hauschkan tapaan

Iho on jatkuvassa muutoksessa. Se tarvitsee erilaisiin päiviin ja olosuhteisiin, eri vuodenaikoihin ja eri elämänvaiheisiin sopivaa hoitoa. 
Dr. Hauschka luonnonkosmetiikkasarjassa puhutaan siksi erilaisista ihon tiloista, jotka vaihtelevat – ei muuttumattomista ihotyypeistä. Iho myös uusiutuu luonnollisesti 28 päivän rytmissään. Dr.Hauschkan kaikki tuotteet on kehitetty tukemaan tätä ihon omaa rytmiä. Iho puhdistetaan ja sille tuodaan kosteutta, ravinteita ja suojaa, sekä tärkeitä ihon omia toimintoja kannustavia impulsseja eri hoitotuotteilla. Esimerkiksi kesän muuttuessa syksyksi tai vaikka työpaikan vaihtamisen yhteydessä iho saattaa menettää tasapainonsa ja muuttua herkäksi sekaihoksi. Herkkä sekaiho on myös hormonitasapainon vaihdellessa yleinen. Silloin iho herkistyy, punoittaa ja T-alue rasvoittuu. Rasvoittuvan T-alueen vastakohtana voi olla samalla hyvin kuivat posket. Huokoset ovat suuret ja epäpuhtauksia esiintyy eri puolilla kasvoja. 

 

Puhdista syvältä, mutta hellästi

Kaiken ihonhoidon kulmakivi on ihon hyvä puhdistaminen, mutta se tulisi tehdä ihon omaa tasapainoa vaalien. Mikäli puhdistamisen jälkeen tuntuu, että ihoa kiristää, on puhdistaminen ollut liian voimakasta ja ihon oma suojakerros on poistettu ainakin osittain. Dr.Hauschkan puhdistus on kaksivaiheinen.

Ensin Puhdistusemulsiolla poistetaan ihon pinnalta meikki ja päivän aikana iholle kertynyt lika. Poista silmämeikit kostealla vanulapulla, jolle on lisätty hieman Puhdistusemulsiota. Levitä puhdistusemulsio aamuin ja illoin tasaisesti kostutetuille kasvoille ja poista sitten vedellä ja puhdistussienellä tai lämpimällä, kostealla pyyhkeellä. Muista hellyys, ihoa ei tulisi venytellä!

Sitten varsinainen puhdistamisen taika syntyy Puhdistusvoiteen kanssa.
Dr. Hauschkan Puhdistusvoide on päivittäin käytettävä syväpuhdistus, joka kirkastaa ihon ilman totuttua mekaanista kuorintaa. Kostuta kasvot hyvin lämpimällä vedellä aamuin ja illoin. Ota 1–2 cm Puhdistusvoidetta kämmenelle, lisää pari pisaraa vettä kämmenelle ja hieraise kämmenet yhteen, jotta saat tahnan ja veden sekoitettua. Painele voide molemmin käsin kasvoille. Aloita paina ja rullaa –tekniikalla otsalta sivuille ja jatka kasvojen keskeltä sivuille päin. Muista hellä painallus myös nenän varressa ja leuassa.  Vältä silmienympärystä. Kostuta kädet uudelleen ja toista toimenpide muutamia kertoja. Tärkeää on, että et hankaa tai käytä Puhdistusvoidetta kuorintavoiteen tavoin. Poista Puhdistusvoide lopuksi runsaalla lämpimällä vedellä ja viimeistele puhdistus viileällä vedellä. Käytä herkälle iholle ainoastaan lämmintä vettä.

Mitä, miksi ei kuorintaa?

Kuten alussa tuli mainittua, iho uusiutuu omassa 28 vuorokauden rytmissä. Näin emme tiedä mikä ihosolu on vasta syntynyt tänään, tai mikä saa tehtävänsä valmiiksi parin päivän päästä. Kuorinnalla voi irrottaa ihosoluja liian aikaisin. Silloin paikallisesti iho joutuu epätasapainoon, joutuessaan korvaamaan menetetyn solun.

Dr.Hauschka Puhdistusvoide sisältää rauhoittavien kasviuutteiden lisäksi vehnänalkioöljyä ja jauhettua mantelimassaa. Kehäkukan, kamomillan, mäkikuisman, masmalon ja mantelin yhdistelmä palauttaa ihon rasvatasapainon sekä elävöittää ja kirkastaa ihoa hellävaraisesti. Puhdistusvoide vaikuttaa ihohuokosia supistavasti. Mantelijauhon voidemaisuuden ansiosta kallisarvoisten rohtokasviuutteiden puhdistavat ja hoitavat ominaisuudet pääsevät vaikuttamaan suoraan iholle. Paina ja rullaa -tekniikan ansiosta muodostuva ”imukuppi” tuo epäpuhtaudet ihon pintaan syvältä huokosista. Oikea öljyjen koostumus estää epäpuhtauksia imeytymästä uudelleen ihoon, joten vedellä huuhtelun jälkeen iho tuntuu pehmeältä ja näyttää kirkkaalta. Ihon oma suojakerros on tallella! Eikä tässä vielä kaikki! Paina ja rullaa –tekniikalla aktivoit ihosi kaikkia kolmea kerrosta. Se lisää verenkiertoa samalla kuin liike keskeltä sivulle päin aktivoi lymfanestekiertoa, jonka tehtävänä on viedä kuona pois myös syvemmistä ihon kerroksista. Dr.Hauschkan Puhdistusvoiteella saat syväpuhdasta – ilman kuorintaa. Katso Video Puhdistusvoiteen käytöstä, erityisesti paina ja rullaa tekniikan havainnollistamiseksi.

Elvytä ja kirkasta kasvovedellä

Dr.Hauschkan kasvovedet sisältävät useita kasviuutteita. Herkälle sekaiholle sopivassa Tasapainottavassa kasvovedessä masmalon, kehäkukan ja köynnöskrassin yhdistelmä tasoittaa liiallista talintuotantoa ja rauhoittaa tulehtuneita ihoalueita. Se on erinomainen vahvistava perushoitotuote epäpuhtaalle, suurihuokoiselle ja rasvaiselle iholle.

Suihkauta painamalla 3-5 kertaa Tasapainottava kasvovesi suoraan kasvoillesi, kaulalle ja decolteelle ja anna usvamaisen pilven laskeutua rauhassa ihollesi. Voit tehostaan imeytymistä painelemalla kasvojasi hellästi. Kasvovesi pitää ihon pintaverisuonet aktiivisina. Siten iho on valmis ottamaan vastaan tehokkaasti seuraavan ihonhoitotuotteen tärkeät raaka-aineet. Dr.Hauschkan kasvovesiä voi käyttää myös meikin kiinnittämiseen sekä pitkin päivää ihon piristämiseen.

Miehille huomio, että Tasapainottava kasvovesi on myös oivallinen After Shave tuote. Se hoitaa myös pieniä ihovaurioita estämällä bakteerien kasvun ja karvatuppien tulehtumisen. 

Suojaa päiväksi

Dr.Hauschka Melissa päivävoide hoitaa ihanteellisesti kuivuudesta, kiillosta ja punoituksesta kärsivää herkkää sekaihoa. Erityisesti Sitruunamelissan tasapainottavat ominaisuudet kirkastavat ihoa ja hillitsevät rasvaisten alueiden kiiltoa, samalla kun voide kosteuttaa ihon kuivia alueita. Tapiokatärkkelys tekee ihosta tasaisen ja mattapintaisen. Rohtokasvien kuten sitruunamelissan, kaunokaisen, masmalon, taikapähkinän ja porkkanan yhdistelmä tasapainottaa ja rauhoittaa herkkää ihoa.

Levitä Melissavoidetta aamulla puhdistuksen ja kasvovedellä vahvistuksen jälkeen tasaisesti, mutta ohuelti kasvoille, kaulalle ja tarvittaessa myös dekolteelle. Tämä voide sopii hyvin myös meikin pohjustukseen. 

Illalla anna ihon hengittää

Iltaisin puhdistuksen ja vahvistavan kasvoveden jälkeen suosittelemme valitsemaan rasvattomaksi perusihonhoitotuotteeksi Yöseerumin. Kun sinä rauhoitut lepäämään, ihosi saa mahdollisuuden uusiutua ja elpyä.

Dr. Hauschka rasvaton yöihonhoito edistää ihon luonnollista uusiutumisprosessia ja antaa ihosolujen hengittää vapaasti. Yön aikana iho tarvitsee rasvattomia hoitotuotteita, jotta se voi hengittää vapaasti, uusiutua ja saada uutta elinvoimaa. Omenan kukan ja hedelmän tuoksuva yhdistelmä tukee ihon rytmiä ja viipyy kanssasi aamuun asti. Tuotteen ihoa vahvistavaa koostumusta on täydennetty taikapähkinäuutteella. Yöseerumi sopii kaikille ihon kunnoille ja saa ihon näyttämään aamuisin heleän raikkaalta.

 

 

Alunperin julkaistu 27.9.2016 Hyvinvoinnin vanhassa blogissa. 

Boho-meikkipohjat ja sopivan sävyn valinta

Dr. Hauschka: Terve suu on pääasia

Näitä luetaan

Melatoniini - Uusin trendiaine kosmetiikassa maailmalla!
Tässä artikkelissa tutustumme melatoniinin kasvavaan trendiin kosmeettisissa valmisteissa ja tarkastelemme...
Luonnollinen ihonhoitorutiini vuoden ympäri

Vuodenajat voivat vaikuttaa ihon kuntoon, esimerkiksi ilmojen kylmetessä iholla saattaa esiintyä...

Metsä kunniaan
Lue miten uutta suomalaista innovaatiota, Kuusisokeria, sisältävä Ole Hyvä Metsä -sarja sai...
LUONKOS - suomalainen ihonhoidon rituaali

Mitä jos ihonhoito olisi ihanaa, yksinkertaista ja toimivaa? Luonkos jotain ihanaa? Voiko...

Kuuden raaka-aineen puhdistusöljy ja kaksi muuta kevätihonhoidon timanttia.

Hyvästi kuiva talvi-iho, on aika palauttaa luontainen hehku kasvoille! Tuntuuko...

Metsämikrobit palauttavat fyysisen yhteytesi luontoon ja luovat terveemmän pohjan ihosi mikrobiomille
Saaren Taika metsämikrobikosmetiikka palauttaa fyysisen yhteytesi luontoon ja luo terveemmän pohjan ihosi...
Puhdas+ Beauty DNA kertoo ihosi geneettiset salaisuudet
Pohdi hetki seuraavia kysymyksiä ja mieti, mikä niistä kuvaa ihoasi parhaiten: Reagoiko ihosi...
Dr. Hauschka Med – hoitavaa apua herkälle ja kuivalle iholle
Saksalaisen Dr. Hauschka-luonnonkosmetiikkasarjan Med-ihonhoitolinja on löytänyt vakiokäyttäjänsä jo herkkäihoisista...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.