Dr. Hauschka: Terve suu on pääasia

Dr. Hauschka: Terve suu on pääasia

Hyvinvoinnin Tavaratalo

Hampailla on tärkeä tehtävä ruuan hienontamisessa, jotta ruoka tulee valmisteltuna ruuansulatusta varten. Suun limakalvojen tärkeä tehtävä on puolestaan tuottaa riittävästi sylkeä ja siihen liittyvää amylaasientsyymiä, jotta ruuan sulaminen voi alkaa jo suussa. Ravintoaineiden imeytymiselle on siten merkittävää, että suu on kunnossa. Terveyden kannalta voi todella sanoa, että terve suu on pääasia! 

Tavoitteena tasapainoinen bakteerikanta

Ensimmäinen askel hampaiden hoidossa on suun bakteerikannan tasapainottaminen haitallisten bakteerien kasvun estämiseksi. Hampaiden säännöllinen harjaus vahvistavalla hammastahnalla auttaa ehkäisemään plakin, hammaskiven, ientulehduksen ja karieksen syntymistä.

Dr. Hauschka Med Vahvistava Minttuhammastahna lievittää ientulehdusoireita, vahvistaa ikeniä ja edistää suun bakteeritasapainoa. Supistava hevoskastanjauute vahvistaa ikeniä ja ehkäisee ienverenvuotoja. Aitojen eteeristen öljyjen antimikrobiset ominaisuudet auttavat lievittämään suun tulehduksia ja pitävät hengityksen raikkaana. Yliherkät, vihlovat hampaat tulisi puhdistaa hellävaraisesti, jotta ne eivät vaurioituisi enempää. Hampaiden puhdistuksen on kuitenkin oltava huolellista, jotta hampaat pysyvät terveinä. Puhtaat terveet hampaat ja ikenet sekä vahvat limakalvot ovat paras suoja plakkia, hammaskiveä ja kariesta vastaan.

Säännöllisesti käytettynä Dr. Hauschka Med Hellävarainen Suolahammastahna auttaa ehkäisemään hammaskiven ja karieksen syntymistä. Aidot eteeriset öljyt edistävät suun terveyttä ja taikapähkinävesi vahvistaa suun limakalvoja. Dr. Hauschka Med Hellävaraisen Suolahammastahnan kolmitehoinen puhdistus perustuu mineraaleihin, kuten kalsiumiin, vahvistavaan piihin ja suolaan. Suola tehostaa syljeneritystä ja sylki puolestaan neutraloi haitallisia happoja ja edistää suun puhdistumista. Dr. Hauschka Med Hellävaraisessa Suolahammastahnassa on ainutlaatuinen yhdistelmä Bad Dürrenberg -suolavesilähteen suolavettä ja perinteisin menetelmin erotettua merisuolaa.

Dr.Hauschka Med hammastahnat sopivat lapsille, kun suuhun on vaihtunut pysyvät hampaat. 

 

Viimeistele hampaiden ja suun puhdistus suuvedellä

Suuveden käyttö on tehokas tapa parantaa suuhygieniaa sillä suuvesi ulottuu myös paikkoihin, joihin hammasharjat tai hammaslangat eivät pääse. Dr. Hauschka Med Salvia Suuvesi auttaa ehkäisemään suun tulehduksia ja tasapainottamaan suun bakteerikantaa. Suuvesi sisältää kallisarvoisia kasviuutteita, kuten tulehdusta ehkäisevää salviauutetta, haavoja parantavaa kehäkukkauutetta sekä hoitavaa masmalouutetta. Ratanian, mirhan ja rätvänän virkistävät uutteet vahvistavat ikeniä. Lisäksi aidot eteeriset öljyt pitävät hengityksen raikkaana.

Esimerkiksi ikääntyneiden suunhoidossa Dr.Hauschka Salvia suuvettä voi käyttää myös ruokahalua tukemaan. Mikäli ikääntyneellä on hyvin kuiva suu, se voi kertoa alhaisesta nestetasapainosta. Silloin veden lisänauttiminen on kaikkiaan tärkeää. Lisäksi ennen ruokailua syljen eritystä voi aktivoida, jolloin ainakin ruokailun alussa suu olisi kosteampi. Noin tuntia ennen ruokailua purskutellaan Salvia suuvedellä. Suuvesi aktivoi suunlimakalvoja supistumaan ja rentoutumaan luontaisesti, jolloin aktivoidaan myös syljenerityksen mekanismia. Lisäksi virittäytyminen ruokailuun auttaa mielikuvien tasolla ”nostamaan vettä kielelle”. Ihminen on psykofyysiskokonaisuus, tämä holistisuus on kaikissa Dr.Hauschka tuotteissa peruslähtökohta. Dr. Hauschka Med Salvia Suuvesi on sellaisenaan käyttövalmis, eikä sitä tarvitse laimentaa vedellä. Alkoholipitoisuuden takia tätä tuotetta ei suositella lapsille alle 16 v tai alkoholia välttäville henkilöille. 

Ei fluoria, miksi?

Dr.Hauschka Med suuhygieniatuotteet eivät sisällä lisättyjä fluorideja. Saksalainen tohtori Hans Dieter Schwertfeger vastaa tähän kysymykseen Dr.Hauschka Med sivustolla.
”Fluorin tarve tulee arvioida yksilöllisesti. Esimerkiksi, mikäli suussa on amalgaamipaikkoja, hammastahnan fluoridit voivat irrottaa paikka-aineen elohopeaa. Liika fluori on myös haitallista lapsille. Toisaalta, mikäli yksilöllä on pehmeät hampaat, suosittelen käyttämään hetkellisesti fluoridia sisältäviä tuotteita. Samalla suosittelen käyttämään tuotteita, jotka sisältävät hevoskantanjauutetta, joka vahvistaa suunlimakalvoja ja edistää tasapainotilan saavuttamista."

Suomessa hammaslääkäri voi suositella myös hammaslääkärikäynnillä tehtävää paikallista fluorihoitoa, joka kohdistuu hoitoa tarvitseviin hampaisiin. Hyvinvointi ja tasapaino näkyvät kasvoilta. Toivottavasti sinulla on ilo hymyillä tänään!

 

Alunperin julkaistu 19.10.2016 Hyvinvoinnin vanhassa blogissa.

Edellinen artikkeli

Herkän sekaihon hoito Dr.Hauschkan tapaan

Seuraava artikkeli

Kuivan ja ärtyneen ihon hoito

Jätä kommentti

Huomioi, että luemme kaikki kommentit ennen julkaisua, koska haluamme pitää blogimme asiallisena.

Robottiesto: