Nainen nauraa silmät sirrillään

Dr. Hauschka: Terve suu on pääasia

Hampailla on tärkeä tehtävä ruuan hienontamisessa, jotta ruoka tulee valmisteltuna ruuansulatusta varten. Suun limakalvojen tärkeä tehtävä on puolestaan tuottaa riittävästi sylkeä ja siihen liittyvää amylaasientsyymiä, jotta ruuan sulaminen voi alkaa jo suussa. Ravintoaineiden imeytymiselle on siten merkittävää, että suu on kunnossa. Terveyden kannalta voi todella sanoa, että terve suu on pääasia! 

Tavoitteena tasapainoinen bakteerikanta

Ensimmäinen askel hampaiden hoidossa on suun bakteerikannan tasapainottaminen haitallisten bakteerien kasvun estämiseksi. Hampaiden säännöllinen harjaus vahvistavalla hammastahnalla auttaa ehkäisemään plakin, hammaskiven, ientulehduksen ja karieksen syntymistä.

Dr. Hauschka Med Vahvistava Minttuhammastahna lievittää ientulehdusoireita, vahvistaa ikeniä ja edistää suun bakteeritasapainoa. Supistava hevoskastanjauute vahvistaa ikeniä ja ehkäisee ienverenvuotoja. Aitojen eteeristen öljyjen antimikrobiset ominaisuudet auttavat lievittämään suun tulehduksia ja pitävät hengityksen raikkaana. Yliherkät, vihlovat hampaat tulisi puhdistaa hellävaraisesti, jotta ne eivät vaurioituisi enempää. Hampaiden puhdistuksen on kuitenkin oltava huolellista, jotta hampaat pysyvät terveinä. Puhtaat terveet hampaat ja ikenet sekä vahvat limakalvot ovat paras suoja plakkia, hammaskiveä ja kariesta vastaan.

Säännöllisesti käytettynä Dr. Hauschka Med Hellävarainen Suolahammastahna auttaa ehkäisemään hammaskiven ja karieksen syntymistä. Aidot eteeriset öljyt edistävät suun terveyttä ja taikapähkinävesi vahvistaa suun limakalvoja. Dr. Hauschka Med Hellävaraisen Suolahammastahnan kolmitehoinen puhdistus perustuu mineraaleihin, kuten kalsiumiin, vahvistavaan piihin ja suolaan. Suola tehostaa syljeneritystä ja sylki puolestaan neutraloi haitallisia happoja ja edistää suun puhdistumista. Dr. Hauschka Med Hellävaraisessa Suolahammastahnassa on ainutlaatuinen yhdistelmä Bad Dürrenberg -suolavesilähteen suolavettä ja perinteisin menetelmin erotettua merisuolaa.

Dr.Hauschka Med hammastahnat sopivat lapsille, kun suuhun on vaihtunut pysyvät hampaat. 

 

Viimeistele hampaiden ja suun puhdistus suuvedellä

Suuveden käyttö on tehokas tapa parantaa suuhygieniaa sillä suuvesi ulottuu myös paikkoihin, joihin hammasharjat tai hammaslangat eivät pääse. Dr. Hauschka Med Salvia Suuvesi auttaa ehkäisemään suun tulehduksia ja tasapainottamaan suun bakteerikantaa. Suuvesi sisältää kallisarvoisia kasviuutteita, kuten tulehdusta ehkäisevää salviauutetta, haavoja parantavaa kehäkukkauutetta sekä hoitavaa masmalouutetta. Ratanian, mirhan ja rätvänän virkistävät uutteet vahvistavat ikeniä. Lisäksi aidot eteeriset öljyt pitävät hengityksen raikkaana.

Esimerkiksi ikääntyneiden suunhoidossa Dr.Hauschka Salvia suuvettä voi käyttää myös ruokahalua tukemaan. Mikäli ikääntyneellä on hyvin kuiva suu, se voi kertoa alhaisesta nestetasapainosta. Silloin veden lisänauttiminen on kaikkiaan tärkeää. Lisäksi ennen ruokailua syljen eritystä voi aktivoida, jolloin ainakin ruokailun alussa suu olisi kosteampi. Noin tuntia ennen ruokailua purskutellaan Salvia suuvedellä. Suuvesi aktivoi suunlimakalvoja supistumaan ja rentoutumaan luontaisesti, jolloin aktivoidaan myös syljenerityksen mekanismia. Lisäksi virittäytyminen ruokailuun auttaa mielikuvien tasolla ”nostamaan vettä kielelle”. Ihminen on psykofyysiskokonaisuus, tämä holistisuus on kaikissa Dr.Hauschka tuotteissa peruslähtökohta. Dr. Hauschka Med Salvia Suuvesi on sellaisenaan käyttövalmis, eikä sitä tarvitse laimentaa vedellä. Alkoholipitoisuuden takia tätä tuotetta ei suositella lapsille alle 16 v tai alkoholia välttäville henkilöille. 

Ei fluoria, miksi?

Dr.Hauschka Med suuhygieniatuotteet eivät sisällä lisättyjä fluorideja. Saksalainen tohtori Hans Dieter Schwertfeger vastaa tähän kysymykseen Dr.Hauschka Med sivustolla.
”Fluorin tarve tulee arvioida yksilöllisesti. Esimerkiksi, mikäli suussa on amalgaamipaikkoja, hammastahnan fluoridit voivat irrottaa paikka-aineen elohopeaa. Liika fluori on myös haitallista lapsille. Toisaalta, mikäli yksilöllä on pehmeät hampaat, suosittelen käyttämään hetkellisesti fluoridia sisältäviä tuotteita. Samalla suosittelen käyttämään tuotteita, jotka sisältävät hevoskantanjauutetta, joka vahvistaa suunlimakalvoja ja edistää tasapainotilan saavuttamista."

Suomessa hammaslääkäri voi suositella myös hammaslääkärikäynnillä tehtävää paikallista fluorihoitoa, joka kohdistuu hoitoa tarvitseviin hampaisiin. Hyvinvointi ja tasapaino näkyvät kasvoilta. Toivottavasti sinulla on ilo hymyillä tänään!

 

Alunperin julkaistu 19.10.2016 Hyvinvoinnin vanhassa blogissa.

Herkän sekaihon hoito Dr.Hauschkan tapaan

Luonnonmukainen jalkojenhoito

Näitä luetaan

Melatoniini - Uusin trendiaine kosmetiikassa maailmalla!
Tässä artikkelissa tutustumme melatoniinin kasvavaan trendiin kosmeettisissa valmisteissa ja tarkastelemme...
Luonnollinen ihonhoitorutiini vuoden ympäri

Vuodenajat voivat vaikuttaa ihon kuntoon, esimerkiksi ilmojen kylmetessä iholla saattaa esiintyä...

Metsä kunniaan
Lue miten uutta suomalaista innovaatiota, Kuusisokeria, sisältävä Ole Hyvä Metsä -sarja sai...
LUONKOS - suomalainen ihonhoidon rituaali

Mitä jos ihonhoito olisi ihanaa, yksinkertaista ja toimivaa? Luonkos jotain ihanaa? Voiko...

Kuuden raaka-aineen puhdistusöljy ja kaksi muuta kevätihonhoidon timanttia.

Hyvästi kuiva talvi-iho, on aika palauttaa luontainen hehku kasvoille! Tuntuuko...

Metsämikrobit palauttavat fyysisen yhteytesi luontoon ja luovat terveemmän pohjan ihosi mikrobiomille
Saaren Taika metsämikrobikosmetiikka palauttaa fyysisen yhteytesi luontoon ja luo terveemmän pohjan ihosi...
Puhdas+ Beauty DNA kertoo ihosi geneettiset salaisuudet
Pohdi hetki seuraavia kysymyksiä ja mieti, mikä niistä kuvaa ihoasi parhaiten: Reagoiko ihosi...
Dr. Hauschka Med – hoitavaa apua herkälle ja kuivalle iholle
Saksalaisen Dr. Hauschka-luonnonkosmetiikkasarjan Med-ihonhoitolinja on löytänyt vakiokäyttäjänsä jo herkkäihoisista...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.