Dr. Hauschka -tuotteita valkoisella taustalla

Dr. Hauschka: Paremman maailman luonnonkosmetiikkaa pintaa syvemmältä

Dr. Hauschka -sarjan ihonhoitotuotteet ovat hoitavuudessaan ainutlaatuisia. Niiden teho kumpuaa tarkkaan valituista, biodynaamisesti viljellyistä ja luomulaatuista rohtokasveista. Ihon uudistumis- ja itsehoitokykyä tukevan Dr. Hauschkan tuotefilosofia pohjautuu kokonaisvaltaisesti erilaiset rytmit huomioivaan ajatteluun.

Dr. Hauschkan tarina juontaa juurensa 1900-luvun alkupuolelle, jolloin kemisti Rudolf Hauschka tapasi antroposofian isänä tunnetun Rudolf Steinerin. Terveyden ja elinvoiman kohottamista koskevien keskusteluidensa tuoksinassa Steiner totesi Hauschkalle: “Tutki rytmiä, sillä rytmi kantaa elämää.” Keskustelun innoittamana Rudolf Hauschka perusti vuonna 1935 luonnonlääkkeitä valmistava WALA Heilmittel -yrityksen, joka oli tuona aikana todellinen luonnonmukaisen elämäntavan uranuurtaja. Tohtori Rudolf Hauschka asetti heti yrityksen toiminnan keskiöön ihmiset; liikevoitto oli hänelle vain väline yhteistä hyvää lisäävien tavoitteiden saavuttamiseen.

Vuonna 1967, kosmetologi Elisabeth Sigmundiin vahvalla myötävaikutuksella, yritys lanseerasi luonnon rytmejä hyödyntävän ihonhoitofilosofian ja -sarjan: Dr.Hauschka perustettiin ihonhoidolliseksi tueksi yrityksen luonnonlääkkeille. Pontimena sarjan kehittämiselle oli vahva ajatus siitä, että ihon omia toimintoja ja sen luonnollisia rytmejä tukemalla saadaan iho-ongelmia helpotettua ja ehkäistyä. ”Tunsimme olevamme kapinallisia kehittäessämme perinteistä poikkeavaa kosmetiikkaamme”, Elisabeth Sigmundin totesi sarjan lanseeraamisen aikoina.

Luonnonkosmetiikan pioneeri luottaa ajattomaan laatuun

Elisabeth Sigmund ja Rudolf Hauschka käynnistivät siis jo aikoja sitten Lounais-Saksassa sijaitsevalla pienellä paikkakunnalla prosessin, joka myöhemmin mullisti koko kosmetiikka-alan: kovan kemian sijasta luotetaan luonnon viisauteen. Dr.Hauschka on luonnonkosmetiikka-alan todellinen uranuurtaja, joka ei todellakaan ole hypännyt luonnonkosmetiikan kelkkaan vasta vastuullisuuden tultua viime vuosina muodikkaaksi. Luonnonkosmetiikkasarja on tarjonnut konkreettista apua ihmisten ihopulmiin jo vuodesta 1967 saakka luoden syvällisiä kumppanuussuhteita niin ihmisten välille kuin ihmisten ja muun luonnon välille.

Ekologisuuden nimeen vannovalle Dr.Hauschkalle vastuullisuus on jokapäiväistä työtä, jota on tuotantoketjussaan tehty jo yrityksen perustamisesta saakka. Valveltuneelle ja tietoiselle ihmiselle Dr.Hauschka -tuotteet ovatkin turvallinen valinta; niiden takana on vankka kokemus, suuri sydän ja syvällistä ymmärrystä.

Dr. Hauschka meiläiskenno

Luonnonmukaisesti viljellyistä rohtokasveista hiilineutraaleja ihonhoitotuotteita luonnon rytmejä kunnioittaen

Ihmisen suurimpana elimenä iho viestii hyvinvoinnistamme monin eri tavoin. Ihon kautta ihmistä voidaan myös hoitaa myös pintaa syvemmältä tarjoten iholle sopivasti ja oikeanlaista tukea jokaisessa elämänvaiheessa. Siten ihomme toimii parhaalla mahdollisella tavalla ja suojaa kehoamme ulkomaailman vaikutuksilta.

Dr. Hauschkan ihonhoitofilosofiassa kantavana ajatuksena on ihon omien toimintojen ja rytmien kunnioittaminen. Konkreettinen esimerkki tästä on esimerkiksi se, ettei sarjan periaatteiden mukaan iholle levitetä iltaisin paksuja yövoiteita, koska iholle annetaan rauha uudistua öisin. Rytmisyyden ajatus ulottuu myös tuotteiden valmistukseen: Dr Hauschkan tuotteet tehdään luonnon rytmit huomioiden biodynaamisesti viljellyistä ja luomukasveista, jotka uutetaan rytmisen menetelmän avulla. Luonnonmukainen viljely edistää maaperän elinvoimaisuutta ja luonnon monimuotoisuutta. Hedelmällinen, hyvin hoidettu maaperä ei tarvitse lannoitteita ja se myös varastoi myös enemmän hiiltä. Dr. Hauschka harjoittaa pörriäisiä pelastavaa, luonnonmukaista viljelyä myös omassa biodynaamisessa rohtokasvipuutarhanssaan ja ja Demeter-periaattein toimivalla maatilallaan. Yritys jakaa tietotaitoaan ilomielin muillekin ja tukee monin tavoin myös luomuviljelyhankkeita eri puolilla maailmaa.

Dr. Hauschkan tuotteet ovat jo nyt hiilineutraaleja mutta tulevaisuuden tavoitteensa ovat vielä kunnianhimoisemmat: vuoteen 2030 mennessä Dr. Hauschka aikoo vähentää kasvihuonekaasupäästöjään peräti 85 % vuoden 2019 tasoon verrattuna.

Parempaa maailmaa rakentamassa: toimintaa yhteisen hyvän lisäämiseksi

Dr. Hauschka -filosofiaan kuuluu olennaisesti yhteisen hyvän edistäminen maailmassa. Lyhytnäköisen voitontavoittelun sijaan asiat nähdään laajoina kokonaisuuksina, joista yritys kantaa oman vastuunsa. Esimerkiksi luonnonmukaiseen viljelyyn tai biodynaamiseen Demeter-tuotantoon siirtyville viljelijöille tarjotaan maksutonta neuvontaa, henkilökunnan lasten päivähoitoa ja koulunkäyntiä tuetaan ja kaikki tuotteet valmistetaan uusiutuvalla energialla.

Dr. Hauschkan omistaa WALA-säätiö, jonka toiminnan pohjana on käsitys kokonaisvaltaisesta vastuusta; kaikki ratkaisumme vaikuttavat maailmaan, jossa elämme – niin nykyhetkessä kuin tulevienkin sukupolvien osalta.

Onkin selvää, että Dr. Hauschka -tuotteet valmistetaan ihmisen parhaaksi ympäristöä kunnioittaen ja vastuullisesti toimien. Voitonmaksimoinnin tai uusien markkinoiden havittelun sijaan uusien tuotteiden kehittämisessä on olennaista se, mitä ihmisen iho oikeasti tarvitsee ja miten ihon kuntoa voisi todella tukea. Tältä pohjalta onkin helppoa ymmärtää, ettei Dr. Hauschka ole uutuustuotelinko vaan uusia tuotteita lanseerataan tarkoin harkiten ja pitkällisen tutkimustyön tuloksena.

Koska säätilomisteisen Dr. Hauschkan ei tarvitse tavoitella herkeämättä osakkeenomistajien etua, se toimii valtavirran yrityksistä poikkeavalla tavalla mm. jakaen osan voitosta työntekijöilleen ja sijoittaen kertyneitä varoja tutkimukseen ja tekniikkaan.

Dr. Hauschkan rohdoskasvien viljelyä

Välitä siitä, mitä rakastat

Dr. Hauschkan “Care for what you love” -periaate tarkoittaa luonnon arvostamisen ja suojelemisen lisäksi ihmissuhteiden vaalimista sekä kokonaisvaltaisesti hyvää tekevien tuotteiden kehittämistä.

Puhtaan luonnon antimista tehonsa ammentaneet Dr. Hauschka -tuotteet korostavat käyttäjänsä luonnollista kauneutta. Raaka-aineina käytetyt, parantavat rohtokasvit tekevät kokonaisvaltaisesti hyvää. Jokaisella yksittäisellä rohtokasvilla on erityisominaisuutensa, joiden hienovaraisesta yhteisvaikutuksesta kosmetiikkatuote ammentaa tehonsa. Tämän nerokkaan yhteispelin ansiosta Dr.Hauschka -sarjan tuotteet auttavat ihoa säilymään terveenä ja kauniina.

Luonnonkosmetiikkasertifioidut Dr. Hauschka-tuotteet ovat korkealaatuinen ja kokonaisvaltaisesti vastuullinen valinta; ne eivät sisällä lainkaan mineraaliöljyjä, silikonia, PEG:tä tai synteettisiä säilöntäaineita.

Dr. Hauschkan ruusuvoide on luonnonkosmetiikan klassikko

Dr. Hauschkan Ruusuvoide on luonnonkosmetiikan klassikko

Maailmanlaajuisesti Dr. Hauschkan suosituin tuote on Ruusuvoide, joka yhdessä sarjan puhdistustuotteiden kanssa nauttii suurinta suosiota myös Suomessa.

Ihon luonnollista uusiutumista tukeva Ruusuvoide antaa täyteläistä suojaa normaalille, kuivalle ja herkälle iholle. Ylellisen tuntuman omaava voide toimii erilaisilla ihoilla; Ruusuvoiteesta hyötyy niin nuori kuin ikääntyneempikin hipiä. Ruusuvoiteen hemmottelevan hurmaava tuoksu ja rauhoittava sekä suojaava vaikutus tekevät tästä riittoisasta voiteesta ainutlaatuisen valinnan. Klassikkomaineeseen kivunneen Ruusuvoiteen resepti pohjaa Dr. Hauschkan perustajiin kuuluneen Elisabeth Sigmundiin isoäidin käyttämään salvaan; hyvällä tuotteella on siis pitkät perinteet.

Tehokasta puhdistusta Dr. Hauschkan tapaan

Suomalaisten luonnonkosmetiikkafanien keskuudessa erityisen suosituiksi kivunneet Dr. Hauschkan puhdistustuotteet sopivat kaikille. Ne parantavat kaikenlaisten ihojen tasapainoa vaurioittamatta ihon omaa happovaippaa.

Lempeästi taputellen iholle levitettävä Puhdistusvoide on ainutlaatuinen ihonpuhdistustuote, joka “pumppaa” ihohuokoset tehokkaasti puhtaiksi. Puhdistusvoide palauttaa kehon rasvatasapainon, supistaa ihohuokosia, edistää epäpuhtauksien poistumista ja kirkastaa ihoa silmin nähden. Hellävarainen puhdistus aamuisin ja iltaisin tekee ihosta elinvoimaisen ja kuulaan.

Dr. Hauschkan hellävaraisesti hoitava Puhdistusemulsio on loistava valinta meikinpoistoon kaikille ihotyypeille. Puhdistusvoidetta hellävaraisempana valintana se sopii oikein oivallisesti kasvojen peruspuhdistustuotteeksi myös kuiva- ja herkkäihoisille.

Dr. Hauschka silkkipuuteri on monitoimituote

Monikäyttöinen Silkkipuuteri tekee melkein ihmeitä!

Kulttisuosion saavuttanut Dr. Hauschkan Silkkipuuteri on luonnonkosmetiikan monitaituri, joka toimii loistavasti esimerkiksi deodoranttina, talkkina, kuivashampoona ja kasvopuuterina.

Aitoa, jauhettua silkkiä sisältävä Silkkipuuteri on nimensä mukaisesti puuterimainen tuote, joka sopii koko perheen käyttöön sopiva. Ihon normaalia bakteerikantaa tukeva Silkkipuuteri suojaa, hoitaa, lievittää kutinaa ja pehmentää ihoa. Erityisen paljon kehuja Silkkipuuteri on kahminut herkkäihoisten keskuudessa.

Tästä voit napata vinkkejä Silkkipuuterin hyödyntämiseen. Kuten huomaat; konstit ovat monet ja suurelle suosiolle löytyy monta hyvää syytä!

  • Kasvopuuteri. Silkkipuuteri sopii rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle lempeäksi puuteriksi, joka mattapinnan luomalla estää ihoa kiiltelemästä.
  • Kuivashampoo. Kuivashampoona käytettynä Silkkipuuterilla pidentää hiustenpesuväliä ja tuo puhtauden tunnetta tukkaan. Silkkipuuteri raikastaa ja tuuheuttaa käden käänteessä rasvoittuvat hiukset ja se onkin oivallinen pika-apu silloin, kun tukkaa ei ehdi pestä.
  • Hiertymiä vastaan. Silkkipuuteri tarjoaa ainutlaatuista apuaan hiertymiä vastaan ehkäisten ihon rikkoutumista. Kesällä sitä voi käyttää ohuelti esimerkiksi nivustaipeissa hiertymien ehkäisemiseksi.
  • Jalkahien nitistäjä. Silkkipuuteri tarjoaa avun hikoileville jaloille estäen varpaidenvälejä ärtymästä. Se on loistovalinta etenkin kesällä, kun kenkiä pidetään jaloissa ilman sukkia. Silkkipuuteria voikin siis mainioisti käyttää ohuelti kenkien tai sukkien sisällä ehkäisemään epämiellyttävää hajua tai liiallista hikoilua.
  • Kutiavan ihon rauhoittaja. Silkkipuuteri lievittää ihon kutinaa esimerkiksi itikanpistokohdissa tai vesirokkoa sairastettaessa.
  • Sheivauksen jälkeinen hoitaja. Ihokarvojen ajelu ärsyttää ihoa. Sheivauksen jälkeen käytettynä Silkkipuuteri rauhoittaa ihoa lempeästi ja tehokkaasti.
  • Vauvatalkki. Silkkipuuteri on erinomainen valinta hellävaraiseksi vauvatalkiksi. Se hoitaa perheen pikkuväenkin ihoa lempeästi varjellen herkkää hipiää ärtymiseltä.
  • Deodorantti. Silkkipuuteri on tehokas, erittäin herkkäihoisillekin sopiva deodorantti, joka estää hikeä haisemasta. Se on lempeä kainalokaveri parhaasta päästä!

Tähän liittyvät tuotteet:

Laponie of Scandinavia – mutkatonta ja luonnollista hoitoa herkälle ja ongelmaiholle

Beauty Sleep – anna ihosi levätä ja uusiutua yön aikana!

Näitä luetaan

Melatoniini - Uusin trendiaine kosmetiikassa maailmalla!
Tässä artikkelissa tutustumme melatoniinin kasvavaan trendiin kosmeettisissa valmisteissa ja tarkastelemme...
Luonnollinen ihonhoitorutiini vuoden ympäri

Vuodenajat voivat vaikuttaa ihon kuntoon, esimerkiksi ilmojen kylmetessä iholla saattaa esiintyä...

Metsä kunniaan
Lue miten uutta suomalaista innovaatiota, Kuusisokeria, sisältävä Ole Hyvä Metsä -sarja sai...
LUONKOS - suomalainen ihonhoidon rituaali

Mitä jos ihonhoito olisi ihanaa, yksinkertaista ja toimivaa? Luonkos jotain ihanaa? Voiko...

Kuuden raaka-aineen puhdistusöljy ja kaksi muuta kevätihonhoidon timanttia.

Hyvästi kuiva talvi-iho, on aika palauttaa luontainen hehku kasvoille! Tuntuuko...

Metsämikrobit palauttavat fyysisen yhteytesi luontoon ja luovat terveemmän pohjan ihosi mikrobiomille
Saaren Taika metsämikrobikosmetiikka palauttaa fyysisen yhteytesi luontoon ja luo terveemmän pohjan ihosi...
Puhdas+ Beauty DNA kertoo ihosi geneettiset salaisuudet
Pohdi hetki seuraavia kysymyksiä ja mieti, mikä niistä kuvaa ihoasi parhaiten: Reagoiko ihosi...
Dr. Hauschka Med – hoitavaa apua herkälle ja kuivalle iholle
Saksalaisen Dr. Hauschka-luonnonkosmetiikkasarjan Med-ihonhoitolinja on löytänyt vakiokäyttäjänsä jo herkkäihoisista...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.