Porkkanalaatikkorieskat

Porkkanalaatikkorieskat

Hanneli Salo

Joulupöydässä on yleensä niin monenlaista sorttia tarjolla, että aina jää jotain yli. Jottei ylijääneitä tarvitse heittää hukkaan, voi niistä tuunata uusia herkkuja! Mikä olisikaan parempaa kuin uunituoreet leipäset kiireettömänä välipäivän aamuna? Nämä rieskat syntyvät käden käänteessä ylijääneestä porkkanalaatikosta aamupalapöytään.

Tarvitset:
Toimi näin:
  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Sekoita laatikko, öljy ja munat keskenään. Lisää seokseen sitten kuivat aineet.
  3. Sekoita tasaiseksi massaksi ja anna tekeytyä 10 minuuttia.
  4. Ota lusikalla kökköjä leivinpaperin päälle pellille ja painele jauhotetuin sormin rieskoiksi. Painele lisäksi jokaista haarukalla muutama kerta.
  5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, niin että rieskat ovat saaneet hieman väriä.
  6. Jäähdytä mutta nauti vielä lämpimänä, sivele päälle voita.

Herkulliset rieskat perunalaatikosta

Edellinen artikkeli

Kookoskonvehdit

Seuraava artikkeli

Rouskuva joululahja opettajalle

Jätä kommentti

Huomioi, että luemme kaikki kommentit ennen julkaisua, koska haluamme pitää blogimme asiallisena.

Robottiesto: