Sinkkikarnosiinista luonnollisempi apu närästykseen?

Sinkkikarnosiinista luonnollisempi apu närästykseen?

Joni Laiho

Närästää. Polttaa. Ruokatorvea aristaa. Nämä ovat tyypillisiä oireita, jotka aiheutuvat refluksista eli vatsahappojen takaisinvirtauksesta ruokatorveen, jopa suuhun asti. Oireet ovat niin yleisiä ja jokapäiväisiä isolle osalle suomalaisia, että happosalpaajia ja vatsahappojen neutraloijia syödään usein pitkäaikaisesti ja päivittäin.

Sinkkikarnosiini suojaa ja rauhoittaa limakalvoja

Sinkkikarnosiini on kokeilemisen arvoinen vaihtoehto närästyksen ärsyttämille limakalvoille. Se ei neutraloi vatsahappoja, vaan suojaa ruoansulatuskanavan limakalvoja ja rauhoittaa niitä. Monelle närästyksestä kärsivälle tämä riittää, eikä närästys enää vaivaa.

”Apu oli uskomaton! Kipu ja korvennus on poissa, vaikka ruoka on pariin otteeseen noussut (ennen jatkuvasti arjessa), se on ollut täysin kivutonta.”
-Sonja, 26v

Mitä sinkkikarnosiini on?

Kaikki sinkkivalmisteet - myös sinkkikarnosiini – on kelatoitu (sitoutunut) johonkin aineeseen, mikä tekee siitä elimistölle paremmin yhteensopivan. Siksi sinkkivalmisteen nimessä on mukana jokin muukin aine, esimerkiksi sinkkipikolinaatti, sinkkiglysinaatti, sinkkisitraatti ja niin edelleen.

Sinkkikarnosiini on sinkin karnosiinikelaatti. Siinä sinkki on sitoutunut karnosiiniin ja ne muodostavat yhden molekyylin. Näin yhdisteellä on aivan tietty yhteisvaikutus, jota on tutkittu ja dokumentoitu erittäin paljon. Sinkkikarnosiini on japanilaisen yhtiön, Hamari Ltd:n 1980-luvulla kehittämä ja patentoima sinkin muoto. Aito sinkkikarnosiini tunnetaan nimellä PepZinGi®.

PepZinGi on patentoitu sinkkikarnosiini

Sinkkikarnosiinin toiminta pähkinänkuoressa

Sinkkikarnosiini hakeutuu limakalvojen vauriokohtiin ja kiinnittyy niihin. Sinkki nopeuttaa vaurion paranemista ja hillitsee tulehdusta, ja karnosiini toimii antioksidanttisuojana. Useat tutkimukset osoittavat, yhtenä esimerkkinä japanilaisen tutkijaryhmän v. 2013 tekemä tutkimus, että sinkkikarnosiini ehkäisi täysin kipulääkkeen aiheuttaman suoliston vuototaipumuksen. Hieman toisenlainen esimerkki oli tutkimus, jossa suun haavaumista kärsivät henkilöt huuhtelivat suuta sinkkikarnosiinilla ja saivat siitä merkittävää apua.

Sinkkikarnosiini suojaa ja tukee limakalvon korjaantumista useiden tuntien ajan, minkä jälkeen se hajoaa ruoansulatuksen toimesta sinkiksi ja karnosiiniksi. Näin se toimii myös hyvänä ihmiselle välttämättömän hivenaineen, sinkin, lähteenä. 

Miten sinkkikarnosiini auttaa närästykseen?

Kun vatsan sisältöä pääsee nousemaan ruokatorveen, mahanesteen happamuus ja mahdollisesti ruoansulatusentsyymit voivat vahingoittaa limakalvoja. Limakalvojen vahingoittuminen ja niiden ärtyminen aiheuttavat närästyksen tunteen.

Kun sinkkikarnosiini sekoitetaan lämpimään nesteeseen ja nautitaan rauhassa, sen suojaava ja korjaava vaikutus ulottuu kaikille ruoansulatuskanavan limakalvoille – suusta nieluun ja siitä eteenpäin.

Lisää käyttäjäkokemuksia voit lukea täältä >> 

Tähän liittyvät tuotteet

Edellinen artikkeli

Testissä HighRoller® ja HighBaller

Seuraava artikkeli

Testissä Roberts Berrie

Jätä kommentti

Huomioi, että luemme kaikki kommentit ennen julkaisua, koska haluamme pitää blogimme asiallisena.

Robottiesto: