Kitkeminen käy usein selän päälle

Kitkeminen käy usein selän päälle

Hyvinvoinnin Tavaratalo

Sormet multaan ja kyykkimään! Muista pitää selästä huolta puutarhatöissä.

Kauniina kesäpäivänä aika menee kuin siivillä. Puutarhassa voi yllättäen vierähtää tunteja ja se laittaa kropan koville. Päätä, mitä aiot tehdä ja muista tauottaa tekemistä. Tee askareita, joissa vaihdat asentoa. Kitke kukkapenkkiä, haravoi välillä ja nostele multasäkkejä. Muista pitää taukoja. Staattiset pitkäkestoiset asennot aiheuttavat herkästi selkäoireita.

Selkävaivojen vuoksi käydään paljon lääkärillä. Vaivat ovat myös nuorten ja lasten piina. Selkäoireita syntyi ennen raskaasta työstä, mutta nykyään työn staattisuus ja paikallaan istuminen aiheuttavat oireita.

Selkävaivat voidaan jakaa kolmeen ryhmään: vakaviin, iskiasoireisiin ja alaselkäkremppoihin.

Tavallinen esimerkki viimeisestä ryhmästä on noidannuoli, joka tuntuu alaselässä kipuna ja kramppeina.

Muista lämmitellä!

Kun aloitat puutarhahommat, lämmittele ensin. Kierrä vartaloa puolelta toiselle ja käy vaikka pienellä kävelyllä. Lämmittely ja venyttely vähentävät selkään kohdistuvaa kuormaa.

Suurin osa puutarhatöistä sujuu eteenpäin kumarassa asennossa. Tämä kuormittaa ylä-ja alaselkää. Vähennä kuormitusta tekemällä vastaliikettä: taivuta selkää taaksepäin. Seiso pienessä haara- asennossa, laita kädet alaselälle tai pakaroille. Taivuta ylävartaloa taaksepäin ja pidä asentoa pari sekuntia ja palauta. Toista liikettä 5-15 kertaa.

Alkuperäinen teksti on toukokuun 2019 Voi Hyvin -lehden välissä ilmestyneestä Hyvis -lehdestä oleva artikkeli jonka on kirjoittanut A-lehdet/Anni Peltola. 

Tähän liittyvät tuotteet

Nordic Health Nivel Magnesiumihosuihke
Nordic Health Nivel Magnesiumihosuihke
Magnesiumsuihke, joka sisältää myös glukosamiinisulfaattia Nordic Health Magnesium nivelsuihke edistää nivelten terveyttä ja lihasten rentoutumista. Käytä kolotuksiin sinne, missä vaivaa on. Sisältää mm. luonnon magnesiumia, glukosamiinisulfaattia ja talvikkiöljyä. Pohjoismaiden terveyssuihkeet eli Nordic Health Sprays -tuotesarja sisältää hyvin imeytyviä magnesium- ja vitamiinisuihkeita. Kipusuihke tehoaa erityisen hyvin kolottaviin niveliin. Luonnollinen Nordic Health Nivel Magnesiumihosuihke auttaa jalkojen, polvien, lonkan ja olkapäiden kolotuksiin, hiiriranteeseen, sekä tenniskyynärpäähän. Magnesium ehkäisee myös suonenvetoja ja voi helpottaa iskiasvaivoja. Kokeile Nordic Health Nivel Magnesiumihosuihketta esimerkiksi Hermosärkyihin Nivelsärkyihin Kuluma / nivelrikkosärkyihin Iskiassärkyihin Fibromyalgiaan Kolotukseen Reumaan Suonenvetoihin Jännetuppitulehdukseen, hiiriranteeseen ja tenniskyynärpäähän. Magnesiumsuihkeen käyttö Suihkaise 5-10 painallusta aamuin illoin kipualueelle mieluiten suihkun jälkeen. Hiero iholle ja anna kuivua. 20 suihkauksesta saat 180 mg hyvin imeytyvää magnesiumia. Mineraalipitoisen suihkepullon suutin saattaa tukkeutua. Saat suuttimen auki huuhtelemalla sitä kuuman veden alla. Nordic Health Magnesiumtuotteet Nordic Health magnesiumtuotteiden sisältämät raaka-aineet ovat huolella valittuja ja niiden keskinäinen synergia on tutkittu. Jokainen suihkeen sisältämä raaka-aine edesauttaa magnesiumin imeytymistä antaen näin käyttäjälleen täyden hyödyn. Nordic Health magnesium ihotuotteiden ylivertainen imeytyminen on varmistettu imeytymistutkimuksilla sekä imeytymisreittitutkimuksilla Cardiffin, Ulsterin ja Sheffieldin yliopistoissa. Jokainen valmistuserä tutkitaan ja analysoidaan ulkopuolisessa, akkreditoidussa laboratoriossa, että tuote sisältää varmasti luvatun määrän magnesiumia. Tämä on tärkeä tarkistaa, sillä luonnollisesta lähteestä olevien ainesosien pitoisuudet voivat vaihdella. Jokaisesta tuote-erästä löytyy myös puhtausanalyysi.
26.95 €

Edellinen artikkeli

Kirvelee ja polttelee – virtsatietulehdus on yleinen vaiva

Seuraava artikkeli

Jukka Koivu luottaa Luneraan

Jätä kommentti

Huomioi, että luemme kaikki kommentit ennen julkaisua, koska haluamme pitää blogimme asiallisena.

Robottiesto: