Herkkua aivoille!

Herkkua aivoille!

Jutta Mutila

Aivomme tarvitsevat rasvaa. 60 % aivojemme kuivapainosta on rasvaa ja tästä rasvasta merkittävä osa on DHA-rasvahappoa. Tukeaksemme aivojemme parasta mahdollista toimintakykyä, tulisi aivojemme saada ruokavaliomme kautta oikeanlaista rasvaa.

Tutkittua tehoa

Omega-3- ja omega-6- rasvahappojen hyödyllisiä vaikutuksia tunnetaan ja tunnistetaan jo todella paljon. Nämä rasvahapot kuuluvat elimistölle välttämättömiin rasvahappoihin eli niitä on saatava ulkoisista lähteistä. Ulkoiset lähteet voivat olla joko suoraan ravinto tai ravinnon hyviä rasvoja voidaan tukea lisäravinteilla.

Vahvojen tutkimusnäyttöjen mukaan omega-3-rasvahapot ovat erityisen hyödyllisiä esimerkiksi sydämelle, mutta koko ajan tulee uusia tutkimuksia myös omega-3-rasvahappojen ja aivojen hyvinvoinnin yhteydestä. Omega-3-rasvahapot toimivatkin aivoissa monilla eri toimintatasoilla sekä säätelymekanismeilla.

Omega-3-rasvahappoja on tutkittu myös paljon lasten hyvinvointia ajatellen, siinä missä aikuistenkin. Esimerkiksi hyvien rasvahappojen ja keskittymiskyvyn, ylivilkkauden sekä muistihäiriöiden merkitystä toisiinsa on tutkittu paljon. Tämänhetkisten tutkimustulosten mukaan rasvahappovajeella on vahva yhteys edellä mainittuihin vaikeuksiin.

DHA vaikuttaa jo sikiöaikana lapsen:

  • n√§k√∂aistin,
  • syd√§men ja
  • aivojen kehittymiseen.

Miten välittäjäaineet liittyvät hyviin rasvahappoihin?

Tiesitkö, että aivosolujen ja muun elimistön välillä tapahtuu tiedonkulkua joka sekunti useiden miljoonien viestin muodossa? Tätäkin lausetta kirjoittaessani aivojeni ja käsieni viestintä ovat kovan työn alla. Viestinvälittäjänä toimivat aivojeni hermosolujen tuottamat välittäjäaineet ja ne mahdollistavat hermosolujen keskustelun. Kemiallisten välittäjäaineiden avulla tieto solusta toiseen kulkee hermoliitoksen yli.

Välittäjäaineiden muodostumiselle ja niiden optimaaliselle toiminnalle tarvitaan ravintoaineita. Välittäjäaineiden määrän ollessa hyvä, ja mitä paremmin ja nopeammin viestit niiden avulla kulkevat, sitä nopeammin ymmärrämme ja yhdistelemme asioita toimiaksemme viestien mukaan. Oikeanlainen ravinto tukee aivosolujen toimintaa!

Omega-3-rasvahapot, erityisesti EPA- ja DHA-rasvahapot, vaikuttavat viestejä kuljettaviin välittäjäaineisiin. Nykytiedon mukaan nämä ovat tarpeellisia hermosolujen toiminnalle keskushermostossa EPA:n vaikuttaessa hermosolujen väliseen tiedonsiirtoon ja DHA:n toimiessa hermosolujen rakennusaineena sekä työskennellessä erityisesti näkökykyä, muistia ja oppimista säätelevillä aivoalueilla*.

Omega-6-rasvahappoihin kuuluvalla gammalinoleenihapolla eli GLA:lla on suotuisa yhteisvaikutus EPA:n ja DHA:n kanssa.

*DHA:n edullinen vaikutus saadaan nauttimalla DHA:ta vähintään 250 mg vuorokaudessa.

Milloin tarvitsemme hyviä rasvahappoja?

Tarvitsemme hyviä rasvahappoja jatkuvasti, joka päivä. Elimistömme kuluttaa hyviä rasvoja koko ajan, kun taas elimistön kyky varastoida niitä on heikko. Erilaisten ulkoisten tekijöiden vuoksi voi rasvahappojen normaali tarve jopa kasvaa, kuten vaikkapa vastustuskyvyn ollessa syystä tai toisesta normaalia heikommalla tasolla. Jos hyvien rasvahappojen määrä elimistössä pääsee liian alhaiseksi, niiden käytön positiiviset vaikutukset näkyvät vasta noin 2-3 kuukauden päästä, koska tämä aika kestää rasvahappojen kulkeutumiseen solukalvoille.

Mistä niitä hyviä rasvahappoja saa?

Aivoille terveellinen ruokavalio sisältää runsaasti rasvaista kalaa. Rasvainen kala on erityisen hyvä omega-3-rasvahappojen lähde. Jos rasvainen kala ei kuulu olennaisesti ruokavalioon, on syytä miettiä saako hyviä rasvahappoja riittävästi ravinnosta vai pitäisikö miettiä rasvahappovalmisteen käyttöä.

Rasvahappovalmistetta valittaessa, on hyvä muistaa tarkistaa valmisteen pitoisuudet ja kalaöljyn alkuperä sekä puhtaus.

Eye Q‚ĄĘ

Eye Q‚ĄĘ-rasvahappovalmisteet sis√§lt√§v√§t t√§rkeit√§ EPA-, DHA- ja GLA-rasvahappoja 9:3:1 suhteessa. T√§llaisen koostumuksen taustalla ovat tieteelliset tutkimukset ja pitk√§llinen tuotekehitys asiantuntijoiden kanssa.

Useat puhdistus- ja analyysivaiheet varmistavat, etteivät tuotteet sisällä mitään mahdollisia epäpuhtauksia, kuten raskasmetalleja tai ympäristöjäämiä. Tuotteet valmistetaan GMP-standardien, eli lääkevalmistusstandardien mukaisesti. GMP-standardi vaatii täydellistä raaka-aineiden jäljitettävyyttä ja dokumentointia, jotta kyseinen standardi voidaan myöntää paikallisen lääketurvallisuusviranomaisen toimesta. Jokainen tuotantoerä on jäljitettävissä kalastusalukselle saakka.

Eye Q‚ĄĘ valmistetaan ymp√§rist√∂ huomioiden ja tuotteen sis√§lt√§m√§n √∂ljyn tuotanto t√§ytt√§√§ kest√§v√§n kalastuksen kriteerit (Criteria for Products from Sustainable Fisheries) ja tuotannolla on ‚ÄĚFriend of the Sea‚ÄĚ ‚Äďakkreditointi.

Eye Q ei sisällä mitään turhaa: ei keinotekoisia väri-, makeutus- ja säilöntäaineita, eikä sokeria. Valmisteissa ei myöskään ole lisättyjä vitamiineja, joten ne sopivat käytettäväksi monivitamiinivalmisteiden kanssa sekä raskaana oleville ja imettäville sekä erityisesti lapsille.

Kaikenikäisille soveltuvaa tuotetta saa nesteenä, pureskeltavina kapseleina ja nieltävinä kapseleina. Erityisesti pikkuväelle tarkoitetut mansikanmakuiset pureskeltavat kapselit on makeutettu hammasystävällisellä ksylitolilla.

Eye q‚ĄĘ:n turvallisuus my√∂s lapsille on todennettu useissa kansainv√§lisiss√§, tieteellisiss√§ tutkimuksissa. Tuote sopii odottaville √§ideille, siki√∂n kehityksen tueksi.

Eye Q Omega-3 Chews pikkumiehen testissä

Sain Eye Q:n markkinoijalta Harmonia Life Oy:lta testiin Eye Q Chewsin 4-vuotiaalle pojalleni. Hänellä on ollut pitkään jatkuvassa käytössä toinen valmiste, mutta nyt vaihdoimme tähän. Mitä mieltä hän oli tuotteesta ensimaistelulla?

√Ąiti: ‚ÄúHaluatko maistaa uutta kalakarkkia?‚ÄĚ
Poika: ‚ÄúJoo!‚ÄĚ

Eye Q Omega-3 on turvallinen tuote myös lapsille

√Ąiti: Saat ottaa nelj√§, laskepa!

Eye Q Omega-3 sopii myös lapsille

Poika: Nyt maistan.

Eye Q Omega-3 maistuu myös lapsille

√Ąiti: Taisi olla hyvi√§, kaikki meni!
Poika: Joo, saako karkkia lisää?
√Ąiti: Huomenna sitten taas!

Lapsen mielestä Eye Q Omega-3 Chews maistuu karkilta

Eye Q Chewsin annostussuositus on, että ensimmäisen 12 viikon ajan otetaan 6 kapselia päivässä, jolloin päivittäiseksi omega-3:n kokonaismääräksi tulee 2400 mg, josta on EPA:a 558 mg ja DHA:ta 174 mg. Omega-6:n määräksi annostuksella tulee 600 mg, josta GLA:ta on 60 mg.

Ensimmäisen 12 viikon aikana on ideana täyttää mahdollinen rasvahappovaje ja tämän jälkeen ylläpitää sitä pienemmällä annoksella.

Ensimmäisen 12 viikon jälkeen jatketaan siis ylläpitoannoksella, joka on kaksi kapselia päivässä.

Poikani tapauksessa otimme noin viikon ajan neljä kapselia, koska hänellä on ollut toinen valmiste päivittäisessä käytössä pitkään. Tämän jälkeen siirryimme kahteen kapseliin päivässä, jonka laskin hänen energiantarpeellaan olevan sopiva. Myös tämä äiti käy pojan purkilla päivittäin. :)

Voin antaa itseni sekä esikoiseni puolesta suosituksen Eye Q Chewssille ja sitä myöden koko tuotesarjalle!

Tutustu tarkemmin tästä!


Tähän liittyvät tuotteet

Vain 2 jäljellä!
Eye Q Omega-3 Neste
Eye Q Omega-3 Neste
Vaniljanmakuinen Eye Q Omega-3 Neste sisältää luontaisia omega-3 ja omega-6-öljyjä. Sopii täydentämään välttämättömien rasvahappojen saantia 3 ikävuodesta alkaen. Ravintolisä. Rasvahapot koostuvat kala-, jättihelokki- ja kirunaaliöljyistä, jotka ovat tuotteessa optimaalisessa EPA-DHA -suhteessa (4:1). Eye Q Nesteen sisältämä dokosaheksaeenihappo eli DHA edistää aivotoiminnan ja näön pysymistä normaalina. EPA ja DHA edistävät sydä­men normaalia toimintaa. Eye Q Nesteen sisältämä dokosaheksaeenihappo eli DHA edistää aivotoiminnan ja näön pysymistä normaalina. EPA ja DHA edistävät sydä­men normaalia toimintaa. Nämä terveydelle edulliset vaikutukset saavutetaan nauttimalla päivittäin 250 mg EPA:a ja DHA:ta. Annostusohjeen mukaisesti nautittuna vuorokausiannos (15 ml) sisältää 558 mg EPA:a sekä 174 mg DHA:ta. Annostus 3 tl (15 ml) päivässä ensimmäisten 12 viikon ajan oikean rasvahappotasapainon saavuttamiseksi. Sen jälkeen 1 tl (5 ml) päivässä. Eye Q:n maksimaalinen hyöty saavutetaan sen jatkuvalla käytöllä. Sopii käytettäväksi 3 ikävuodesta alkaen. Neuvottele ravintolisän käytöstä lääkärisi tai farmaseuttisi kanssa, jos olet raskaana, käytät jotain lääkettä tai sinulla on jokin sairaus. Säilytys Ravistettava ennen käyttöä. Avaamiseen jälkeen säilytettävä kylmässä. Käytettävä kolmen kuukauden kuluessa avaamisesta. Ilmoitettua suositeltua vuorokausiannosta ei saa ylittää. Ravintolisä ei korvaa monipuolista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja. Tuote on säilytettävä pienten lasten ulottumattomissa.
20.95 ‚ā¨
Eye Q Omega-3 Chews
Eye Q Omega-3 Chews
Purukapseli 3-vuotiaasta yl√∂sp√§in! Eye Q Omega-3 Chews on mansikanmakuinen purukapseli, joka sis√§lt√§√§ luontaisia omega-3 ja omega-6-√∂ljyj√§. Sopii t√§ydent√§m√§√§n v√§ltt√§m√§tt√∂mien rasvahappojen saantia 3 ik√§vuodesta alkaen, lapsille ja aikuisille. Ravintolis√§. Herkulliset mansikanmakuiset Eye Q Omega-3 Chews-purukapselit sis√§lt√§v√§t luontaisia omega-3 ja omega-6-√∂ljyj√§ ja se sopii t√§ydent√§m√§√§n v√§ltt√§m√§tt√∂mien rasvahappojen saantia 3 ik√§vuodesta alkaen. Rasvahapot koostuvat kala- ja j√§ttihelokki√∂ljyist√§ ja ne sis√§lt√§v√§t EPA-, DHA- ja GLA-rasvahappoja kliinisesti tutkitussa 9:3:1 suhteessa. Purukapseleilla on helppo turvata pienemm√§nkin lapsen hyvien rasvahappojen saanti ymp√§ri vuoden. Terveydelle edulliset vaikutukset saavutetaan nauttimalla p√§ivitt√§in 250 mg EPA:a ja DHA:ta. Annostusohjeen mukaisesti nautittuna vuorokausiannos (6 kapselia) sis√§lt√§√§ 558 mg EPA:a sek√§ 174 mg DHA:ta. Dokosaheksaeenihappo eli DHA edist√§√§ aivotoiminnan ja n√§√∂n pysymist√§ normaalina EPA ja DHA edist√§v√§t syd√§¬≠men normaalia toimintaa Eye Q Omega-3 on turvallinen laatutuote Eye Q on helppo ja mukava tapa turvata omega-3:n ja omega-6:n saanti. Eye Q:n valmistamiseen on k√§ytetty korkealaatuisia luonnollisia raaka-aineita. √Ėljy saadaan kest√§vist√§ rasvaisen kalan l√§hteist√§, kuten sardiineista, jotka tunnetaan luontaisesti korkeammista EPA-pitoisuuksista. Erityinen puhdistusmenetelm√§ ja riippumattomat tutkimukset varmistavat, ett√§ √∂ljy t√§ytt√§√§ WHO:n ja EY:n tiukat puhtausvaatimukset. Purukapselivat ovat makeutettu ksylitolilla, joka on hammasyst√§v√§llinen. Ne eiv√§t sis√§ll√§ keinotekoisia aromi-, maku- tai makeutusaineita eik√§ v√§riaineita. Annostus 6 kapselia p√§iv√§ss√§ ensimm√§isten 12 viikon ajan oikean rasvahappotasapainon saavuttamiseksi 2 kapselia p√§iv√§ss√§ ensimm√§isen 12 viikon j√§lkeen yll√§pitona Ilmoitettua suositeltua vuorokausiannosta ei saa ylitt√§√§. Ravintolis√§ ei korvaa monipuolista ruokavaliota eik√§ terveit√§ el√§m√§ntapoja. Tuote on s√§ilytett√§v√§ pienten lasten ulottumattomissa. Huomautukset Neuvottele ravintolis√§n k√§yt√∂st√§ l√§√§k√§risi tai farmaseuttisi kanssa, jos olet raskaana k√§yt√§t jotain l√§√§kett√§ sinulla on jokin sairaus
38.95 ‚ā¨
Vaihtoehdot
Eye Q Omega-3
Eye Q Omega-3
Luontaisia omega-3 ja omega-6-√∂ljyj√§ Eye Q Omega-3 omega-3 ja omega-6-√∂ljyj√§ sis√§lt√§va rasvahappolis√§. Sopii t√§ydent√§m√§√§n v√§ltt√§m√§tt√∂mien rasvahappojen saantia 5 ik√§vuodesta alkaen. Ravintolis√§. Rasvahapot koostuvat kala-, j√§ttihelokki- ja kirunaali√∂ljyist√§, jotka ovat tuotteessa optimaalisessa EPA-DHA -suhteessa (4:1) ja kaikki √∂ljyt ovat luontaisia √∂ljyj√§. Eye Q Omega-3:n sis√§lt√§m√§ dokosaheksaeenihappo eli DHA edist√§√§ aivotoiminnan ja n√§√∂n pysymist√§ normaalina. EPA ja DHA edist√§v√§t syd√§¬≠men normaalia toimintaa. N√§m√§ terveydelle edulliset vaikutukset saavutetaan nauttimalla p√§ivitt√§in 250 mg EPA:a ja DHA:ta. Annostusohjeen mukaisesti nautittuna vuorokausiannos (6 kapselia) sis√§lt√§√§ 558 mg EPA:a sek√§ 174 mg DHA:ta. Eye Q Omega-3 on turvallinen laatutuote Eye Q on helppo ja mukava tapa turvata omega-3:n ja omega-6:n saanti. Eye Q:n valmistamiseen on k√§ytetty korkealaatuisia luonnollisia raaka-aineita. √Ėljy saadaan kest√§vist√§ rasvaisen kalan l√§hteist√§, kuten sardiineista, jotka tunnetaan luontaisesti korkeammista EPA-pitoisuuksista. Erityinen puhdistusmenetelm√§ ja riippumattomat tutkimukset varmistavat, ett√§ √∂ljy t√§ytt√§√§ WHO:n ja EY:n tiukat puhtausvaatimukset. Eye Q-kapselit eiv√§t sis√§ll√§ keinotekoisia aromi-, maku-, makeutus- tai v√§riaineita eik√§ sokerialkoholeja. Annostus Kuusi kapselia p√§iv√§ss√§ ensimm√§isten 12 viikon ajan oikean rasvahappotasapainon saavuttamiseksi. Sen j√§lkeen 2 kapselia p√§iv√§ss√§. Sopii k√§ytett√§v√§ksi 5 ik√§vuodesta alkaen. Nuoremmille suosittelemme pureskeltavia Eye Q Omega-3 Chews-kapseleita. Ilmoitettua suositeltua vuorokausiannosta ei saa ylitt√§√§. Ravintolis√§ ei korvaa monipuolista ruokavaliota eik√§ terveit√§ el√§m√§ntapoja. Tuote on s√§ilytett√§v√§ pienten lasten ulottumattomissa.
38.95 ‚ā¨

Edellinen artikkeli

Paino haltuun terveellisin keinoin

Seuraava artikkeli

Supersuosittu Kombucha Cola on vihdoin täällä

Jätä kommentti

Huomioi, että luemme kaikki kommentit ennen julkaisua, koska haluamme pitää blogimme asiallisena.