Eye Q Omega-3 on turvallinen laatutuote

Herkkua aivoille!

Aivomme tarvitsevat rasvaa. 60 % aivojemme kuivapainosta on rasvaa ja tästä rasvasta merkittävä osa on DHA-rasvahappoa. Tukeaksemme aivojemme parasta mahdollista toimintakykyä, tulisi aivojemme saada ruokavaliomme kautta oikeanlaista rasvaa.

Tutkittua tehoa

Omega-3- ja omega-6- rasvahappojen hyödyllisiä vaikutuksia tunnetaan ja tunnistetaan jo todella paljon. Nämä rasvahapot kuuluvat elimistölle välttämättömiin rasvahappoihin eli niitä on saatava ulkoisista lähteistä. Ulkoiset lähteet voivat olla joko suoraan ravinto tai ravinnon hyviä rasvoja voidaan tukea lisäravinteilla.

Vahvojen tutkimusnäyttöjen mukaan omega-3-rasvahapot ovat erityisen hyödyllisiä esimerkiksi sydämelle, mutta koko ajan tulee uusia tutkimuksia myös omega-3-rasvahappojen ja aivojen hyvinvoinnin yhteydestä. Omega-3-rasvahapot toimivatkin aivoissa monilla eri toimintatasoilla sekä säätelymekanismeilla.

Omega-3-rasvahappoja on tutkittu myös paljon lasten hyvinvointia ajatellen, siinä missä aikuistenkin. Esimerkiksi hyvien rasvahappojen ja keskittymiskyvyn, ylivilkkauden sekä muistihäiriöiden merkitystä toisiinsa on tutkittu paljon. Tämänhetkisten tutkimustulosten mukaan rasvahappovajeella on vahva yhteys edellä mainittuihin vaikeuksiin.

DHA vaikuttaa jo sikiöaikana lapsen:

  • näköaistin,
  • sydämen ja
  • aivojen kehittymiseen.

Miten välittäjäaineet liittyvät hyviin rasvahappoihin?

Tiesitkö, että aivosolujen ja muun elimistön välillä tapahtuu tiedonkulkua joka sekunti useiden miljoonien viestin muodossa? Tätäkin lausetta kirjoittaessani aivojeni ja käsieni viestintä ovat kovan työn alla. Viestinvälittäjänä toimivat aivojeni hermosolujen tuottamat välittäjäaineet ja ne mahdollistavat hermosolujen keskustelun. Kemiallisten välittäjäaineiden avulla tieto solusta toiseen kulkee hermoliitoksen yli.

Välittäjäaineiden muodostumiselle ja niiden optimaaliselle toiminnalle tarvitaan ravintoaineita. Välittäjäaineiden määrän ollessa hyvä, ja mitä paremmin ja nopeammin viestit niiden avulla kulkevat, sitä nopeammin ymmärrämme ja yhdistelemme asioita toimiaksemme viestien mukaan. Oikeanlainen ravinto tukee aivosolujen toimintaa!

Omega-3-rasvahapot, erityisesti EPA- ja DHA-rasvahapot, vaikuttavat viestejä kuljettaviin välittäjäaineisiin. Nykytiedon mukaan nämä ovat tarpeellisia hermosolujen toiminnalle keskushermostossa EPA:n vaikuttaessa hermosolujen väliseen tiedonsiirtoon ja DHA:n toimiessa hermosolujen rakennusaineena sekä työskennellessä erityisesti näkökykyä, muistia ja oppimista säätelevillä aivoalueilla*.

Omega-6-rasvahappoihin kuuluvalla gammalinoleenihapolla eli GLA:lla on suotuisa yhteisvaikutus EPA:n ja DHA:n kanssa.

*DHA:n edullinen vaikutus saadaan nauttimalla DHA:ta vähintään 250 mg vuorokaudessa.

Milloin tarvitsemme hyviä rasvahappoja?

Tarvitsemme hyviä rasvahappoja jatkuvasti, joka päivä. Elimistömme kuluttaa hyviä rasvoja koko ajan, kun taas elimistön kyky varastoida niitä on heikko. Erilaisten ulkoisten tekijöiden vuoksi voi rasvahappojen normaali tarve jopa kasvaa, kuten vaikkapa vastustuskyvyn ollessa syystä tai toisesta normaalia heikommalla tasolla. Jos hyvien rasvahappojen määrä elimistössä pääsee liian alhaiseksi, niiden käytön positiiviset vaikutukset näkyvät vasta noin 2-3 kuukauden päästä, koska tämä aika kestää rasvahappojen kulkeutumiseen solukalvoille.

Mistä niitä hyviä rasvahappoja saa?

Aivoille terveellinen ruokavalio sisältää runsaasti rasvaista kalaa. Rasvainen kala on erityisen hyvä omega-3-rasvahappojen lähde. Jos rasvainen kala ei kuulu olennaisesti ruokavalioon, on syytä miettiä saako hyviä rasvahappoja riittävästi ravinnosta vai pitäisikö miettiä rasvahappovalmisteen käyttöä.

Rasvahappovalmistetta valittaessa, on hyvä muistaa tarkistaa valmisteen pitoisuudet ja kalaöljyn alkuperä sekä puhtaus.

Eye Q™

Eye Q™-rasvahappovalmisteet sisältävät tärkeitä EPA-, DHA- ja GLA-rasvahappoja 9:3:1 suhteessa. Tällaisen koostumuksen taustalla ovat tieteelliset tutkimukset ja pitkällinen tuotekehitys asiantuntijoiden kanssa.

Useat puhdistus- ja analyysivaiheet varmistavat, etteivät tuotteet sisällä mitään mahdollisia epäpuhtauksia, kuten raskasmetalleja tai ympäristöjäämiä. Tuotteet valmistetaan GMP-standardien, eli lääkevalmistusstandardien mukaisesti. GMP-standardi vaatii täydellistä raaka-aineiden jäljitettävyyttä ja dokumentointia, jotta kyseinen standardi voidaan myöntää paikallisen lääketurvallisuusviranomaisen toimesta. Jokainen tuotantoerä on jäljitettävissä kalastusalukselle saakka.

Eye Q™ valmistetaan ympäristö huomioiden ja tuotteen sisältämän öljyn tuotanto täyttää kestävän kalastuksen kriteerit (Criteria for Products from Sustainable Fisheries) ja tuotannolla on ”Friend of the Sea” –akkreditointi.

Eye Q ei sisällä mitään turhaa: ei keinotekoisia väri-, makeutus- ja säilöntäaineita, eikä sokeria. Valmisteissa ei myöskään ole lisättyjä vitamiineja, joten ne sopivat käytettäväksi monivitamiinivalmisteiden kanssa sekä raskaana oleville ja imettäville sekä erityisesti lapsille.

Kaikenikäisille soveltuvaa tuotetta saa nesteenä, pureskeltavina kapseleina ja nieltävinä kapseleina. Erityisesti pikkuväelle tarkoitetut mansikanmakuiset pureskeltavat kapselit on makeutettu hammasystävällisellä ksylitolilla.

Eye q™:n turvallisuus myös lapsille on todennettu useissa kansainvälisissä, tieteellisissä tutkimuksissa. Tuote sopii odottaville äideille, sikiön kehityksen tueksi.

Eye Q Omega-3 Chews pikkumiehen testissä

Sain Eye Q:n markkinoijalta Harmonia Life Oy:lta testiin Eye Q Chewsin 4-vuotiaalle pojalleni. Hänellä on ollut pitkään jatkuvassa käytössä toinen valmiste, mutta nyt vaihdoimme tähän. Mitä mieltä hän oli tuotteesta ensimaistelulla?

Äiti: “Haluatko maistaa uutta kalakarkkia?”
Poika: “Joo!”

Eye Q Omega-3 on turvallinen tuote myös lapsille

Äiti: Saat ottaa neljä, laskepa!

Eye Q Omega-3 sopii myös lapsille

Poika: Nyt maistan.

Eye Q Omega-3 maistuu myös lapsille

Äiti: Taisi olla hyviä, kaikki meni!
Poika: Joo, saako karkkia lisää?
Äiti: Huomenna sitten taas!

Lapsen mielestä Eye Q Omega-3 Chews maistuu karkilta

Eye Q Chewsin annostussuositus on, että ensimmäisen 12 viikon ajan otetaan 6 kapselia päivässä, jolloin päivittäiseksi omega-3:n kokonaismääräksi tulee 2400 mg, josta on EPA:a 558 mg ja DHA:ta 174 mg. Omega-6:n määräksi annostuksella tulee 600 mg, josta GLA:ta on 60 mg.

Ensimmäisen 12 viikon aikana on ideana täyttää mahdollinen rasvahappovaje ja tämän jälkeen ylläpitää sitä pienemmällä annoksella.

Ensimmäisen 12 viikon jälkeen jatketaan siis ylläpitoannoksella, joka on kaksi kapselia päivässä.

Poikani tapauksessa otimme noin viikon ajan neljä kapselia, koska hänellä on ollut toinen valmiste päivittäisessä käytössä pitkään. Tämän jälkeen siirryimme kahteen kapseliin päivässä, jonka laskin hänen energiantarpeellaan olevan sopiva. Myös tämä äiti käy pojan purkilla päivittäin. :)

Voin antaa itseni sekä esikoiseni puolesta suosituksen Eye Q Chewssille ja sitä myöden koko tuotesarjalle!

Tutustu tarkemmin tästä!


Tähän liittyvät tuotteet:

Paino haltuun terveellisin keinoin

Supersuosittu Kombucha Cola on vihdoin täällä

Näitä luetaan

Suihkemuotoinen vitamiini käyttää ohituskaistaa – hyödynnä tehokas imeytyminen
Olet mitä syöt, on tuttu sanonta. Niin ruoan kuin ravintolisienkin...
5 vinkkiä aivojen hyvinvointiin, muistiin ja keskittymiseen
Elämme ajassa, joka kannustaa istumaan. Todella moni istuu päivän mittaan...
Kolmen viikon testi paljastaa: curaMIN helpottaa nivelvaivoja, 93 % testaajista raportoi selkeitä parannuksia
Sekä kliiniset kaksoissokkotutkimukset että biohakkereista koostuvan testiryhmän käyttökokemukset todistavat kiistattomasti Harmonia curaMINinin...
Geenitestauksen hyödyt stressinhallinnassa
Stressi on luonnollinen kehon ja mielen reaktio, joka käynnistyy tilanteissa,...
Kombucha – Parempi vaihtoehto perinteisille virvoitusjuomille
Se tunne, kun siemaiset kylmää virvoitusjuomaa kuumana kesäpäivänä tai saunan...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.