ExpressDiet – Paino haltuun terveellisin keinoin

Paino haltuun terveellisin keinoin

Oulusta Helsinkiin vuosi sitten muuttanut pariskunta lähti mukaan kotimaiseen Express Diet -testiryhmään kiinnostuksesta ja halusta testata jotain uutta. Kyse oli Facebookissa olleesta ilmoituksesta, missä elintarvikealan toimija Leader Foods Oy haki testiryhmäänsä jäseniä kokeilemaan uusia VLCD -valmistetta eli Express Diet -ruokavalionkorviketuotteita. 53-vuotias Riitta on elämäntapaliikkuja, mutta kiloja oli silti kertynyt matkan varrella huomaamatta. 54-vuotias Jari kertoi, ettei viimeisen vuoden aikana ollut liikkunut juuri lainkaan.

Kolme kuukautta Express Diet -ohjelman jälkeen paino on pysynyt hallussa molemmilla ja huikea määrä kiloja on lähtenyt, eikä yhtään ole tullut takaisin! Sekä Riitta että Jari ovat innostuneita ja tyytyväisiä tuotteisiin ja niiden toimivuuteen. Liikkumisen ilo on palannut normaaliin arkeen ja Express Dietin tulokset motivoivat molempia valtavasti.

Riitta ja Jari pudottivat painoa kahdeksan viikon aikana yhteensä 22 kiloa ExpressDiet-tuotteiden avulla

Runsaasti syötävää vähillä kaloreilla

Express Diet -tuotteita sai syödä viisi pussillista päivässä ja aamupuuron jälkeen omaan tahtiin. Päivittäinen kalorimäärä oli 800 kcal tai alle.

– Tuotteet olivat yllättävän hyviä, kun mielikuva dieettivalmisteista oli aivan toinen. Express Diet patukat olivat hyviä, samoin puurot sekä vegepasta. Yhden patukan sai syödä päivässä, se oli hyvä lisä paloiteltuna kahvin kanssa ja korvasi pullan tai pikkuleivän, Riitta ja Jari kertovat.

– Kaiken kaikkiaan tuotteet olivat oikein ruokaisia ja maukkaita, enkä nähnyt juurikaan nälkää koko aikana, lisää Jari.

Jaksoon mahtuivat isänpäivä ja Halloween kakkuineen, mutta ne eivät kahden hengen taloudessa tuottaneet ongelmaa dieetissä.

Herkulliset ExpressDiet-patukat korvaavat vaikka jälkiruoan

Kadonneet kilot

Aluksi Riittaa vaivasi pieni päänsärky, mutta se hävisi nopeasti.

– Kärsin myös migreeniperäisestä päänsärystä, en ole siis ihan varma liittyikö särky dieettiin, sanoo Riitta.

Jari koki aluksi näläntunnetta, koska aikaisemmin hänen annoskokonsa olivat todella suuria.

Molemmilla oli toiveena painonpudotus ja se onnistui upeasti! Yhteensä pariskunta tiputti 8 viikon aikana 22 kiloa – Riitta 7 kiloa ja Jari 15 kiloa. Riitalta paino putosi vielä 3 kg Express Diet -ohjelman jälkeen.

– Painonpudotuksen myötä nivelet voivat paremmin ja polvien rasitusvammat ovat hävinneet. Kaikki liikkuminen on huomattavasti helpompaa ja olo on paljon energisempi ja virkeämpi, ja jaksaa taas tehdä asioita, kertoo Jari.

– Kuorsauskin on loppunut, iloitsee Riitta.

– Haju- ja makuaisti ovat paljon herkempiä, toteaa Jari.

Hyvien valintojen kautta muutokseen

Jatkossa pariskunta aikoo keskittyä ruoan laatuun, lisätä liikuntaa ja seurata painoa. Express Diet -tuotteet ovat käytössä myös tarvittaessa. Molemmat suosittelevat tuotteita lämpimästi kaikille, joilla on haasteita painonpudotuksessa:

– Nämä tuotteet todella toimivat.

Siirtyminen ”normaaliin” ravintoon ei ole tuottanut ongelmaa pariskunnalle. Molemmilla on ohjelman jälkeen ravinto- ja ateriatietoisuus lisääntynyt.

– Olemme oppineet tunnistamaan kylläisyyden, mutta olemme myös herkutelleetkin useamman kerran, kertoo Jari.

Riitta painottaa dieetissä myöskin mentaalista puolta:

– Omassa päässä on tärkeää tehdä selväksi mitä haluaa ja pysyä siinä. Kun on tarpeeksi halua, tulee tuloksia ja niin motivaatio säilyy.

– Pienten hyvien valintojen kautta muutokset tapahtuvat. Itselle tätä tehdään, toteaa Jari.

Painonpudotuksen terveysvaikutukset

Pienikin painonpudotus laskee sydän- ja verisuonitautien riskitekijöitä. Erittäin niukkaenergiset ruokavalionkorvikevalmisteet (VLCD) kuuluvat myös Käypähoitosuosituksissa lihavuuden hoitoon. Kun paino putoaa, verensokeri- ja kolesteroliarvot laskevat, verenpaine putoaa ja insuliiniherkkyys paranee. VLCD-tuotteilla laihduttaminen on mukavaa ja nopeaa.

Pariskunta mukaan lukien, jokaisella 12 hengen testiryhmäläisellä näkyi positiivisia muutoksia monissa terveyteen ja hyvinvointiin vaikuttavissa veriarvoissa:

  1. Vyötärörasva haittaa tärkeiden sisäelinten toimintaa ja on metabolisen oireyhtymän riskitekijä. Ryhmäläisillä muutos oli merkittävä ohjelman loputtua. Kehon rasvojen määrä putosi 20 %, painoindeksi laski 12 % ja vyötärön ympärysmitta kapeni 9 cm.
  2. Kohollaan olevaa verensokeria pidetään yhtenä diabeteksen riskitekijänä. Testiryhmäläisillä verensokeri laski keskimäärin lähelle suositeltavaa arvoa (paastoverensokeri putosi 6,1 mmol/l :sta 5,4 mmol/l :n).
  3. LDL-kolesterolia pidetään haitallisena kolesterolina. Sen arvot putosivat erityisen paljon testiryhmäläisillä, jopa 31,5 %.

Ihan kaikille Express Diet ei kuitenkaan sovi. Se ei sovi liian nuorille tai liian vanhoille, ja laihduttajalla pitäisi olla selkeää ylipainoa eli BMI:n tulisi olla yli 25. Tuote ei sovi syöpäpotilaille, ykköstyypin diabeetikoille, leikkaukseen meneville ja sieltä kotiutuneille, eikä syömishäiriöisille. Kaiken kaikkiaan tuote on tarkoitettu terveille ylipainoisille.

ExpressDiet-keitot ovat maukkaita ja ruokaisia

Edellinen artikkeli

Kollageenin merkitys ihmisen hyvinvoinnille ja terveydelle

Seuraava artikkeli

Herkkua aivoille!

Näitä luetaan

Kotimaiset Express Diet -tuotteet moderneissa paastoissa
Erilaiset paastot ovat nousseet rakettimaisesti suosioon terveystietoisten kuluttajien keskuudessa. Näillä tarkoitetaan perinteisiä...
Vida NAC + seleeni vahvistaa immuniteettia
N-asetyylikysteiini+seleeni -tuote valittiin terveystuotealan vuoden 2022 Terveystuotteeksi, eikä syyttä. N-asetyylikysteiini on ravinnosta...
Hyvää sydämelle — hyvää koko keholle
Sydänviikkoa kannattaa viettää joka ikinen viikko: sinä ja sydämesi olette taatusti kaiken...
Vahva ja suomalainen Pinena-männynkuoriuutetabletti
Ravintorengas Oy on monelle tuttu terveysalan yritys, jonka Karin Havupuu-uutejuomaa on valmistettu...
Nordaid – innovatiivisia, tehokkaita ja laadukkaita vitamiinisuihkeita
Nordaid on Tallinnassa toimiva ravintolisävalmistaja, joka valmistaa korkealaatuisia vitamiineja, kivennäisaineita ja probiootteja....
Vogel-valmisteita eläinten hyvinvoinnin tueksi
Myös eläinten hyvinvoinnin tukemiseksi on olemassa erilaisia ravintolisiä ja rohdosvalmisteita. Esimerkiksi mietoja...
Nauti yrttisi fermentoituna
Terranova on tuonut ravintolisähyllyihin fermentoitujen yrttien valikoiman: kurkuman, inkiväärin, ashwagandhan ja mustan...
Terveyskaista auttaa sinua pitämään itsestäsi huolta
Jo vuodesta 2007 terveystuotealalla toiminut Terveyskaista on alusta alkaen halunnut olla tukemassa...
Väsyttääkö valvominen?
Yleisimpiin unihäiriöiden aiheuttajiin lukeutuu hektisestä elämäntilanteesta johtuva stressi, jännitys ja levottomuus, jotka...
Rauhoita stressin tunne
Harmonia KSM66® on täyden spektrin ashwagandha-juuriuute, joka auttaa edistämään stressinsietokykyä hillitsemällä kortisolin...

1 kommentti

Hei, meni kaksi kuukautta ja painosta lähti 22 kiloa, ei siis paha. Mutta kyllä sitä painoa onkin ollut enemmän kuin runsaasti. Mutta kun vaiva- ja ongelmamäärä on melkoinen alkaen keinotekoisesta aortta-läpästä aina astmaan ja aivoinfarktiin saakka, niin omalääkäri viimeinkin totesi, että äijä katso itseäsi peilistä ja tee sille mitä näet, niin jotain.

Keskussairaalan, siis Käntä-Hämeen, läskiryhmässä suositeltiin Express diet-tuotteita ja yllätyin. Ne jopa maistuvat hyviltä ja pienellä tuunaamisella niistä saa jopa todella hienoja annoksia.

Mutta urakka jatkuu, ja vielä on matkaa eräänlaiseen toivopainooni. Onneksi sukulaisten tuki on ollut merkittävää tämän projektini aikana.

Oscari

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.