Pycnogenol on luonnollinen apu siitepölyallergiaan

Älä pelkää kesää – näin vältät siitepölyongelman

Osa ihmisistä odottaa kevään ja kesän saapumista pelonsekaisin ja huolestunein tuntein, koska kovin monelle se merkitsee hengittämisen vaikeutumista, nenän tukkoisuutta ja silmien kutinaa. Noin 10-20 % suomalaisista kärsii eri tyyppisistä siitepölyallergioista. Allergista nuhaa aiheuttavat keväisin lehtipuut, myöhemmin kesällä heinät ja loppukesästä muun muassa pujo. Moni siitepölyallergikko saa oireita myös ruoka-aineista.

Heinänuha aiheuttaa oireita, kun kehon immuunijärjestelmä tulkitsee eri aineita vahingollisiksi ja käynnistää puolustusreaktion. Tällaisia hengitystiereaktioita aiheuttavat allergeenit ovat yleensä siitepölyjä, pölyhiukkasia ja eläinkarvoja. Kun allerginen henkilö joutuu kosketukseen allergeenin kanssa, immuunijärjestelmän kantasolut vapauttavat histamiinia. Tämän reaktion välittömänä seurauksena histamiini käynnistää sarjan oireita, jotka ovat tyypillisiä allergioissa: nuha, tukkoinen nenä, yskä, vinkuva hengitys, kutina ja keuhkoputkien turvotus.

Allergisen nuhan hoito lääkkeillä

Antihistamiinit lievittävät yleensä allergisen nuhan oireita, ja tukkoiseen nenään käytetään yleisesti kortisonipohjaisia nenäsumutteita. Silmäoireita hoidetaan antihistamiinitipoilla tai tulehdusta vähentävillä tipoilla. Lääkäriin hakeutumista suositellaan, jos oireet pitkittyvät tai on kyse lapsen allergiasta.

Kortisonipohjainen nenäsuihke vähentää paikallista tulehdusta nenän limakalvoilla. Sen teho näkyy vasta viikon säännöllisen käytön jälkeen, joten käyttö kannattaa aloittaa ennen kuin nenä on täysin tukossa. Kortisonipohjaiset nenäsuihkeet saattavat kuitenkin jatkuvassa käytössä kuivattaa nenän limakalvoja, jolloin kuivuutta voi helpottaa esimerkiksi nenähuuhtelukannulla. Antihistamiinitabletit vaikuttavat nopeasti, eikä niitä tarvitse käyttää etukäteen.

Nenän tukkoisuuteen tarkoitettuja ja limakalvoja supistavia nenäsuihkeita ei tulisi käyttää viikkoa pidempään, koska ne eivät hoida allergiaa vaan pelkästään avaavat tukkoista nenää.

Luonnollisia vaihtoehtoja siitepölyallergian hoitoon on tarjolla

Pycnogenol® on rannikkomännyn kuoriuute, joka valmistetaan Ranskan eteläosassa viljellystä rannikkomännystä saatavasta männynkuoresta. Se sisältää vakioidun määrän bioflavonoideja, kuten proantosyaaneja, jotka ovat tehokkaita antioksidantteja ja hillitsevät histamiinin purkautumista ja tällä tavoin myös allergiaa. Pycnogenol® on erinomainen ravitsemuksellinen tuki siitepölyaikana.

Siitepölykauteen voi varautua suojaamalla elimistöä Pycnogenolilla hyvissä ajoin. Monet käyttäjistä nauttivat Pycnogenolia ympäri vuoden, mutta tuote toimii yhtä hyvin myös lyhytaikaisena kuurina käytettynä. Pycnogenol® normalisoi immuunijärjestelmän reaktioita ja estää histamiinin purkaantumista tehokkaasti, ja helpottaa siten oloa siitepölyaikana. Pycnogenolin on osoitettu ihmisillä tehdyissä tutkimuksissa hillitsevän eri tavoin tulehdusta. Allerginen reaktio on itse asiassa hyvin nopea tulehdusreaktio, ja kun sitä pystytään tehokkaasti vaimentamaan Pycnogenolin avulla, vaimenee samalla myös allerginen reaktio. Pycnogenolilla on myös piristävä vaikutus, joten se kannattaa ottaa aamiaisen yhteydessä.

Pycnogenol® on turvallinen valmiste

Pycnogenol® kehitettiin 1960-luvun alussa alkuaan lääkkeeksi verenkiertohäiriöiden hoitoon, mutta vuosien mittaan se muutettiin ravintolisäksi, koska sille alkoi kertyä lukuisia uusia käyttöalueita. Se on edelleenkin lääke joissakin maissa myös Euroopassa, mutta Suomessa se on aina luokiteltu ravintolisäksi. Pycnogenol® valmistetaan edelleenkin farmaseuttisten laatuvaatimusten mukaan, ja siitä valmistettavien tuotteiden valmistajat ovat yleensä lääketehtaita. Pycnogenolilla on tehty kaikki täysin turvalliselta tuotteelta edellytettävät tutkimukset, ja sen on todettu olevan turvallinen myös pitkäaikaisessa käytössä. Pycnogenol ei ole myrkyllinen edes isoina annoksina käytettynä.

Pycnogenolin saantisuositus on 1 mg per painokilo päivässä, mikä käytännössä tarkoittaa normaalipainoisen aikuisen 80 mg annosta päivässä, eli kaksi kappaletta 40 mg tabletteja. Lapselle tai kevyelle aikuiselle yksi 40 mg annos on riittävä. Jos käyttäjän paino kohoaa yli sadan kilon, tarvitaan kolmen tabletin päiväannos. Lukuisissa arvovaltaisissa lääketieteen lehdissä julkaistuissa pycnogenolilla tehdyissä kliinisissä tutkimuksissa terapeuttisena annoksena on yleensä käytetty 100-200 mg päiväannoksia.

Luonnolliset keinot helpottavat oloa siitepölyaikana

Luonto tarjoaa monenlaista apua allergiaoireista kärsiville. Tarjolla on monenlaisia eri valmisteita, joista jokainen voi löytää itselleen tehokkaimman vaihtoehdon. Pycnogenol® on monipuolinen ja perinteinen tapa selvitä vaikeasta ja tukalasta siitepölykaudesta, ja sen ansiosta heinänuhasta kärsivä voi keskittyä nauttimaan kesäajan valosta ja lämmöstä.

Artikkelin on kirjoittanut Jarmo Hörkkö.

Tähän liittyvät tuotteet:

Luomua omalta maalta

Gluteeni – ravintoaineiden pahis vai mainettaan parempi?

Näitä luetaan

Optimoi terveytesi Nordic Kingsin härän sisäelintuotteilla
Ruoholla ruokitun härän sisäelimet kuuluvat maailman ravintorikkaimpiin ruokiin. Sisäelimillä on laajempi ravintoprofiili...
Punavalo hoitaa koko kehoa tutkitusti ja turvallisesti
Kirkasvalo on monelle tuttu apuväline kaamosajan väsymykseen, mutta mikä sitten on punavalo?...
Omega-3:n UUSI aikakausi – Balanstri Omega3+
Balanstri Omega3+ -kalaöljyvalmiste rantautui Suomeen vuonna 2017 yhteistyössä hollantilaisen...
Urheiluravitsemus – matka kohti olennaista
Liikkujan ravitsemuksessa on menty aika lailla eteenpäin parin viime vuosikymmenen aikana. Olen...
Sienet ihmisten ja ympäristön hyvinvoinnin edistäjinä

KÄÄPÄ Mushrooms valmistaa suomalaisista luomusienistä funktionaalisia sieniuutteita. Yrityksen toiminnan...

Black Stuff – ravintolisien uusi musta
Black Stuff on ravintolisämarkkinoiden yksi puhutuimmista uutuuksista. Black Stuff syntyi tiederyhmän innovaationa...
Echinasan valmistetaan Suomessa viljellyistä punahatuista
Echinasan on Suomen puhtaassa luonnossa viljellyistä punahatuista valmistettu punahattu-uute,...
Onko verenpaineesi koholla?
Kalaöljyn omega-3-rasvahappojen, EPA:n ja DHA:n, suotuisa vaikutus verenpaineeseen on tutkimusten mukaan erityisen...
Fermentoitu puolukkamehu tukee tutkitusti suun terveyttä
Kotimaisilla marjoilla tiedetään olevan paljon hyviä ominaisuuksia, ja niiden terveysvaikutuksia on tutkittu...
Aloittelevan vitamiininkäyttäjän muistilista: tärkeimmät ravintolisät hyvinvointisi tueksi
Ravintolisäviidakossa seikkaillessa voi mennä helposti pää pyörälle. Valikoiman laajuus yllättää joskus jopa...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.