Lunette Clear on tutkimusten mukaan puhtain kuukuppi

Lunette Clear on tutkimusten mukaan puhtain kuukuppi

Saara Aarnio

Trendikäs kuukuppi on ympäristöystävällinen ja turvallinen valinta kestäväksi kuukautissuojaksi. Tanskalais-itävaltalainen tutkimus osoitti, että kuukautiskupit sisältävät yleisesti ottaen hyvin vähän kemikaaleja. Samassa tutkimuksessa nostettiin esiin tasan yksi tuote, suomalainen Lunette Clear, joka ei sisällä lainkaan haitallisia kemikaaleja.

Kuukuppi on turvallinen ja kestävä valinta

Tanskalainen Danish Consumer Council THINK Chemicals julkaisi yhteistyössä itävaltalaisen Austrian Consumer organization Verein für Konsumentinformationin kanssa toteutetun tutkimuksen, jossa tutkittiin seitsemän kuukupin sisältämiä kemikaalipitoisuuksia.

Yksikään tutkimuksen kuukuppi ei sisältänyt merkittäviä määriä ei-toivottuja kemikaaleja. Kuitenkin suurin osa testatuista tuotteista sisälsi huomattavan määrän yleisesti silikonituotteista löytyviä haihtuvia ainesosia, jotka saattavat välittyä tuotteesta elimistöön. 

Yksi tutkimuksen päätavoitteista oli selvittää sisältävätkö kuukupit ongelmallisia, ei-toivottuja kemikaaleja, kuten hormonihäiritsijöinä tunnettuja ftalaatteja, karsinogeenisiä nitrosamiineja, raskasmetalleja ja kloorattuja parafiineja. Tällaisten kemikaalien havaitseminen on tärkeää, koska kuukupit ovat suorassa kosketuksessa sukupuolielinten limakalvojen kanssa.

Lunette Clear

Lunette Clear oli ainut kuukuppi, joka ei sisältänyt lainkaan haitallisia kemikaaleja. Se sisälsi myös testin alhaisimman määrän silikonituotteille ominaisia haihtuvia yhdisteitä. 

Lunette Clear palkittiin kemikaalivapaana kuukuppina.

  Kuukautisköyhyys ja kuukautisiin liittyvä tasa-arvo

  Aamulehti uutisoi elokuussa 2018 Skotlannissa esiin nousseesta ilmiöstä, kuukautisköyhyydestä, ja siitä, miten Skotlannin Pohjois-Ayrshiren hallintoalue ryhtyi torjumaan kuukautisköyhyyttä sijoittamalla ilmaisia kuukautissuojia sisältäviä automaatteja julkisten tilojen vessoihin.

  Kuukautisköyhyys on ilmiö, joka näkyy etenkin vähävaraisten naisten keskuudessa kyvyttömyytenä hankkia kuukautissuojiksi tarkoitettuja hygieniatuotteita rahanpuutteesta johtuen. Tämän seurauksena vähävaraiset käyttävät kuukautissuojanaan esimerkiksi sanomalehtiä.

  Kuukautisköyhyys Suomessa

  Suomessa ilmiö ei ainakaan vielä näy samalla tavalla kuin Skotlannissa, mikä johtuu luultavasti kuukautisiin liittyvästä puhumattomuudesta. On kuitenkin odotettavissa, että ennemmin tai myöhemmin kuukautisköyhyydestä tullaan tietoisiksi myös täällä. Tästä kielii esimerkiksi Halpaa kuin saippua -keräys, jossa kerättiin hygieniatuoteavustuksia kuukauden ajan Turun ja Porin alueen lapsille sekä nuorille. 

  –Suomessa ei kuukautisköyhyys näy samalla tavalla, mutta silti kuukautissuojat ovat yksipuolinen kulu, joka tulee vain niille, joilla on kuukautiset. Se on epätasa-arvoista, kuukuppiyritys Lunetten toimitusjohtaja Heli Kurjanen kertoo Aamulehden jutussa.

  Mikäli Suomessa ryhdytään tarjoamaan ilmaisia kuukautissuojia Kurjanen toivoo, että täällä ihmisiä ohjataan kestävämpien kuukautissuojien, kuten kuukupin käyttöön.

  Lunette ja hyväntuulinen kuukautisvallankumous

  Lunette haluaa olla enemmän kuin yritys. Se ajaa hyväntuulista kuukautisvallankumousta ja rohkaisee keskustelemaan kuukautisista avoimesti. Lunette on elämäntapa, yhteisö ja tulevaisuus.

  Lunette-kuukuppi on:

  • helppo ja huoleton
  • terveellinen ja turvallinen
  • luotettava ja ekologinen

  Lunette | Kuukuppi on kestävä valinta

  Lähteet:

  Danish Consumer Council THINK Chemicals, 14.8.2018, Test: Menstrual cups

  Rastas, R. Aamulehti, 21.8.2018, Kuukautisköyhyys sai skotlantilaiset jakamaan siteitä ilmaiseksi – Suomessa jakelun voisi hoitaa kunta, mutta asiasta ei ole keskusteltu

   

   

  Tähän liittyvät tuotteet

  Suosittelemme
  Lunette Kuukuppi Kirkas
  Lunette Kuukuppi Kirkas
  Markkinoiden puhtain kuukuppi Lunetten kirkas kuukautiskuppi on tutkitusti markkinoiden puhtain kuukuppi. Kuukautiskuppi on turvallinen ja kätevä vaihtoehto kertakäyttöisille kuukautissuojille. Lunetten tuotteet valmistetaan Suomessa. Vegaaninen. Lunette-kuukautiskupit säästävät luontoa Lunette kuukuppi, on Suomessa valmistettu, jatkuvasti suosiotaan kasvattava kuukautissuoja. Ylen julkaiseman artikkelin mukaan, yksi nainen käyttää keskimäärin 12 000–16 000 kertakäyttösuojaa tai -tamponia elämänsä aikana. Kun käytät kuukuppia, et tuota suuria määriä muoviroskaa. Yksi kuppi kestää käytössä 5-10 vuotta. Kuukuppi on helppokäyttöinen huoleton turvallinen Lunette valmistaa kuukupit pehmeästä lääketieteellisestä silikonista, joten kuukuppi on tuoksuton. Kuukautiskupin tyhjennysväli on pitkä, jopa 12 tuntia, joten voit hoitaa tyhjennyksen oman kodin rauhassa. Kuukuppia voi hyvin käyttää myös urheillessa. Pakkaus sisältää kuukupin, käyttöohjeet sekä turkoosin säilytyspussin. Kuukautiskuppien koot Koko 1 (pienempi) Suositellaan niukkaan kuukautisvuotoon ja erityisesti nuorille, myös ennen ensimmäistä yhdyntää käytettäväksi. Tilavuus 25 ml. Koko 2 (suurempi) Suositellaan normaaliin ja runsaaseen kuukautisvuotoon sekä synnyttäneille. Tilavuus 30 ml. Loppuunkäytetyn kuukupin voi polttaa Käytetyn kuukupin voi hävittää polttamalla esimerkiksi takassa tai nuotiossa. Silikonista ei vapaudu kupin palaessa haitallisia aineita. Muuten kuukupin voi laittaa sekajätteeseen. Myyntipakkauksen voi laittaa pahvinkeräykseen tai kompostoida.
  26.95 €
  Vaihtoehdot
  Lunette Kuukautiskuppi Sininen
  Lunette Kuukautiskuppi Sininen
  Lunetten sininen kuukuppi on suosittu kauniin vaaleansininen kuukautiskuppi. Kuukuppi kulkee helposti mukana ja kestää käytössä vuosia. Helpota sinäkin elämääsi kuukupilla! Suosittu kotimainen on paras kuukuppi Lunetten kuukautiskupit ovat markkinoiden puhtaimpia kuukuppeja. Kuukautiskuppi on turvallinen ja kätevä vaihtoehto kertakäyttösuojille. Lunette kuukautiskuppi eli tuttavallisemmin kuukuppi on Suomessa valmistettu kuukautissuoja. Kun käytät kuukuppia, et tuota suuria määriä muoviroskaa. Voit käyttää yhtä kuppia jopa 10 vuotta. helppokäyttöinen ympäristöystävällinen turvallinen. Lunette valmistaa kuukupit pehmeästä ja hygieenisestä lääketieteellisestä silikonista, joten kuukuppi on tuoksuton. Kuukautiskupin tyhjennysväli on melko pitkä, jopa 12 tuntia, joten voit hoitaa tyhjennyksen oman kodin rauhassa. Kuukuppia voi hyvin käyttää myös öisin ja urheillessa. Pakkaus sisältää kuukupin, käyttöohjeet sekä turkoosin säilytyspussin. Kuukautiskuppien koot Koko 1 (pienempi) Suositellaan niukkaan kuukautisvuotoon ja erityisesti nuorille, myös ennen ensimmäistä yhdyntää käytettäväksi. Kupin tilavuus on 25 ml. Koko 2 (suurempi) Suositellaan normaaliin ja runsaaseen kuukautisvuotoon sekä synnyttäneille. Kupin tilavuus on 30 ml. Kierrätysohjeet Käytetty kuukuppi on sekajätettä, joten voit laittaa sen tavalliseen sekajäteastiaan. Kupin voi hävittää myös polttamalla esimerkiksi takassa. Silikonista ei vapaudu palaessa mitään haitallisia aineita. Kartonkisen myyntipakkauksen voi laittaa pahvinkeräykseen tai kompostoida.
  26.95 €
  Vaihtoehdot
  Lunette Kuukuppi Violetti
  Lunette Kuukuppi Violetti
  Lunette Kuukuppi Violetti on asiakkaidemme suosikki! Upean purppuranvärinen kuukautiskuppi säilyy pitkään kauniin värisenä. Kuukautiskuppi on turvallinen ja kätevä vaihtoehto kertakäyttösuojille. Valmistettu Suomessa. Valitse sinulle sopivan kokoinen kuukuppi Tärkein kriteeri kuukupin kokoa miettiessä on kuukautisvuodon määrä. Normaaliin ja runsaaseen kuukautisvuotoon sekä synnyttäneille suosittelemme suurempaa kuukuppia (koko 2). Pienempi kuukuppi sopii sinulle, jos vuoto on niukkaa olet hyvin nuori emättimen lihakset ovat tiukat kohdunsuu on alhaalla harrastat urheilua, joka vahvistaa lantionpohjan lihaksia sinulla on herkkä virtsarakko Pienempi Lunette kuukuppi on valmistettu hieman pehmeämmästä silikonista. Tämä koko sopii käytettäväksi myös ennen ensimmäistä yhdyntää. Isomman kupin halkaisija on 46 mm, korkeus 52 mm, antenni 20 mm. Tilavuus on 30 ml. Pienemmän kupin halkaisija on 41 mm, korkeus 47 mm, antenni 25 mm. Tilavuus on 25 ml. Lunette kuukautiskuppi on turvallinen, eikä tuota muoviroskaa Lunette kuukautiskuppi eli tuttavallisemmin kuukuppi on Suomessa valmistettu suosittu kuukautissuoja. Kun käytät kuukuppia, et tuota suuria määriä muoviroskaa. Yksi kuppi kestää käytössä 5-10 vuotta. helppokäyttöinen ympäristöystävällinen luotettava kotimainen Lunette valmistaa kuukupit pehmeästä lääketieteellisestä silikonista, joten kuukuppi on tuoksuton. Kuukautiskupin tyhjennysväli on melko pitkä, jopa 12 tuntia, joten voit hoitaa tyhjennyksen oman kodin rauhassa. Kuukuppia voi hyvin käyttää myös öisin ja urheillessa. Pakkaus sisältää kuukupin, käyttöohjeet sekä turkoosin säilytyspussin. Kuukupin kierrätysohjeet Käytetty kuukuppi on sekajätettä, joten voit laittaa sen tavalliseen sekajäteastiaan. Kupin voi hävittää myös polttamalla esimerkiksi takassa tai nuotiossa. Silikonista ei vapaudu palaessa mitään haitallisia aineita. Myyntipakkaus on kartonkia ja sen voi laittaa pahvinkeräykseen tai kompostoida. Säilytyspussi on valmistettu kierrätetyistä muovipulloista.
  23.95 €
  Vaihtoehdot

  Edellinen artikkeli

  Paha, pahempi, palmuöljy

  Seuraava artikkeli

  Ekologinen ja monikäyttöinen hamppu

  2 kommenttia

  • Hei Tytti, ja kiitos kommentistasi! Oman kokemukseni pohjalta voin todeta, että kuukuppi on aiheuttamilta tuntemuksiltaan huomaamattomampi kuin tamponi. Sen käyttö vaatii toki aluksi hieman harjoittelua ja totuttelua, mutta itse en ainakaan vaihtaisi sitä enää mihinkään muuhun kuukautistuotteeseen. Mikäli et ole synnyttänyt, suosittelen valitsemaan ensimmäiseksi kuukupiksi pienemmän koon, esimerkiksi tämän: https://www.hyvinvoinnin.fi/collections/lunette/products/lunette-kuukuppi-kirkas?variant=43483277647

   Toivottavasti tästä oli sinulle apua!

   Saara Hyvinvoinnilta

  • Kuullostaa hyvältä ja helppokäyttöiseltä.. pelkään vain sitä, että mitenkä se tuntuu emättimessä kun tamppoonitkin tuntuvat minulla vaikka työnnän syvälle. Lisäksi, minua jännittää kuinka sen saa pois ilman että pitää ronkkia.

   Tytti Kuosmanen

  Jätä kommentti

  Huomioi, että luemme kaikki kommentit ennen julkaisua, koska haluamme pitää blogimme asiallisena.

  Robottiesto: