Kvinoan tulevaisuus

Kvinoan tulevaisuus

Hyvinvoinnin Tavaratalo

Kvinoasta tukea maailman ruokaturvaan

Kvinoan suosio kasvaa jatkuvasti ja se löytää paikkansa yhä useamman keittiöstä ja ruokavalioista. Kvinoan tärkeyttä osoittaa sen nimeäminen vuoden kasviksi. YK:n teemana vuodelle onkin: Tulevaisuus, joka kylvettiin tuhansia vuosia sitten

Koska kvinoan ravintoainepitoisuus on erinomainen ja se kasvaa loistavasti kuivilla seuduilla, kvinoasta toivotaan löytyvän apu köyhyyteen ja nälänhätään. Kvinoan viljely on myös ympäristön kannalta kestävää, sillä kvinoa ei vaadi kasvaakseen vettä, lannoitteita eikä torjunta-aineita! Tämä taas mahdollistaa sen, että viljely ei tule liian kalliiksi etelä-amerikkalaisille viljelijöille. Kvinoan viljely takaa heille toimeentulon ja lisäksi viljelijät pystyvät oman pellon antimilla myös ravitsemaan oman perheensä.

Kvinoa taipuu moneksi

Kvinoaa voidaan käyttää kokonaan hyödyksi, sillä kokonaisilla kvinoakasveilla ja puintijätteillä voidaan ruokkia karjaa. Kvinoan sisältämällä, saippuamaisella saponiinilla on pesevä vaikutus, joten kvinoasta valmistetaan nykyään jo myös pesuaineita ja hammastahnaa. Lisäksi kvinoa on tärkeä raaka-aine lääketeollisuudessa. Pysy kuulolla!

Kvinoaa saa jatkossakin Hyvinvoinnin Tavaratalosta edullisesti ja kerromme kuulemistamme Kvinoa-vinkeistä, olipa kyseessä sitten herkullinen resepti tai muu kvinoaa hyödyntävä juttu.

 

Alunperin julkaistu 17.11.2013 Hyvinvoinnin vanhassa blogissa. 

Edellinen artikkeli

Pidä huolta muististasi

Seuraava artikkeli

Vihreää voimaa vehnänoraasta!

Jätä kommentti

Huomioi, että luemme kaikki kommentit ennen julkaisua, koska haluamme pitää blogimme asiallisena.

Robottiesto: