Ilotulitus

Näin pysyt uudenvuodenlupauksessasi koko vuoden

Vuoden vaihtuminen on lupausten aikaa, mutta harva lupaus kestää koko vuotta. Kokosimme kuusi käytännöllistä vinkkiä, joiden avulla voit lujittaa omaa päätöstäsi pitkin uutta vuotta.

Kristallisoi uudenvuoden lupauksen toteutuminen mielikuvassa

Mitä kirkkaampi, innostavampi, upeampi ja haluttavampi mielikuva sinulla on lupauksen pitämisestä, sitä parempi. Voit tehdä visualisoinnin tueksi aarrekartan, johon liimaat lehdistä leikattuja, jollain tapaa itsellesi mieleisiä kuvia. Kuvittele, miltä näytät, miltä kehosi tuntuu, mitä kuulet, miltä sinusta tuntuu. Mitä monipuolisemman kuvan luot itsellesi uudenvuoden lupauksen toteutumisesta, sen parempi. Ammenna tästä mielikuvasta lisämotivaatiota aina, kun olet tiukan paikan edessä.

Panosta mikromuutoksiin

Kaikkea ei voi muuttaa kerralla. Mitä pienemmiksi atomeiksi saat suuremman uudenvuoden lupauksesi purettua, sen parempi. Jos kävelet 10 metriä päivässä enemmän kuin viime viikolla, se on edistystä. Jos jatkat samaan tahtiin, on vuotuisten askelten määrä jo huikeasti suurempi kuin viime vuonna. Valitse yksi pieni tapa, johon keskityt kerrallaan. Kun se on automatisoitunut, valitse toinen. Samalla saat kärsivällisyysharjoituksen.

Muutoksen mielekkyys

Onko uudenvuoden lupaus sellainen, jota itse haluat? Toisten ehdottamat muutokset tai lupaukset eivät toteudu samalla tavalla kuin omaehtoisesti valitut. Jos uudenvuoden lupaus tuntuu mielekkäältä, on järkevä ja realistinen, niin anna palaa. Jos olet toteuttamassa puolison, sukulaisten tai muiden ihmisten toiveita, jätä koko hanke sikseen. Kyse on sinun elämästäsi. Valitse sellainen lupaus, joka on omasi, ja pidä siitä kiinni.

Mitä hyvää saat, kun pitäydyt uudenvuodenlupauksessa

Mielellämme on taipumus pyrkiä mielihyvän suuntaan. Siksi uudenvuoden lupauksessa pysyminen voi olla vaikeaa. Tee ensi töiksesi lista niistä hyödyistä, ja mielihyvän kokemuksista, joita muutoksen toteuttaminen konkreettisesti poikii elämääsi. Lue tätä listaa aina, kun lupauksen pettäminen houkuttelee. Mieti tarkkaan, mistä olet luopumassa, jos sorrut.

Seuraa etenemistä ja palkitse itsesi

Uudenvuoden lupauksen pitämistä kannattaa seurata. Edistymisestä tai lupauksen pitämisestä kannattaa palkita itsensä. Päätä etukäteen, milloin ja millä tavalla mittaat tai seuraat lupauksen pitävyyttä. Ja miten palkitset itsesi.
Esimerkiksi ympäristöystävällisemmän elämäntavan omaksumista voi seurata sillä, kuinka monta kilometriä vähemmän ajaa yksityisautolla kuin edellisenä kuukautena. Palkinnoksi voi ostaa itselleen aineettomia lahjoja, kuten hieronnan, kodin siivouksen, kattoremontin tai lapsenvahdin illaksi.

Hanki tukijoukkoja tueksesi

Uudenvuoden lupauksen pitäminen onnistuu paremmin, kun aktivoit sosiaalisen tukiverkkosi tsemppaamaan. Julkilausutusta projektista on korkeampi kynnys livetä kuin silloin, jos olisit tehnyt lupauksesi vain hiljaa itsellesi. Kerro siis mahdollisimman monelle, mitä olet luvannut. Harva kieltäytyy olemasta tukenasi – tuskin sinäkään kieltäydyt tukemasta ystävääsi, kun hän pyytää apuasi.

Viisi syytä, miksi tarvitsemme yhteisöllisyyttä

Ohjeet hyvään uneen

Näitä luetaan

Maailmalla hypetetty ihmeyrtti auttaa pärjäämään elämän oravanpyörässä
Ashwagandha on tämän vuoden trendaavimpia yrttejä länsimaissa. Tämä vuosituhansia intialaisessa...
Sinivalolasit: Silmien suoja digitaalisen aikakauden haasteissa
Sinivalolasien käyttäminen auttaa vähentämään silmien rasitusta ja väsymystä. Ne voivat auttaa parantamaan...
Kesä, aurinko ja unen haasteet
Onko unen saaminen vaikeaa kesäkuukausina? Auringonsäteet voivat merkittävästi vaikuttaa unirytmiisi, aiheuttaen...
Tehokasta apua liialliseen stressiin: Harmonia KSM66 auttaa tutkitusti!

Liiallinen stressi on haitallista terveydellemme: hormonitoiminta voi mennä sekaisin, pinna kiristyy, elämänilo...

Stressi pois, tyyneys tilalle!
Mia Aura taltutti stressin Harmonia KSM66:n avulla; tuloksena tyynempi ja tasapainoisempi...
Hiljennä ajoissa illalla Puhdas+ SmartTropics Calming Blendin avulla
Nykyään monen kiireisen ihmisen elämä saattaa toisinaan olla kuin miljoonakaupunki, joka ei...
Pidä aivot skarppina Puhdas+ SmartTropics Focus Boosterin avulla
Ihmisaivot ovat ihmeellinen elin. Aivot pystyvät uskomattomiin suorituksiin ja niiden sanotaan olevan...
Aromastick-tuoksupuikon avulla saat aromaterapian hyötyjä arkeesi käden käänteessä
Aromastick on uusi ja innovatiivinen tapa tuoda aromaterapiaa arkeen. Aromastick-tuoksupuikkojen vaikutukset perustuvat...
Diffuuserin käytön hyödyt – 5 syytä aromadiffuuserin hankintaan
Suuren suosion saavuttaneiden diffuusereiden käytöllä on monia hyötyjä, mutta mitä nämä hyödyt...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.