category
Kuukauden eteerinen öljy: Sitruunaruoho

Kuukauden eteerinen öljy: Sitruunaruoho

Hyvinvoinnin Asiantuntija

Floramen juttusarjassa esittelemme kuukausittain vaihtuvan eteerisen öljyn upeasta ja laajasta 130 tuotteen valikoimasta.

Kirjoittanut Liisa Seppälä, Naturellement Bio.

Sitruunaruohosta apua tulehduksia, iho-ongelmia ja selluliittia vastaan

Florame sitruunaruoho eteerinen öljySitruunaruohon (eng. "Lemongrass", lat. "Cymbopogon flexuosus") öljyä on kutsuttu myös Intian verbenaksi. Ayurvedisessa lääketieteessä sitä on käytetty kautta aikojen taistelemaan kuumetta ja tulehduksia vastaan. Afrikassa sitä on käytetty ennen aikaan suojaamaan malarialta.

Sitruunaruohon eteerinen öljy, jolla on sitronellan kaltainen tuoksu, rauhoittaa mieltä sekä antaa "buustia" - ja sen ihanan raikas tuoksu miellyttää melkein kaikkia! Se on antiseptinen ja tulehduksia poistava. Se parantaa verenkiertoa, jolloin sillä voidaan hoitaa ylipainoa, raskaita jalkoja, suonikohjuja jne. Sitruunaruoholla saadaan apua iho-ongelmiin, mm. akneen ja hyönteisten pistoihin, rasvaineen ihoon, hilseeseen, jalkasieneen ja selluliittin.

Sitruunaruohoöljyllä voidaan myös helpottaa ruoansulatusvaivoja ja turvotusta hieromalla sitä vatsan alueelle pohjaöljyyn sekoitettuna.

Ulkoisen hoidon lisäksi sitruunaruoho sopii erinomaisesti huoneilman raikastamiseen. Käytä esimerkiksi diffuuserissa tai tee lisää pari tippaa öljyä suihkepulloon veden kanssa ja suihkuta ilmaan. 

Vinkki selluliitin hoitoon

Kevät ja kesän tulo saa monet naiset miettimään kehon kuntoa, liikakiloja ja selluliittia, joita on talven varrella kertynyt. Siksi alla oleva vinkki! 

2 tippaa 8 tippaan kasviöljyä hierotaan hyvin selluliitista kärsiville alueille (reidet, lonkat, pakarat) 2-3 viikon ajan aamulla ja illalla.

Floramen eteeriset öljyt ovat markkinoiden laadukkaimpia

Floramen eteeriset öljyt ovat aina luomusertifioituja (Ecocert) sekä kemotyypitettyjä öljyjä. Kemotyypitetty öljy tarkoittaa sitä, että öljy on käynyt läpi analyysin, joka todistaa sen, että se on aito 100 % eteerinen öljy ilman mitään lisättyä tai muunneltua.

Floramen tuotteita käytetään aromaterapiassa ympäri maailmaa ja mm. kotimaassaan Ranskassa lääkäreiden toimesta myös sisäisesti. 

Laajaan valikoimaan kuuluu yli 130 eteeristä öljyä, joista suosituimmat löydät jatkossa myös Hyviksen valikoimasta.

Edellinen artikkeli

Viisi syytä treenata lihaskuntoa

Seuraava artikkeli

Kuukauden eteerinen öljy: Ravintsara

Jätä kommentti

Huomioi, että luemme kaikki kommentit ennen julkaisua, koska haluamme pitää blogimme asiallisena.

Robottiesto: