Testissä Radico Colour Me Organic -kasvivärit

Testissä Radico Colour Me Organic -kasvivärit

Saara Aarnio

Kasvivärjäys on tällä hetkellä vahvasti pinnalla oleva hiustenvärjäystrendi, jota tehdään enimmäkseen ekokampaamoissa. Kasvivärejä myydään myös kotikäyttöön ja moni kokeileekin käsvivärjäystä hyvällä menestyksellä omatoimisesti. Testasimme Radicon Colour Me Organic -kasvivärejä kotioloissa tummiin, käsittelemättömiin hiuksiin.

Sertifioitua luonnonkosmetiikkaa 

Radico Colour Me Organic -kasvivärien valmistuksessa on käytetty luonnonmukaisesti viljeltyjä ayervedisia kasveja ja yrttejä. Radicon kasvivärit ovat markkinoiden ensimmäisiä sataprosenttisesti luonnonmukaisia sertifioituja ainesosia sisältäviä hiusvärejä. Tuotteet sopivat myös useimmille yliherkille ja allergisista oireista kärsiville. Niiden sisältämät kasvit ja yrtit suojaavat ja hoitavat hiuksia sekä hiuspohjaa ja palauttavat hiusten luonnollisen kiillon. Radicon kasvivärien kerrotaan peittävän tehokkaasti myös harmaat hiukset.

Radicon kasvivärit ovat Ecocert-sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, eivätkä ne sisällä p-Fenyleenidiamiinia eli PPD:tä.

Ecocert-sertifikaatti takaa, että tuotteet:

 • sisältävät 100 % luonnonmukaisia ainesosia, joista vähintään 95 % on luonnonmukaisesti viljeltyjä ainesosia
 • eivät sisällä synteettisiä väri-, tuoksu- tai säilöntäaineita
 • eivät sisällä parabeeneja
 • eivät sisällä mineraaliöljyä, silikonia tai PEG:tä (polyethylenglycol)

Näin kasvivärjäys toteutettiin

Olipa kyseessä sitten synteettinen tai kasvipohjainen värjäysmenetelmä, hiustenvärjäykseen liittyy aina pieni epävarmuus lopputuloksesta. Kasvivärien osalta voimme kuitenkin antaa yhden tärkeän perusvinkin: parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi kannattaa värin antaa vaikuttaa hiuksissa vähintään noin 2–3 tuntia. Olen kuullut joidenkin henkilöiden nukkuvan kasviväri päässään, jotta värjäystuloksesta tulisi mahdollisimman syvä. Tässä tapauksessa päätimme kuitenkin lähteä kokeilemaan maltillista parin tunnin vaikutusaikaa.

Colour Me Organic -kasvivärin mukana tulee värjäykseen soveltuvat hanskat – jotka tosin vaihtuivat valtavan kokonsa vuoksi kaupasta hankittuihin paremmin istuviin muovihanskoihin, värin levittämistä helpottava sivellin sekä kertakäyttöinen suihkumyssy. 

Miespuolisen testihenkilön hiukset olivat aikaisemmin käsittelemättömät, väriltään tummanruskeat ja laadultaan luonnonkiharat sekä erittäin paksut. Hän toivoi saavansa niihin hieman oranssihtavaa tai punertavaa sävyä, joten valitsimme sävyksi Caramel Blonden

Kasviväri sekoitettiin ohjeen mukaan veteen. Tavoitteena oli saavuttaa jogurttimainen tahna, joka levittyy helposti, muttei kuitenkaan valu olkapäille ja rinnuksille. Koska testihenkilön hiukset olivat niin paksut, kului värjäykseen koko väriainepussi. Ohuemmille hiuksille riittäisi todennäköisesti puolikas tai 1/3 pussillinen.

Väri levitettiin kuviin hiuksiin ja annettiin vaikuttaa suihkumyssyn ja sen päälle vedetyn pipon alla noin kaksi tuntia. Lopuksi väri huuhdeltiin huolellisesti pois ja viimeisteltiin shampookäsittelyllä, joka ei kuitenkaan ole ohjeiden mukaan pakollista.

Kasvivärjäys todella toimii

Iloksemme voimme kertoa, että Radico Colour Me Organic todella toimii. Hiuksiin tuli selvästi lämmin, punertava sävy ja ne näyttivät ja tuntuivat kosteutetuilta ja ravituilta. Mikä tärkeintä, myös testihenkilö oli lopputulokseen erittäin tyytyväinen. Lisäksi, kuten ohjeissa mainittiin, Radico-kasviväri ei värjännyt ihoa lainkaan. Mahtavaa!

Ennen värjäystä: 

Hiukset ennen kasvivärjäystä

Värjäämisen jälkeen:

Hiukset kasvivärin jälkeen

 Hiukset kuin persoonallisuus

Radicolla uskotaan, että ihmisen hiukset kuvastavat hänen persoonallisuuttaan ja iho hänen sisäistä kauneuttaan. Yritys vannoo mahdollisimman luonnollisten raaka-aineiden, kuten luomuyrttien ja -kasvien nimeen, koska ne korostavat upealla tavalla jokaisessa ihmisessä olevaa luonnonmukaista kauneutta. 


Usein kysyttyjä kysymyksiä Radico Colour Me Organic -kasviväreistä

Mitä on luonnonmukainen hiusväri Radico Color Me Organic?
Radico Color Me Organic on kestoväri, joka on valmistettu sertifioiduista luonnonmukaisista ainesosista (kasveista). Hiusväri ei sisällä synteettisiä ainesosia. Hiusväriä voi käyttää kuluttaja- ja ammattikäyttöön.

Voiko Radico Color Me Organic -hiusväriä käyttää synteettisillä väreillä värjättyihin hiuksiin?
Kyllä, luonnonmukaista hiusväriä voi käyttää synteettisillä hiusväreillä värjättyihin hiuksiin.

Onko tämä hiusväri sertifioitu?
Kyllä, Radico Color Me Organic hiusväri on sertifioitu kansainvälisesti tunnustetun ranskalaisen ECOCERT-sertifiointiyrityksen toimesta.

Kuinka kauan hiusten värjäykseen kuluu aikaa?
Hiusväri jätetään vaikuttamaan vähintään 60 minuutin ajaksi, sillä hiusväri on luonnonmukainen ja sisältää 100 % kasviainesosia. Mitä pidempään annat
hiusvärin vaikuttaa, sen parempi on lopputulos. Joskus on tarpeellista toistaa värjäystä 24 tunnin välein jopa 2-3 kertaa peräkkäin. Tämä tilanne voi olla kyseessä, jos hiuksesi ovat huonossa kunnossa tai ovat kemiallisesti käsitellyt.

Kuinka kauan Color Me Organic hiusväri pysyy?
Hiusväri pysyy voimakkaana 2-4 viikkoa, hiustesi kunnosta riippuen. Yleensä väri alkaa haaleta muutama viikon jälkeen, mutta se ei kuitenkaan lähde kokonaan hiuksista pitkänkään ajan kuluttua.

Värjääkö hiusväri ihoa?
Color Me Organic -hiusväri voi värjätä ihoa. Siksi suosittelemme suojahanskojen käyttöä

Onko lopputuloksena värikartan väri?
Hiusten värjäyksen lopputulos on yksilöllinen riippuen hiustesi kunnosta.

Voiko Color Me Organic hiusvärillä värjätä vain osan hiuksista?
Kyllä voit värjätä vain osan hiuksista.

Voinko olla allerginen kasvivärille?
Harvoissa tapauksissa jotkut voivat olla allergisia joillekin kasveille. Suosittelemme tekemään allergiatestin aina ennen hiusten värjäystä.

Tähän liittyvät tuotteet

Radico Kasvihiusväri Violet
Radico Kasvihiusväri Violet
Radico Colour Me Organic Kasvihiusvärit ovat ayurvedisistä kasveista ja yrteistä valmistettuja 100 % luonnollisia kestovärejä. Sävy Violet - Violetti. Kasvihiusväri suojaa ja hoitaa hiuksia sekä hiuspohjaa palauttaen hiuksille niiden luonnollisen kiillon. Radico Colour Me Organic on markkinoiden ensimmäinen luomusertifioitu kestoväri ja se on kehitetty vuosituhansien perinteitä noudattaen. Radicolla uskotaan, että ihmisen hiukset kuvastavat ihmisen persoonallisuutta ja iho kuvastaa sisäistä kauneutta. Yrteistä ja kasveista valmistetut kasvivärit korostavat sopivalla tavalla luonnonmukaista kauneutta. Radicon värit peittävät harmaat jättäen hiuksiin luonnollisen sävyn. Pakkaus riittää pitkiin (vyötärölle asti) hiuksiin. Sävy kestää jopa 4 viikkoa. Hiusten värjäyksen lopputulos on yksilöllinen ja riippuu hiustesi kunnosta. Suosittelemme suortuvatestin tekoa ennen värjäystä. Joskus on tarpeellista toistaa värjäystä 24 tunnin välein jopa 2-3 kertaa peräkkäin. Tämä tilanne voi olla kyseessä, jos hiuksesi ovat huonossa kunnossa tai ovat kemiallisesti käsitellyt. Radico kasvihiusvärit sopivat useimmille yliherkille ja allergisista oireista kärsiville. Jopa täysin luonnolliset kasvivärit voivat osalle ihmisistä aiheuttaa yliherkkyyttä tai allergisia reaktiota. Koska allergiat voivat kehittyä äkillisesti, suosittelemme tekemään allergiatestin ennen hiusvärin käyttöä. Värjäyksen jälkeen on syytä ottaa huomioon, että väri voi jatkaa tummumista jopa viiden päivän ajan. Luonnon hiusvärit hapettuvat ja muuttuvat syvemmiksi ja intensiivisemmiksi muutaman ensimmäisen päivän aikana. Radico kasvihiusvärit eivät sisällä: kemiallisia ainesosia tai lisäaineita ammoniakkia peroksidia resorsinolia PAP (para-aminofenolia) PPD (parafenyleenidiamiinia) parabeeneja Käyttö Lataa käyttöohje täältä. Katso video hiusvärin levityksestä täältä. Värikartan löydät täältä, ja toisen täältä.
14.95 €
Radico Kasvihiusväri Caramel Blonde
Radico Kasvihiusväri Caramel Blonde
Radico Colour Me Organic Kasvihiusvärit ovat ayurvedisistä kasveista ja yrteistä valmistettuja 100 % luonnollisia kestovärejä. Sävy Caramel Blonde - Karamelliblondi. Kasvihiusväri suojaa ja hoitaa hiuksia sekä hiuspohjaa palauttaen hiuksille niiden luonnollisen kiillon. Radico Colour Me Organic on markkinoiden ensimmäinen luomusertifioitu kestoväri ja se on kehitetty vuosituhansien perinteitä noudattaen. Radicolla uskotaan, että ihmisen hiukset kuvastavat ihmisen persoonallisuutta ja iho kuvastaa sisäistä kauneutta. Yrteistä ja kasveista valmistetut kasvivärit korostavat sopivalla tavalla luonnonmukaista kauneutta. Radicon värit peittävät harmaat jättäen hiuksiin luonnollisen sävyn. Pakkaus riittää pitkiin (vyötärölle asti) hiuksiin. Sävy kestää jopa 4 viikkoa. Hiusten värjäyksen lopputulos on yksilöllinen ja riippuu hiustesi kunnosta. Suosittelemme suortuvatestin tekoa ennen värjäystä. Joskus on tarpeellista toistaa värjäystä 24 tunnin välein jopa 2-3 kertaa peräkkäin. Tämä tilanne voi olla kyseessä, jos hiuksesi ovat huonossa kunnossa tai ovat kemiallisesti käsitellyt. Radico kasvihiusvärit sopivat useimmille yliherkille ja allergisista oireista kärsiville. Jopa täysin luonnolliset kasvivärit voivat osalle ihmisistä aiheuttaa yliherkkyyttä tai allergisia reaktiota. Koska allergiat voivat kehittyä äkillisesti, suosittelemme tekemään allergiatestin ennen hiusvärin käyttöä. Värjäyksen jälkeen on syytä ottaa huomioon, että väri voi jatkaa tummumista jopa viiden päivän ajan. Luonnon hiusvärit hapettuvat ja muuttuvat syvemmiksi ja intensiivisemmiksi muutaman ensimmäisen päivän aikana. Radico kasvihiusvärit eivät sisällä: kemiallisia ainesosia tai lisäaineita ammoniakkia peroksidia resorsinolia PAP (para-aminofenolia) PPD (parafenyleenidiamiinia) parabeeneja Käyttö Lataa käyttöohje täältä. Katso video hiusvärin levityksestä täältä. Värikartan löydät täältä, ja toisen täältä.
14.95 €
Radico Kasvihiusväri Dark Brown
Radico Kasvihiusväri Dark Brown
Radico Colour Me Organic Kasvihiusvärit ovat ayurvedisistä kasveista ja yrteistä valmistettuja 100 % luonnollisia kestovärejä. Sävy Dark Brown - Tummanruskea. Kasvihiusväri suojaa ja hoitaa hiuksia sekä hiuspohjaa palauttaen hiuksille niiden luonnollisen kiillon. Radico Colour Me Organic on markkinoiden ensimmäinen luomusertifioitu kestoväri ja se on kehitetty vuosituhansien perinteitä noudattaen. Radicolla uskotaan, että ihmisen hiukset kuvastavat ihmisen persoonallisuutta ja iho kuvastaa sisäistä kauneutta. Yrteistä ja kasveista valmistetut kasvivärit korostavat sopivalla tavalla luonnonmukaista kauneutta. Radicon värit peittävät harmaat jättäen hiuksiin luonnollisen sävyn. Pakkaus riittää pitkiin (vyötärölle asti) hiuksiin. Sävy kestää jopa 4 viikkoa. Hiusten värjäyksen lopputulos on yksilöllinen ja riippuu hiustesi kunnosta. Suosittelemme suortuvatestin tekoa ennen värjäystä. Joskus on tarpeellista toistaa värjäystä 24 tunnin välein jopa 2-3 kertaa peräkkäin. Tämä tilanne voi olla kyseessä, jos hiuksesi ovat huonossa kunnossa tai ovat kemiallisesti käsitellyt. Radico kasvihiusvärit sopivat useimmille yliherkille ja allergisista oireista kärsiville. Jopa täysin luonnolliset kasvivärit voivat osalle ihmisistä aiheuttaa yliherkkyyttä tai allergisia reaktiota. Koska allergiat voivat kehittyä äkillisesti, suosittelemme tekemään allergiatestin ennen hiusvärin käyttöä. Värjäyksen jälkeen on syytä ottaa huomioon, että väri voi jatkaa tummumista jopa viiden päivän ajan. Luonnon hiusvärit hapettuvat ja muuttuvat syvemmiksi ja intensiivisemmiksi muutaman ensimmäisen päivän aikana. Radico kasvihiusvärit eivät sisällä: kemiallisia ainesosia tai lisäaineita ammoniakkia peroksidia resorsinolia PAP (para-aminofenolia) PPD (parafenyleenidiamiinia) parabeeneja Käyttö Lataa käyttöohje täältä. Katso video hiusvärin levityksestä täältä. Värikartan löydät täältä.
14.95 €
Radico Kasvihiusväri Wine Red
Radico Kasvihiusväri Wine Red
Radico Colour Me Organic Kasvihiusvärit ovat ayurvedisistä kasveista ja yrteistä valmistettuja 100 % luonnollisia kestovärejä. Sävy Wine Red - Viininpunainen. Kasvihiusväri suojaa ja hoitaa hiuksia sekä hiuspohjaa palauttaen hiuksille niiden luonnollisen kiillon. Radico Colour Me Organic on markkinoiden ensimmäinen luomusertifioitu kestoväri ja se on kehitetty vuosituhansien perinteitä noudattaen. Radicolla uskotaan, että ihmisen hiukset kuvastavat ihmisen persoonallisuutta ja iho kuvastaa sisäistä kauneutta. Yrteistä ja kasveista valmistetut kasvivärit korostavat sopivalla tavalla luonnonmukaista kauneutta. Radicon värit peittävät harmaat jättäen hiuksiin luonnollisen sävyn. Pakkaus riittää pitkiin (vyötärölle asti) hiuksiin. Sävy kestää jopa 4 viikkoa. Hiusten värjäyksen lopputulos on yksilöllinen ja riippuu hiustesi kunnosta. Suosittelemme suortuvatestin tekoa ennen värjäystä. Joskus on tarpeellista toistaa värjäystä 24 tunnin välein jopa 2-3 kertaa peräkkäin. Tämä tilanne voi olla kyseessä, jos hiuksesi ovat huonossa kunnossa tai ovat kemiallisesti käsitellyt. Radico kasvihiusvärit sopivat useimmille yliherkille ja allergisista oireista kärsiville. Jopa täysin luonnolliset kasvivärit voivat osalle ihmisistä aiheuttaa yliherkkyyttä tai allergisia reaktiota. Koska allergiat voivat kehittyä äkillisesti, suosittelemme tekemään allergiatestin ennen hiusvärin käyttöä. Värjäyksen jälkeen on syytä ottaa huomioon, että väri voi jatkaa tummumista jopa viiden päivän ajan. Luonnon hiusvärit hapettuvat ja muuttuvat syvemmiksi ja intensiivisemmiksi muutaman ensimmäisen päivän aikana. Radico kasvihiusvärit eivät sisällä: kemiallisia ainesosia tai lisäaineita ammoniakkia peroksidia resorsinolia PAP (para-aminofenolia) PPD (parafenyleenidiamiinia) parabeeneja Käyttö Lataa käyttöohje täältä. Katso video hiusvärin levityksestä täältä. Värikartan löydät täältä, ja toisen täältä.
14.95 €
Radico Kasvihiusväri Strawberry Blonde
Radico Kasvihiusväri Strawberry Blonde
Radico Colour Me Organic Kasvihiusvärit ovat ayurvedisistä kasveista ja yrteistä valmistettuja 100 % luonnollisia kestovärejä. Sävy Strawberry Blonde - Punertava vaalea. Kasvihiusväri suojaa ja hoitaa hiuksia sekä hiuspohjaa palauttaen hiuksille niiden luonnollisen kiillon. Radico Colour Me Organic on markkinoiden ensimmäinen luomusertifioitu kestoväri ja se on kehitetty vuosituhansien perinteitä noudattaen. Radicolla uskotaan, että ihmisen hiukset kuvastavat ihmisen persoonallisuutta ja iho kuvastaa sisäistä kauneutta. Yrteistä ja kasveista valmistetut kasvivärit korostavat sopivalla tavalla luonnonmukaista kauneutta. Radicon värit peittävät harmaat jättäen hiuksiin luonnollisen sävyn. Pakkaus riittää pitkiin (vyötärölle asti) hiuksiin. Sävy kestää jopa 4 viikkoa. Hiusten värjäyksen lopputulos on yksilöllinen ja riippuu hiustesi kunnosta. Suosittelemme suortuvatestin tekoa ennen värjäystä. Joskus on tarpeellista toistaa värjäystä 24 tunnin välein jopa 2-3 kertaa peräkkäin. Tämä tilanne voi olla kyseessä, jos hiuksesi ovat huonossa kunnossa tai ovat kemiallisesti käsitellyt. Radico kasvihiusvärit sopivat useimmille yliherkille ja allergisista oireista kärsiville. Jopa täysin luonnolliset kasvivärit voivat osalle ihmisistä aiheuttaa yliherkkyyttä tai allergisia reaktiota. Koska allergiat voivat kehittyä äkillisesti, suosittelemme tekemään allergiatestin ennen hiusvärin käyttöä. Värjäyksen jälkeen on syytä ottaa huomioon, että väri voi jatkaa tummumista jopa viiden päivän ajan. Luonnon hiusvärit hapettuvat ja muuttuvat syvemmiksi ja intensiivisemmiksi muutaman ensimmäisen päivän aikana. Radico kasvihiusvärit eivät sisällä: kemiallisia ainesosia tai lisäaineita ammoniakkia peroksidia resorsinolia PAP (para-aminofenolia) PPD (parafenyleenidiamiinia) parabeeneja Käyttö Lataa käyttöohje täältä. Katso video hiusvärin levityksestä täältä. Värikartan löydät täältä.
14.95 €
Ale -25%
Radico Kasvihiusväri Wheat Blonde
Radico Kasvihiusväri Wheat Blonde
Radico Colour Me Organic Kasvihiusvärit ovat ayurvedisistä kasveista ja yrteistä valmistettuja 100 % luonnollisia kestovärejä. Sävy Wheat Blonde - Vehnäblondi. Kasvihiusväri suojaa ja hoitaa hiuksia sekä hiuspohjaa palauttaen hiuksille niiden luonnollisen kiillon. Radico Colour Me Organic on markkinoiden ensimmäinen luomusertifioitu kestoväri ja se on kehitetty vuosituhansien perinteitä noudattaen. Radicolla uskotaan, että ihmisen hiukset kuvastavat ihmisen persoonallisuutta ja iho kuvastaa sisäistä kauneutta. Yrteistä ja kasveista valmistetut kasvivärit korostavat sopivalla tavalla luonnonmukaista kauneutta. Radicon värit peittävät harmaat jättäen hiuksiin luonnollisen sävyn. Pakkaus riittää pitkiin (vyötärölle asti) hiuksiin. Sävy kestää jopa 4 viikkoa. Hiusten värjäyksen lopputulos on yksilöllinen ja riippuu hiustesi kunnosta. Suosittelemme suortuvatestin tekoa ennen värjäystä. Joskus on tarpeellista toistaa värjäystä 24 tunnin välein jopa 2-3 kertaa peräkkäin. Tämä tilanne voi olla kyseessä, jos hiuksesi ovat huonossa kunnossa tai ovat kemiallisesti käsitellyt. Radico kasvihiusvärit sopivat useimmille yliherkille ja allergisista oireista kärsiville. Jopa täysin luonnolliset kasvivärit voivat osalle ihmisistä aiheuttaa yliherkkyyttä tai allergisia reaktiota. Koska allergiat voivat kehittyä äkillisesti, suosittelemme tekemään allergiatestin ennen hiusvärin käyttöä. Värjäyksen jälkeen on syytä ottaa huomioon, että väri voi jatkaa tummumista jopa viiden päivän ajan. Luonnon hiusvärit hapettuvat ja muuttuvat syvemmiksi ja intensiivisemmiksi muutaman ensimmäisen päivän aikana. Radico kasvihiusvärit eivät sisällä: kemiallisia ainesosia tai lisäaineita ammoniakkia peroksidia resorsinolia PAP (para-aminofenolia) PPD (parafenyleenidiamiinia) parabeeneja Käyttö Lataa käyttöohje täältä. Katso video hiusvärin levityksestä täältä. Värikartan löydät täältä, ja toisen täältä.
11.21 €

Edellinen artikkeli

Luonto tulee iholle – itsetehdyt kasvovedet villiyrteistä

Seuraava artikkeli

Tavoitteena hyvinvoivat hiukset – testissä Hair Volume™ Gummies

2 kommenttia

 • Hei Eini, ja kiitos kommentistasi!

  Radicon värien säilyminen hiuksissa riippuu pitkälti hiuslaadusta. On totta, että väri pysyy hiuksissa pitkään, mutta väri saattaa haalentua jo muutamassa viikossa niin paljon, että esim. tummissa hiuksissa sitä ei juurikaan enää havaitse. Kasvivärit ovat toki ikään kuin “kestovärejä”, mutta ne eivät ole yhtä kestäviä kuin synteettiset kestovärit.

  Saara Hyvinvoinnilta

 • RADICO VÄRI ON KESTOVÄRI,JOTEN SE EI TODELLAKAAN LÄHDE MUUTAMASSA VIIKOSSA.

  EINI VÄLILÄ

Jätä kommentti

Huomioi, että luemme kaikki kommentit ennen julkaisua, koska haluamme pitää blogimme asiallisena.

Robottiesto: