Testissä Radico Colour Me Organic -kasvivärit

Testissä Radico Colour Me Organic -kasvivärit

Kasvivärjäys on tällä hetkellä vahvasti pinnalla oleva hiustenvärjäystrendi, jota tehdään enimmäkseen ekokampaamoissa. Kasvivärejä myydään myös kotikäyttöön ja moni kokeileekin käsvivärjäystä hyvällä menestyksellä omatoimisesti. Testasimme Radicon Colour Me Organic -kasvivärejä kotioloissa tummiin, käsittelemättömiin hiuksiin.

Sertifioitua luonnonkosmetiikkaa 

Radico Colour Me Organic -kasvivärien valmistuksessa on käytetty luonnonmukaisesti viljeltyjä ayervedisia kasveja ja yrttejä. Radicon kasvivärit ovat markkinoiden ensimmäisiä sataprosenttisesti luonnonmukaisia sertifioituja ainesosia sisältäviä hiusvärejä. Tuotteet sopivat myös useimmille yliherkille ja allergisista oireista kärsiville. Niiden sisältämät kasvit ja yrtit suojaavat ja hoitavat hiuksia sekä hiuspohjaa ja palauttavat hiusten luonnollisen kiillon. Radicon kasvivärien kerrotaan peittävän tehokkaasti myös harmaat hiukset.

Radicon kasvivärit ovat Ecocert-sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, eivätkä ne sisällä p-Fenyleenidiamiinia eli PPD:tä.

Ecocert-sertifikaatti takaa, että tuotteet:

  • sisältävät 100 % luonnonmukaisia ainesosia, joista vähintään 95 % on luonnonmukaisesti viljeltyjä ainesosia
  • eivät sisällä synteettisiä väri-, tuoksu- tai säilöntäaineita
  • eivät sisällä parabeeneja
  • eivät sisällä mineraaliöljyä, silikonia tai PEG:tä (polyethylenglycol)

Näin kasvivärjäys toteutettiin

Olipa kyseessä sitten synteettinen tai kasvipohjainen värjäysmenetelmä, hiustenvärjäykseen liittyy aina pieni epävarmuus lopputuloksesta. Kasvivärien osalta voimme kuitenkin antaa yhden tärkeän perusvinkin: parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi kannattaa värin antaa vaikuttaa hiuksissa vähintään noin 2–3 tuntia. Olen kuullut joidenkin henkilöiden nukkuvan kasviväri päässään, jotta värjäystuloksesta tulisi mahdollisimman syvä. Tässä tapauksessa päätimme kuitenkin lähteä kokeilemaan maltillista parin tunnin vaikutusaikaa.

Colour Me Organic -kasvivärin mukana tulee värjäykseen soveltuvat hanskat – jotka tosin vaihtuivat valtavan kokonsa vuoksi kaupasta hankittuihin paremmin istuviin muovihanskoihin, värin levittämistä helpottava sivellin sekä kertakäyttöinen suihkumyssy. 

Miespuolisen testihenkilön hiukset olivat aikaisemmin käsittelemättömät, väriltään tummanruskeat ja laadultaan luonnonkiharat sekä erittäin paksut. Hän toivoi saavansa niihin hieman oranssihtavaa tai punertavaa sävyä, joten valitsimme sävyksi Caramel Blonden

Kasviväri sekoitettiin ohjeen mukaan veteen. Tavoitteena oli saavuttaa jogurttimainen tahna, joka levittyy helposti, muttei kuitenkaan valu olkapäille ja rinnuksille. Koska testihenkilön hiukset olivat niin paksut, kului värjäykseen koko väriainepussi. Ohuemmille hiuksille riittäisi todennäköisesti puolikas tai 1/3 pussillinen.

Väri levitettiin kuviin hiuksiin ja annettiin vaikuttaa suihkumyssyn ja sen päälle vedetyn pipon alla noin kaksi tuntia. Lopuksi väri huuhdeltiin huolellisesti pois ja viimeisteltiin shampookäsittelyllä, joka ei kuitenkaan ole ohjeiden mukaan pakollista.

Kasvivärjäys todella toimii

Iloksemme voimme kertoa, että Radico Colour Me Organic todella toimii. Hiuksiin tuli selvästi lämmin, punertava sävy ja ne näyttivät ja tuntuivat kosteutetuilta ja ravituilta. Mikä tärkeintä, myös testihenkilö oli lopputulokseen erittäin tyytyväinen. Lisäksi, kuten ohjeissa mainittiin, Radico-kasviväri ei värjännyt ihoa lainkaan. Mahtavaa!

Ennen värjäystä: 

Hiukset ennen kasvivärjäystä

Värjäämisen jälkeen:

Hiukset kasvivärin jälkeen

 Hiukset kuin persoonallisuus

Radicolla uskotaan, että ihmisen hiukset kuvastavat hänen persoonallisuuttaan ja iho hänen sisäistä kauneuttaan. Yritys vannoo mahdollisimman luonnollisten raaka-aineiden, kuten luomuyrttien ja -kasvien nimeen, koska ne korostavat upealla tavalla jokaisessa ihmisessä olevaa luonnonmukaista kauneutta. 


Usein kysyttyjä kysymyksiä Radico Colour Me Organic -kasviväreistä

Mitä on luonnonmukainen hiusväri Radico Color Me Organic?
Radico Color Me Organic on kestoväri, joka on valmistettu sertifioiduista luonnonmukaisista ainesosista (kasveista). Hiusväri ei sisällä synteettisiä ainesosia. Hiusväriä voi käyttää kuluttaja- ja ammattikäyttöön.

Voiko Radico Color Me Organic -hiusväriä käyttää synteettisillä väreillä värjättyihin hiuksiin?
Kyllä, luonnonmukaista hiusväriä voi käyttää synteettisillä hiusväreillä värjättyihin hiuksiin.

Onko tämä hiusväri sertifioitu?
Kyllä, Radico Color Me Organic hiusväri on sertifioitu kansainvälisesti tunnustetun ranskalaisen ECOCERT-sertifiointiyrityksen toimesta.

Kuinka kauan hiusten värjäykseen kuluu aikaa?
Hiusväri jätetään vaikuttamaan vähintään 60 minuutin ajaksi, sillä hiusväri on luonnonmukainen ja sisältää 100 % kasviainesosia. Mitä pidempään annat
hiusvärin vaikuttaa, sen parempi on lopputulos. Joskus on tarpeellista toistaa värjäystä 24 tunnin välein jopa 2-3 kertaa peräkkäin. Tämä tilanne voi olla kyseessä, jos hiuksesi ovat huonossa kunnossa tai ovat kemiallisesti käsitellyt.

Kuinka kauan Color Me Organic hiusväri pysyy?
Hiusväri pysyy voimakkaana 2-4 viikkoa, hiustesi kunnosta riippuen. Yleensä väri alkaa haaleta muutama viikon jälkeen, mutta se ei kuitenkaan lähde kokonaan hiuksista pitkänkään ajan kuluttua.

Värjääkö hiusväri ihoa?
Color Me Organic -hiusväri voi värjätä ihoa. Siksi suosittelemme suojahanskojen käyttöä

Onko lopputuloksena värikartan väri?
Hiusten värjäyksen lopputulos on yksilöllinen riippuen hiustesi kunnosta.

Voiko Color Me Organic hiusvärillä värjätä vain osan hiuksista?
Kyllä voit värjätä vain osan hiuksista.

Voinko olla allerginen kasvivärille?
Harvoissa tapauksissa jotkut voivat olla allergisia joillekin kasveille. Suosittelemme tekemään allergiatestin aina ennen hiusten värjäystä.

Tähän liittyvät tuotteet:

Luonto tulee iholle – itsetehdyt kasvovedet villiyrteistä

Tavoitteena hyvinvoivat hiukset – testissä Hair Volume™ Gummies

Näitä luetaan

Aloe vera tekee hyvää – sisäisesti ja ulkoisesti!
Aloe veran (suomeksi aaloen tai lääkeaaloen) lehtien sisällä on hyytelömäistä...
Melatoniini - Uusin trendiaine kosmetiikassa maailmalla!
Tässä artikkelissa tutustumme melatoniinin kasvavaan trendiin kosmeettisissa valmisteissa ja tarkastelemme...
Luonnollinen ihonhoitorutiini vuoden ympäri

Vuodenajat voivat vaikuttaa ihon kuntoon, esimerkiksi ilmojen kylmetessä iholla saattaa esiintyä...

Metsä kunniaan
Lue miten uutta suomalaista innovaatiota, Kuusisokeria, sisältävä Ole Hyvä Metsä -sarja sai...
LUONKOS - suomalainen ihonhoidon rituaali

Mitä jos ihonhoito olisi ihanaa, yksinkertaista ja toimivaa? Luonkos jotain ihanaa? Voiko...

Kuuden raaka-aineen puhdistusöljy ja kaksi muuta kevätihonhoidon timanttia.

Hyvästi kuiva talvi-iho, on aika palauttaa luontainen hehku kasvoille! Tuntuuko...

Metsämikrobit palauttavat fyysisen yhteytesi luontoon ja luovat terveemmän pohjan ihosi mikrobiomille
Saaren Taika metsämikrobikosmetiikka palauttaa fyysisen yhteytesi luontoon ja luo terveemmän pohjan ihosi...
Puhdas+ Beauty DNA kertoo ihosi geneettiset salaisuudet
Pohdi hetki seuraavia kysymyksiä ja mieti, mikä niistä kuvaa ihoasi parhaiten: Reagoiko ihosi...

3 kommenttia

Ostin Radico värin talvella. Värin piti olla viininpunainen, mutta väritulos on edelleen oranssi. Värjäsin hiukseni kyseisellä värillä noin 4 kuukautta sitten, eikä tämä oranssi väri ole haalentunut juurikaan siitä mihin se jäi noin viikko värjäyksen jälkeen. Olin lukenut, että kestoväri kestää 4-6 viikkoon, siksi tämä on minulle iso pettymys. Olisi pitäny perehtyä enemmän, mutta uskoin vain mitä tuotekuvauksessa luki nettisivuilla. Tämä on aiheuttanut minulle epätoivotun juurikasvun ja nyt minun pitääkin kasvattaa hiukseni takaisin ihan tyhjästä. Tämä olisi ollut kiva tietää ennen värin ostoa. En ymmärrä miksi he eivät kertoneet värin kestävän pitkään hieman haaleampana? Varmaan haluavat enemmän myyntiä. En pitänyt tuoteesta lainkaan. Hiukseni ovat nyt aivan pilalla ja jouduinkin leikkaamaan nämä lyhyiksi, sillä ihoni ei kestänyt värin pitkäaikaista kulumista.

Aino Tolvanen

Hei Eini, ja kiitos kommentistasi!

Radicon värien säilyminen hiuksissa riippuu pitkälti hiuslaadusta. On totta, että väri pysyy hiuksissa pitkään, mutta väri saattaa haalentua jo muutamassa viikossa niin paljon, että esim. tummissa hiuksissa sitä ei juurikaan enää havaitse. Kasvivärit ovat toki ikään kuin “kestovärejä”, mutta ne eivät ole yhtä kestäviä kuin synteettiset kestovärit.

Saara Hyvinvoinnilta

RADICO VÄRI ON KESTOVÄRI,JOTEN SE EI TODELLAKAAN LÄHDE MUUTAMASSA VIIKOSSA.

EINI VÄLILÄ

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.