Paidaton vauva pörröisellä alustalla

Pikkutestaaja testaa Weleda Baby Calendula -sarjan tuotteita

Weleda Calendula on kehitetty vauvan iholle, mutta se sopii mainiosti myös muutoin herkkäihoisille ja ohuen ihon omaaville.

Lapsen iho ei ole samanlainen kuin aikuisen. Aikuisen iho osaa pitää yllä ihon kosteus- ja rasvatasapainoa ihon pinnalla olevan suojakalvon avulla, mutta lapselle tämä kehittyy pikku hiljaa. Vastasyntyneellä on iho jopa viisi kertaa ohuempi, kuin aikuisen iho ja näin ollen iho on erityisen herkkä kaikille ulkoisille vaikutuksille. Vauva voi esimerkiksi menettää lämpöä hyvin nopeasti, koska ihon lämmönsäätely ei ole vielä kehittynyt kunnolla.

Weleda Calendula -sarjan tuotteet auttavat ihon suojakerroksen muodostumisessa ja niiden kasviöljyt antavat pienokaisen iholle lämpöimpulsseja samalla hellien koko pientä pakettia ja sarjan tuotteet tuoksuvat mielyttävälle myös lapsen apulaisen nenään.
 

Weleda Calendula Vauvaöljy - Weleda Calendula Baby Oil

Vauvaöljy on monipuolinen tuote. Sitä voi käyttää tarvittaessa päivittäin erilaisiin käyttötarkoituksiin. Öljyä voi käyttää yleisesti koko kehon rasvaamiseen tarvittaessa, sitä voi käyttää vaippa-alueen puhdistusaineena, kylpyöljynä tai vaikkapa vauvahierontaan. Weleda Calendula Vauvaöljy on luomu seesamöljypohjainen ja siinä on kehäkukkauutetta lisänä, ei muuta! Tuote ei siis sisällä esimerkiksi hajusteita, vaan tuoksuu selkeästi seesamöljylle. Seesamöljy pitää ihon pehmeänä, suojaa kuivumiselta ja ärtymiseltä. Kehäkukkauutos on ominaisuuksiltaan rauhoittava. 
Meillä testattiin öljyä kylpyöljynä, vaikka sarjassa on erikseen omat kylpytuotteetkin. Vauvamme syntyi kaksi viikkoa lasketun ajan jälkeen, jonka seurauksena iho oli/on jonkin verran kuiva, tyypilliseen tapaan. Näin ollen kuivan ihon irrottamiseksi on öljy aina kylpyveteen laitettu, jotta hilseily pikku hiljaa irtoaa. Kylpyjen aikana irtoaakin mukavasti hilseilevää ihoa ja kylpyöljy on jatkossakin käytössä, kunnes ihon hilseily loppuu ja myöhemmin sitä tullaan kokeilemaan myös vauvahierontaan! Vauvaöljyn löydät verkkokaupasta täältä!  

Weleda Calendula Kasvovoide - Weleda Calendula Face Cream

Kasvovoide on nimensä mukaan tarkoitettu pääsääntöisesti kasvojen iholle, mutta sitä voi käyttää myös tarvittaessa koko keholle, ja aikuisille tämä on oivallinen tuote kevyeksi käsivoiteeksi. Lapsen kasvojen iholla (ja miksei aikuisenkin) tämä tuote on oivallinen viileämmässäkin ilmassa sen antaessa paljaalle iholle kevyen suojan kuitenkaan estämättä ihon hengittämistä.
Calendula Kasvovoide tukee ihon omia toimintoja ja kosteuttaa ihoa. Voiteen pohjana on manteliöljy ja sen seuraksi on lisätty lanoliinia ja kehäkukkauutosta. Näiden lisäksi voiteessa on puhdasta mehiläisvahaa suojaamassa ihoa. Valloittavan tuoksunsa voide saa sen eteerisistä öljyistä, johon ihastuin kovasti! Vauvalle tuote ei päässyt testiin, koska sille ei ollut tässä kohtaa tarvetta ja annan mielummin ihon kehittyä omaan tahtiinsa niin pitkälle kuin mahdollista. Yksi aikuinen atooppinen iho ja yksi psori-iho pääsi kuitenkin tuotetta testaamaan. Molempien ihot pehmenivät ja todella nopeasti! Varmasti hoitaisi myös vauvan ihoa, mutta käyttäisin tuotetta vauvan iholle vasta taaperoikää lähestyvälle, kuivasta ihosta kärsivälle tai erikseen terveydenhuollon ammattilaisen suosituksesta. Poikkeuksena suojavoiteena paukkupakkasilla varmaankin oiva apulainen! Kasvovoiteen löydät verkkokaupasta täältä!  

Weleda Calendula Sinkkivoide - Weleda Calendula Nappy Change Cream

Sinkkivoide, jota kutsutaan myös vaippavoiteeksi on nimensä mukaisesti tarkoitettu vaippaihon hoitoon. Vaippa-alueen iho herkistyy helposti ja tämä voide suojaa sitä luonnollisuudessaan hyvin. Voide on täyteläinen ja erittäin riittoisa ja se suojaa ihoa ylimääräiseltä kosteudelta sekä rauhoittaa ihoa. Pohjana tälle voiteelle toimivat manteliöljy, seesamöljy, sinkkioksidi, mehiläisvaha ja lanoliini yhdessä kehäkukkauutteen kanssa. Miellyttävä tuoksu tulee eteerisistä öljyistä ja voide tuoksuu ihanan kevyesti kamomillalle. Tätäkin voidetta olisin voinut jäädä nuuskuttelemaan pidemmäksikin aikaa! Vauvamme iho on todella hyvässä kunnossa, vaikkakin normaalia hilseilyä on. Näin ollen haavaumia ei juurikaan ole ollut, eikä vaippa-alue ole vaatinut ylimääräistä huoltoa. Kuitenkin testin aikana päästiin tämä tuote testaamaan, kun nivustaipeeseen illmestyi pieni punoittava alue. Tätäkään en olisi normaalisti lähtenyt hoitamaan, mutta koska tuote oli kotona testattavana ja punoitus ei vuorokaudessa ollut hävinnyt, pitihän sitä kokeilla. Vaipan vaihdon yhteydessä sipaisin voidetta punoittavaan kohtaan ja seuraavan vaipanvaihdon yhteydessä punoitus oli kadonnut kokonaan, eikä jälkeäkään ollut enää ihossa! Löydät sinkkivoiteen verkkokaupasta täältä!
Alunperin julkaistu 1.4.2015 Hyvinvoinnin vanhassa blogissa.

Madara - hellää hoitoa kuivalle iholle

Kookosöljy - 6 kauneusniksiä kesään

Näitä luetaan

Aloe vera tekee hyvää – sisäisesti ja ulkoisesti!
Aloe veran (suomeksi aaloen tai lääkeaaloen) lehtien sisällä on hyytelömäistä...
Melatoniini - Uusin trendiaine kosmetiikassa maailmalla!
Tässä artikkelissa tutustumme melatoniinin kasvavaan trendiin kosmeettisissa valmisteissa ja tarkastelemme...
Luonnollinen ihonhoitorutiini vuoden ympäri

Vuodenajat voivat vaikuttaa ihon kuntoon, esimerkiksi ilmojen kylmetessä iholla saattaa esiintyä...

Metsä kunniaan
Lue miten uutta suomalaista innovaatiota, Kuusisokeria, sisältävä Ole Hyvä Metsä -sarja sai...
LUONKOS - suomalainen ihonhoidon rituaali

Mitä jos ihonhoito olisi ihanaa, yksinkertaista ja toimivaa? Luonkos jotain ihanaa? Voiko...

Kuuden raaka-aineen puhdistusöljy ja kaksi muuta kevätihonhoidon timanttia.

Hyvästi kuiva talvi-iho, on aika palauttaa luontainen hehku kasvoille! Tuntuuko...

Metsämikrobit palauttavat fyysisen yhteytesi luontoon ja luovat terveemmän pohjan ihosi mikrobiomille
Saaren Taika metsämikrobikosmetiikka palauttaa fyysisen yhteytesi luontoon ja luo terveemmän pohjan ihosi...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.