Metsämikrobit palauttavat fyysisen yhteytesi luontoon ja luovat terveemmän pohjan ihosi mikrobiomille

Metsämikrobit palauttavat fyysisen yhteytesi luontoon ja luovat terveemmän pohjan ihosi mikrobiomille

Saaren Taika metsämikrobikosmetiikka palauttaa fyysisen yhteytesi luontoon ja luo terveemmän pohjan ihosi mikrobiomille auttaen näin elimistöäsi paremmin puolustautumaan ulkoisia stressitekijöitä vastaan.

Metsämikrobikosmetiikkaa

Päivittäisen luontoyhteyden puuttuminen kaupunkiympäristössä on vaikuttanut ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin. Tutkimuksissa on havaittu, että monet nykyajan sairauksista, kuten astma, ihottumat, psoriasis, ekseema ja akne johtuvat ihmisen mikrobiomin, eli ihon- ja suoliston mikrobitasapainon muutoksista.

Kun luontoyhteys puuttuu, muuttuu mikrobiomimmekin, eikä elimistömme pysty enää suojelemaan meitä niin hyvin ulkoisilta stressitekijöiltä, ja tällöin erilaisia iho-ongelmia voi syntyä.

Anna metsäkylpy ihollesi Metsämikrobi ihonhoitosarjan avulla ja auta palauttamaan ihosi mikrobitasapainoa, lopputuloksena kaunis terveempi iho.

Mikä on ihon mikrobiomi ja miten se vaikuttaa ihmisen terveyteen?

Monipuolisella mikrobiympäristöllä on vaikutusta erilaisten sairauksien, kuten allergioiden ja astman esiintyvyyteen. Mitä monipuolisemmin mikrobeja, sitä vähemmän sairauksia.

Ympäri maailman räjähdysmäisesti lisääntyneet autoimmuunisairaudet, kuten allergiat, astma, tyypin 1 diabetes ja atopia saattaa tiedemiesten mukaan liittyä siihen, että ihmisillä on siistimpi kasvu- ja elinympäristö. Modernilla ihmisellä ei enää ole riittävää kosketusta luontoon, jota kautta hän altistuisi erilaisille mikrobeille päivittäin.

‘’Käytännössä monipuolinen mikrobialtistus tarkoittaa päivittäistä kosketusta luonnon kanssa. Altistus on välttämätöntä, jotta puolustusjärjestelmällä on mahdollisuus kouluttaa itseään ja ylläpitää toimintojaan. Luontoaltistuksen täytyy olla riittävän immersoivaa, eli monipuolisesti päivittäin läsnäolevaa.

Suosittelemme ottamaan metsäkylpyjä, eli liikkumaan enemmän luonnossa, hoitamaan puutarhaa, sienestämään ja marjastamaan. Metsästä löytyvä mikrobisto tukee immuunijärjestelmän toimintaa ihon kautta. Se auttaa lasten puolustusjärjestelmää kehittymään kunnolla ja immuunijärjestelmän normaalia toimintaa aikuisilla.

Jos taas päivittäinen luonnossa liikkuminen ei ole mahdollista, ratkaisu on mikrobiuutettamme sisältävät kuluttajatuotteet, koska ne mimikoivat monimuotoisen luonnon mikrobistoa.’’ -Uute Scientific

"Jo kahden viikon altistus voi parantaa kaupungissa asuvan ihmisen mikrobiston monimuotoisuutta”
– Heikki Hyöty, MD, PhD, Professor of Virology at Tampere University, Co-Founder of Uute Scientific Oy

Epätasapainossa oleva ihon mikrobiomi Ihon mikrobiomin epätasapainolla on epäilty olevan yhteys useisiin eri ihosairauksiin, kuten ekseemaan, hilseeseen, akneen ja dermatiittiin sekä myös joihinkin ihoinfektioihin.

Iho nimittäin on suojamuurimme ulkoisen ympäristön ja kehomme välillä, mutta samalla se on myös immunologinen elin, jonka reseptoreissa tunnistetaan iholle tulleet ärsykkeet.

Ihon reseptorit sijaitsevat karvatupeissa ja ihohuokosissa, ja iholle välittyvät ärsykkeet vaikuttavat reseptorien sytokiinien määrään.

Sytokiinit taas ovat proteiineja, joilla on ihmisen immuunijärjestelmän toiminnassa olennainen osa. Sytokiinit ohjaavat ja säätelevät immuunijärjestelmämme toimintaa ja sytokiinien epätasapaino taas aiheuttaa häiriöitä immuunijärjestelmämme toiminnassa.

Auttaako mikrobiomikosmetiikka?

Vielä on paljon tutkittavaa ja ymmärrettävää ihon mikrobiomista ja mikrobiomi ihonhoidosta, mutta jo nyt on tiedossa, että ihon mikrobiomin tasapainon ylläpitämisellä on suuri vaikutus ihomme terveyteen ja kehomme vastustuskykyyn.

Immuunijärjestelmä tarvitsee jatkuvaa altistusta ympäristöstä toimiakseen kunnolla. Ympäristön mikro-organismeille altistuminen tuo monimuotoisuutta iholle ja suolistoon, ja auttaa immuunijärjestelmäämme tunnistamaan haitalliset signaalit ja toimimaan kehoa suojaavasti niitä vastaan.

Saaren Taika tuo markkinoille oman Metsämikrobi-ihonhoitosarjansa, jonka tuotteet

 • ovat 100% luonnollisia
 • eivät sisällä väriaineita
 • eivät sisällä säilöntäaineita
 • eivät sisällä keinotekoisia kemikaaleja
 • eivät sisällä keinotekoisia hajusteita
 • eikä yleisimmin ihoärsytystä aiheuttavia ainesosia
 • sisältävät suomalaista Re-Connecting Nature® metsämikrobiuutetta

Re-Connecting Nature®

Re-Connecting Nature® -uute on kosmetiikassa käytettävä aktiiviraaka-aine, jolla on ainutlaatuisia suomalaisen metsän ja luonnon mikrobiomia palauttavia ominaisuuksia.

Metsämikrobi ihonhoitotuotteiden käyttö auttaa palauttamaan ihosi luonnollista mikrobitasapainoa. Re-Connecting Nature -uute on valmistettu kierrätettävistä tai uusiutuvista materiaaleista metsänpohjaa kaivamatta. Se jäljittelee Suomen luonnon satojen lajien runsasta mikrobien monimuotoisuutta.; Re-Connecting Nature® -uute tuo runsaan, luonnosta peräisin olevan biologisen monimuotoisuuden turvallisesti ja helposti käytettävässä muodossa ihonhoitotuotteisiin. Re-Connecting Nature®:

 • Auttaa palauttamaan ihon luonnollisen mikrobiomi tasapainon.
 • Tarjoaa mahdollisuuden olla yhteydessä rikkaaseen biologiseen monimuotoisuuteen.
 • Tukee ihon suojatoimintoja.
 • Auttaa lisäämään kollageenin tuotantoa.
 • Auttaa nopeuttamaan ihon uusiutumista ja paranemista.
 • Vähentää punoitusta ja auringonpolttaman ihon ärsytystä.
 • Sopii kaikille ihotyypeille, myös herkälle iholle.

Tähän liittyvät tuotteet:

Puhdas+ Beauty DNA kertoo ihosi geneettiset salaisuudet

Kuuden raaka-aineen puhdistusöljy ja kaksi muuta kevätihonhoidon timanttia.

Näitä luetaan

Melatoniini - Uusin trendiaine kosmetiikassa maailmalla!
Tässä artikkelissa tutustumme melatoniinin kasvavaan trendiin kosmeettisissa valmisteissa ja tarkastelemme...
Luonnollinen ihonhoitorutiini vuoden ympäri

Vuodenajat voivat vaikuttaa ihon kuntoon, esimerkiksi ilmojen kylmetessä iholla saattaa esiintyä...

Metsä kunniaan
Lue miten uutta suomalaista innovaatiota, Kuusisokeria, sisältävä Ole Hyvä Metsä -sarja sai...
LUONKOS - suomalainen ihonhoidon rituaali

Mitä jos ihonhoito olisi ihanaa, yksinkertaista ja toimivaa? Luonkos jotain ihanaa? Voiko...

Kuuden raaka-aineen puhdistusöljy ja kaksi muuta kevätihonhoidon timanttia.

Hyvästi kuiva talvi-iho, on aika palauttaa luontainen hehku kasvoille! Tuntuuko...

Puhdas+ Beauty DNA kertoo ihosi geneettiset salaisuudet
Pohdi hetki seuraavia kysymyksiä ja mieti, mikä niistä kuvaa ihoasi parhaiten: Reagoiko ihosi...
Dr. Hauschka Med – hoitavaa apua herkälle ja kuivalle iholle
Saksalaisen Dr. Hauschka-luonnonkosmetiikkasarjan Med-ihonhoitolinja on löytänyt vakiokäyttäjänsä jo herkkäihoisista...
Kosteusvoidesuosikit Dr. Hauschkalta
Tarkkaan valituista rohdoskasveista valmistetut Dr. Hauschkan luonnonkosmetiikkatuotteet tukevat luonnollista kauneuttasi. Ne hoitavat...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.