Curly girl -metodi & Hyvis

Curly girl -metodi & Hyvis

Facebookin Curly girl Suomi-ryhmän yksi ylläpitäjistä Milla Haapaniemi on hoitanut kiharoitaan jo vuoden metodin mukaan  ja miten valloittavilta ne näyttävätkään Los Angelesissa kuvattuna. Hän valitsi testiin metodiin sopivia tuotteita Hyviksen valikoimista ja kirjoitti kokemuksiaan niistä.

Curly girl -metodi kosteuttaa hiukset eloon

Kiiltävät, pehmeät kiharat ovat lisääntyneet katukuvassa viime aikoina ja yhä useampi palaa juurilleen etsien omia nuoruuden kikkuroitaan kaiken käsittelyn ja suoristamisen - sekä kiharoiden inhoamisen jälkeen. Suurin syy tähän on Curly girl - metodi, joka on kampaaja Lorraine Masseyn kehittämä metodi erityisesti luonnonkiharan hiuksen hellävaraiseen hoitoon. Metodin pääajatuksena on luopua liian voimakkaista shampoista, jotka poistavat hiuksista kaiken kosteuden sekä kaikista sellaisista ainesosista, jotka kertyvät hiuksen pintaan tukkien sen ja estäen kosteuden pääsyn hiukseen.

Metodin käyttäjä luopuu kokonaan esimerkiksi voimakkaista sulfaateista, silikoneista ja mineraaliöljyistä tuotteissa. Hiusta ei myöskään harjata, etenkään kuivana, koska se rikkoo kiharat. Metodi ei kuitenkaan ole pikakorjaus, vaan hiusten tottuminen vie aikansa. Kun hiuksiin tehdään perusteellinen pesu silikoneista ja vahoista yms hiuksiin kertyneistä ainesosista, hius voi tuntua jonkin aikaa kuivalta, ja se on normaalia. Hiusten tottuminen metodiin voi viedä useita kuukausia, mutta useimmilla se on sen arvoista. Palkintona voi olla juuri ne katukuvassa yleistyneet pehmeät, kiiltävät, pomppivat ja jopa lähes pörröttömät luonnonkiharat.

Gurly girl -metodi kokemuksia

Olen itse käyttänyt metodia vuoden ajan, ja olen sinä aikana oppinut ensimmäistä kertaa kahteenkymmeneenkahdeksaan vuoteen pitämään hiuksistani. Kuivasta, elottomasta, värittömästä ja pörröisestä epämääräisestä kiharasöhröstä muuntui ihan oikeasti kihara, kiiltävä ja pehmeä hius. Toimin ylläpitäjänä Facebookin Curly girl Suomi-ryhmässä, ja opin joka päivä uusia vinkkejä metodiin. Parasta ryhmässä onkin tietty yhteishenki, kaikki vaihtavat ajatuksia ja ideoita keskenään.

 Tässä ohjeet, joilla pääset Curly girl -metodissa alkuun:

  • Tee ensin Final wash eli pese hiukset esim.shampoolla/käsisaippualla/suihkugeelillä jossa on korkea sulfaattipitoisuus mutta EI silikoneja. Sulfaattipesu irrottaa hiuksista kasaantuneet silikonit. Tämä tehdään vain kerran, metodia aloittaessa. Final washin jälkeen kannattaa laittaa kosteuttava hiusnaamio. Hyvinvoinnin Tavaratalon valikoimasta final washiin käy esimerkiksi Evolve Superfood shine shampoo. Hoidoksi perään käy hienosti esimerkiksi Whamisa Hair treatment hoitoaine tai Unique Special care treament.
  • Seuraavissa pesuissa tehdään co-wash = condition wash eli hoitoainepesu tai pesu sulfaatittomalla shampoolla. Jos peset hiukset hoitoaineella, hiero ja emulgoi huolellisesti päänahkaa. On hyvä välillä vuorotella hoitoainepesujen ja sulfaatittoman shampoon välillä, varsinkin jos hiukset ovat kevyet. Sulfaatittomaksi shampooksi käy hyvin esimerkiksi aistikkaan tuoksuiset Khadin Rose tai Hibiscus shampoot, jotka ovat geelimäisiä koostumukseltaan.


Khadin hoitoaineet sopivat gurly girl methodiin.


  • Hoitoainetta tai naamiota hiuksiin: käytä samaa hoitoainetta kuin co-washissa tai kosteuttavampaa hoitoainetta riippuen kiharatyypistäsi. Anna vaikuttaa vähintään muutaman minuutin tai jopa 15-30min. Hiukset kannattaa tässä vaiheessa kammalla harvapiikkisellä kammalla huolellisesti, jotta hoitoaine/naamio varmasti levittyy kaikkialle hiuksiin. Hiuksia hoitamaan sopii esimerkiksi Khadin Kookos-Shikakai hoitoaine, Unique Special care treatment, Whamisa Hair treatment tai jopa sama hoitoaine, jota pesussa käytin, Faith in nature Chocolate hoitoaine. Whamisan Hair treatment on todella hoitava hoitoaine, joka riittää käytössä pitkäksi aikaa, sillä se levittyi hiuksiin helposti ja siloitti hiukset helposti. Khadin Kookos-shikakai hoitoaineessa on jännä, lakritsia muistuttava tuoksu, ja pidin siitä sekä co-pesussa että varsinaisena hoitoaineena.


Whamisalla ja Uniquellakin on toimivia tuotteita curly girl metodiin.

 

Uniquen hiusöljyllä saat kosteutta kiharoihisi.

  • Leave-in conditioner eli hiuksiin jätettävä hoitoaine. Valitse hiuksillesi sopiva voide, suihke, öljy tms. Ja puristele se märkiin hiuksiin. Unique Vitamin F hiusöljy sopii kevyesti käytettynä jätettäväksi etenkin latvoihin. Hiusöljyä voi lisätä myös hoitoaineen joukkoon tarvittaessa. 
  • Styling eli muotoilu, jos haluat. Käytä sopivaa moussea, geeliä tai muotoiluvoidetta ja puristele se märkiin hiuksiin. Tärkeä vaihe jonka tarkoituksena on pitää kiharat muodossaan ja pörröisyyttä kurissa.
  • Drying eli hiusten kuivatus. Älä käytä pyyhettä! Käytä esim. vanhaa trikoopaitaa. Asettele paita sängylle, käännä pää alaspäin ja hiukset paidalle. Sido paidan helmat niskan taakse, nosta ns. yläpuolella oleva loppupaita niskan päälle, ota molemmin puolin paitaa kiinni ja pyörittele ne rullaksi ja solmi/taittele kiinni. Voit "plopata" vaikka 20-30 min tai jopa pari tuntia. Voit myös käyttää hiustenkuivaajaa jossa on diffuuseripää.
  • Kun olet plopannut hiukset ja ottanut paidan pois ja hiukset ovat kuivat, puristele hiuksista kovuus pois. Tästä on lyhenne SOTC eli Scrunch Out The Crunch. Älä käytä hiusharjaa! 

Jos haluat tutustua lisää metodiin, lue Masseyn Curly girl-kirja ja liity Facebookissa Curly girl Suomi-ryhmään. Listasimme Hyviksen curly girl tuotteet omaksi ryhmääksen, josta ne on helposti ostettavista. Tuotteet on läpäisseet Curlspotin, mutta kehotamme vielä lukemaan tuotteiden incit läpi. 

Kiharat Los Angelisin rannoilla.

Tähän liittyvät tuotteet

Edellinen artikkeli

Lahjapoimintoja äidille

Seuraava artikkeli

Kahvilajätteestä kauneustuotteeksi

Näitä luetaan

Näin hoidat epäpuhdasta ihoa – tärkeimmät tuotteet tasapainoiseen ihoon
Epäpuhdasta ja helposti rasvoittuvaa ihoa pidetään teini-ikäisten iho-ongelmana. Kuitenkin yhä useampi kärsii...
Reconnecting Nature™ -metsäpöly on kotimainen tutkimusinnovaatio, joka vahvistaa ihon vastustuskykyä
Metsässä oleskelun terveyttä edistävistä vaikutuksista on puhuttu paljon, ja tutkimustulokset ovat osoittaneet...
Bee Venom – luonnon oma botox
Bee venom eli mehiläisen myrkky on luonnollinen keino häivyttää ihon ikääntymisen merkkejä ja kiinteyttää kasvojen...
Bioaktiivinen muta tehohoitaa ja hemmottelee
Järven pohjassa vuosituhansien ajan kehittynyt terapeuttinen hoitomuta
sisältää kahmalokaupalla bioaktiivisia ainesosia, jotka uudistavat...
Havupuu-uutejuomalla parissa viikossa eroon ruusufinnistä
Porilainen Liisa Lumme on 36-vuotias koirakoulun ohjaaja, joka sairastui nelisen vuotta sitten...
Kosmeettisen gua shan ABC ja opas gua sha välineen valintaan
Gua sha on tällä hetkellä ylivoimaisesti kirkkain johtotähti kauneudenhoitomaailmassa eikä mikään ihme,...
Beauty Sleep – anna ihosi levätä ja uusiutua yön aikana!
Kauneusunet eivät ole myytti, vaan tosiasia. Ihon syvät kerrokset työskentelevät yöllä korjatakseen...
Dr. Hauschka: Paremman maailman luonnonkosmetiikkaa pintaa syvemmältä
Dr. Hauschka -sarjan ihonhoitotuotteet ovat hoitavuudessaan ainutlaatuisia. Niiden teho kumpuaa tarkkaan valituista,...
Laponie of Scandinavia – mutkatonta ja luonnollista hoitoa herkälle ja ongelmaiholle
Kotimainen Laponie of Scandinavia tekee pelkistettyjä ja helposti yhdistettäviä tuotteita, jotka hoitavat...
Taiga Cosmetics hurmaa Lapin luonnon tehoaineilla
Taiga Cosmeticsin tarina alkoi rakkaudestamme Suomen Lappiin ja sen karuun mutta kauniiseen...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.