category
Kahvilajätteestä kauneustuotteeksi

Kahvilajätteestä kauneustuotteeksi

Hyvinvoinnin Tavaratalo

Anna Brightman vie ympäristöystävällisen kosmetiikan astetta pidemmälle. Jätteestäkin voi valmistaa haluttuja kauneustuotteita.

 

Anna Brightman on UpCirclen perustaja.Luonnollinen on uusi normaali ja normaali on tylsää. Piti keksiä jotakin uutta.
Lontoolaisen kosmetiikkayrittäjä Anna Brightmanin mielipide on selvä: kaikkien pitäisi käyttää vastuullista, luontoystävällistä kosmetiikkaa. Luonnollisuus ei kuitenkaan riitä, kun Brightman kehittää veljensä Williamin kanssa oman UpCircle-merkin tuotteita. Lisäarvoa syntyy tuotteiden ainutlaatuisista ainesosista –
jotka muutoin mädäntyisivät kaatopaikoilla. Brightman kiinnostui kosmetiikasta jo lapsena. Teini-ikäisen lontoolaistytön haaveammatti oli meikkitaiteilija.

- Katsoin tuntitolkulla meikkitutoriaaleja YouTubesta. Siitä lähtien olen suhtautunut suorastaan pakkomielteisesti ihonhoitoon ja meikkaamiseen, Brightman paljastaa.
Ajatus omasta kosmetiikkasarjasta syntyi aivan toisenlaisen ideologian pohjalta. Kosmetiikan lisäksi Brightmania kiinnostaa zero waste -elämäntapa, jossa pyritään minimoimaan tuottamansa roskan määrä. Siksi UpCirclen tuotteissa hyödynnetään lontoolaiskahviloiden kahvijätettä.
- Britit juovat 95 miljoonaa kuppia kahvia päivässä. Tonneittain käytettyjä kahvinporoja kuljetetaan kaatopaikalle muovipussin sisällä, joten ne eivät maadu vaan aiheuttavat haitallisia metaanipäästöjä, Brightman selittää.
Oma yritys syntyi vuonna 2015, kun sisarukset alkoivat hakea kahvinporoja lähikahvilasta ja kehittivät niistä kuorintavoiteita. Sisarukset pyörittivät bisnestään pitkään vanhempiensa kotitalosta käsin, sillä Lontoon toimisto- ja varastotilat ovat niin kalliita.
- Minulle ja Williamille yhdessä työskentely sopii, sillä meillä on omat vahvuutemme.
Tasapainotamme toisiamme.

Leijonanluolasta menestykseen

Pyörät alkoivat pyöriä kunnolla, kun sisarukset osallistuivat Britannian Leijonanluola-ohjelmaan. Idea kahvinporokosmetiikasta oli niin nerokas, että sarjan sijoittajat kiinnostuivat siitä ja tarjosivat sisaruksille diiliä.
- Nyt kahvinporoja kerätään jo sadasta kahvilasta – eikä meidän tarvitse tehdä sitä enää itse.

Kahvinporojen lisäksi tuotteissa käytetään chai-maustetta, joka jää yli eräältä chai-siirappia valmistavalta firmalta. Erilaisten kuorintojen lisäksi sarjaan kuuluu saippuoita ja öljyseerumi. Brightman kertoo, että UpCircle aikoo laajentaa sarjaa ja käyttää jatkossa yhä enemmän raaka-aineita, jotka muuten menisivät roskiin. Tulevaisuudessa tuotteissa hyödynnetään siis ehkä myös avokadon ja aprikoosin
kiviä sekä hampunsiementen kuoria. Myös hääjuhlista jäljelle jääneet kukkien terälehdet kiinnostavat yritystä.
- Vastuullisuus näkyy kaikessa muussakin tekemisessämme: kuorinnat on pakattu alumiinituubeihin, sillä alumiini on helpointa kierrättää. Tuotteemme ovat vegaanisia, eläinkokeettomia ja palmuöljyttömiä, Brightman listaa.
Tuotteiden laadusta ei tingitä, vaikka luonnon ehdoilla mennäänkin. Tuotteet tehdään käsin Britanniassa ja prosessia esitellään myös asiakkaille. Brändillä on vilkkaat kotisivut ja somekanavat.

 

Upcircle kahvikuorinta hellii ihoa.


Kofeiini hellii ihoa

Kahvinporot ovat paitsi ympäristö- myös ihoystävällinen tapa kuoria kasvojen ja vartalon iho. Kofeiini kirkastaa ihoa ja hoitaa tehokkaasti ekseemaa, rosaceaa kuin selluliittiakin. Brändin tuotteet sopivat kaikille ihotyypeille.
- Kofeiinissa on korkea antioksidanttipitoisuus ja siksi se sopii hyvin myös ikääntyvälle iholle.

UpCircle satsaa myös yksinkertaisuuteen. Tuotteita on verrattain vähän, eikä niiden ainesosalista ole pitkä.
- En ole ihotautilääkäri. Emme salaile sitä, ettei meillä ole ihonhoitotaustaa. Haluamme tuoda esille, ettei tarvitse olla biokemisti kertoakseen ihmisille raaka-aineista, joista on hyötyä ihonhoidossa. Yksinkertaisempiin tuotteisiin ja ihonhoitorutiiniin palaaminen kannattaa.

Lempituotteekseen UpCirclen valikoimasta Brightman nimeää öljyseerumin, joka kosteuttaa ihoa tehokkaasti.
- Seerumi tekee ihmeitä iholle! Levitän sitä iltaisin ennen nukkumaanmenoa ja aamulla ihoni on todella pehmeä.

UpCircle kahviseerumi kasvoille on perustajan Annan suosikki.

 

 Alkuperäinen teksti on toukokuun 2019 Voi Hyvin -lehden välissä ilmestyneestä Hyvis -lehdestä oleva artikkeli jonka on kirjoittanut Irene Naakka. Annan kuvan on ottanut Antti Vettenranta.

Edellinen artikkeli

Curly girl -metodi & Hyvis

Seuraava artikkeli

Kasviväriä päähän - Noora Shingler testasi Radicoa

Jätä kommentti

Huomioi, että luemme kaikki kommentit ennen julkaisua, koska haluamme pitää blogimme asiallisena.

Robottiesto: