Taianomaista juhannusta!

Taianomaista juhannusta!

Hyvinvoinnin Tavaratalo

Juhannuksen juhlintaan on liitetty usein olennaisesti juhannustaiat, jotka ovatkin osa juhannukseen liittyvää kansanperinnettä. Nämä taiat ovat koskeneet erityisesti tulevan sulhasen etsimistä ja hänen näkemistään. Tulevan sulhon näkemiseen onkin jos jonkinlaisia kikkoja!

 

Onko sinulla kokemuksia juhannuksen taioista?

Jos tulevan sulhon haluaa nähdä yöllä unessa, niin siihen auttavat mm. seuraavat kikat:
  • Kerää seitsemän erilaista kukkaa ja aseta ne yöksi tyynyn alle.
  • Varmempi mahdollisuus nähdä tuleva puoliso, on kerätä 13 erilaista kukkaa tyynyn alle.
  • Tee yhdeksällä heinällä sidottu kukkaseppele ja aseta se tyynyn alle.

 

Tulevan sulhon voi nähdä myös muin keinoin kuin unessa:

  • Sulhasen kasvot näkee kaivosta, lammesta tai lähteestä, kun veteen katsoo alasti.
  • Pään alle asetetaan yöksi useita kukkia ja jokainen kukka nimetään jonkun pojan mukaan. Tuleva sulhanen on se, jonka kukka on aamulla virkein.
  • Tulevan miehensä voi nähdä myös rannan toisella puolella, kun pesee kasvonsa joen rannalla juhannusyönä. Kannattaa tällöin ottaa kiikarit mukaan, jotta näkee rannan toiselle puolelle! Myös miehet voivat nähdä tulevan morsiamensa haamun, kun he istuvat veden ympäröivälle kivelle ja katsovat veteen.

Jos juhannuksena tapaa sulhonsa tai morsiamensa (muutenkin kuin vain unessa) ja lempi alkaa leiskua, on syytä muistaa myös tarvittavat varmuusvälineet! ;)

 

Juhannussaunan taikaa

Suomalaiseen juhannukseen on liitetty usein myös mökkeily ja saunominen. Rentouttavaan juhannussaunaan voi luoda tunnelmaa lisäämällä kiusveteen miellyttäviä saunatuoksuja ja ihoa voi helliä saunahunajalla. Erilaisia juhannustaikoja voi tehdä saunassakin! Kukka- tai katajavastoilla voi kutsua joko lempeä tai karkoittaa kipuja. Lempeä toivovan tulee poimia vastaansa niin monta lehtipuun lajia kuin vain löytää ja lopuksi se koristellaan kukilla. Kivun lievitykseen vastan sekaan taitetaan katajan oksia. Myös ”vanhin voitehista” eli vesi auttaa kipujen karkoitukseen, kun sitä valellaan kauhalla kipeän paikan päälle.  

 

Julkaistu alunperin 17.6.2013 Hyvinvoinnin vanhassa blogissa.

Edellinen artikkeli

Hyviksen muonavarastosta tilaat peruselintarvikkeet ja hygieniatuotteet nopeasti

Seuraava artikkeli

5 syytä käyttää Hyviksen Annosjakelua

Jätä kommentti

Huomioi, että luemme kaikki kommentit ennen julkaisua, koska haluamme pitää blogimme asiallisena.

Robottiesto: