Reilusti parempi piknik

Reilusti parempi piknik

Lämpiminä kesäpäivinä puistoihin kokoontuu ihmisiä eväineen viettämään aikaa ja nauttimaan auringosta. Piknikin tarkoituksena onkin viettää aikaa rennosti ystävien kanssa syöden eväitä nurmikolla ja pelaillen pelejä. Jos sää ei salli ulkona maassa istuskelua, niin miksei piknikin voisi pistää pystyyn sisätiloihinkin.

 

Mitä eväskoriin sitten laittaisi?

Eväskorin ehdottomin juoma on pullo kuohuvaa! Sen lisäksi koriin mansikoita ja vaahtokarkkia... Nam! Erityisesti lämpimällä säällä tulee huolehtia nestetasapainosta. Janon sammuttajiksi sopivat muun muassa mehut ja energiajuomat perinteisen veden lisäksi. Tavallisen veden voi korvata myös kookosvedellä! Eväskoriin voi laittaa monenmoista syötävää oman maun ja nälän mukaan. Ruoaksi voit tehdä mukaan kevyttä salaattia ja patonkia. Pienempään nälkään sopivat naposteltaviksi erinomaisesti snacksit ja makeiset. Terveellisempinä vaihtoehtoina voi ottaa mukaan pähkinöitä tai kuivattuja hedelmiä ja marjoja. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kaikki ruoat eivät säily pitkiä aikoja lämpimässä. Kylmässä säilyviä ruokia varten kannattaa ottaa mukaan kylmälaukku. Ettei piknikille tulisi paljon ylimääräistä kannettavaa, tavalliset kylmäkallet voi korvata pakkasessa olleilla vesipulloilla! Näin saa pidettyä ruoat kylmässä ja samalla saa kylmää juotavaa. Piknik-lautasiksi sopivat biohajoavat palmunlehtilautaset.

Leikkejä ja pelejä

Piknikillä voidaan viettää aikaa muun muassa erilaisten seurapelien äärellä. Erinomaisia pelejä ovat muun muassa mölkky, pelikortit ja frisbee. Mukaan voi ottaa myös lehtiä, jos tarkoituksena on vain loikoilla ja nauttia säästä ja ulkoilmasta. Lasten kanssa voi pelata monenlaisia pelejä. Seuraavassa meidän vinkkejämme!
  • Tavaran piilotus: Kerätään luonnosta 10 erilaista esinettä, esimerkiksi kivi, lehti, oksa, kukka jne. Esineet laitetaan kaikki yhtä aikaa esille. Yksi porukasta valitsee yhden esineen ja ottaa sen käteensä piiloon sillä aikaa, kun muut ovat sulkeneet silmänsä. Kun esine on piilossa, muut yrittävät arvata mikä joukosta puuttuu. Oikein arvannut saa piilottaa seuraavan esineen.
  • Laiva on lastattu: Leikin yksinkertainen tarkoitus on luetella vuorotellen asioita ja esineitä, joilla lastataan kuvitteellista laivaa. Aluksi valitaan vain aihepiiri, joka voi olla esim. kasvikset, marjat, puut, eläimet, hedelmät, lempiruoat, kulkuneuvot, työkalut, muumihahmot yms. Peliä voi vaikeuttaa määrittämällä kirjaimen, jolla lastattavien tavaroiden nimen tulee alkaa, kuten vaikka "A niin kuin ananas."
  • Sanaketjut: Leikin aloittaja sanoo jonkin mieleensä tulevan esineen tai asian. Seuraava kertoo, mikä sana edellisestä tulee mieleen ja vuoro etenee aina seuraavalle. Esimerkiksi puusta voi tulla mieleen keinu. Keinusta tulee mieleen kesäloma, kesälomasta aurinko, auringosta lämpö jne. Leikki jatkuu näin, kunnes kukaan ei enää keksi uutta sanaa. Sanaketjuja voi muodostaa myös käyttämällä oman sanansa alussa tavua, johon edellisen kertoma sana loppuu. Esimerkiksi aurinko - koivu - vuohi - Himalaja ja niin edelleen.
  • Valokuvaaja: Yksi leikkijöistä valitaan valokuvaajaksi. Hän pyörittää muita kevyesti muutaman kerran ympäri ja päästää sitten irti. Pyöritetyt jäävät niihin asentoihin, mihin pyörityksen jälkeen sattuvat pysähtymään ja jokainen kertoo vuorollaan, mitä oma asento kuvastaa. Osallistuja voi keksiä itselleen vaikka ammatin tai harrastuksen asentonsa pohjalta. Lopuksi valokuvaaja valitsee, kuka on jäänyt hassuimpaan asentoon tai keksinyt oivaltavimman selityksen, ja hänestä tulee uusi valokuvaaja.
  • Kapteeni käskee: Leikkijöiden joukosta valitaan kapteeni, joka käskee muita tekemään haluamiaan temppuja. Kun kapteeni sanoo: "Kapteeni käskee hyppiä", kaikkien on hypittävä. Vain sellaisia käskyjä, jotka alkavat sanoilla "Kapteeni käskee", noudatetaan. Jos kapteeni huutaa vain "Hyppikää", ne jotka tottelevat joutuvat pelistä pois.

 

Mitä sinun piknikkisi sisältää? Rentouttavaa piknikkiä! :)

 

Julkaistu alunperin 8.5.2013 Hyvinvoinnin vanhassa blogissa.

Edellinen artikkeli

Pääsiäismunien värjääminen luonnollisesti

Seuraava artikkeli

Kolmen taika, uuden ihon aika

Näitä luetaan

Hyviksen kauppiaspariskunta vieraili TerveysSummitissa keväällä 2022
Katso Hyviksen kauppiaspariskunnan haastattelu kevään 2022 TerveysSummitista!
Parhaat TerveysSummit-tarjoukset löytyvät Hyvikseltä
Suomen suurin ja suosituin terveystapahtuma TerveysSummit on jälleen käynnissä 2.5–8.5.2022! Jo kahdeksatta...
Hyviksen suuri munajahti 2022
Tänä vuonna Hyviksellä vietetään pääsiäistä munajahdin merkeissä! Piilotamme kauppaamme joka päivä 15.–18.4. pääsiäismunia,...
Syötävät vitamiinipurkit syntyivät amerikkalaisen huippututkimusryhmän innovaatiosta
Helposti kierrätettävät ja ympäristöystävälliseksi laskettavat pakkaukset alkavat olla pakkausteollisuudessa arkipäivää. Hyvinvoinnin Tavaratalo...
Hyviksen oloALEn kiinnostavimmat edut
Hyviksen vuoden suurin alekampanja, oloALE, on taas täällä! Vietämme oloALEa tänä keväänä...
Hyviksen Naistenviikolla ylistetään naisten hyvinvointia ja esitellään naisille suunnattuja hyvinvointituotteita
Kansainvälistä naistenpäivää vietetään jälleen 8.maaliskuuta. Naistenpäivän tarkoituksena on osoittaa kunnioitusta naisia kohtaan...
Hyvis tarjoaa hätäapua Ukrainan kriisiin
Parhaillaan on käynnissä vakava maailmanpoliittinen kriisi. Niin kuin monessa muussakin yrityksessä ja...
Kauppiaan viikkokatsaus vko 7
Tämän viikon viikkokatsauksessa asiaa huikeasta Solgarista joka on nyt viikkotarjouksessa. Tutustutaan myös...
Eikö 5-HTP-ravintolisää voi enää käyttää? Tästä on kyse yksittäisten tuotteiden takaisinvedoissa
5-HTP-valmisteiden takaisinvetojen taustalla on Suomen Ruokaviraston uusi tulkinta tuotteissa käytettävän Griffonia simplicifolia...
Kauppiaan viikkokatsaus vko 6
Kauppiaan katsausessa mukana muutama klasikkotuote sekä ihana tyrni uutuus!

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.