Kaksi kaakaomukia puisella pöydällä

Superfoodeista apua syksyn myrskyihin

Oli sitten kyse luonnon tai oman kehon aallokosta, superfoodien avulla voi välttyä syksyiseltä vilustumiselta ja kaamosmelankoliaan vaipumiselta. Superfoodeista tehtyjen herkkujen nauttiminen voi nimittäin olla makoisan hetken lisäksi niin kehon, kuin mielenkin terveyttä edistävä teko.

Esimerkiksi erilaisiin juomiin käytettäviä Ashwagandha ja Ginseng- kasvien juuria on hyödynnetty kautta aikojen stressinhallinnassa ja immuniteetin tehostajana. Aswagandhaa ja ginsengiä pidetään adaptogeeneinä, joiden uskotaan tukevan vastustuskykyä, auttavan stressistä palautumisessa ja kasvattavan fyysistä sekä henkistä suorituskykyä.

Ashwagandha on myös yksi maailman kuuluisimmista afrodisiakeista eli lemmenrohdoskasveista. Sitä suositellaan myös ikäihmisille mielen suorituskyvyn lisäämiseksi, erityisesti tukemaan muistin normaalia toimintaa.

Kun yhdistät nämä stressiä helpottavat yrtit huipputerveelliseen ja virkistävään raakakaakaohon sekä kermaiseen kookosöljyyn, joka niin ikään tehostaa immuunipuolustustasi, on syksyn vastaanottaminen jo herkullisen kaakaohetken verran helpompaa.

Kermainen stressinhelpotuskaakao

(2 annosta) 
  • 1 dl pehmeän makuista Voimaruoka-raakakaakaomassaa 
  • 4 dl kuumaa vettä
  • 3 rkl koivusokeria 
  • 2 rkl sentrifugoitua kookosöljyä 
  • 2 tl  ashwagandha -jauhetta tai 1 tl ginseng-jauhetta
  • Lisäksi halutessasi kookoskermaa kermavaahdoksi

Keitä vesi kiehuvaksi ja laita tehosekoittimeen kaikkien aineksien kanssa. Pyöräytä juomaa tehosekoittimessa, kunnes kaikki ainekset ovat liuenneet höyryäväksi kaakaoksi. Maista ja lisää makeutusta tarpeen mukaan. Jos sinulla ei ole tehosekoitinta, voit vispata ainekset kattilassa sekaisin, kunhan lämpö pysyy. Jos haluat päälle terveellisemmän kermavaahtokuorrutteen, vispaa paksua kookoskermaa, josta olet valuttanut ylimääräisen nesteen pois, kuohkeaksi vaahdoksi. Makeuta vaahto halutessasi koivusokerilla. Kaada kuppeihin ja nauti!

Vinkki: Mikäli haluat kaakaojuomaasi lisätehoja lenssua vastaan, käytä nestepohjana kuumaa pakuriteetä.

 

Teksti ja reseptit: Hanna Jormanainen

 

Voimaruoka-tuotteet verkkokaupastamme!

 

Alunperin julkaistu 26.9.2015 Hyvinvoinnin vanhassa blogissa. 

Kaksi erikoisempaa kahvireseptiä - Nauti kahvista ilman sen haittapuolia

Naturopaatti ohjaa ikuisen nuoruuden lähteille

Näitä luetaan

Optimoi terveytesi Nordic Kingsin härän sisäelintuotteilla
Ruoholla ruokitun härän sisäelimet kuuluvat maailman ravintorikkaimpiin ruokiin. Sisäelimillä on laajempi ravintoprofiili...
Punavalo hoitaa koko kehoa tutkitusti ja turvallisesti
Kirkasvalo on monelle tuttu apuväline kaamosajan väsymykseen, mutta mikä sitten on punavalo?...
Omega-3:n UUSI aikakausi – Balanstri Omega3+
Balanstri Omega3+ -kalaöljyvalmiste rantautui Suomeen vuonna 2017 yhteistyössä hollantilaisen...
Urheiluravitsemus – matka kohti olennaista
Liikkujan ravitsemuksessa on menty aika lailla eteenpäin parin viime vuosikymmenen aikana. Olen...
Sienet ihmisten ja ympäristön hyvinvoinnin edistäjinä

KÄÄPÄ Mushrooms valmistaa suomalaisista luomusienistä funktionaalisia sieniuutteita. Yrityksen toiminnan...

Black Stuff – ravintolisien uusi musta
Black Stuff on ravintolisämarkkinoiden yksi puhutuimmista uutuuksista. Black Stuff syntyi tiederyhmän innovaationa...
Echinasan valmistetaan Suomessa viljellyistä punahatuista
Echinasan on Suomen puhtaassa luonnossa viljellyistä punahatuista valmistettu punahattu-uute,...
Onko verenpaineesi koholla?
Kalaöljyn omega-3-rasvahappojen, EPA:n ja DHA:n, suotuisa vaikutus verenpaineeseen on tutkimusten mukaan erityisen...
Fermentoitu puolukkamehu tukee tutkitusti suun terveyttä
Kotimaisilla marjoilla tiedetään olevan paljon hyviä ominaisuuksia, ja niiden terveysvaikutuksia on tutkittu...
Aloittelevan vitamiininkäyttäjän muistilista: tärkeimmät ravintolisät hyvinvointisi tueksi
Ravintolisäviidakossa seikkaillessa voi mennä helposti pää pyörälle. Valikoiman laajuus yllättää joskus jopa...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.