Rasvahapoista mielen ravintoa

Rasvahapoista mielen ravintoa

Hyvinvoinnin Tavaratalo

Aivot tarvitsevat rasvoja. Aivojen kuivapainosta n. 60 % on rasvaa, joista merkittävä osa on DHA:ta. Toimiakseen normaalisti aivoja tulee ruokkia oikeanlaisella rasvakoostumuksella.

Omega-3 ja -6-rasvahappojen hyödyllisiä vaikutuksia kehollemme tunnistetaan lukuisia. Molemmat rasvahapot lasketaan elimistölle välttämättömiin rasvahappoihin ja niiden riittävä saanti tulee turvata säännöllisesti joko ravinnon tai ravintolisien avulla. Omega-3 rasvahappojen tutkimusnäyttö hyödyllisistä vaikutuksista mm. sydämelle on vahva, mutta viimeaikaisten tutkimusten valossa ne toimivat myös aivoissa monilla eri toimintatasoilla ja säätelymekanismeilla.

 

Omega-3 rasvahapot muistille ja mielelle

Aivosolujen ja muun elimistön välillä tapahtuvassa tiedonkulussa siirtyy joka sekunti useita miljoonia viestejä. Aivojen hermosolujen tuottamat välittäjäaineet toimivat viestinvälittäjinä ja mahdollistavat hermosolujen keskustelun. Tieto solusta toiseen kulkee kemiallisten välittäjäaineiden avulla hermojen liitoskohdissa.

Ravintoaineilla on suuri merkitys välittäjäaineiden muodostumisessa ja toiminnassa. Mitä paremmin ja nopeammin viestit kulkevat, sitä nopeammin ymmärrämme sekä yhdistelemme asioita ja toimimme. Oikeanlainen ravinto tukee aivosolujen toimintaa ja jopa jossain määrin korjaa syntyneitä vaurioita. 

Omega-3 rasvahapot vaikuttavat välittäjäaineisiin, jotka toimivat viestinviejinä aivotoiminnassa. Erityisen tärkeitä omega-3:sia ovat EPA ja DHA, joita nykytiedon valossa tarvitaan hermosolujen toiminnalle keskushermostossa. EPA vaikuttaa mm. hermosolujen väliseen tiedonsiirtoon. DHA toimii hermosolujen rakennusaineena ja hyödyttää erityisesti näkökykyä, muistia ja oppimista sääteleviä aivoalueita*.

 DHA vaikuttaa jo sikiöaikana syntyvän lapsen näköaistin, sydämen ja aivojen kehittymiseen, joten se on tärkeä myös odottaville äideille. Omega-6 rasvahappoihin kuuluvalla gammalinoleenihapolla eli GLAlla on suotuisa yhteisvaikutus EPAn ja DHAn kanssa.

*DHA:n edullinen vaikutus saadaan nauttimalla DHA:ta vähintään 250 mg vuorokaudessa.

Omega-3 rasvahappojen merkitystä mm. keskittymiseen, ylivilkkauteen ja muistihäiriöihin on tutkittu paljon. Tämän hetkisen tiedon valossa rasvahappojen vajeella näyttäisi olevan vahva yhteys noihin vaikeuksiin.

 

EPA ja DHA – varmista säännöllinen saanti

Kehollamme ei ole vapaapäiviä rasvahappojen tarpeen suhteen. Elimistö kuluttaa hyödyllisiä rasvoja päivittäin ja toisaalta elimistön kyky varastoida niitä on heikko. Stressi, kiireinen elämä ja heikentynyt vastustuskyky lisäävät hyödyllisten rasvahappojen tarvetta. Riittävä saanti tulee turvata vuoden jokaisena päivänä. Huventuneiden rasvahappotasojen palautumisen positiiviset vaikutukset näkyvät vasta 2-3 kuukauden kuluessa, jonka ajan välttämättömien rasvahappojen siirtyminen solukalvoille kestää. 

Aivoterveelliseen ravintoon kuuluu oleellisesti rasvainen kala, joka on erinomainen omega-3 rasvahappojen lähde. Kun kala ei maistu tai sen yhdistäminen arjen ruokavalioon on haasteellista, on syytä valita laadukas rasvahappovalmiste, josta päivittäisen rasvahappoannoksen saa helposti juuri oikean määräisenä ja puhtaana.

Omega3 rasvahappoja saat kalasta.

Eye q™:n ainutlaatuinen ja tutkittu rasvahappokoostumus

Eye q™-rasvahappovalmiste sisältää tärkeitä EPA-, DHA- ja GLA-rasvahappoja 9:3:1 suhteessa. Koostumuksen taustalla ovat tieteelliset tutkimukset ja pitkällinen tuotekehitys asiantuntijoiden kanssa.

Useat puhdistus- ja analyysivaiheet varmistavat, etteivät tuotteet sisällä mitään mahdollisia epäpuhtauksia, kuten raskasmetalleja tai ympäristöjäämiä. Tuotteet valmistetaan GMP-standardien, eli lääkevalmistus- standardien mukaisesti. GMP-standardi vaatii täydellistä raaka-aineiden jäljitettävyyttä ja dokumentointia, jotta kyseinen standardi myönnetään paikallisen lääketurvallisuus viranomaisen toimesta. Jokainen tuotantoerä on jäljitettävissä kalastusalukselle saakka. 

Eye q™ valmistetaan ympäristö huomioiden ja tuotteen sisältämän öljyn tuotanto täyttää kestävän kalastuksen kriteerit (Criteria for Products from Sustainable Fisheries) ja tuotannolla on ”Friend of the Sea” –akreditointi.

 

Koko perheen Eye q™

Eye q ei sisällä mitään turhaa: ei keinotekoisia väri-, makeutus- ja säilöntäaineita eikä sokeria. Valmisteissa ei myöskään ole lisättyjä vitamiineja, joten ne sopivat käytettäväksi monivitamiinivalmisteiden kanssa sekä raskaana oleville ja imettäville sekä erityisesti lapsille. Kaikenikäisille soveltuvaa tuotetta saa nesteenä, pureskeltavina ja nieltävinä kapseleina. Erityisesti pikkuväelle tarkoitetut mansikanmakuiset pureskeltavat kapselit on makeutettu hammasystävällisellä ksylitolilla. 

Eye q™:n turvallisuus myös lapsille ja on todennettu useissa kansainvälisissä, tieteellisissä tutkimuksissa. Tuote sopii myös odottaville äideille, sikiön kehityksen tueksi.

Lue myös juttu Herkkua Aivoille jossa Hyviksen Jutan pikkumies testasi eyeqta!

Eyeq koko perheelle.

 

Tähän liittyvät tuotteet

Eye Q Omega-3
Eye Q Omega-3
Luontaisia omega-3 ja omega-6-öljyjä Eye Q Omega-3 omega-3 ja omega-6-öljyjä sisältäva rasvahappolisä. Sopii täydentämään välttämättömien rasvahappojen saantia 5 ikävuodesta alkaen. Ravintolisä. Rasvahapot koostuvat kala-, jättihelokki- ja kirunaaliöljyistä, jotka ovat tuotteessa optimaalisessa EPA-DHA -suhteessa (4:1) ja kaikki öljyt ovat luontaisia öljyjä. Eye Q Omega-3:n sisältämä dokosaheksaeenihappo eli DHA edistää aivotoiminnan ja näön pysymistä normaalina. EPA ja DHA edistävät sydä­men normaalia toimintaa. Nämä terveydelle edulliset vaikutukset saavutetaan nauttimalla päivittäin 250 mg EPA:a ja DHA:ta. Annostusohjeen mukaisesti nautittuna vuorokausiannos (6 kapselia) sisältää 558 mg EPA:a sekä 174 mg DHA:ta. Eye Q Omega-3 on turvallinen laatutuote Eye Q on helppo ja mukava tapa turvata omega-3:n ja omega-6:n saanti. Eye Q:n valmistamiseen on käytetty korkealaatuisia luonnollisia raaka-aineita. Öljy saadaan kestävistä rasvaisen kalan lähteistä, kuten sardiineista, jotka tunnetaan luontaisesti korkeammista EPA-pitoisuuksista. Erityinen puhdistusmenetelmä ja riippumattomat tutkimukset varmistavat, että öljy täyttää WHO:n ja EY:n tiukat puhtausvaatimukset. Eye Q-kapselit eivät sisällä keinotekoisia aromi-, maku-, makeutus- tai väriaineita eikä sokerialkoholeja. Annostus Kuusi kapselia päivässä ensimmäisten 12 viikon ajan oikean rasvahappotasapainon saavuttamiseksi. Sen jälkeen 2 kapselia päivässä. Sopii käytettäväksi 5 ikävuodesta alkaen. Nuoremmille suosittelemme pureskeltavia Eye Q Omega-3 Chews-kapseleita. Ilmoitettua suositeltua vuorokausiannosta ei saa ylittää. Ravintolisä ei korvaa monipuolista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja. Tuote on säilytettävä pienten lasten ulottumattomissa.
42.95 €
Eye Q Omega-3 Chews
Eye Q Omega-3 Chews
Purukapseli 3-vuotiaasta ylöspäin! Eye Q Omega-3 Chews on mansikanmakuinen purukapseli, joka sisältää luontaisia omega-3 ja omega-6-öljyjä. Sopii täydentämään välttämättömien rasvahappojen saantia 3 ikävuodesta alkaen, lapsille ja aikuisille. Ravintolisä. Herkulliset mansikanmakuiset Eye Q Omega-3 Chews-purukapselit sisältävät luontaisia omega-3 ja omega-6-öljyjä ja se sopii täydentämään välttämättömien rasvahappojen saantia 3 ikävuodesta alkaen. Rasvahapot koostuvat kala- ja jättihelokkiöljyistä ja ne sisältävät EPA-, DHA- ja GLA-rasvahappoja kliinisesti tutkitussa 9:3:1 suhteessa. Purukapseleilla on helppo turvata pienemmänkin lapsen hyvien rasvahappojen saanti ympäri vuoden. Terveydelle edulliset vaikutukset saavutetaan nauttimalla päivittäin 250 mg EPA:a ja DHA:ta. Annostusohjeen mukaisesti nautittuna vuorokausiannos (6 kapselia) sisältää 558 mg EPA:a sekä 174 mg DHA:ta. Dokosaheksaeenihappo eli DHA edistää aivotoiminnan ja näön pysymistä normaalina EPA ja DHA edistävät sydä­men normaalia toimintaa Eye Q Omega-3 on turvallinen laatutuote Eye Q on helppo ja mukava tapa turvata omega-3:n ja omega-6:n saanti. Eye Q:n valmistamiseen on käytetty korkealaatuisia luonnollisia raaka-aineita. Öljy saadaan kestävistä rasvaisen kalan lähteistä, kuten sardiineista, jotka tunnetaan luontaisesti korkeammista EPA-pitoisuuksista. Erityinen puhdistusmenetelmä ja riippumattomat tutkimukset varmistavat, että öljy täyttää WHO:n ja EY:n tiukat puhtausvaatimukset. Purukapselivat ovat makeutettu ksylitolilla, joka on hammasystävällinen. Ne eivät sisällä keinotekoisia aromi-, maku- tai makeutusaineita eikä väriaineita. Annostus 6 kapselia päivässä ensimmäisten 12 viikon ajan oikean rasvahappotasapainon saavuttamiseksi 2 kapselia päivässä ensimmäisen 12 viikon jälkeen ylläpitona Ilmoitettua suositeltua vuorokausiannosta ei saa ylittää. Ravintolisä ei korvaa monipuolista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja. Tuote on säilytettävä pienten lasten ulottumattomissa. Huomautukset Neuvottele ravintolisän käytöstä lääkärisi tai farmaseuttisi kanssa, jos olet raskaana käytät jotain lääkettä sinulla on jokin sairaus
37.95 €

Edellinen artikkeli

Kevätväsymystä? Iho ja hiukset kaipaavat ravinteita?

Seuraava artikkeli

Väsymystä? Sydämen tykytystä? Hiustenlähtöä? Painonnousua? Saatat kärsiä kilpirauhasen vajaatoiminnasta.

Jätä kommentti

Huomioi, että luemme kaikki kommentit ennen julkaisua, koska haluamme pitää blogimme asiallisena.

Robottiesto: