Eyeq tukee aivotoimintaa.

Rasvahapoista mielen ravintoa

Aivot tarvitsevat rasvoja. Aivojen kuivapainosta n. 60 % on rasvaa, joista merkittävä osa on DHA:ta. Toimiakseen normaalisti aivoja tulee ruokkia oikeanlaisella rasvakoostumuksella.

Omega-3 ja -6-rasvahappojen hyödyllisiä vaikutuksia kehollemme tunnistetaan lukuisia. Molemmat rasvahapot lasketaan elimistölle välttämättömiin rasvahappoihin ja niiden riittävä saanti tulee turvata säännöllisesti joko ravinnon tai ravintolisien avulla. Omega-3 rasvahappojen tutkimusnäyttö hyödyllisistä vaikutuksista mm. sydämelle on vahva, mutta viimeaikaisten tutkimusten valossa ne toimivat myös aivoissa monilla eri toimintatasoilla ja säätelymekanismeilla.

 

Omega-3 rasvahapot muistille ja mielelle

Aivosolujen ja muun elimistön välillä tapahtuvassa tiedonkulussa siirtyy joka sekunti useita miljoonia viestejä. Aivojen hermosolujen tuottamat välittäjäaineet toimivat viestinvälittäjinä ja mahdollistavat hermosolujen keskustelun. Tieto solusta toiseen kulkee kemiallisten välittäjäaineiden avulla hermojen liitoskohdissa.

Ravintoaineilla on suuri merkitys välittäjäaineiden muodostumisessa ja toiminnassa. Mitä paremmin ja nopeammin viestit kulkevat, sitä nopeammin ymmärrämme sekä yhdistelemme asioita ja toimimme. Oikeanlainen ravinto tukee aivosolujen toimintaa ja jopa jossain määrin korjaa syntyneitä vaurioita. 

Omega-3 rasvahapot vaikuttavat välittäjäaineisiin, jotka toimivat viestinviejinä aivotoiminnassa. Erityisen tärkeitä omega-3:sia ovat EPA ja DHA, joita nykytiedon valossa tarvitaan hermosolujen toiminnalle keskushermostossa. EPA vaikuttaa mm. hermosolujen väliseen tiedonsiirtoon. DHA toimii hermosolujen rakennusaineena ja hyödyttää erityisesti näkökykyä, muistia ja oppimista sääteleviä aivoalueita*.

 DHA vaikuttaa jo sikiöaikana syntyvän lapsen näköaistin, sydämen ja aivojen kehittymiseen, joten se on tärkeä myös odottaville äideille. Omega-6 rasvahappoihin kuuluvalla gammalinoleenihapolla eli GLAlla on suotuisa yhteisvaikutus EPAn ja DHAn kanssa.

*DHA:n edullinen vaikutus saadaan nauttimalla DHA:ta vähintään 250 mg vuorokaudessa.

Omega-3 rasvahappojen merkitystä mm. keskittymiseen, ylivilkkauteen ja muistihäiriöihin on tutkittu paljon. Tämän hetkisen tiedon valossa rasvahappojen vajeella näyttäisi olevan vahva yhteys noihin vaikeuksiin.

 

EPA ja DHA – varmista säännöllinen saanti

Kehollamme ei ole vapaapäiviä rasvahappojen tarpeen suhteen. Elimistö kuluttaa hyödyllisiä rasvoja päivittäin ja toisaalta elimistön kyky varastoida niitä on heikko. Stressi, kiireinen elämä ja heikentynyt vastustuskyky lisäävät hyödyllisten rasvahappojen tarvetta. Riittävä saanti tulee turvata vuoden jokaisena päivänä. Huventuneiden rasvahappotasojen palautumisen positiiviset vaikutukset näkyvät vasta 2-3 kuukauden kuluessa, jonka ajan välttämättömien rasvahappojen siirtyminen solukalvoille kestää. 

Aivoterveelliseen ravintoon kuuluu oleellisesti rasvainen kala, joka on erinomainen omega-3 rasvahappojen lähde. Kun kala ei maistu tai sen yhdistäminen arjen ruokavalioon on haasteellista, on syytä valita laadukas rasvahappovalmiste, josta päivittäisen rasvahappoannoksen saa helposti juuri oikean määräisenä ja puhtaana.

Omega3 rasvahappoja saat kalasta.

Eye q™:n ainutlaatuinen ja tutkittu rasvahappokoostumus

Eye q™-rasvahappovalmiste sisältää tärkeitä EPA-, DHA- ja GLA-rasvahappoja 9:3:1 suhteessa. Koostumuksen taustalla ovat tieteelliset tutkimukset ja pitkällinen tuotekehitys asiantuntijoiden kanssa.

Useat puhdistus- ja analyysivaiheet varmistavat, etteivät tuotteet sisällä mitään mahdollisia epäpuhtauksia, kuten raskasmetalleja tai ympäristöjäämiä. Tuotteet valmistetaan GMP-standardien, eli lääkevalmistus- standardien mukaisesti. GMP-standardi vaatii täydellistä raaka-aineiden jäljitettävyyttä ja dokumentointia, jotta kyseinen standardi myönnetään paikallisen lääketurvallisuus viranomaisen toimesta. Jokainen tuotantoerä on jäljitettävissä kalastusalukselle saakka. 

Eye q™ valmistetaan ympäristö huomioiden ja tuotteen sisältämän öljyn tuotanto täyttää kestävän kalastuksen kriteerit (Criteria for Products from Sustainable Fisheries) ja tuotannolla on ”Friend of the Sea” –akreditointi.

 

Koko perheen Eye q™

Eye q ei sisällä mitään turhaa: ei keinotekoisia väri-, makeutus- ja säilöntäaineita eikä sokeria. Valmisteissa ei myöskään ole lisättyjä vitamiineja, joten ne sopivat käytettäväksi monivitamiinivalmisteiden kanssa sekä raskaana oleville ja imettäville sekä erityisesti lapsille. Kaikenikäisille soveltuvaa tuotetta saa nesteenä, pureskeltavina ja nieltävinä kapseleina. Erityisesti pikkuväelle tarkoitetut mansikanmakuiset pureskeltavat kapselit on makeutettu hammasystävällisellä ksylitolilla. 

Eye q™:n turvallisuus myös lapsille ja on todennettu useissa kansainvälisissä, tieteellisissä tutkimuksissa. Tuote sopii myös odottaville äideille, sikiön kehityksen tueksi.

Lue myös juttu Herkkua Aivoille jossa Hyviksen Jutan pikkumies testasi eyeqta!

Eyeq koko perheelle.

 

Tähän liittyvät tuotteet

Edellinen artikkeli

Kevätväsymystä? Iho ja hiukset kaipaavat ravinteita?

Seuraava artikkeli

Väsymystä? Sydämen tykytystä? Hiustenlähtöä? Painonnousua? Saatat kärsiä kilpirauhasen vajaatoiminnasta.

Näitä luetaan

Kotimaiset Express Diet -tuotteet moderneissa paastoissa
Erilaiset paastot ovat nousseet rakettimaisesti suosioon terveystietoisten kuluttajien keskuudessa. Näillä tarkoitetaan perinteisiä...
Vida NAC + seleeni vahvistaa immuniteettia
N-asetyylikysteiini+seleeni -tuote valittiin terveystuotealan vuoden 2022 Terveystuotteeksi, eikä syyttä. N-asetyylikysteiini on ravinnosta...
Hyvää sydämelle — hyvää koko keholle
Sydänviikkoa kannattaa viettää joka ikinen viikko: sinä ja sydämesi olette taatusti kaiken...
Vahva ja suomalainen Pinena-männynkuoriuutetabletti
Ravintorengas Oy on monelle tuttu terveysalan yritys, jonka Karin Havupuu-uutejuomaa on valmistettu...
Nordaid – innovatiivisia, tehokkaita ja laadukkaita vitamiinisuihkeita
Nordaid on Tallinnassa toimiva ravintolisävalmistaja, joka valmistaa korkealaatuisia vitamiineja, kivennäisaineita ja probiootteja....
Vogel-valmisteita eläinten hyvinvoinnin tueksi
Myös eläinten hyvinvoinnin tukemiseksi on olemassa erilaisia ravintolisiä ja rohdosvalmisteita. Esimerkiksi mietoja...
Nauti yrttisi fermentoituna
Terranova on tuonut ravintolisähyllyihin fermentoitujen yrttien valikoiman: kurkuman, inkiväärin, ashwagandhan ja mustan...
Terveyskaista auttaa sinua pitämään itsestäsi huolta
Jo vuodesta 2007 terveystuotealalla toiminut Terveyskaista on alusta alkaen halunnut olla tukemassa...
Väsyttääkö valvominen?
Yleisimpiin unihäiriöiden aiheuttajiin lukeutuu hektisestä elämäntilanteesta johtuva stressi, jännitys ja levottomuus, jotka...
Rauhoita stressin tunne
Harmonia KSM66® on täyden spektrin ashwagandha-juuriuute, joka auttaa edistämään stressinsietokykyä hillitsemällä kortisolin...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.