Ohoi!-suklaan nimikkoeläimet: kettu, jääkarhu ja jänis

Ohoi! Vastuulliset vegesuklaat ovat täällä!

Suomalainen Organic Health toi markkinoille luomulaatuiset, vegaaniset, gluteenittomat ja Reilu kaupan ehdoin tuotetut suklaat. Näistä suklaista voitkin  nautiskella hyvällä omallatunnolla. Lisäksi jokaisesta myydystä levystä lahjoitetaan 5 senttiä lyhentämättömänä metsien suojeluun. Tuotteet valmistetaan ammattitaidolla Sveitsissä, joka on maailmanlaajuisesti tunnettu laadukkaan maitosuklaan valmistajana.

Vegesuklaata ei saa kutsua maito-  tai valkosuklaaksi

Herkulliset Ohoi! Vegesuklaat

Ohoi! -tuoteperheen tuotteet ovat maistuvia kuin maitosuklaa ja valloittavia kuin valkosuklaa! Näitä termejä ei kuitenkaan ole mahdollista Ohoi! -vegesuklaiden kohdalla käyttää: sekä maitosuklaan että valkosuklaan määritelmä sisältää virallisesti lehmänmaitoa. Koska tuotteet ovat vegaanisia, ei mukana luonnollisesti ole lehmänmaitoa, vaikka tätä ei ensimaistamalta uskoisi. Siksi Valkoinen vanilja -tuotteen selitteessä lukeekin ”luomu valkoinen kaakaovalmiste, vegaaninen”. Onneksi kuitenkin moni hoksaa jo tuotteen nimestä "Valkoinen vanilja", että tämä on erinomainen ja maidoton vastine valkosuklaalle.

Pääsiäiseksi herkullisia uutuustuotteita

Pääsiäiseksi lanseerataan vegaaniset ja luomulaatuiset pääsiäistuotteet rikastuttamaan Ohoi! -tuoteperhettä. Näin ollen saatavilla onkin maaliskuusta alkaen hyvän omantunnon pääsiäismunia, pääsiäistipuja ja pääsiäispupuja – suklaisina ja vegaanisina versioina, tietenkin. Tarkkaile uutuuksia ja nappaa omat herkkusi vaikkapa Hyviksen verkkokaupasta, ne ovat saatavilla jo parin viikon päästä! Reilun kaupan sertifikaattia ei näihin sesonkituotteisiin valitettavasti ehditty saamaan, sen verran kiire tuli pääsiäistuotteiden hankkimisessa. Tilanne kuitenkin korjaantuu seuraavan vuoden pääsiäiseen mennessä, lupaavat Ohoi! -vegesuklaasarjan kehittelijät.

Reilu eläimille ja ihmisille 

Ohoi! -suklaalevyt syntyivät halusta tarjota maitosuklaan kaltaisia makuelämyksiä ilman, että tuote itsessään sisältää eläinperäisiä ainesosia. Vegaaninen vaihtoehto on valinta eläinten, ilmaston ja allergikkojen hyväksi. Makumaailmaltaan kokonaisuus on onnistunut ja maistuu aivan perinteiselle maitosuklaan ystävällekin! Vegaanisuuden lisäksi tavoitteena oli päivittää suklaatarjontaa entistä vastuullisempaan suuntaan ja tuoda markkinoille paitsi eläimille myös ihmisille reilu vaihtoehto. Tämän vuoksi Reilun kaupan sertifikaatti suklaalevyihin oli Organic Healthin ehdoton vaade.

Valitse vastuullisesti tuotettua kaakaota

Kaakaopapujen käsittelyä Perussa

Kaakaontuotantoon liittyvistä ongelmista on uutisoitu kuluneen 12 kuukauden aikana lehdissä paljon, eikä lapsi- ja orjatyövoiman käyttöä kaakaoplantaaseilla ole saatu kuriin. Viimeisimpänä asian nosti esiin Helsingin Sanomat, joka uutisoi tammikuussa 2021 aiheesta otsikolla ”Suklaajätit lupasivat lopettaa lapsityön, mutta määrä vain kasvaa – näin Fazer Makeisten toimitusjohtaja selittää tilannetta” (HS 16.01.2021). Lisäksi muun muassa kestävään kehitykseen ja ihmisoikeuksiin keskittynyt suomalainen verkkojulkaisu julkaisi helmikuussa 2021 uutisen otsikolla ”Norsunluurannikon kaakaotilojen lapsiorjat haastoivat Nestlén, Marsin ja muut suklaajätit oikeuteen” (maailma.net 15.02.2021). Molempien tuoreiden artikkelien anti on sama: suuret suklaayhtiöt eivät ole lupauksistaan huolimatta onnistuneet kahdenkymmenen vuoden aikana kitkemään lapsityövoimaa, orjuutta ja lapsiorjuutta hankintaketjuistaan. Alkuperäinen tavoite oli vuodelle 2005 – nyt tavoitetta on siirretty vuoteen 2025.

Kaakaopuun hedelmien sisällä on kaakaopuun siemeniä, joita kutsutaan kaakaopavuiksi

Vastuullisen suklaan ei tarvitse olla hamaa tulevaisuutta, vaan se on täällä jo tänään. Ohoi! -vegesuklaat tarjoavat aidosti vastuullisen vaihtoehdon, nimenomaisena tavoitteena tuoda suomalaisiin suklaatalouksiin makuja maailmalta ilman työntekijöiden riistoa ja ympäristöarvot huomioiden. Ohoi! -suklaalevyjen raaka-aineina käytetyt kaakaopavut ovat jäljitettävissä viljelmille Dominikaaniseen tasavaltaan sekä Peruun. Tuotantotilojen työoloja valvotaan pistokokein ja auditoinnein useita kertoja vuodessa eikä ongelmia ole havaittu.

Reilu myös luonnolle ja metsille 

Brändin kehittäjä, markkinoija ja myyjä Organic Health on luomuruokaan erikoistunut tukku. Näin ollen Ohoi! -vegesuklaasarja on luonnonmukaisesti tuotettu ja sillä on EU:n luomusertifikaatti. Suklaan raaka-aineiden viljelyssä tai jalostuksessa käytetäänkin vain luonnonmukaisen viljelyn ja tuotannon mukaisia lannoitteita, torjunta-aineita ja ainesosia.

Suklaaherkuttelija valjastetaan vaivihkaa myös hyväntekijäksi ohjaamalla 5 senttiä jokaisesta myydystä suklaalevystä metsiensuojeluun. Kuluttajan kukkarossa tämä hyväntekeväisyys ei näy, vaan Organic Health tinkii omasta katteesta metsien hyväksi. Tämä on samalla sijoitus tulevaisuuden ympäristöön ja monimuotoisuuteen: kaikkea liiketoimintaa ei voida mitata voitoissa ja yritysten täytyykin kunnostautua tuloksen tekemisen lisäksi vastuullisuudessa, huomioiden luonnon ja ympäristön kantokyky. Ensimmäinen metsiensuojelukohde on jo päätetty, kuluttajat äänestivät voittajan kolmesta vaihtoehdosta vuoden 2020 lopussa. Tämän talven lahjoituspotti suklaalevyjen myynnistä lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle kesällä 2021.

Allergiaystävällisyys

Suklaista haluttiin tehdä paitsi vastuullisia myös allergiaystävällisiä. Maidottomuus tuotteissa on itsestäänselvyys vegaanisten raaka-aineiden vuoksi. Myös gluteenittomuus on huomioitu, eikä tuotannossa olekaan käsitelty gluteenia sisältäviä raaka-aineita. Sokerittomia nämä herkut eivät sentään ole, makeutukseen käytetään luomulaatuista Reilun kaupan ehdoin tuotettua ruokosokeria. Horisontissa siintää kuitenkin uusia mahdollisia ehdokkaita tuoteperheeseen – siis tulevaisuudessa myös sokerittomia vaihtoehtoja?

Tulevaisuuden näkymät

Tulevaisuudessa tavoitteena on lanseerata sarjaan uusia mielikuvituksellisia makuja ja tuoda markkinoille myös premium-tasoinen suklaasarja, jossa vegaanisia, luomulaatuisia ja Reilun kaupan ehdoin tuotettuja suklaita olisi saatavilla myös kaikkein vaativimpaan suklaamakuun. Nämä suunnitelmat ovat kuitenkin vilkaisuja tulevien vuosien suklaasesonkeihin: nyt nautitaan siitä, että nämä tuotteet ovat saapuneet markkinoille kohtuulliseen hintaan!

Mitä makuja sinä haluaisit löytää Ohoi! -suklaasarjasta? Ehdota uusia makuja Hyvikselle (kauppias@hyvinvoinnin.fi) tai suoraan Organic Healthille (myynti@luomuruokatukku.fi)

Suloisia suklaahetkiä toivotellen,
Ohoi! -vegesuklaavelhot


Hyviksen suuri suklaatasting: valikoimamme kiinnostavimmat suklaat testissä!

Luonnonmukainen ruokavalio on hyvinvoinnin perusta

Näitä luetaan

Miten optimoida ravintolisien imeytyminen?
Hyvinvointiamme edistää vain sellainen ravintolisä, jonka elimistö kykenee käyttämään hyödyksi.Tästä...
Luonnonsuola - Aarre Himalajan vuoristosta
Lempeä maku ja monien vaivojen apu. Paremmin ei voisi kuvailla luonnon todellista...
Wild Nutrition: 10 vuotta naisterveyden asialla
Wild Nutrition juhlii tänä vuonna tuotemerkkinsä 10-vuotismerkkipäivää.
Maitohappobakteerit kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukemisessa
Maitohappobakteeri on elävä bakteeri, joka tuottaa maitohappoa ja kiinnittyy suoliston...
5 syytä syödä D-vitamiinia
D-vitamiini, tunnetaan myös "aurinkovitamiinina", on yksi tärkeimmistä vitamiineista, jotka tukevat...
Mitä aminohapot ovat?
Aminohapot jaetaan ei-välttämättömiin aminohappoihin ja yhdeksään välttämättömään aminohappoon, joita on saatava riittävästi...
Reishin ja pakurin hyödyt terveyden tueksi - nyt helposti ja herkullisesti!
Funktionaaliset sienten hyödyt ovat mittavat: vahvempi vastustuskyky, parempi yleiskunto ja...
Viisi vinkkiä raudan imeytymisen tehostamiseksi
Maailman terveysjärjestön eli WHO:n mukaan peräti 30 % ihmisistä kärsii raudanpuutteesta....
C-vitamiinin terveyshyödyt tehokkaasti kehon käyttöön
C-vitamiini on vahva antioksidantti, joka tukee sekä immuunijärjestelmämme että hermostomme...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.