Alfred Vogel ja papaijapuu

Luonnonmukainen ruokavalio on hyvinvoinnin perusta

Terveellinen ravitsemus Alfred Vogelin mukaan

‚ÄĚTie terveelliseen ravitsemukseen on yksinkertainen: on palattava luonnonmukaiseen ruokavalioon.‚ÄĚ ‚Äď Alfred Vogel

Sveitsil√§inen Alfred Vogel (1902-1996) oli luontaisparantaja, rohdoskasvien tuntija ja luontaistuotealan edell√§k√§vij√§. H√§n matkusti laajasti eri puolilla maailmaa ker√§√§m√§ss√§ tietoa kasveista, joita h√§n kutsui ‚ÄĚihmiskunnan vanhimmiksi hyv√§ntekij√∂iksi‚ÄĚ. Vuonna 1963 h√§n perusti Bioforce AG:n, joka edelleen valmistaa tuotteita h√§nen periaatteidensa mukaan.

Ennaltaehkäisyn periaate

Vogelin terveysfilosofia pohjautuu ennaltaehkäisyn periaatteelle. Ajatuksena on, että terveysongelmien ennaltaehkäisy on helpompaa kuin niiden parantaminen. Oikeanlainen ravitsemus on avainasemassa terveyden tukemisessa. Ihmisen on tehtävä tietoinen päätös ravita itseään luonnonmukaisesti ja monipuolisesti, ja opeteltava kuuntelemaan kehoaan.

‚Äď Sy√∂ p√§√§asiassa t√§ysarvoista, luonnonmukaista ja em√§sylij√§√§m√§ist√§ kasvisruokaa, johon kuuluu paljon raakaravintoa. N√§in tekem√§ll√§ olet jo tehnyt suurimman osan terveytesi lujittamisen puolesta, Vogel neuvoi.

Tuoretta, mahdollisimman vähän käsiteltyä ruokaa

Yksi keino luonnonmukaisen ruokavalion tavoittelussa on se, että ruoka nautitaan mahdollisimman tuoreena ja sitä käsitellään mahdollisimman vähän. Vogel uskoi, että ruoan liika valmistus ja käsittely tuhoavat arvokkaita ravintoaineita. Yhtenä esimerkkinä hän käytti riisiä: hän muistutti, että riisinjyvä on itsessään täydellinen paketti ravintoaineita ja käsitteleminen tuhoaa tai poistaa niistä osan. Luonnonriisi sisältää siis huomattavasti enemmän ravintoaineita kuin kiillotettu valkoinen riisi. Tärkeää on myös keitinveden hyödyntäminen: koska osa ravintoaineista liukenee veteen, ei keitinvettä pitäisi heittää pois. Sen sijaan täysjyväriisi pitäisi kypsentää juuri oikeassa määrässä keitinvettä, joka imeytyy kokonaan riisiin.

Suosi luomulaatuista ruokaa

Vogel kehotti suosimaan mahdollisimman puhdasta luomulaatuista ruokaa, joka sisältää runsaasti kuituja, vitamiineja sekä kivennäis- ja hivenaineita. Suositeltavia rasvoja ovat hyvälaatuiset kasviöljyt sekä arvokkaita omega-3-rasvahappoja sisältävä kalaöljy. Myös esimerkiksi idut, versot ja siemenet kuuluivat Vogelin ruokapöytään.

Mausteena merisuola ja yrtit

Ruokien maustamiseen Vogel suositteli hivenainepitoista merisuolaa ja yrttejä. Näistä hän kehitteli Herbamare-yrttisuolaseoksen, joka on edelleen monen kotikokin suosikki.

‚Äď Kun luonnolliseen merisuolaan viel√§ lis√§t√§√§n mausteyrttej√§, niin saadaan aivan erinomaisen hyv√§ maustesuola, joka tunnetaan nimell√§ Herbamare, jota monet pit√§v√§t suuressa arvossa sen terveellisten ominaisuuksien ja hyv√§n maun ansiosta, Vogel kertoo.

Syö kiireettömästi ja pureskele ruoka kunnolla

Ruoan raaka-aineiden ohella tärkeää on myös se, kuinka ateria nautitaan. Vogel suositteli syömään rauhallisesti ja kiirehtimättä, sekä pureskelemaan ruoan huolella. Hyvin pureksittu ruoka on puoliksi sulatettu. Myös liikunta tehostaa ruoansulatusta, joten ruokailun päätteeksi kannattaa pyörähtää pienellä kävelylenkillä. Tunnelmallakin on väliä: iloinen ja hyväntuulinen ilmapiiri ovat tärkeä osa onnistunutta ateriaa!

‚Äď Sy√∂ ateriasi iloisella mielell√§ ja katso, ett√§ ravintosi on luonnollista ja maukasta. √Ąl√§ hyv√§ksy kiirett√§, vaan sy√∂ levollisesti ja hitaasti, pureskele ruoka hyvin ja sekoita siihen paljon sylke√§. Siten saat luonnonravinnon kaikki arvot hyv√§ksesi, Vogel summaa Luonto, paras l√§√§kitsij√§ -teoksessaan.

Tasapainoinen elämä on avain terveyteen

Hyv√§ terveys on riippuvainen monen asian keskin√§isest√§ tasapainosta ‚Äď terveellisest√§ ruokavaliosta, riitt√§v√§st√§ liikunnasta, henkisest√§ hyvinvoinnista, elinvoimasta ja luonnon omista rohdoista. T√§m√§ periaate n√§kyy edelleen A. Vogelin tuotteissa, jotka valmistetaan mahdollisimman luonnonmukaisilla menetelmill√§. Toimintamme perustuu luonnonvarojen kunnioittamiseen ja kest√§v√§√§n kehitykseen. Tuotantomme kulmakivi√§ ovat sertifioidun luomuraaka-aineen viljely terveess√§ maaper√§ss√§ sek√§ kasviuutteiden valmistus tuoreena ker√§tyist√§ kasveista aina kuin se on mahdollista.

Ohoi! Vastuulliset vegesuklaat ovat täällä!

Fastin karkkimaiset proteiinipatukat

Näitä luetaan

5 syytä syödä D-vitamiinia
D-vitamiini, tunnetaan myös "aurinkovitamiinina", on yksi tärkeimmistä vitamiineista, jotka tukevat...
Mitä aminohapot ovat?
Aminohapot jaetaan ei-välttämättömiin aminohappoihin ja yhdeksään välttämättömään aminohappoon, joita on saatava riittävästi...
Reishin ja pakurin hyödyt terveyden tueksi - nyt helposti ja herkullisesti!
Funktionaaliset sienten hyödyt ovat mittavat: vahvempi vastustuskyky, parempi yleiskunto ja...
Viisi vinkkiä raudan imeytymisen tehostamiseksi
Maailman terveysjärjestön eli WHO:n mukaan peräti 30 % ihmisistä kärsii raudanpuutteesta....
C-vitamiinin terveyshyödyt tehokkaasti kehon käyttöön
C-vitamiini on vahva antioksidantti, joka tukee sekä immuunijärjestelmämme että hermostomme...
Miksi söisin Spirulinaa ja Chlorellaa?
Esimerkiksi siksi, että kyseessä on kaksi maailman eniten lehtivihreää eli klorofylliä sisältävää,...
Infektiokierre poikki ja pitkäaikaissairauksiin helpotusta Pinenalla
Tuotteen keskeisenä vaikutuksena on laaja-alainen antioksidanttinen, antiallerginen, antiviraalinen, tulehdusta vaimentava sekä verenkiertoa...
Luuliemi - Noitajuoma vai voimajuoma
Nykypäivänä ravinnoksi käytettävistä eläimistä syödään pääasiassa pelkkä luustolihas. Hyödynnettäviä osia on...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.